17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм се възхищавал на немците въпреки много им кусури ! Въпроса ми е друг : Къде ще стигне Германия, ако "донорите" на суровини просто решат да врътнат кранчето в някакъв момент ? Ко прайм тогаз ?

Минават на режим духане....

ами ще ти кажа - веднага почват внос на електроенергия от Франция и всичко се нормализира. Вече го правиха преди 7 години. А "донорите" на газ са като нашите "донори" на кръв... ония тъмичките пред болниците. Дето за парата - продават си месата. Интересно е ТЕ какво ще правят ако никой не им иска донорството. ДА... знаем... виждаме го - войни. за сведение малко дете. Газта в Германия НЕ СЕ ПОЛЗВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ, а ПРЕДИМНО ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТОК И НЯКОИ ФИРМИ. Едва 20% се ползва за отопление на хората. Аме не... старата мантра - ако дойде голямата зима... да ама не... вече 20 години не идва и Гретка реве като моторетка. А еврейчетата Милер и Путин и пригласят.

Един ЛНГ танкер за Германия стига за 8 до 14 дена в зависимост от месеца в годината. Имат 3 пристанища за ЛНГ. Така че не ги мисли Германците. Мисли ги ония на другия край на тръбата който ще трябва да обръщат джобовете да обясняват на Путин що няма пари в хазната.

Под "стига" имаш предвид че пристига... или че им стига, щото ако е второто ще трябда да разделиш времето поне на 40, и то в случай че тоя танкер ще го горят само битовите клиенти в Германия.

не. нямам това в предвид. а реално за ЦЯЛА германия

Най-накрая норвежците показаха че не са ксенофоби... няма да отказват доставката на газ само на поляците,я.

Защо не се строят и купуват газовози? България може да закупи малък газовоз, няма да реши проблема, но ще развива отрасъла и ще създава морски кадри.

ми купи си ти

Турция не дава на газовози да минават Босфора...

Дава, как да не дава ежемесечно през Босфора и Дарданелите преминават по около стотина газовоза, само дето ги третират като кораби с опасен товари и затова преминават само в определен часови интервал. А това че Бойко лъжеше и на тази тема е съвсем друга бира.

Европа, заедно с Турция, потребява 600 милиарда куб.м. газ годишно. От тях 190 милиарда идват от Русия 110 милиарда от Норвегия 25 милиарда от Холандия 10 милиарда от Алжир и др. по-малки Другите 250 милиарда са втечнен природен газ са от Катар, САЩ, някои други и напоследък и малко от Русия (втечнен). Само че втечненият е много скъп, особено напоследък и го взимат в ЮИ Азия. Норвежците с голяма мъка се държат на 110 милиарда годишно. Техните находища се изчерпват. Пробиват все повече сондажи, които се изчерпват все по-бързо. Което оскъпява и оскъпява добива. До 2030-та година - пълен край. Единствената страна, която може веднага, само като завърти крана да достави още 25 милиарда куб.м (и после и още 100 милиарда, и после - още колкото трябва) е Русия. И така - още 100 години напред.

"Само че втечненият е много скъп, особено напоследък и го взимат в ЮИ Азия" Стига глупости и лъжи бе... за това ли Китай внася предимно ЛНГ и едва 2% (ДВА ДВА ДВА ПРОЦЕНТА) е руската газ. Еееее.... оля се влъжите си. Много тъпи ги изкара китайците бе

"До 2030-та година - пълен край" Кое е пълен край... аз доколкотознам Европа до СПИРА ТОТАЛНОТО ПОЛЗВАНЕ НА ГАЗ 2046та мога и цитат да ти дам и на английски и на руски

това е най-ефективната санкция спрямо Русия - немците да се откажат от руския газ, а не да се оплакват, че малко им доставяли.

Излиза, че според твоя мозък, сега руснаците се самосанкционират, защото не вдигат обема за износ, а могат ............ Е да, трудно е да се проумее, че износа на по-малко, но много по-скъпа газ е за предпочитане, пред вдигане на обема над договореното ...................

Краварите нали щяха да го карат с кораби :)))) Бавно, скъпо и несигурно - но за сметка на това скъпо.

За сметка на това - демократично :)