Нито французите, нито правителството отстъпват за новата възраст за пенсиониране

Отменени влакове и полети поради поредна стачка срещу реформата. Спират доставките от петролни съоръжения. Властта обаче държи на своето - иначе системата щяла да се срине скоро

Обратно в новината

Коментари - Нито французите, нито правителството отстъпват за новата възраст за пенсиониране | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моят Млад Глобален Лидер - Малкият Рон, съм го учил - в такива Ситуации - почваш да ги Млатиш и вадиш и конна полиция - да ги гази с коне, като другият ми Млад Глобален Лидер в Канада - извънбрачният незаконен син на Фидел - Жустен Кастро!

Като напишат 'с една от най-ниските възрасти за пенсиониране' и човек остава с грешно впечатление. Сега средната възраст на пенсиониращите се е 62 години.

Е що така куца системата ,къде отидоха парите....големите либерали ги раздадоха на бежанци и украинци и за изработилите ги граждани остана най дългото от трите.

Макрон беше до тук. Мислеше, че като се скрие ще му се размине. Опита за потушаване ще доведе до разрастване и вероятно до жертви ... Дори и да пробва да отстъпи няма да се осмири тълпата.

ама още ли има Ба лъ ци, дето вярват, че дори и да доживеят пенсионна възраст - парите ще са още в частният пенсионен фонд и няма да са изпапкани по урви, бело и яхти?! замисляли ли сте, що сметката не е индивидуална, т.е. да сте задължени да си внасяте ваши пари във ваша сметка всеки месец, а кацата е общо - а уж общите каци бяха само при лошият комунизъм! а в България такива общи каци бол - НЗОК - същата работа - познавам плащал си 20 години, без да е боледувал, да му отказаха скенер за няколко стотин лева, а на мургавия до него - два - безплатно от касата, та така...

А защо ще се срине,ами защото приеха милиони бежанци,които седят на социални помощи и не само,че не искат да работят,но и убиват и мародерстват... Социалната система в Западна Европа отделя милиарди за тези бежанци незнайно защо?!? И въпреки,че виждат,че нещата се влошават те продължават да приемат бежанци и то такива,дето ще са бъдещи терористи,а не бъдещи работници... Накрая възрастта ще стане такава за пенсиониране,че ще се насираш на работното си място или умираш от старост... Явно терористите,които се приемат на Запад са по важни от някакво си местно население градило Европа десетки векове...

Браво! Французите са нация, която знае как да си защитава правата от самозабравили се управници, а не са заспали ганьовци като българите!

хората винаги ще са недоволни ако чакат някой друг да им гарантира нещо някога си. Дори да ги оставиш сами да се оправят като премахнеш всички задължителни вноски за пенсия, една част просто нищо няма да внасят и на 60-70 години ще ревнат как държавата ги е изоставила.

А тука ние сме си заровили главите дълбоко в пясъка, и всеки който мине отзад, ни "оправя". И колкото повече ни "оправят", толкова повече мълчим и търпим. И после плюем, ругаем и се оплакваме пред телевизора на чаша ракия и шопска. И така до следващото "оправяне"...!!

Той е лесен. Ще избяга някъде в голяма вила (както и скоро зеленския) на тропиците. Да му мислят обикновените хора.

А тука ние сме си заровили главите дълбоко в пясъка, и всеки който мине отзад, ни "оправя". И колкото повече ни "оправят", толкова повече мълчим и търпим. И после плюем, ругаем и се оплакваме пред телевизора на чаша ракия и шопска. И така до следващото "оправяне"...!!

Това в България ми е трудно да си го представя. При нас който мецне и изкара хора по площади, пътища и прочие, еле пък и със синдикална подкрепа, почти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО получава това което иска.

Няма какво да виете! И франсетата и германците и холандците и ние! Няма как да издържи система, при която се раждат по 1-2 деца или изобщо не се раждат, дават се безумни социални помощи на мързеливци неработещи с години (имаше случай на германец на 56, никога не работил), крадат се фондове и се въртят далавери, издържа се огромен чиновнически бюрократичен апарат с тлъсти заплати и т.н.! Искате да учите до 20, да ползвате привилегии до 30 докато сте "студенти" и едвам изкарате 4 години бакалавър, няколко години платено майчинство/бащинство, придобивки за децата, намалени данъци за който каквото му кефне, работа на половин ден и на 60, след 25-30 г. работа общо в най-добрия случай да се пенсионирате! И после се почва - за възрастните един куп отбивки и така още 20-25 г! В същото време сума ти незаети работни места, ама всеки иска да е тарикат и не иска да я върши! Вкарват се от тъмнозелените да я вършат, ама и те се изтарикатяват и си довежда 20 човека рода и висват на социал!!! И как да издържи тая система? А? Парите да дойката от Господ може би???

Искат да се пенсионират рано защото са им високи пенсиите и няма да искат да работят като пенсионери.

От 70-те години до днес във Франция откъде идваха парите ?

мислили преди да си населят държавата с негроцоцита ,които цял живот ще са на социал.Сега местното население ще работи и до 70г.

Висока пенсионна възраст искат само тези, които могат да си позволят от днес за утре да спрат да ходят на работа.

Чакай да се научат на чалъмите. Бърнаут, болки в гърба, болничен след болничен и после твърде възрастен за да го вземат някъде и хайде на социални. Щом маймуната се е сетила и белите ще се сетят.

Ами да платят на Миглена Кукунева да им хармонизира законодателството. Ако не вън от ЕС на тия франсета. Мегито пък да внесе в НАП данъци върху консултациите.

По-голяма пирамида от пенсионната система няма. Един работещ издържа двама пенсионери а те настояват за луксозни почивки и спортни коли понеже плащали по 10-20% удръжки от приходите си преди 40 години. Лудост някаква.

От нас и Африка разбира се. Ама идва ден в който това вече не работи и трябва да се плати сметката.

НЕ ХРАНТУТИ ВСЯКАКВА ЧЕРНА ГМЕЖ И УКРАЙНА, ПАРИ ЩЕ ИМА !! ТАКА ЧЕ , ДАВАЙТЕ ФРАНЦУЗИ !!! ПОДКРЕПЯМ ВИ !

Какво се случи с клуба на богатите ? Защо ЕС се тресе от кризи, рецесии (засега не си ги признаване) и отнемане на извоювани социални нива на жизнен стандарт ? Защо в ЕС в 21-век има ЦЕНЗУРА, ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ, НЕЧУВАЕМОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ и срив в нивото на свобода и демократичност ? отговора: ЗАЩОТО РАЗРУШАВАНЕТО И ДЕГРАДАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ И ИЗТОЧНА ЕВРОПА БЯХА САМО ГЕНЕРАЛНА РЕПЕТИЦИЯ ЗА ТОВА КОЕТО Я ОЧАКВА ПРЕЗАДОВОЛЕНА ЕВРОПА !

през 70-те години никой не е хрантутел мароканци с по 10 чавета?

Ще сринели ситемата, щом се налага да вдигате възрастта значи системата не работи, какво има да й сриват.

Ти си издържал Франция, Германия, Англия, Испания и Италия, така ли? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ми аз викам да те намерим и да те принудим да бачкаш 18 часа на ден без почивен ден и ние можем да си живеем живота. :))))))))))))))

Хмм, явно новите французи от Африка и Арабия не искат да заработват пенсиите на бледоликите си съграждани...

Важното е да има кинтаци за Зелю и за "Зеления преход". Те европейците са свикнали да теглят хомота

Важно е Лайнен, Микрон, Шлоц, Аналната Бербок, Трюдо и Шваб да са доволни. Слава Кокаине и Русия ще я разцепиме и разграбиме. Бу ха ха ха

Друго си е България нали - пенсионираш се и пенсийката после колко за кофичка кисело мляко и един хляб. И ако не са децата и внуците да помагат -си жив умрел...

Руски трол! Има обективни причини за увеличаване на пенсионната възраст - те са демографски (раждаемостта намалява, по-малко работещи, които плащат за пенсиите на повече пенсионери). Държавната пенсия навсякъде е пирамида - пенсиите на бъдещите пенсионери се плащат от бъдещите работещи. Тезата "гнил запад", която се опитвате да прокарвате не е вярна, това не е само проблем на запада, всички държави с висок и среден стандарт на живот са засегнати, даже и Русия.

111% дълг, като за последните 4 години са +15%, т.е. ~4% на година. При ръст на БВП под 2%. Това означава, че трупат нетно дълг с около 2% на година, като в момента дължат 111% БВП, с тенденция за ръст с 2% на година. Това за мен е фалирала държава. Бедна.

30 години преход и нео-колониално робство в услуга на ЕС кво са бе калъф сбръчкан? Колко от стоките в БГ са български, колко от веригите магазини? Обират но до шушка.

Руски трол! Ако не бяха чужденците във Франция още по-зле щеше да бъде пенсионната система. Чужденците са по-млади, размножават се повече.

Живей ти на социални ако можеш!

Се счупи. Много насядаха на клона, директно от морето…

Децата са единствената работеща пенсионна осигуровка. Всичко друго е кражба в огромни размери.

Бати лигльовците. тука я вдигнаха на 65 и никой не каза гък.. :))

Ако бяха набили милиардите, дето ги пратиха за крайна, в пенсионната си система, въобще нямаше да вдигат възрастта.

Риторичен въпрос. Жалкия ти опит не променя факта, че системата е пирамида и, че шараните имащи мерака да бачкат до 70 години и да ум удържат по 60-70% от дохода пряко и косвено бавно но сигурно намаляват.

На френските дедовци и баби са им обещали изобилие и разкошен живот заради това, че са им смъквали по три кожи в данъци и са блъскали като волове. А нашите кандидат кандидат пенсионери са сърбали попарата на държавата и всеки има план Б. Затова и жилищата се купуват като топъл хляб.

тепърва започват, ако изобщо остане нещо от нея до месец два.. френските циганета на социал има да рипат много по улиците също..

Някои неграмотници казват , че пенсионните системи били на принципа на солидарността. Да , ама не. Къде отидоха натрупаните през годините във пенсионни фондове трилиони ? Това е било навсякъде по света, включително и в България. Ама много по лесно е да вземеш наготово едни трилиони, отколкото да се изгърбиш за тях. И за това в момента е - всеки за себе си и всички останали д г д.

БРЦК

Пенсионната система навсякъде е кражба. В БГ е една огромна кражба - крадът се средно 70% от пенсиите на всеки пенсионер. Стимулират се паразитите за сметка на добросъвестните платци. Лесно може да сметнете колко е средната продължителност на живот, колко е пенсионната възраст, колко години и каква пенсиа ще получавате и колко вноски сте платили. Кражбата е огромна.

Управляващите във Франция да не лъжат.Пари за пенсии ще има,ако например произвеждат по-малко "César -u танкове и самолетоносачи. Не всички французи са сенилни сенатори с тлъсти заплати.

нашите цигани,еврогейче.

Ами лъжете, искайте да лапате и кардете, какво друго можете, гадни политици и вие прости хорица дето ги узаконявате с "изборите"!? лека-полкека ще стане 80 години, само и само да няма пенсии, да заграбят още пари от хората! Изреде, идете и гласувайте з акойто си искате - те, всички са един дол дренки! Искат, грабят и не ви бръснат за слива!

Никога не бих разчитал на пенсия. Всъщност, както Кийосаки казва, "Пенсионираш се тогава, когато в момента спреш да работиш, можеш да си позволиш разходите до края на живота си". Колкото по рано, толкова по-добре. "Четирите потока на парите" е една добра основа! https://mega.nz/folder/3QBgWKgC#P8ix8_p3wu6SSbVSb0w6NQ/folder/jAYxBa7L

Франция не може да продължи както до сега. Трябват пари за бежанците, за оръжния и за Украйна. Така че, ако народа недоволства - просто се разтрогва обществения договор за социалното осигуряване. От тук насетне спират да се удържат пари за пенсия от всяка заплата и спират да се изплащат пенсии. Всеки сам носи отговорност да си осигури старините. Справедливо, демократично и капиталистично.

Когато се дават отговори за предстоящи събития, троловете се надпреварват да поставят минуси. В следващите два месеца и "парният котел" - БЪЛГАРИЯ е пред "взривяване". Обаче няма да избухне "революция", а ще се отключи духовна еволюция.