17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tonk11

Абе не знам колко е лошо ама познавам земеделец от онзи край който си купи втори малък самолет за кеф. Да си има да си лети. Любител е човека.

До скоро изнасяха житото,че реколтата била 4 пъти повече от потреблението ни.Всички на морето гледаха корабите с жито и спирт.Сега нямало. Кого лъжат и защо се подиграват тези шофьори на Bentley с народа?

"Русия с реколта, близка до рекордната от 2017 година", Agro.bg, 17 август 2020 ... И изнасят. Това е положението. Но ние май си търсим оправдание за мерака да вдигнем (пак) цените на хляба, а?

Моят дядо е имал 6 деца и издържал семейството си от производство на пшеница преди около 100 години. Как е ставало това - всяка година през пролетта е вземал кредит от земеделска банка, за да засее , като е залагал земята. Есента продавайки зърното се е разплащал с банката и е успявал да издържа семейството си. НЕ разбирам за какво се борят т.н. селскостопански производители на зърно? ДА при тези условия няма 100 % печалба , но не може всяка година да си на 100 % печалба?!

Личи си че не си хващал мотика!!! Жалко е, че народа го изпростиха дотам да си мисли, че ще се храни с дигитална храна!!!

А в Израел има ли дъждове. И как така вадят по 2 реколти??? Аре нищо не влагаме, а само искаме да взимаме. Ако може и от останалите българи. Ми като не можеш да гледаш земя - губиш я. Това е. Продавай на тези които могат. Няма аз да ти плащам загубите.

В пустинята бе хора... В пустинята и не искат субсидии: agri.bg/agrosaveti/zemedelie/kakvi-plodove-i-zelenchutsi-se-otglezhdat-v-pustinyata-v-izrael

Senator1

В Китай имат по ТРИ реколти от декар на година!!

Ти в Израел кога живя запоследно, че и земя явно си гледал там?!!!

Досега хляба в България поскъпваше, заради това че нещо някаде по светът ставало.Пожари в Русия и незнамси какво друго!

Все още има следи от напоителните съоръжения изградени по времето на "лошите комунисти". И ако "добрите седесари, депесари и гербари" не бяха позволили да се унищожат, сега земеделците нямаше да реват. Никой от управляващите през последните 30 години не помисли за опазването и поддръжката на тези ужасно полезни в днешно време напоителни системи.

Живко о о о, Живко! Ти представяш ли си как някой ще се съгласи да плаща за напояването? Няма такива в България и затова загинаха напоителните системи, макар че те не важат за площите с пшеница, не могат да се използват! Но тъпаците тук пишат ли пишат глупости! А зърнопроизводителите няма да могат да подновят джиповете си.....

Изглежда ще дойдат времена, в които ще се убедим, че икономика без наука няма. На 30-та година от началото на отритването на науката от икономиката и от живота изобщо, ГЕРБ няма да успеят да ни убедят, че може и без наука.

Що да не може, бе? Ти си пример, че може! Коя наука ти е близка - да пишеш в Интернет, нали, ама глупости.....

A ти нещо умно можеш ли да кажеш?

Aх горките стопани, с автопаркове за милиони, къщи и апартаменти по морето и неспирни екскурзии.

Ами дървената мафия работи.

Ако държавата е държава и не мафиотска структура щяха да забранят износа до 1.05.2021г. и цените няма да се покачват но няма да го направят защото престъпността се е срастнала с държавата.

Селяни много много прости, не само хляба ще поскъпне ами ще измирате от глад близките години защото бяхте много прости и строиха магистрали както в Римската империя и сега ще МУ ручате асфалта и ще "измирате яко" не от короната а от асфалта в белия ви дроб. Та това е светлата демокрация, прехода между две цивилизации.

А ти къде си, че така в трето лице говориш?

Ако ГЕРБ управляват в някоя Северно Африканска държава, ще има криза за пясък!

То и с пчелите и меда е много зле в целия ЕС. Но меда го изкупува мафията по 3.50 лв на кило. Казват: От Украйна се внася по-евтино. На пазара билковия мед е 10 лв. килото. А слънчогледовия хич го няма тази година. Друг е въпросът,че арендаторите започнаха масово да сеят самоопрашващ се слънчоглед и пчелите не ходят въобще към такива ниви.

Божият хляб винаги е безплатен!?

Az sam bil to4no 28 go. vav TKZS tragtoris , no i kumbainer .Rikoltata vav 4irpanskiat Krai vinagi e bila 100 % nad postavenite zada4i ot BKP. No nie samuotverzhino sa trudihme po 13-14 4asa. Imam 3 oredena i 2 midala. Biah diligat na 10,11 Kongres na BKP !

Ще си купим от най-големият зърнопроизводител в света. Преди 30 години същият щеше да ни го хариже...

В Добруджа може и да има някакъв малък спад, но тази година е рекордна по добив, над 800 кг от декар пшеница в Тракия и цяла Южна България.

Е стига де. Нали трябва да се измисли причина да се вдигат цените. Ако не е суша ще е дъжд. Ако не е земното въртене, ще е гравитацията. Все ще се намери причина.

ако ако има гладни ,, да ми ядете ш..нура..

Бе и аз имах кофти период с печурките. Кладницата вървеше добре. Ама като стана дума за печурки, Полша ни наводни с гъби, че дори им падна цената. То и със житото е така. Какви ги дрънка тая ...

Корабите във варна, които изнасят ТОНОВЕ жито явно ми се привиждат? Кого лъжете боклуци?????

Всичко е търговия. Някъде дават по-добри цени и така. Ти също не бачкаш безплатно

Цветан Цветанов броди из страната и събира разкаяли се гербери, обидени бизнесмени, хора привлечени от харизмата му и всякакъв строителен материал за новата му партия. На места дори доста добре източва това, което имаме като местни структури на ГЕРБ, които бездруго самият Цветанов е създавал и укрепвал във времето, когато беше дясна ръка на Бойко Борисов. Така че за неговия "ГЕРБ с човешко лице" база има, а с нестихващите протести срещу правителството управляващата партия доближава състояние на полуразпад и става все по-лесна за източване и плячкосване.

Вдигайте цените мърши, има международни пазари. Ще ядем кифли от Италия. Както сега ядем качествен кашкавал от Германия, на цената на водното ви скапано бяло саламурен сирене

Ново BMW или Ягуар догодина... Тази година е форсмажорна, 5 годишно Рено ще карате и почивка в Турция, а не на о. Аруба...

Така, да обясня. Бай Юмер ми е на 30 километра. 10 човека сме направили партия. Два пъти седмично се редуваме за доставките. Сирене - 6 лева, Кашкавал - 12 лева. Познавам част от кравите на бай Юмер по име. Той доволен, че прави по някоя кинта от неплащане на данъци, ние доволни, че ядем ИСТИНСКО пълномаслено сирене, кашкавал и кисело мляко. Впрочем, киселото мляко си се вкисва на четвъртия ден. И това е 10-та година.

Ако киселото мляко се вкисва на четвъртия ден, то значи, че има сериозни пропуски в хигиената. Понякога това дори е нездравословно.

Значи няма химия, дето да го държи "прясно". Бозата навремето вкисваше на другия ден. А сегашната - два месеца трайност! И пъкана с консерванти и аспартам. Какво да се прави. Все пак сме колония...Ще трябва да се подчиняваме на господарите.

Господине, трябва ли да ви припомням историите за мургавите клеопатри, тоест хигиенистките, които са се къпели във ваните с млякото? Припомнете си, че при мизерния соц млякото се добиваше от бай Хасан, който варварски, безмиолстно и без даржи сметка за болките на добичето стиска вимето? Това е липса на хигиена, днес животните се отглеждат във ферлми, храната се контролира, доенето се извършва от машини по всички европейски изисквания и млякото се съхранява според технологичните норми. Затова не вкисва, за разлика от соц млякото при което добичето спокойно може да се е е изпуснало в бакъра и продавача просто да е прецедил млякото. Тоест бактерии, дрожди, вируси, вириони, плазмодии и въобще целия възможен микросвят е вътре.

По времето на соц-а и истинското бг-мляко, когато то се продаваше в стъклени буркани с алуминиеви капачки, срокът му на годност бе 5 дена. Така трябва да бъде.

Поскъпването на горивата бе " основателен повод" за повишаване цената, конкретно, на хляба и брашната. А като паднаха цените на горивата? При стачката на " зърно- всякакви- пр- ли" министър- председателят ги разтика с едно изречение: " Не ме принуждавайте да Ви правя финансови ревизии, защото 50 от Вас имат коли за по над 300 000 лв.!". И..... претендиращите се разтикаха.... Един, явно реален, зърно производител преди дни каза:" България произвежда 7- 10 пъти повече от необходимото й зърно. Слаба е годината, производството ще бъде 4- 5 пъти повече.". Ако някой от четящите това си отвори бакалийка държавата трябва ли да му гарантира мин. 100 клиента дневно с оборот мин. по 20 лв.?

В отглеждането и износа на жито! Затова вече няма родно производствоплодове и зеленчуци, а внасяме такива!

rainatopliiska47@

Как да няма българско производство - иди на пазара - ДОМАТИ ТИП СЕЛСКИ - 4,99 лева килото

Senator1

Няма такова застрахователно дружество което да поеме лошия добив, така че да се изхрани населението. Никой няма да ти даде зърно а пари . И до кога това положение?

Айде стига вече с тези мафиотски трикове, за да вдигнем цените, реколтата е причината. Заради скока на бензина, поскъпват яйцата. Стига селски номера. Ай сиктир.

Житото се продава на борсови цени и неговата цена въобще не зависи от това дали едни прости комунисти реват или не.

Има едно нещо, което образованите хора му казват застраховка.

Само Великата Комунистическа Партия (ГЕРП) може да ни спаси!

ГЕРБ ще ни спаси !

Senator1

Първо да ни спаси от себе си. После ще му мислим как да и се отблагодарим за спасението.

Аре по леко с глупостите! Житото е световна борсова стока. Дали мижавата България е произвела или не няма никакво значение. Ако е произвела го продава по барсови цени. Не го дава безплатно на българите. Ако не е произвела, купува по същата цена. Заобиколени сме от житници. Кеф ти Турция, кеф ти Сърбия, Македония, Румъния или Гърция. Брашно да искаш. Русия и Украйна също не са далеч. Та тия мантри - "ама слаба била годината", ги разправяйте на малоумните.

Респект! Важното е мисирките в Дир.бг да продуцират кафяво съдържание, за да сдухват нискоинтелектуалната си аудитория.

Аз помня!!!

Скоро ще стане по изгодно да запалищ колата и да отидеш до съседна държава да си напазаруваш за 1 седмица и да се прибереш обратно, така както преди ходихме до веригите. Сега те си надуват цените както си искат след като унищожиха малките магазинчета. Сирене 17лв, кашкавал 25лв, и то само боклукци. Айде мерси, яжте си ги. Докато има глупави хора да ги копуват тия лайна така ще бъде!

И да не забравяме, че на заведенията им свалила ДДС и те ... вдигнаха цените.

ама на митницата дължиш мито за внос

Глупако, ГЕРБ ли произвежда сиренето, кашкавала, чушките и т.н.! Хубаво, че има внос, че родните "производители", ще ни разкажат играта с цените.....

Как бе? Нали ГЕРБ се грижат за нас!

В последните години към едрите земеделци се изсипаха милиарди европари. В момента се състезават кой ще избухне с по-наточена кола. Бентлита, Ролс-ройси, Ламборджинита (не трактори) за дечица и миникупъри за любовниците. Сега искат да цоцат още от държавата, айде байгън!

Каракачанов обеща да каже кой е наредил патрулка да пази скандалното заведение “Осемте джуджета”

У нас причина за поскъпване винаги ще измислят, ако не е заради сушата ще е заради кишата.

Kenn1111

Чудно всички казват добра реколта само у нас не била

Скоро излезна инфиормация че тази година в стветовен мащаб,а и в България реколтата е в повече от преходни години сега Българските боклуци ни подготвят за нов скок.Очаквам Медиите на Шиши да на обливат един месец с лъжливата инфорамция за да свикнеме и да трайкаме

Най-лошото е, че си прав. Оправдават скока на цените с времето и какво ли още не. А истината е, че държавата е пред фалит!

Първо и задължително - субсидия на тон произведена продукция, а не на декар земя.. стига сме пълнили гушите на земевладелци фантоми..

Защо трябва да има субсидии въобще?!

защото своите фирмички от бели крадливи уроди няма да наемат тълпи вонящи оплакващи се крадящи да рушат и секат де що видят и после да си ги избират пак тия. Тия случайни 4-5млн балами (или както тиквоний красиво ни нарича - балами, тулупи, пълнеж, прости) дето се въртим ое тука и даваме пара на цялта свирка, е, ние така и така сме на изчезване по много вектори (психически, социален, религиозен, икономически, научен, физически дори). Така че, за това има субсидии.