Неочакван скок на руската икономика с над 10%

Нарастването на БВП на Русия през второто тримесечие на годината е съпоставимо с повечето икономики на Еврозоната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

казаха, че ще шибат в гъза уродливият Георги Вулов

Чак пък неочакван … Всички държави сле 2020 локдаун имат скок на БВП. По-скоро западняците не очакваха Русия да направи скок на БВП, мислейки са, че са нищо повече от много оръжие и армия, поне така счита Байдън от САЩ. Не, Русия не е само много бомби, оръжие, армия, нефт и газ. Има и много други неща, които тепърва ще стават видими. Когато западната цивилизация залязва с новите си модерни, умни и красиви ценности, а това се случва пред очите ни, природата не търпи вакуум - други ще я заместят за да бъде света. А дали на някои им харесва или не други, в случая обявени за противници на западните ценности, като Русия и Китай ще запълват вакуума, е на мен не ми дреме за тях. Въпроса опира до това да има мир и разбирателство по света, щото умаляхме да гледаме бомбаджийски мироопазващи и демократически мисии с произход западен ценен продукт. И затова днес от Афганистан всички носители на западни ценности, а ние сме с тях барабар Петко с “мъжете” панически бягат като хлебарки и си закриват посолствата, а държави като Русия и Китай остават там. Въпроса сега е от къде ще бягат следващия път - Ирак ми се струва подходящо място за бягство - колкото откраднаха от там демократично (нефт, газ, исторически артефакти и ценности) - толкова. И след като ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА е на път да се случи, то интересите към нефта и газта неминуемо ще спадат, обаче да му мислят тези в чийто недра се крият литий, кобалт, иридий, кадмий …

Какво може да се коментира друго освен да поздравим Русия и нека славянските ни братя процъфтяват. Не, олигарсите, а народа им го заслужава. Сега е ред на България, но с това статукво от партии без ИТН, не виждам как ще станат нещата.

Козияшките тролове ще умрат (с ударение на У) от яд. Няма нищо изненадващо. Интернет е пълен с канали, които показват всеки месец какво и какви заводи се въвеждат в експлоатация в Русия. Индустриализацията, която тече в момента в Русия е от мащаба на Сталиновата индустриализация. Тече пълна деофшоризация на икономиката. Всички капитали, които течаха с реки на Запад са превърнати във вадички. Започва строителството на втора БАМ, развързаха тесните участъци на БАМ 1 при Алтай. Козияшките тролове и идейните русофоби са с толкова остарели представи, че е направо комично да им чете човек глупостите от времето на списание огоньок.

Това означава ли, че няма да има бежанска вълна на бедни руснаци към България?

Да. Скоро ще има колони с бели квалифицирани бежанци към Русия заедно със семействата им. Брадатите майки с деца от Афганистан, Сирия и Магреба ще населят Западна Европа.

Как стават 10 процента при намалени до 2 пъти продажби на нефт и газ.Това е заповядана цифра за освежаване на гласуващите след 2 месеца. Ще им още много такива" успехи".След изборите пак тихопи проблеми.

ПИПО

И идея си нямате колко дръпна Русия. Явно още живеете с идеята, че е времето на Елцин и руснаците едвам свързват двата края. По добре да се огледаме в собствената си кочина.

Не си много умен. Руската икономика отдавна не зависи от продажбата на нефт и газ. Това са само бонуси. И по зле ще става за Запада и такива като вас ехидници.

Извинете, но скока по какво е? Щото ако е по чисти суми в пари може да е просто от инфлацията. За да се види истинската картинка, трябва да се обърне по паритет на покупателната способност на парите. Щото парите не се ядят, нито се пият. Въпроса е какво и колко може да се купи с тях.

ПИПО

По БВП (по паритета на покупателната способност)Русия задмина Германия. Има официални статистики в Укито и то не са руски.

Браво на Русия, пожелавам им успех (и по възможност да не ни се месят на нас политически, защото ни вредят, а това не е приятелски акт, а те твърдят че са ни приятели, та...)

Плямпай, но помни Кабул!

Малей! Не думай?

Това ще да е заради новата ракета . А може би че населението намалява.

то и нашето намалява , обаче това не ни помага

2021-08-17 15:04:58 Аз (нерегистриран) Високите цени на нефта и газа е основна причина. ---- скоро това ще приключи, защото тренда обръща...

Високите цени на нефта и газа е основна причина. И за многознайковците няма микакви западни икономически санкции. Те са към личности и фирми свързани с анекцсията на Крим.

.

И в същото време рублата пак падна ....

Нали идват избори в Русия!

Та нали съм и наложили санкиии, западните партниори.

Другари, изключително ми беше приятно да си хортуваме, но немският капиталист, иска резултати. Връщам се на тръстиката в немското съревнование за "герой на капиталистическия труд". ;) Все пак трябва да вдигнем и нашата икономика, нали така? Няма да се излгаме пред руснаците. Лек ден на вас и се надявайте да не ви се налага да доказвате, че това, което го пишете го вярвате наистина. :))

Те и съветските часовници бяха с 10% по бързи от всички останали!

Гледам тук много хора са се трогнали за благоденствието на руснаците! Ама какви им били градовете! Ама какви им били пътищата! Каквито и да са, икономиката им расте въпреки прословутите санкции. А как е американската икономика?

Американската икономика така го е закършила от всичките тия американци дето висят по руските консултва за визи, че не виждам начин скоро да се оправят...

Имаш мнооого тънко чувство за хумор, харесва ми!

Защо богатите азиатци са избегали на запад? Тъпунгер платен

За американската не знам , но израелската е с 17% растеж по същите причини . Със здраве.

Дреме ми за руската икономика, ма найш колко ми дреме!!! Единственото от което ме е страх да не хукнат към България тълпи бедни руснаци бежанци. Но не ми се вярва, те са повече в азиатската част на Русия и са далече.

Тъй тъй добре са си братушките, само дето асфалта свършва след 150км извън Москава и почват черните пътища. Като са добре що нямат една нормална марка автомобил и т.н. Хич не са добре руснаците 90% са на ръба.

глупости, ти бил ли си в Русия? Нормална марка какво означава ?

Само няколко шрихи. Между Москва и Петербург има 700 км. аутобан по който се движат (има оборудване като в Германия) камиони без шофьор. Новото околовръстнона Москва е с 6 платна идължина 358 км. Чувал ли си нещо за магистралата Москва - Крим. Айде да отвериш картата да видиш за какво става въпрос (трябва да си седнал за да не ти стане лошо). Русия е дефакто най-големият производител на автомобили в ЕС. Почти всички значими европейски производители на автомобили, както и множество азиатски и повечето американски имат там големи производствени мощности. Русия е на 6-то място в Света по производство на товарни автомобили (само с руските марки) ! Русия е на 6-то място в света по произвосдство на вагони ! Средната скорост на железопътния транспорт достига до 200 км./ч. За оръжие е излишно да се говори.

ПИПО

Колега, пишеш откровени лъжи. Нали знаеш, че всеки може да влезе в гугъл мапс и да провери? Пътищата дори и в далечният Сибир са класи над над нашите.

Изключително неочаквана,нефта като се вдигне с 10%,с колко да се вдигне руската "икономика"?

Руснаците не са затваряли нищо от април 2020 , т.е отказаха се от локдауните последната зима, и резултата е налице , същото е Швеция. Всички държави със затваряния са зле

така е , имат най-високата смъртност на 1000 от ковид в света ... :)

А разни наивници още чакат Русия да фалира...

Е, няма да й е за първи път... :))

Това е чудесна новина!

Руската икономика си е добре. И става все по-добре. Магазините са пълни, руснаците имат пари и пазаруват. Живеят в хубави жилища и карат хубави коли. Ходят на почивка или пътуват ... Живеят си живота

Живи и здрави да са. Ще каже утре на руските майки в детската градина да си ходят и да не се мъчат в Германия. :)))

Наскоро гледах филм за Нижни Новгород. Град на 800 години, милионен град на три големи реки - Волга, Кама и Ока. Красив град, мечта ... Такива градове има много в Русия, 18 града с население над 1 милион жители

Такива големи или такива красиви? :))) Щото, това, че съседът има красива жена, не значи, че всички във входа имате красиви жени. :))

Какво неочаквано има от една икономика, която се крепи на износ на енергоносители! Когато цената и търсенето им растат, икономиката също расте!

е тук си в заблуда! Например последните години половината от хлебната пшеница в Холандия-Нидерландия е руска! Те са износители на св. месо, износители са на млечни продукти! Ти си далеч от истината драги, изнасят и МПС-та изнасят и военна техника, ама от де толкова мозък у теб! Това лято не съм изял 1 български сладолед, редовно си купувам руски и беларуски!

Мантрата за "бениноколката" се разпадна драги ! Растеж при изкуствено държаните до сега ниски цени на петрола и стотици санкционни ограничения.

Е едно малко чудо, на фона на тоталната икономическа блокада от САЩ и западните лизачи.

Тотална икономическа блокада? Имаш предвид забраните за внос, които Русия си самоналожи заради няколко фирми и физически лица, които бяха наказани заради Крим ли? :))))

Що, бре? А ти източен лизач ли си?

Уж "много силна икономика" и прочие, а не виждам никой да се е засилил да емигрира към Русия. Дори обратното е факт - по-образованите и заможни руснаци при първа възможност си бият камшика и емигрират към западна Европа и САЩ.

Тъй де, заедно с "по-заможните" чернилки, арабели и мексиканци, дето мигрират в Америка и Европа, джендърска свиньо

Може ли да обясниш определението "джендърска свиня"?

е защо трябва да емигрираш тук нали е хубаво и готино! А емигранти при тях има бол от бившите държави на СССР. Ами ти и това не знаеш!

Боко даде три милиарда наши пари да премине Турски поток през България, без да има НА НИТО ЕДНО МЯСТО отклонение за България. КАКВО Е ТОВА? Дали разбират гробарските тролове за какво става дума. Кой е най-големият русофил и дупедав на Русия.

Проблемът е на Тиквата. Да беше договорил.

А проблемът с американските марици на кой е? :))) А с Дънди Прешъс? :))

демокраДичните сили. както и - погледнете какво стана с някои държави - страхът да се обяви сделка за корумпирана и да се отмени и разследва. това със специализираните съдилища е точно контра-мярка срещу такъв защитен за държавите механизъм. сещате ли се ?

da chakat emigranti togava kato e tolkova hubavo;))))))))

Само за сведение- те са втората държава в света по брой на пристигнали мигранти.

Дай направо да са първата, а? :)) Пък и са първа по територия. Значи са първи във всичко. :))

Хахаха, това ме разесели. Въпросните "пристигнали мигранти" най-вероятно са от съседните бивши съветски републики, раздирани от вътрешни конфликти, нестабилност и войни, които нямат никаква друга възможност къде да емигрират.

Така, Малко справки с докладите на ООН. За 2020 година Русия е на 4 място по брой на приетите мигранти. САЩ, Саудитска Арабия, Германия са преди нея. И това е в абсолютни цифри. Ако го сметнем спрямо наслението нещата стават различни. Ако гледамх убийства съм сигурен, че щеша да искаш да го смятам на 100 000 обитателя, а не като абсолютна стойност. Другата интересна новина е, че Русия е на 4 място и по напускащи... С една дума напускат адски много руснаци, до като адски много неруснаци пристигат... Колко години това може да продължи преди Гурбанджи да стане преобладаващата фалмия и да построят за втори път най-голямата джамия в света в Москва? :))

Повече от век Западът е поел на кръстоносен поход с/у болшевиките, поне два века преди това - с/у руснаците. И тук във форума има тъпи копелета да повтарят "рубладжии", "ватенки" и пр., вместо да се гордеят с родните цигани, с Тиквата или с мръсотията дето ни загражда отвред, нищо, че сме в ЕС и НАТО. Та Русия била дръпнала неочаквано - това е за тъпите западни управници, които не разбраха, че колкото повече наказват Русия, толкова тя разбира, че единствения начин да се оправи сама, без да се надява на перестроечни надежди за "братята"-янки. Та казвам ти дъще, сещай се - снахо: Русия е голяма и богата, тя сама си решава проблемите. А керванът си върви, нашите тъпи копелета и продажни соросидчета ще продължават да си лаят. А ние е време да подхванем сами съдбините си и да си подредим държавата ни. Не е нужно да чакаме Крали Марко, Дядо Иван или Чичо Сам да дойдат, с тях трябва да поддържаме само приятелски, а не васални отношения. А на който не му харесва - прав му път - Америка е голяма. Само че там вече си имат достатъчно тъпанари и внимателно подбират кого да приберат...

Болшевиките са творение на немския имперски капитал, така като Хитлер е последовател и донякъде творение на Сталин.

Браво ! Всеки успех на РФ радва българите.

Ти пък какво общо имаш с българите? :)

Американската иконмоика скочи 40% на годишна база за предното тримесечее. Тогава не бяха впечатлени някои хора. Тогава ясно виждаха, че това не е нищо особено. Сега от 10% на руската обаче се подмокриха... :))) И двата скока се дължат основно на стимули и на това, че бяха охлабени мерките и много задържано потребление беше отприщено. :)) Аз, като по глупав ще продължа да си страдам в Германия. Има време докато заменя малкото китно немско село за страхотните възможности в Русия. :))

Пиши ги направо 100%.

Даже 120% ... Че и повече

Абе доста по-лесно е, когато имаш машинка за долари в мазето, не мислиш ли. Е, имало някакъв си дълг, дето нараства с невиждани темпове, ама дреболии, нали, ура, сащ най-велика

А, почваш да схващаш как стоят нещата. Когато заема ти в твоята валута, която сам си печаташ е едно. Когато заема ти е във чужда валута, която не можеш да печаташ е друго. :)) САЩ, само с цената ня няколко тона хартия и мастило могат да срината световната иконоика, като си напечатат дълга и го изплатят... Русия няма тази възможност, тъй като дълга и не е в рубли. В рубли само се преизчислява. Почваш ли да усещаш накъде отиват нещата? :))

Ватенките нивгиш ни мой да имат подобни финансови резултати. Още повече, че великите Хамериканци им налагат какви ли не рестрикции.

руснаците вече не са зависими от янките. Беше, квато беше. Вече им приключиха и големите харчове- Керченския мост, ТП, СП 2, инвестират с три атомни реактора в Турция, един в Унгария. Очаквай дори по-голям ръст.

Хахахаха, обърна ли еврото в рубли? :))

Шило

Държа си парите в левове. И, като тръгна на някъде си купувам местната валута. По-изгодно е. Не знаеш ли?

Не, не знам. Ползвам кредитна карта без такси за транзакция в чужда валута. :) Чудесата на загниващия капитализъм. :)

до "пффффф" Коментарът ти доказва, че си гол и бос дори в елементарните банкови дела. Всяка една карта има основна валута. Няма мултивалутни карти. Това, че можеш да плащаш не отменя факта, че при всяка трансакция имаш курс. Това го знае всяко дете.... след 14 тата година. и не се занимавай с такива теми, нямаш капацитет и подготовка.

Я, банкерче мамино, виж разликата между такса и курс. :)))

Ама защо не кажете, че за България ръстът е 9,6% според НСИ, въпреки че спадът е по-малък при нас спрямо 2019.

Стъкмистика, погледнете руски сайтове

Шило

не вярваш на Блумбърг ли?

Ти пък почна да вярваш на американците ли? :)))

Шило

Не са много агенциите, на които вярвам. А Блумбърг е една от тях. Съветвам те, повечко да се заглеждаш в нея.

Абе, Блумбърг Мумблърг, ама ако ТАСС не го потвърдят, не вярваш. :))

И като отидеш в Русия и излезеш съвсем малко от Москва и Санкт Петербург, рязко попадаш в Третия свят - селца със схлупени къщи и кални, неасфалтирани пътища. А пенсионерите им с по-ниски пенсии и от нашите. Ако в българските села е мизерия, то там е умножено по две.

Само не ми казвай, че си ходил там. Да ти кажа- има градове, които изглеждат по-добре от тези два града.

Ами то на днешно време не е нужно да пътуваш :) пускаш си един google street view избираш си произволен град в Русия и гледаш :) гледката е една и съща в цялата държава - късен соц. Нищо невиждано все едно гледам Перник

За да видиш същото - даже не трябва да излизаш от София .

Шило

а той дали въобще е влизал в София?

Стъпвал съм на 4 континента и в над 25 държави. В Европа най-мизерните, огрухани и неподдържани откъм инфраструктура държави са Русия, Украйна, Молдова, Северна Македония и след това сме ние. Сравни който и да е квартал на Москва с който и да е квартал на Амстердам и ще се шокираш - все едно гледаш два различни свята.

Шило

батмане, пътувал си само в сънищата си. Хахахахаха

там, но да ти кажа че не дори извън Лондон или Брюксел, ами буквално на две преки от центъра на тези градове е нещо като Столипиново и Факултета.

Между другото, гледах кадри от студентско общежитие в Русия - града се намира в Сибир и е с население над 100 000. Такава мизерия дори в Индия и Африка не бях виждал.

Шило

Че ти не си ходил никъде бре, кво и къде да видиш?

празник за 5-то колониците в България.....

мъртвородляк, аре бегом в афганистанците и пакитата в лондон сити

"ВиК услугите и събиране и изхвърляне на отпадъци (+30.2%), " :) :) :) Ще ме уморите от смях! Всеки с поне 2 грама мозък разбира, за какво става въпрос.

Козяшките тролове някак напрегнати и изнервени, щото Блумбърг, та не знаят как да го извъртят.

Шило

Апропо- това не е статистика на Росстат, а на Блумбърг. Излезе преди няколко дни. Така че, фентъзи, нефентъзи, е факт.

Зависи кой е дал изходните данни! ;)

Опитай пак - данните са на осъществени борсови сделки . Само ти чакаш биби да ти каже колко си добре .

Шило

хахаха, ти чакаш някой да ти даде данни ли?

Сега като започнат и икономически обмен с талибаните.. !? И особено , ако афганците поискат пак да строят Съветски Афганистан?

Що ? Не им ли стигат бензиностанции за по 50 млн. ?

Ко рьечи?

...ха.. ха...Веселяк! ...ха...ха...

Елемнтарни факти: До санкциите, Русия внасяше кашкавал и други елемнтарни работи от ЕС и Запада като цяло. След санкциите, Русия започна сама да произвежда тези неща - както винаги е трябвало да бъде! Естествено че икономиката им ще дръпне! И ние да започнем да си произвеждаме плодовете, зеленчуците и храната, и нашата икономика ще дръпне, вместо да храним Западна и Централна Европа като им купуваме техните продукти.

То зат,ва аз сам си бия чекиите.

А ддс плати ли ?

Е, па плаща -накрая. ...Ръси го.

Не е само кашкавал ... понеже им забраниха да внасят месо (примерно телешко) те изкупиха (полулегално) цели стада специални породи крави от Полша и други страни, които сега освен, че сами ги гледат, живеят навън на големи пасища вместо затворени в тесни обори. Понеже не ги пускат да ходят никъде освен в Дубай и в Турция вътрешният им туризъм експлодира - вижте снимки от Черноморието им - който се оплаква от нашите курорти , че били пренаселени да види какво става там ... Колите им , перални, печки са с по 100+% нагоре ... Сега тука ще се превъзбудят коментаторите с хормонални проблеми и ще почнат да обесняват колко зле е качеството и животът в Русия - нямам нищо против да е така - може да е най-зле от цялата планета, може и да не е - това не е моя работа. Разтежът в цялата им икономика и дори като заплати е факт. Колко ще продължи и дали ще е хубаво - коментирайте на воля :)

Това някакво фентъзи ли е или реална стькмистика, пардон статистика?

Рев беше за газ на 270 долара .... сега е 520 .

Стига с тая пропаганда глупава бре. Русия е колхозническомилитаристична свиня. Бъдеще няма.

Шило

сериозно?

Ние имаме ?

То се вижда. Ха-ха

Като скочи нефта, скача и руската икономика.

вече даже Бившето СССР го Мина!

Айде почвайте да плюете, че не е вярно.

Вярно е. Както е вярно че евро общността расте с над 13 процента. Това е отскока от отварянето на икономиката. Това НЕ Е нова икономическа активност, следствие на инвестиции, нови технологии, реформи и тн.

Ми то очевидно няма как да е вярно! Защо да се хабим излишно?! Който харесва фентъзи да се радва!

Качиха се цените на петрола и газта и руската икономика "тругна" нагоре:)))))))))) ами след като са само една голяма бензино и газ станция само това си имат ватенките

Тогава защо е рев ..Русия газ не дава " ?

Този скок енеочакван само за тези ,които не искат да слушат подобни новини.А ако се види картината на инвестициите в руската икономика,на построените промишлени обекти,на направеното в селското стопансто -въпросът ще бъде само кога тези неща ще дадат резултата.Считам,че руснаците не бързат защото имат опите какви ги ражда бързата кучка.Освен това за новата икономика ,която се гради е необходимо ново мислене и нов манталитет.Може би сегашното поколение на възраст от 20 до 30 г-ще реши проблема!