Емил Караниколов: Не сме отпаднали от състезанието за завода на "Фолксваген"

Според икономическия министър България има капацитета да произвежда автомобили

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А от Фолксваген знаят ли, че не сме отпаднали?

Ако завода го направят в Измир след това немците ще потънат заедно с турците. Никога не бих купил нещо на брега, когато нивотато на океана се вдига... Ако немците го знаят това ще се откажат от Измир.

М да навремето Костов им поиска прекалено много и явно им е като обеца на ухото.

Каква работна ръка ще предложи България-Тези, които не могат да четат и пишат,кадърните вече ги няма.

Според икономическия министър Емил Караниколов България има капацитета да произвежда автомобили. България вече не може да произвежда дори каруци след всички "реформи" у нас !

Караниколов не си вярва. Никой не му вярва. Как Караниколов ще конкурира Турция? Инвеститорите в България намаляват всяка година, големи инвеститори си тръгват, чуждите инвестиции са с ОТРИЦАТЕЛЕН знак, корупцията в българската администрация е най-висока от цяла Европа, дори в Турция и Албания е по-ниска. Тоива според официалната статистика. А Фолксваген разполагат и с неофициална. Да не са луди?

Ееее, спокойно де - има време, ще отпаднем бе!

VW съвета на акционерите знае ли, че не сме отпаднали?

Със закупуването на руски ракетни комплекси С400 и охладняването между НАТО и Турция не знам кой ще пази интересите на западните инвестиции в Турция. Да не се окаже че този завод след няколко години ще произвежда "Лада"

И кво толкова, кат не мой да прайм коли, ще прайм фърчила...

Ама от Фолксваген дали знаят, че още не сме отпаднали? Доколкото си спомням, те вече обявиха решението си, в полза на Турция. А на нас продължават да ни вдигат прах как ужким още не сме били отпаднали разбираш ли. Дезинформация :)

ПАДНАЛИ СМЕ, НЕ СМЕ ОТПАДНАЛИ???????????????????

Не се спряха нашите лъжливи боклуци. Хората си го обявиха още на 12 юли: WOLFSBURG -- Volkswagen Group will build a multi-brand plant in Turkey, according to Automobilwoche, a sister publication of Automotive News Europe. VW's supervisory board on Thursday picked a site for the factory near the western coastal city of Izmir over a location in Bulgaria. The plant will build cars for VW, Skoda and Seat. It will ease capacity constraints at Skoda's factories in the Czech Republic. The state of Qatar, which has a 17 percent stake in VW, pushed for the factory to be built in Turkey at the board meeting.

боклуци, даже вчера Берлин каза, че отиват в Измир, тия двамата кретени да лъжат бабите на село, завод няма да има, а лично аз им пожелавам, да си заврат 8те крадливи самолета за 2 милиарда , които ще ограничат лекараства, помощи за безработни и пенсии за милиони хора в крадливете г, дано да успеят да ги запишат.

Хората търсят и ПАЗАР. Колко хора в България могат да си позволят НОВ автомобил? А и новината вече е публикувана във водещи специализирани издания. Те със сигурност си проверяват инфото, за разлика от родните медии и политици. Тоя просто сега го дрънка, понеже трябва да се лъска имиджа, а БСП и Радев не са достатъчни за обвинения.

Време е вече да си намерите друг партиен експерт по икономика, Владо става все повече се отдалечава от реалността.

Интересно, а според немската преса решението е вече взето и е за Турция (Маниса, до Измир )

ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ КЕФЯТ! ДРАЗНИТЕ НИ!

Тъпо е да дадеш над 2 милиарда лева за 8 летящи тенекии, а точно толкова струва инвестицията на завод като Фолксваген и отваря 5000 директни работни места, още поне двойно повече непреки, и въобще други перспективи за икономиката. Просто нямам думи що за икономическа политика водим...

Отпаднали-неотпаднали,стига с този завод,че ни надухте главите с глупости.То не бяха заводи на БМВ в Шумен,самолети в Долна Митрополия и т.н лъжи на управляващите некадърници ,които пилеят милиарди на вятъра всеки ден.

Официалната статистика говори, че инвестициите продължават да намаляват, а инвеститори да продават бизнеси и да се изнасят. Това е точно обратното на това, което се говори от управляващите. Дето се казва когато фактите говорят и боговете мълчат. Жалко е емигрантите да са най-голям "инвеститор".

Сигурно ще правим свирките на фолксвагените ! Искам да кажа клаксоните ,де !

Абе ние да натискаме за ЕС санкции към Турция и може да останем единствения кандидат. Трябва Турция да я изхвърлим от европейския митнически съюз. Тогава Фолксваген няма да иска да чуе за Турция.

много ясно че ни излъгаха нашите медии че е взето решение завода да е в Турция. Немските онлайн новинарски сайтове никъде не са казали 100% че е взето решение а че везните клонят към Туция.Може наистина което е и много вероятно да нямаме завод но тива VW не го е решил все още. То че ние не ставаме и картофи да произвеждаме е ясно но защо да се лъже преди да са го казали официално немците.

? ? ? ?

А дано, ама надали . . .

Кой ще ги прави тия коли в България ? Ние пенсионерите ли ?

Дойчовците и тюрките са братски народи :)

Е ми и ние да си защитаваме икономическите интереси а МА на слуги не се полага каквото кажат от посолствата иначе ако бяхме суверенни и южен поток щяхме да печелим и нова атомна централа за ЕВТИН за бълг. Ток и златото нямаше да изнасяме и амер.централи нямаше да печелят на наш гръб това икономически интереси а не отделни послушковци да им превеждат милиони че рушат Бг. Това е истината другото платените и разрушаващи антибългари каквото да пишат е глупост

"През последните години автомобилният клъстер поиска среща с държавата и на нея ни убеди, че България е готова да произвежда цели автомобили Както се казва до днеска полуавтомобили,а от утре ще произвеждаме и цели автомобили.

Безпренципен центаджия.

Кой сериозен инвеститор ще дойде в една фалирала ,изостанала икономически държава.

Т.е. Турция получи и Южен поток и завода на VW!? За сметка на това, ние пък получаваме най-готините изтребители от САЩ след 5-6 год.

Няма 120 хил. души в работоспособна възраст между 18-40години в цялата страна! Не говоря за безработни , а за заети хора, които да могат да свържат два кабела.

Нищо, чакаме завод на Лада.

на нас с нашето население около 6 милиона от които половината са италианци ни са нужни малки фабрики които да бъдат разположени около бедните райони за да им е близо на хората . А много интересно ако направят един голям завод откъде ще намерят специалисти в района около него . Ще трябва да ги извозват всеки ден с автобуси както правят за атомната централа . 5000 качествени работника едва ли ще намерят в 100 км радиус от завода

з не знам на кого да вярвам, затова се порових из нета: https://www.reuters.com/article/volkswagen-turkey-plant/update-1-volkswagen-to-build-new-plant-in-turkey-magazine-idUSL8N24D1MQ

Пълни глупости, че не сме отпаднали. Германеца не е малоумен да прави такава инвестиция в разпадната страна без закони и без работна ръка. Още отначало никога не сме имали шанс.

Поредният идиот, на когото навсякъде руснаци му се привиждат... Абе, кретен, какво точно руснаците са ни виновни, че немците ще си правят завода в Турция?!?

Г-н министър, ти ако избираш страна да вложиш 2 млрд евро, ще избереш ли такава, в която личните данни на почти всички осигуряващи се лица се точат като обикновена програма. Толкова смешни, че даже такива интервюта звучат зловещо тъпо!

емилчо,полуграмотен ли си,нагаждачси със сигурност и пари получаваш за тоз дето духа вън.Не виждаш ли какви магистрали и пътища строите дето са ви най голямата гордост.Тук хора за работа няма.ние произвеждаме само ПОЛИЦАИ друго нищо.

Лада е част от концерна рено-нисан, те каквото им трябва вече си го имат в Румъния.Продължавай да чакаш, Ганчо.

и тоя е министър на икономиката,която нямаме.Министър на нищото!

ЩЕ НАПРАВИМ ЗАВОД ЗА САМОЛЕТИ; ИЗТРЕБИТЕЛИ И СОВАЛКИ. ЩЕ ЗАБРАНИМ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ДВИЖАТ КОЛИ "ФОЛКСВАГЕН".

Лъжеш и будалкаш хората ! Никой не иска да си има работа в България с корумпирано Правителство на Диктатор !

Ама хич. Само дето в германия друго говорят.

жалък си , путьо марийкин...смешни курви с голям апетит за кражба -това сте цялото правителкство-КУРВИ...СРАМ МЕ Е ! ХОРА-СПИТЕ ЛИ?

Според друга статия от днес в дир.бг Турция е избраника. Коя статия е вярната ?

България има капацитета да произвежда и развива много неща. Но ес няма да ни позволи. Ние сме последна дупка на кавала. Няма да направят завода при нас. Искат да ни затрият като държава и нация.

Лада крета все още( въпреки ниската поизводителност и лошо качество) единствено благодарение на дотациите от руското правителство.