Най-големият производител на цимент в Индия плаща за руски въглища в юани

Делхи продължава да поддържа търговски връзки с Москва, а сделката е нова стъпка в утвърждаването на китайската валута на международната сцена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще дойде мачка за погачка. Индийците ще закъсат за нещо, ще го поискат от цивилизования свят, ама може и да не го получат.

Кой е цивилизования свят и какво представлява ако може да обясниш? Индия е на 3000г, Китай на 5000г. Тяхната цивилизация е по-стара от Американската и голяма част от Европейската цивилизация. Кой ще откаже стоки на Индия? Те просто не вземат страна в конфликата и си гонят своя интерес, защото са 20% от световното население и никой външен няма право да ги съди. Европата щом плаща за нефт и газ на Русия, защо за другите да е забранено - моля да отговориш?

Хегемонията на долара приключва.

Не си губи времето с каскета който не е никакъв военен щото няма да разбере , нещо му е счупено в главата.

Как не проумяхте бе. Слабият долар работи изцяло в интерес на Америка в момента. При слаб долар се повишава експорта на Америка, нещо от което те имат нужда. При слаб долар те ще си платят дълговете за жълти стотинки. Ама нали трябва нещо да се вряка и те така - всички в един глас - ура, доларът ще падне.

Америка изнася само войни, оръжие и смърт. Не мисля че курсът на долара има отношение към този вид експорт.

1) Доларът няма реално покритие 2) Слабият долар означава, че се използва по-малко 3) По-малкото му използване означава, че губи статута си на СВЕТОВНА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА... Иначе, да, може и да имаш право - но така, както го описваш, излиза, че американската просто ще стане една от многото икономики по света. И то не най-силната.

Колега, тебе да не те е ухапала кобра и да Халюциираш. Толкова скъп Долар световната икономика от 20г не е виждала. Американците вече не изнасят както преди, сега почти всичко идва от Китай. Колкото до разплащанията, страните от БРИКС ще си се разплащат в национални валути. Не казвам че ще стане от днес за утре, но лека полека нещата отиват на там. После ще направят обща Наднационална Валута с която да се разплащат, а като повече от 50% от световното население използва друга валута, тя автоматично става конкурент на Американския долар. Да не ме разбирате погрешно , но Американския долар ще доминира поне още 2-3 десетилетия и никой няма да може да го помръдне.

Колега, аз му давам максимум още 5-6 години, при сегашното стечение на обстоятелствата, ама да видим... Дементния първо трябва да се погрижи за скъпия бензин там, че такива цени... американците са виждали само във филма "Аз съм легенда" :D

Не е сигурно, дали американския долар ще изкара и две десетилетия. Аз лично се съмнявам и за едно. В БРИКС искат да приема Иран и Аржентина. Богата на петрол държава и богата на селскостопанска продукция такава. Втората също и на някои метали. Ако Иран намери повече пазари, изведнъж всеки ще отбележи, че ембаргото на САЩ върху износа на някои държави може и да не се спазва. Алтернативата на американското правителство е да нападне държавите от БРИКС, както направи с толкова други. Ма няма да го направи. Една истина се каза тук. Доларът ще бъде тласнат към хиперинфлация. И така рекордния държавен дълг ще бъде изплатен наистина за жълти стотинки, защото доларът няма да струва нищо. Надявама се дотогава повечето държави да са се отървали от по-голямата част от доларовите си резерви.

Само че експорта на САЩ не е нараснал, а обратното. Търговския дефицит е с рекордни нива. И не пропускай, че при слаб долар петрола ще е по-скъп.

Станалото е преди всичко доказателство за постепенното засилване на процеса на дедоларизация на световната икономика. Логично - никой освен ЕС не иска да плаща 32 трилионния дълг на САЩ или поне се стреми да ограничи загубите от това плащане. Само в САЩ и в ЕС "печатниците" продължават да бълват все по-токсичните вече "валути".

Май пак ще трябва да сменят памперса на джо-дименцията

"Това което си направиш сам, никой друг не може да ти го направи!" Доларът започва да олеква, а след него и световния жандарм.

Очертаването на фронтът ПЕТРОДОЛАР срещу ЮАН и РУБЛА, след "санкциите" на запада, ще стане още по видим с настъпването на студеното време в северното полукълбо на планетата. Отклоняването на вниманието на душманите ни, изтребители на българският народ, ще ни даде глътка въздух от примката нахлузена на врата ни. Ние знаем и две и 200, но душманите не знаят и ЕДНО. 70 от тях в неделя вече ще "отпътуват" със самолет за Москва.

Всуе се м`oрите с минусите, Казано Е: България ще пребъде вечно!

Санкциите работят първите 6 месеца. После биснесът намира своите начини. В случая начинът е да зарежат долара, което надявам се ще удари онези пуяци отвъд океана дето се мислят за господари на света.