Най-богатият българин: Германски медии за възхода на Владимир Тенев

34-годишният милиардер от български произход Владимир Тенев и Байджу Бхат, основатели на компанията "Робинхуд", имат велики планове, искат истинска революция.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да да, пълната революция я видяхме след излагацията с Геймстоп! Клекна веднага храбрият Робинхуд Тенев на хеджфондовете и заможните робовладелци.

"емигрирал в САЩ като дете"... Представих си го как дечкото сам хваща самолета за САЩ за да емигрира... А иначе - що за "революция" са "измислили", след като това, да участваш на борсите с много малко средства го има и сега, имаше го и преди 10-15 години? Нещо в превода ли е проблемът?

САЩ вече са банални и безинтеесни. Потъваща империя по всички критерии, вкл. и по този, че тоя селтак трябваше вече да е в панделата за заговор и измама в особено големи размери, а той се отърва с елементарно онлайн изслушване в Конгреса, където гледаше като мишка в трици. Манете ги тия телефонни измамници американците, дето са в джоба на гангстери като Ситадел, на които този е their little bitch или като BlackRock, дето половината държава у тяхна вече. Бита карта са, ами ние да гледаме в новия многополюсен свят на нас откъде ще ни дойде.

Как на 34, този изглежда на 50.

завиждате ли палячовци? Завиждайте, ехааааа вие колко платформи сте написали и колко кинти сте направили .... момци, слушкайте си чалгийца и си сръбеайте пърцуцка, момчета о недейте да го мислите.

о да, расийският кенеф е номер едно :):):)

Пиирас, който иска да е гей ли е това?

Наскоро имаше судебен процес срещу него и компанията му в САЩ по обвинение за подвеждаща и неясна информация, която платформата дава, довела до самоубийството на дете на 17 години. Очевидно начинът, по кйто се рекламират е подвеждащ и привлича хора без опит и знаня за борсови операции, включително са допуснали ползване на платформата от деца, които са реализирали заничтелни загуби, приемайки всичко като игра.

То па една платформа са написали тия палячовци - наш сельо и онзи циганин Байджу ли беше, Опу или Бабу - все мангал. Нищо не са написали, ами са подставени bitches на Големите фондове като Ситадел, за да оберат балъците с "безплатно" брокерстване, а всъщност от една страна да ги набутват с по-неизгодни цени, а от друга да продават данните и обемите им на големите брокери и маркет мейкъри. Виж какво е Payment for order flow и тогава ми говори за "платформи". Пълни измамници, ама нали американската мечта е планктонът и цацата да плува в едни и същи води с китовете, пък после "кво стана"... Всички станаха милиардери от далавери, а накрая Китай ще ги изяде с парцалите, щото тези така са подкопали основите на крепостта, че стените сами ще се срутят навътре.

Не е вярно! Най-богатият българин е Бойче!

Родителите на Тенев бяха от някогашната номенклатура и се уредиха на добри позиции във Вашингтон след промените. Неговия възход не е напълно самостоятелен, но е достоен за уважение, защото се възползва напълно от възможностите, които му е поднесла съдбата. Да не говорим колко трудно е да надхитриш американско-еврейските търгаши в собствената им игра.

Има си термин а тези неща - gamification. Тези самоубилите се балъци са малкият проблем. Големият проблем е бизнес моделът на разните такива "ревоюлционери" като тези измамници, eToro и подобните little bitches.

Ха, ха, кого е надхитрил па тоя селтак, барабар с оня циганин Байджу? Тези с техния payment for order flow са едни малки ку..вички на онези, които според теб били надхитрили. В хаоса на загиващата империя има отделни възможности за печалба, които погледнато абстрактно може и да предизвикват възхищение у такива като теб, но погледнато компетентно са симптоми на предстояща катастрофа.

Егати аргумента "вие що биете негрите". Кой ти говори за онези убитаци руснаците изобщо, бе?! Ама на вас това ви е дежурната реплика. Сигурно и жена ти като ти каже, че ти е малък й отговаряш, че руснаците са импотентни алкохолици. Тук говорим за САЩ и хич не ме интересуват разни руснаци, нигерийци и монголци.

Какви са такива като мен? Какво знаеш ти за мен? Самият факт, че компанията му е на пазара с 46.8 USD за акция, въпреки че всички предвещаваха колапс преди да я направи публична след всичките скандали, показва че надхитри доста хора и 'анализатори'.

Боклукът как блокира покупките и продажбите. Чудя се как още му се връзват! Робин Худ???? Открадна от бедните, да даде на богатите. Мърша!

Клинте, пускат го бе бро. Разрешават му! Дълго е за обяснение!

телефонът не е удобен за търговия ! още повече с 1 клик ! аз на PC правя технически грешки , па на нещо дето трябва да целя бутони на 3 мм един от друг . разните уеб платформи са направяни да привличат рибата и са умишлено упростени до идиотизъм за да не се объркват пишман трейдърите

НАшите медии така възхваяваха и Ружа Игнатова аи OneCoin и то дори след като вече има предупреждения дори от регулатпра в бъгария, че схемата е измамна. Интересно е как в САЩ, къде то всичко е толкова строго легурирано, успяват да пробият такива платофоми, които имате меко коазано съмнителне характер по начина, по койтоправят бизнес

Кой си ти, че да даваш оценки на 1000000000000000000000 пъти по-успешни и умни от теб хора??? Като не искаш Робинхуд, ползвай конкуренцията. Никой няма да плаче за твоите 300 долара.

Ей, колко труд хвърлих докато открадна два милиарда от българите, пък тоя излезе богат колкото мене...

Е, кво има да знам, като ти гледам повърхностните разсъждения? Самия факт, че този се отърва с едно елементарно онлайн изслушване от Конгреса е поредното доказателство, че в САЩ крони капитализмът е в последната си фаза и вървят към клептокрация. Този е параван на Ситадел и дали ще изгори като бушон или не, зависи от тях. Да правиш генерални изводи на база абсурдно манипулирана каша, какъвто е американският фондов пазар показва какъв си. В САЩ вече нищо няма здрав смисъл, ами е просто някъв frenzy, дето даже не е и feeding. То и Тони Фаучи нищо не знаел за грантовете, които неговата дирекция в NIH била отпуснала на Уханския институт по вирусология и той нямал нищо общо. Актуалният девиз в САЩ е don't ask me, I only work here, начело с Джозеф Байдън, който не знае той ли е. Егати гротеската, но вие викайте "евала"...

Боце краде 12 години и наистина е по-богат. Но простия Ганьо си харесва Бойо Капута и мрази измъкнали се от Кочината успешни хора. Селската ни семка е такава. Този народ не става за нищо.

'по всички критерии'.. 7 от 10те най-големи компании в Света по пазарна капитализация са американски, ама ти в мухливата си панелка най-добре знаеш.

Александър Зверев е руснак. Владимир Теней е българин.

Прав си. Точно по тази причина ми паднаха в очите. Точно това беше момента да се види дали наистина подпомагат малките играчи или са на страната на големите. Е, оказа се, че са добри робинхудовци само на приказки. Блокираха възможността на много малки играчи да накажат големите фондове( нещо което се случва много често от големите към малките). От този момент изобщо не ги следя.

Някoй

едно и също го пишете през месец. КОЛКО ПЪТИ?

само дето този път сте спестили да кажете за съдъбните процеси срещу него....

Американски са по съдебна регистрация, дето по правило повечето са регистрирани в Делауеър на адреса на разни кантори. По собственост, я виж такива като BlackRock какви трилиони управляват и дали тези пари са на американските пенсионери или на транснационалната аристокрация. Отделно, тая пазарна капитализация в този фондов балон можеш да ни я спестиш като показател. Утре китайците като напънат Тайван и сгъне TSMC, ще видиш една капитализация... Сетиха се сега да правят тепърва заводи за полупроводници в Тексас и Флорида, ама вече я няма базата. Сега всички са кантент провайдъри за Тик ток, та не ги търсете работа да вършат. От пазарната капитализация малко неща са по-волатилни, хеле пък в условия на endless QE, в каквито тия се набиват сега с омагьосания кръг, в който ги вкара ФЕД.

Ако беше останал тук щеше да лиже задника на някоя калинка.

в щатите има много успешни българи и точно сопола от статията не е точния пример за възхищение . но това не е типично само за българите . копола направи филм за оня отврат белфорт, при положение, че на уолстрийт има поне 20 играча (които не са скамери) с по интересна история от тази на наркомана

Особено за неграмотници като теб. Упростени. Хахахаххахаха

А сега лиже на Ситадел. Сигурно е по-достойно от някоя наша калинка, ама от кулинарна гледна точка е същото.

Да, ама Ганьо се впечатлява от измамници и вика евала, пък ние сме били хейтъри. Лично аз не съм никакъв хейтър, а съм станал мизантроп на база видяното в последните години. Обаче ето ви един пример - imperx.com на Петко Динев - е, това е мозък.

Те така и Ружа Игнатова възхваляваха - колко е успяла, новатор, революцията на OneCoin. Бизнес дама на годината. Милиони печалнбаA то какво излезе някрая.....

Кое му е българското?

А който казваше още тогава, че тая циганка е елементарна телефонна измамничка му скачаха същите апологети с дежурното "хейтър" и "кой си ти". Примитивни са и досадни, но това е нивото на диалога в обществото.

Ще се бори да горят повече малки риби, нищо друго няма да е. От всяко дърво, свирка не става!

Не е актуално - докато се публикува и напшише, цената към момента е скочила на 46.80 долара! Не знам кое е неуспешното!?!

С този къдравият мингянин до него ми мязат на гей двойка от Дай,България- мераклии за министри! Да си седи зад океана и да не се вясва по нашенско, нищо българско и родно няма у него - небинарен третополов травестит !

Мошенниците са най богати в Сащ

.

Алоу, апологети избушени, ей ви малко суха статистика - на тия измамници над 75% от приходите им са от payment for order flow, а тази практика вече е набелязана от SEC за взимане на ответни мерки, защото по същество представлява скрити такси и противоречи на разни постулати и формулировки, пък в ЕС си е направо забранена. Та, големите гении Владко и Байджу просто играят на ръба на американския закон, който е доста по-скапан от европейския, но рано или късно ще бъде синхронизиран и ще им ударят балтията, с което и ще приключат, щото целият им бизнес модел почива именно на това - да набутват юзърите си (не казвам "клиенти", щото юзърите не са клиенти, а стока, пък клиенти са маркет мейкърите) на неизгодни и надпазарни цени на акциите. Няма нищо безплатно на този свят и ако не си плащаш за нещо, то ти си стоката. Само дето тези това не го правят открито и събират скрити такси под формата на комисионни от акулите. Все още това минава за горе-долу законно там, но няма да е вечно. По-долу друг избушен апологет ме плашеше колко от фирмите с най-висока капитализация или американски, ама пропусна да каже, че всички те са в нарушение на духа на антитрастовото законодателство и директно нарушават сума закони, като последно издумкаха Амазон с бая глоба по GDPR. Единствената причина да продължават със свинщините си е, че САЩ се управляват от K-street, а там лобистите са всички на хранилка при тези въпросните яко капитализираните, с което спъват всякакви законодателни инициативи в Капитолия. В САЩ корупцията по висшите етажи на властта е узаконена отдавна, ама тия смешници по-долу ме плашат с панелки или с руски доводи.

Има нещо смущаващо в лица като неговото. Този и Кристиян Костов са като две леко меланхолични сестри....

Такива като вас имате нужда от психиатрична намеса, агресия, злоба и простотия лъха от гнусните ви неизмити усти. И ако изроди като вас ще ми определят кой е българин и кой не по-добре да се затвори тази държава. Шибан дебил.

Смешко

Само дето не е българин, а от български произход. Разлика има. Обама не беше Кениеца с достъп до най много ярени оръжия, а американец отчасти от кенийски произход. Тази дребнавост, така типична за Балканите, да се приема за национална гордост и постижение успехите на хора от другият край на света чийто родители са имали нещо общо с региона, е изимутелно дразнеща, жалка и смешна.

Да, в отвъдния свят големците са най-големите нещастници, молещи се да ги докосне някое добре същество за да им повдигне енергията. Не случайно е казано ясно каква част от богатсвото си отнасят в следващия живот.

Смятайте колко е известен щом е някъв нечуван и лично аз за първи път го чувам

в световната банка 90те години - мирише на ченгета!