Нарастват опасения от напускане на еврозоната на най-задлъжнелите страни

ЕЦБ предупреждава, че по-продължително от очакваното свиване на икономиката в еврозоната ще насочи дела на дълга към БВП по непоносима траектория

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа е красиво място с много култура, доста добри идеи, но като цяло е сбирщина на различни отворковци, които никига няма да бъдат заедно. Затова САЩ са векиката империя на нашето време. В САЩ има свобода и демокрация и съглашение, най-малкото, защото е населението има над 500 милиона огнестрелни оръжия. В България, ако има 10 милиона пушкала ще се избиете.

То еврото е създадено именно затова: дава се само като кредит със 100% гаранция, активи на частни банки. Т.е. срещу ипотеките, фирмите и спестяванията на хората. И всичката принадена стойност иска нови пари. Така че рано или късно всичко отива в ЕЦБ и оттам в Германия чрез диференциала в лихвата. Няма опасения за напускане, опасението е че хората ще протестират и затова ги поставят на 2 метра един от друг. За да могат да ги изцедят един по един.

Нивата на дълга са свързани пряко с политическата корупция. Задлъжнелите държави с над 100% спрямо БВП имат непреодолима политическа корупция- мафиотска система на ограбване на бюджетите през замаскирани, като социална политика или подпомагане на закъсали сектори, практики. Подобна корупция ще се пази от праволинейни и не задлъжнели държави като България и очаквам възражения за влизането ни в Еврозоната точно в тази посока, че ние сме имали корупция. Че имаме- имаме, но резултата какъв е? Нашият дълг е 20% от БВП..., а техния....

Изобщо не е така. Като се работи с валута, която се контролира от друга държава, нивото на дълга се определя от изискванията на тази държава и като монетата се емитира само като дълг. В края на краищата всичко отива в ръцете на държавата, която издава валутата. Ако трябва даже се предизвиква криза и се спират парите докато не се предадат. Както стана с Испания 2008.

не че нещо, ама с нас или без нас краят на съюзите и коалициите е неизбежен. вървим към всяка коза за свой крак, каквото и да значи това. аз, като поданник на бедна и малка държава спестих и си купих билет за първия ред - да им гледам 'сеира' :)

Досега се разпадаха само съюзите в които членуваме... а от сега нататък и тези в които искаме да членуваме.