17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми имаме едни пари и треа да ги вкараме некаде

За мигрантите бе, нали са сами мъже, двустайни жилище е ок.

Ама защо още строят бре,за кого го строят тези копторки,ми нали от НСИ завчера рекоха че ЗА ПЪРВИ ПЪТ ..ПРЕЗ 2020 населението на София НАМАЛЯ С 21 000 човеци? Само питам...

Все по-скъпи и ВСЕ ПО-НЕЗАКОННИ , скъпи ми Уотсън !

Стройте, сега като опандизят кръстникът и обръча от фирми около него, няма кой да плаща вече такива пари и ще има масови фалити до 1 година

#пландемията няма да свърши никога

една пандемия

За лявчовците с големи мераци да пълнят гушките на инвеститори ,банкери и т.н.- освен общите части не трябва да се забравя,че " жилището" ти се предава на замазка и след това започват перипетиите по намиране на пишман майстори, набутване с много кинти и накрая.... наследниците доплащат . Вземи си къщичка съ дворче около софето- на север, за да ти грее цел ден слънце в двора, а не по Витоша- у сенките и ямите съ екстременти....

Стройте къщи, не давайте луди пари на мафията! Ние сега започваме, с повечко личен труд ще ни излезне колкото апартамент 100 кв. , а къщата ще е 200 кв. и имаме двор. И всичко това в София, не някое забутано село.

Аз незнам пък, по хубаво нещо от забутано село в планината. Ти си Седи си у шопландия

В Банкя и кварталите и добре ли и защо?

Ами чувал съм, че микроклимата е чудесен в Банкя. Ако можеш да преглътнеш пътуването всеки ден...

Нови жилища на 15-20км от центъра , защото по-близо място няма в някакво бивше село като Обеля, Бистрица и др. Отваряш прозореца чалга, боклуци и буреняци. Съседите ти селяци. Кой ще ги купува и защо???

Аз само да попитам споменатите Обеля, Бистрица се водят също София нали - защото по-голям селяк от софиянеца няма, та по метода на дедукцията излиза, че все още за СОфия говорим.

Мечтите на имотното лоби написани в една поръчкова статия.

"Най-висок е делът на новопостроените жилища с две стаи (39.6%)"... с други думи българският вариант на гарсониерата, жилище за ергени или скромно семейство без деца. А като се вземе впредвид че по днешните правила в "жилищната" площ се включват общите части, терасите... и половината от дебелината на стените обявените квадратури за гарсониерата трябва да бъдат намалени с 8-15 квадрата за да се добие представа колко големи са продаваните "двустайни" аратаменти, а артистичният размер и разположение на стени и чупки причинява главоболие у новодомците в момента в който започнат да обзавеждат нещо новопостроено;)

Трябва минималната площ на жилище да се регулира законово и да не е по-малко от реални 80 кв.м. (3 стаи). Всичко по-малко от това е геноцид. Какво е едностайно жилише в Канада например - една спалня, всекидневна с кухненски бокс, мокро помещение, баня, и едно помещение, което може да ползваш като офис, склад...каквото си решиш, т.е. едностайно жилище там е общо 3-4 стаи, а у БГ масовият двустаен апартамент е 2 стаи!

По соца едностайният апартамент имаше две стаи, двустйния - три и т.н., та излиза, че по соца сме били по-западняци.

Във Щатите на човек се полага между 50 - 60 квадрата. Например за четиричленно семейство жилищната площ трябва да е между 200 - 250 квадрата.

София е отвратително място. И хората са неприятни - сигурно мизерията изкарва най-лошото у тях - или това, или нещо друго - но определено нито хората са стока, нито градът.

Скоро и този балон ще се пукне и тогава какво?

Строят се, но кой ще ги купи. На тези цени се продават апартаменти в Мадрид например. Да не говорим, че качеството на строителството е нула.

Ходи в Мадрид тогава!

Само да ти кажа че повечето нови коптори къде се строят са продадени още на зелено

Напук на БСП, ДПС, ИТН, ДБ и Изпразни се, Курви Вън

заплати в Сф 1000лв как се купува Жилище от 1500 евро/кв? освен ако не се казваш Цветанов и немаш богати роднинин? това е Лудост - дано - банките се напалнят с сгради и жилища ....и да падне тая простотия

Българина е богат, но винаги се оплаква

С тази заплата едностаен в Люлин. Не знам какво очакваш. Все пак продавачка в Била взима повече.

До краят на 2021 в България ще се извърши преброяване на населението. То ще е между 5,7 и 6,1 милиона. Това е с над 3 милиона по-малко отколкото при Соца. Въпрос : Кой ще живее в Освободените от Изчезналите 3 милиона ...жилища+стотиците хиляди новопостроени ???

Населението на Бг може и да намалява, но от всички краища се стичат в Сф, където има що-годе прилични заплати. Сф не е Бг, ама е...

1000 - 1200 lv с осигуровки на мин. добра заплата ли е според теб????!!!

Не е добре, но в провинция тя е 650 минимална и след данъците и осигуровките 500. Герб ни го осигури това.

Строят се жилища, но се купуват от тези които работят в чужбина. Ооо те вече не работят там заради вируса. Моряци, кръчмари и хотелиери няма да си купят жилище или автомобил. А банката ще си иска парите за кредита и тези жилища ще ги видим без пари в сайта на съдия изпълнителите. Бинго.

това е Лудост при заплати - смях в залата не знам - тия хора - за какво купуват ваобще ?

Балонът се надува, на на на нана на....

Ти изчакай жилищата да станат 50 евро квадрата. Няма за къде да бързаш.

Тенденцията е в София да има нужда от нови жилища, защото е притегателен център по икономически причини. Въпросът е защо общината не прави ифраструктура до нови територии и после да продава парцелите на инвеститори с парите пак да прави инфраструктура и т.н.

Стройте, стройте! Бай манга пък прави дечурлига!?

Арно строите,ама разширихте ли мръсния канал че скоро ще вземе да връща наобратно на новодомците и обяда и вечерята?

Преди два месеца получих писмо, че трябва да си подновя десетгодишния срок на ипотеката, защото тя е за 20 години, но по закон трябвало да я подновявам след десетата.Винаги съм бил изряден с вноските и нямам просрочия. Имам обаче стари ,наследени кредити, които не обслужвам и ме преследват коректорите. Какво се оказа с ипотеката? Агенцията по вписвания отказала да ми я впише отново, заради претенции от други банки. И сега - банката ми поставя условие да изплатя предсрочно 30 000 евро, за да не ми отиде жилището при съдия изпълнител. В тази държава всеки може а те качи и на бесилката даже без окото да му трепне.Ако ми вземат жилището изчезвам . И без това се разделих с жена ми, нищо не ме задържа тук вече. Та така - когато вземате ипотеки помнете,че банката е ваш враг, а не помощник.

Преди 10 години лихвите бяха доста по-високи. Не може ли да получиш нов договор с много по-ниска лихва и с излишъка да си платиш задълженията? От друга банка може да получиш много по-добро предложение и после с това предложение да кажеш на твоята банка - или намалявате лихвата или чао.

Ако друг ти е направил запор на жилището няма как да го ипотекираш. И да, ипотеката важи макс 10 години. Ти си каза, че не си бил коректен длъжник към хора с валидни претенции към теб. Ако не искал и кредита да си си приел наследството по опис, всъщност винаги трябва да приемаш наследство по опис. Абе липсата на правна култура и не ползването на адвокат води до твоята ситуация.

Може ли да кажете как се извършва приемане на наследство по опис? Какво е необходимо да се направи, за да е валидно? Благодаря!

Супер! Тъкмо искам да купя ново жилище!

Ама чакайте сега,нали българинът е беден,мизерства, едва свързва двата края,а купува като луд,държи пари в банките и задръства границата по празници!?

Dir, нещо за случая с Илчовски няма ли да напишете? Не е нужно да е топ новина като тази, но все пак...

Този идиот-наркоман не си заслужава коментарите.

Казаха от парламентарната група на ГЕРБ ?????

Това е лъжа и измама защото е платена реклама. Реално сделките и цените на имотите падат. Много започнати сега жилища ще бъдат недовършени и особено тия купили на зелено изгарят като факли. Ако имате познати брокери попитайте ги, те ще ви кажат, дали това което го пишат е истина.

Строят се жилища, защото българите едвам свързват двата края. Когато човек няма пари за наем, си купува един апартамент. Ако продължава да е беден, си купува още един апартамент. Това е логиката на БСП тулупите.

И в София същото както по лайноморието.... Презастрояване, бетон до бетона и после асфалт...сега празни хотели.... Просто се перат там едни такива ...пари...значи...не че нещо ама смърди....като по лайноморието....

Иди на село тогава!

По--скоро на пук на все повечето празни жилища

Скоро ще почнат да искат помощ от държавата заради липсата на продажби. И пак данакоплатците ще вадим за да спасяваме алчните строители, които бетонираха големите градове и морето.

Ще стане като в Бразилия. Там що пари се изпраха в строителство и в момента цели небостъргачи и жилищни комплекси пустеят. И да няма после кой ми сра в гащите.

Неразбирането защо това се случва се дължи най-вече на безпаричието.

Строят, защото големите градове няма достатъчно жилища. Хората се вскупчват в София и няколко регионални града, защото навсякъде другаде е пълна мизерия. Направо ставаме като полисите от едно време.

София отдавна е с отрицателен прираст. В момента можеш да си намериш суперлуксозни квартири за 900 - 1000 кинта и да сереш на воля.

С отрицателен прираст с постоянна адресна регистрация. Наемите продължават да скачат.

напук на пандемията расте тъпотията. ббаахаха

А като ги строят - колко са купени?

Дааа беее, повярвахме ви...

Ше дойде ред да се бръкне в строителните фирми? Ах, как вони в тях...

перат парите от пандемията, които са усвоили. това не означава,че има пазар за тези имоти.

Чакам да паднат на 50 ойро квадратат на Софиа и почвам да копувам бясно. За момента да си строият ама няма кои да им ги купи. Бех в Италиа и чух че в рим апартаментите сас всичко са по 10 хиляди ойро и това за 150 квадрат чиста плошт с вклиучено утопление, ток, вода и парно, както и теленизорат ти оставят. Сметаи.

Населението намалява, ама те строят ли, строят... Сигурно очакват бум на заселващи се западни пенсионери след падането на Тиквата и Каскета.

Откъде да знаеш.

В Будапеща за 10 години унгарците са намалели с 10% за сметка на чужденците.

Хахаха Да сравняваш красивата откъм архитектура и природа, Будапеща с мръсната, презастроена с грозни сгради и пълна с въшлясали улични помияри, София е повече от виц...хахахс Да не говорим за световно известното им там езеро Балатон и Панчаревското гьолче....пълно с боклуци. Или пък големият политик Орбан с крадливата мутра и подлога ББ.... Съвсем сте изтрещели...

Каква е ползата от тези кутийки когато няма поминък?

Напук на наглостта, вие си разпространявате небивалици.

Не смятам, че е повод за особена гордост ! София се презастрои и от сравнително спокоен, сравнително чист град стана пренаселен и претрупан с бетон каменен град...

Щом не си доволен, можеш спокойно да протестираш....

София никога не е била чист и спокоен град. Винаги зимата е било смрад, а за чистотата... очакванията и представите бяха по-ниски.

Ами това си е бизнес. щом се търси ще строят. После като по селата - празни и пустеещи къщи и згради

Строи се в София, Варна, Пловдив и Бургас .... От България скоро май само това ще остане ....

Особено цирея София - колко още трябва да се напълни с хора това туморно за България образувание ???

2020г населението на София по официална статистика спада с 20 000 души.

Те и хотели така се срояха, ама се продават 2 за 1