Наемите в ЕС са се повишили с 18%, а цените на жилищата - с 49% от 2010 г.

Естония, Унгария, Люксембург са страните с най-голямо увеличение на продажните цени

Обратно в новината

Коментари - Наемите в ЕС са се повишили с 18%, а цените на жилищата - с 49% от 2010 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е повишение, а инфлация. Малоумници!

Не помниш ли, че през тия години инфлацията официално беше под 1%, даже в последните години и по-време на ковида отрицателна. Това не е инфлация а повишение, и то фалшиво, защото истинското е 200%

Благодарим на ЕК и ЕП за далновидната и адекватна икономическа политика. Като ви "преизберат" ще можете да си я продължите до 99%. Ще го наречем приемственост, а на вас ще ви казваме "експерти".

Живея в Германия в регион с еднотипни къщи близнаци и редовикъщи и мога да сравнявам. Една такава къща беше през 2010 година 80 - 90 000 Евро и нямаше кой да ги купи. Преди седмица се появи една за 290 000 и изчезна веднага. Е това 40% ли са. Това е като историята със храните дето скочили с 50%, енергията със 80%, но иначе инфлацията била 10%

Така е, наемите се вдигнаха, цените на НИ също. В България изостават цените на апартаментите спрямо цените в западналата европа. Спекулативните балони ще спихнат скоро и цените ще си дойдат по местата.

Това "скоро" го слушаме вече шеста година...

Ами когато свършат "евтините" пари, в Америка вече свършиха, но тука имотната мафия и банките имат много силно лоби и може би ще успеят да устискат още 2-3 години.

Какви евтини пари са свършили в САЩ?!? Другарят байдън преди нова година подписа закон за харчене на 1,8 трилиона. Преди това имаше някакъв инфлайшън редукшън акт, с който пак си дадоха право да изхарчат бая милиарди. Дори не си помислят да спират евтините пари. Ще ни разкатаят фамилията, но ще махнат дълговете с хиперинфлация.

Рецесията ще продължи още една година, след това ще има депресия до 2025.

Те цените са си по местата! На практика НЕ поскъопнаха имотите, а парите се обезцениха. Няма как цените да паднат, при толкова много свободни пари в банките.