МВФ: Властите в България трябва да овладеят инфлацията

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд за България Пол Хилберс заяви, че като цяло е положително настроен за перспективите за страната ни

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Властите в България трябва да овладеят инфлацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябваше преди години да се вържем с рублата. Вижте я как хвърчи нагоре и всички руснаци са щастливи с Путин.

Вратната пържола на 15 лв. - стои, на 7 лв. се продава.

Държави с 6-7-8% дефицити и вънешн дълг над 100% от БВП, ни казват каква финансова политика да водим. Когато ти трябва лекар, патоанатом ли търсиш ?

Каква инфлация, нали наскоро от сглобката казаха, че цените падат, заплатите растат, от чешмите мед и масло тече, а народа е щастлив кат прасе сред тикви.

Инфлацията е овладяна.

Защо не предупредиха, че баМка КТБ ще гръмне, а точно обратното - не само, че никой не предупреди, но и по медиите излязоха десетки политици, финансисти, икономисти да уверяват хората, че баМката е стабилна, 4-та по големина и няма да фалира. Българският народ винаги е бил манипулират и лъган, лъжат го и сега. Не вярвайте на никой, ни на Световна баМка, нито на политици и финансисти. Дори като ви кажат нещо, значи е точно обратното.

нищо не могат да овладеят, крадлива, корумпирана, разпадаща се страна, нищо вече не може да се направи

Иди в Русия и виж, как живеят хората. Ако те мързи има Интернет, виж цените на бензина, на парното, тока, храната е евтина и хубава, всичко си имат!

властите гащите не могат да си вдигнат камоли инфлация да увладеят

От Третия свят имат валутен борд, за жалост България освен по този показател и по всички останали като здравеопазване, инфраструктура, заплащане!! НУЖНИК

Каква инфлация? Инфлация няма, има само усещане за инфлация!

С постоянно помпане на заплатите в бджетната свера и социалните плащания, както и с постояннитре бонуси за силовите министерства и съдебната система няма да се спре инфлацията. Както и с най ниския лихвен процент на банките в света за кредитиране на жилищна покупка. Това страшно налива масло в огъня, но е изгодно ио за банките и за правителствто цените да растат поради високото ДДС което е най голямото перо в бюджета. Но всичкото това е пагубно за самоосигуряващите се, частния сектор - хората създаващи брутния вътрепен продукт.

И да не минуси, фактите няма да се променят, освен че всички сте комплексираниноанели, които не признават истината

Това, което го казва, ще го разберат само умните българи, а те са не повече от 10%. Останалите овце няма да те разберат, не им стига капацитет. Все едно да обясняваш нещо на жена и да чакаш тя да те разбере. Това е все едно да обясниш нещо на хладилника, пералнята, шкафа, гардероба и те да те разберат. Кучето и котката по може да схванат нещо, от това, което им казваш, не и жената.

И как ще стане, като не произвеждаме нищо съществено? Страна на услугите сме. Демек - белите негри на ЕС.

Държавата създава инфлацията. Как искате да я овладее. На тях им е нужна инфлацията. Пример-горивата. За последният месец петрола е 25% надолу.,а цените по бензиностанциите не мърдат. Но ако свалят цените,държавата ще получава по-малки данъци и затова цени в България не се свалят. ДДС на хляба 0%-някой да свали цената-не.

Инфлацията е отдавна овладяна, ако не вярваш на кире питай кокорчо.

Kokoрчо преди година и половина в качеството му на министър на финансите: "Инфлацията ни изненада!"

Това в България не е инфлация а машинация или манипулация или най просто казано злоупотреба на търговците с възможноста която имат да увеличават цените. А това се случва поради неработещи институции.

ТРЯБВА ДА МАХНЕМ ТЕЗИ 4 РУСКИ БАЗИ КОИТО ИЗДЪРЖАМЕ А ТЕ СИ ТЕСТВАТ ХИМИЧЕСКИТЕ И БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ ТУКА. ТРЯБВА ДА РАЗКАРАМЕ ТИЯ РУСКИ НПО ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО БЪЛВАТ ПРОПАГАНДА ОТ 33 ГОДИНИ, ТРЯБВА ДА МАХНЕМ РУСКИТЕ МЕДИИ.

няма власт дето може да овладее инфлацията... това е като да да овладее духането на вятъра... инфлацията е заложена в системата и тези призиви са само прав очите на хората зсамо а заблуда на простолюдието

Значи Денков лъже.

Има ли комуняги и ботове в тоя чат ? Хайде всички дружно по жигулите и гас към страната на чудесата :)

Казвам на кучето да ми донесе една била от хладилника. То отива, с муцуната избутва и отваря вратата, защото няма дръжка/хладилник самсунг/ взима със зъбите шишето, затваря вратата с лапа и ми го носи. Казвам на жената да ми донесе една бира, за да не разкарвам постоянно кучето, а тя ми вика вземи си я сам.

Малка подробност, тези цървули не са овластени, назначени са и такава дреболия като инфлация и обедняване им е през оная работа.

Гледах вчера клип в тик-ток как американец показа празна количка с две три неща за 70 долара от Уолмарт. Руснаците му отговориха с пълна количка и списък от супермаркет в Москва (където е скъпичко). И те така с долара. НЕ РАЗБРАХТЕ КАКВО Е ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА ПАРИТЕ И ТОВА СИ Е.

Комунягите вече са ЕС и МВФ. Цяла София ми е осеяна с комунистически билбордове на ЕС с дете пипащо фотоволтаици и послания като от 1983 година!!!!

1. Държавите в еврозоната не изпълняват собствените си критерии. 2. В България не може да се спира инфлацията, тъй като "бизнесът" или по-скоро политическата клиентела ще трябва да търпи загуби, тъй като цените на пазара ако не са европейски, бизнеса няма никакъв икономически смисъл да продава в България. Т.е. целия бизнес с износен потенциал няма сметка да продава на "контролирани" цени. Така е във виртуалната икономика. Хем трябва да е част от ЕС, хем не трябва заплатите на хората да са европейски, щото трябва да се купува новата Х6ца, Q8ца ... иначе какъв бизнес е това.. 3. Еврозоната при курс 1.95583 означава узаконяване, амнистия на кражбите от последните 30 години и бетониране на ОПГ герб във властта. На МВФ ако му пукаше за България отдавна щеше да е наложило санкции на хунтата, която ни граби.

Онзи ден в задръстването видях билборда и прихнах да се смея. Минувачите около мен и другите шофьори първо ме гледаха недоумяващо, но като им посочих билборда се засмяха и те!

Е че МВФ, Световната банка, Давос и Брюксел са същите като нашите изедници. Само дето са с по-лъскави костюми и говорят хубаво лъжите.

не държавата я създава а организацията на банките и централната банка... държавата е само проводник но няма никакъв избор нито влияние и всички такива приказки са само за заблуда на населението

Денкуф, где си бе бълхар смотан, пак ли на кучето в г@зът?

Инфлация се овладява или с яка криза или с контрол на потреблението. България изостава фатално с мерките за контрол на потреблението на модерния комунизъм - електронни ваучери (CBDC), дигитално евро и изобщо дигитална икономика.. и това всъщност е повод за празник. Единственото хубаво нещо на аналоговата ни икономика е, че дигиталния комунизъм ще дойде с такова закъснение, че ние просто ще му сложим кръста.

Ама някой трябва да ги ръчка с остено.. Например "обективните" ни медии да тургат като главна новина "успихите" на УЖ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ни. Като този: През ноември т.г. България е на 10-то място по скъпи яйца сред 82 страни в света - GlobalProductPrices.com. А не да ни занимават с техните мазни борби и игрички на не се сърди човече за по голям чирпак край кацата с меда. ( За да не отговарям на върли русофоби - сами си проверете, че Русия с 18 хиляди санкции е на 81-во място чак.)

Как като банките не искат да вдигат лихвите

за да няма инфлация трябва да няма лихва.... а сега се сетете дали банкерите ще са съгласни... накратко, лихва=инфлация; размера на лихвата определя колко бързо инфлацията ще расте, малка лихва=бързарастяща инфлация; голяма лихва=бавнорастяща инфлация но и печалбите са бавни... държавата (сиреч населението) плаща лихва на банкерите за факта че те са дали (напечатали) парите на държавата за да ги използва.... кой разбрал - разбрал, ама те простите неща са трудни за вдеване

Кво става тука бе, нали нямаше инфлация ...

Дреме им на властите за инфлацията и за народа ... А щом мвф се е загрижил да влзиаме в еврозоната - тоагва НЕ трябва да влизаме там! Където е минал мвф и сб - трева не е никне!

проблемът с лихвите е че те лесно се свалят ама трудно се вдигат щото тогава тези дето са зели заеми няма да могат да плащат а на банката й трябват пари а не фалирали фирми и имоти коити няма да има кой да купи пак поради същата причина

Kokoрчо от трибуната на Народното Събрание: "А бедните да го духат!"

Още липсващи новини от "обективните" ни медии - покрай "зеленио" билборд: В снежната буря преди седмица н немско, слънчевата генерация е дала 0.6% ток. Вятърната - 7%, газовата - 25%, КЮМЮРЕНАТА - 50%.. От друга страна в Германия се затваря от нова година завода за силициеви подложки за слънчеви панели. Та с такива от Китай Европа ще трябва да се доозеленява. Пък оня ден Шарл Мишел и фон Лайненка тръчкаха при другаря Си да му плачкат, че китайските стоки и електромобили заливали Европа... А на Европа износа за там се спихнал..

Lyubomir

МФ е в „зимен сън“ и мързеливо гледа на инфлацията с притворени очички. Понякога отваря широко очи за да си напълни джобовете...И толкова, нали ?

На заплата от козяк ли си? Ако да, язък за ентусиазма ти. Никакъв българин не си. Което създание си, което хич си няма понятие от геополитика и тънкости в дипломацията ,касаещи света. На територията на България руски бази няма, но американски има. За чий... го дириш ти с глупостите си?? Със сигурност си някое 20-ет годишно пишете, което изобщо не знае много работи, случили се за 50 години, но говориш пропагандни хлапашки мантри

ПП ППодмяната са руски агенти.. Действат проинфлационно. С дървеняшката си русофобия удвоиха русофилите. Дариха на Украйна счупени ракети и БТР-и

Задниците ме моат си контролират и са се осрали до ушите, вие за инфлация им говорите!

Изобщо не го и четох,ДА ГО ТУРА НАмАЙКА ТИ

Защо никой не казва че управлението на ококореният бааит е 300% инфлация на година,а днес с тези пари не може да се купи 1/5 от това ,която се купуваше преди 3г. Не може да се овладее без резки масови съкращения на поне 300 000 високоплатени държавни чиовници,орязване и конфискация на всички пенсии надвишаващи 1000лв.и намалене на заплатите в държавната с закон.

Честит ви капитализъм!

НА ДС-ШУМКАРИТЕ !

Объркал си ни с тревопасни. Ниските и отрицателните лихви са просто още един начин мутрафоните да ни крадат. Мутрите си взимат заемчета без липва или с отрицателна лихва въртят си паричките печелят си, правят си далавери и крият доходите за да не плащат данъци а ние плащаме от банковите си сметки които ни карат да откриваме насила. Конкретно по ардументите ти. Какво има банката да чака някой да и връща заема 10=20 години и да и дава процента на час по лъжичка, като може да ни граби на момента в огромни количества?! Направили са плащанията да минават през евро за да могат да ни грабят просто ей така. Курса бил еди какъв си обаче понеже автоматично се превалутирало през евро значи трябвало да ни взимат допълнителен процент. А самото превалутиране в евро е налълно виртуално и автоматично и най-вече измислено. Освен това фирмите правят далавери и имат адвокати, а обикновените хора са беззащитни. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога