МВФ прогнозира спад на българската икономика с 4% тази година и 6% ръст догодина

Кризата е безпрецедентна, в 170 страни доходът на хората ще се свива, заяви Кристалина Георгиева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мамини златни форумци и коментаторрчета ... Радвате ли се, че кеша ще изчезне?!! Кеша не е толкова голям, но го използват, като виновния за кризата! Като ви въведът дигиталните пари, вече работодателят ви ще знае, къде и за какво си харчите парите! 5 уйскита и две бири, плюс наемане на проститутка.... аууу, и жена ви ще знае вече къде се пилеете! От личният ви живот, ще зависи вашата благонадежност, за да си намерите подходяща работа, така е вече в Китай! IT специалистите ще забравят какво е порно сайт, ако искат да си запазят работното място! Ама, за тях не ми пука, защото те спомогнаха много за това което ни очаква! Виждам че, все още не осъзнавате какво ще ви се случи, ако е вярно това което ни вещаят ….

Анализите са на база реални данни, а от къде идват тези данни. Просто ми е интересно. Никога прогнозите не са съвпадали с реалноста. Особенно сега. Винаги, поради някаква криза са по-ниски числата в края на годината. Прогнозата за времето е доста по точна, отколкото финансовите анализи, така че за мен тези числа са изсмукани от пръстите. И как дефицита винаги е с минусова стойност. В реалния живот това води до фалит. Ама какво ли разбирам от макроикономика. Айде, лека, аз трябва да влизам в реалната икономика, на мен фондовете няма да ми подарят пари, че в магазина искат кеш, а не обещания колко ще им платя някой друг път.

Лешоядите,ако държат работещите затворени в къщи още 1-2 месеца,защото някой починал от инсулт,друг от рак на 80г. тия 4% прогнозирани ще им се видят фантастична мечта.

ми е любимката.Като я видя трудно заспивам от вълнение.

Блаженни са вярващите.

Доста оптимистична прогноза - само 4% спад тая година. Да не се окаже в пъти по 4% спад.

Повече от 4 процента ще е спада.

Абе, тая си е за връзване от всякъде.Не си взема хапчетата.

Според мен звучи прекалено оптимистично. Не искат да плашат хората. Туризмът формира около 18% от БВП. Ще станът 2 месеца под карантина -само от тук са 3 % надолу на БВП , а останалите бизнеси който в момента не работят ?Според мен ще е 10-15 % , надявам се да греша.

Според мен, изобщо не грешиш. Не искам да съм лош пророк, обаче спада ще е повече от 15% като се има и в предвид, че почти няма да има и летен сезон тая година, а и следващата година няма да е по-добра и то при положение, че се намери и приложи умно решение за излизане от тая криза. Обаче, виждайки министър-председателя и лакеите му около него - надежда няма никаква.

Е така де. Боко каза, че имаме 4% ръст, тая казва, че ще имаме 4% спад - на чисто сме, не се тревожете!

Това е ясно. По добре купи 2 респиратора. Сигурно 50 хилки взема.......баси наглоста в тизи мор.

Тая прилича на бустанско плашило.Незнам защо така но като я видя все едно виждам змия

Тази може да се появява само в зоопарк и да говори на маймуните. За хората е вредна! 144 г. от Априлското възстание...да почетем героите а не предателите!

Тия са същите безполезни същества като СЗО....взимат едни пари, за да плещят глупости, които никой не го интересуват.

БИЛДЪРБЪРГСКАТА ГРУПА ....Заседанията са засекретени, датите не се обявяват официално в пресата. Организацията и безопасността се осъществяват от страната, в която е срещата. Въпреки стремежа да се запази всичко в пълна тайна, понякога е невъзможно да остане в пълна тайна присъствието ,на най-крупните БАНКЕРИ,КРАЛЕ,ТИТАНИТЕ НА ИНДУСТРИЯТА .КЛУБА НАБРОЯВА 125 ДУШИ ...МИНАЛАТА ГОДИНА СЕ СЪБИРАТ В ХОЛАНДИЯ ....И ТАМ ТАЗИ ГОСПОЖА КАТО ГЛАВЕН ДИРЕКТОР НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД .....Е ПОКАНЕНА С ЕДНА ФЛАШКА ЗА ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ФОНДА.....2 МЕСЕЦА СЛЕД ТОВА ПЛАМВА ..епидемията в УХАН ....И СЕГА ВИ ПРЕДЛАГАТ ...ЗАЕМИ...ХОРА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА НЕ ТРЯБВА ДА НАДВИШАВА ....5 МИЛИАРДА ....НЯМА ВОЙНА .....ИМА ВИРУСИ....

Нямате ли , някой нормални или симпатични хора да ни показвате ,а тази мразена индивидуалност от 99% Българи ?

и селския муньо може да направи такава прогноза със същата точност като МВФ! Сталинка да каже защо вече 4 щата се дигат на протести срещу безумието , което заля света? Дали пък америнакците не виждат съвсем ясно, че пандемията е по поръчка за да се оправдае истинската причина за кризата. А всички медии удобно да облъчват "стойте си вкъщи" и после това да е причина за спада на икономиката. НЕ случайно Тръмп директно оплю някои медии за фалшиви новини.

Богата трапеза за следващите 20 години, гарнирана с коронки

РОТШИЛДОВАТА ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА, ПОГЛЪЩАЩА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ!

Тия 6 % ръст догодина откъде ще дойдат? От завода на Фолксваген, от новите хипермега чуждестранни инвестиции, от развитото земеделие, от развития туризъм, от нулевата безработица, от Марсиянците... откъде?!!

дойде "ръста" от 2015 до 2020 г - ОТ НАЙ-ПРОСТО ПОСКЪПВАНЕ ... НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ЩЕ Е ОТ ФИЗИЧЕСКО НАРАСТНАЛО ЛАПАНЕ! НЕ, ЛАПАНЕ НЯМА ДА ИМА - ЩЕ ИМА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ И АПАРТАМЕНТЧЕТА НА ЦЕНАТА ЖИГУЛА!

То поскъпването ще дойде от новите 10-20 милиярда заеми дето ще тегли Бацето.

Отворената уста е признак на природна тъпота.

Не може ли поне веднъж да я покажете тая кифла със затворена уста???

изчисляваш с това 5656 ? смяташ, че няма време за Базата данни ли ве, КРАДЕЦ, РАЗБОЙНИК И МОШЕНИК !

6% ръст догодина ---------- ДОГОДИНА ЩЕ ИМА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ , КОЯТО ЩЕ ДОВЪРШИ ОВЦЕТЕ , ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ "ПАРИ" , ДОКАТО СЕГА С ПАРИТЕ КОИТО НАПЕЧАТАХМЕ И РАЗДОХМЕ НА "НАШИТЕ" ФИРМИ И ХОРА, ТЕ СЕГА ЩЕ КУПУВАТ ЕВТИНИТЕ ПИКСЕЛИ, ЗА ДА МОЖЕ ДОГОДИНА, ИМАЙКИ "НОВИТЕ ПАРИ", ПАК ДА СА "ОТГОРЕ" , А ГОИТЕ - ПАК ДА СА "ОТДОЛУ", АМА ЯКО ОТДОЛЕ - БЕЗ ПАРИ, БЕЗ ХРАНА И БЕЗ ЖИЛИЩА! И ТОГАВА ЩЕ ЗАВЪРТИМ ОТНОВО НАШИЯТ СТАР ЧАКРЪК НА КУПУВАНЕТО "БЕЗ ПИКСЕЛИ" , НО ВЕЧЕ ЗАКАЧЕНО ЗА СМАРТ-КОНТРАКТИТЕ, ОТ КОИТО НЯМА ДА ИМА ОТКАЧАНЕ ДА ГРОБ! ДА ЖИВЕЕ ИКОНМИКАТА "ОТ ВЪЗДУХА", КОЯТО НИ ДАДЕ ОТ НИЩО - НЕЩО - "ВЕЧНИЯТ ДВИГАТЕЛ" - СМИЛАМЕ ОВЦЕТЕ, ИЗТИСКВАМЕ ГИ, ИЗПЛЮВАМЕ ГИ, ИЗСИРАМЕ ГИ И ИДВАТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА ... И ПАК СЪЩОТО... ДО БЕЗКРАЙ! "ВЕЧЕН ДВИГАТЕЛ"!

Икономиката на знанието печели от тази криза, имаме възможност за преминаване към интернет обучение, да излезем от "кеш икономиката" към дигиталното плащане и към електронно правителство, а тези неща са в интерес на всички" --- ИЗПЛЮХА КАМЪЧЕТО, ЗА ПРИЧИНАТА ЗА ПРЪКВАНЕТО НА КОРОНАТА ... "ПРИЧИНА" ЗА КОЯТО И ДЕЦАТА ЗНАЕХА - СЛАБОТО ЗВЕНА НА БАНКОВИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ - КЕША! САМО КЕША В МОМЕНТА БЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА СЪБОРИ ТАЗИ СИТЕМА, КАТО ПОКАЖЕ НАГЛЕДНО, ЧЕ Е Е ЕДИН ТОТАЛЕН БАЛОН И РЕАЛНО В СИСТЕМАТА НЯМА ПОВЕЧЕ ОТ 10-ИНА % "ПАРИ" - ВСИЧКО ДРУГО Е БРУТАЛЕН ГРАБЕЖ, ПРИ КОЙТО ОГРАБЕНИТЕ ДАЖЕ ПЛАЩАТ С ТРУДА СИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА БЪДАТ ГРАБЕНИ! УНИКАЛНО БРУТАЛНА ГАВРА С 95% ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО! ДА, "ПИКСЕЛИТЕ" СА В ИНТЕРЕС НА ВАС , НЕ НА НАС !

Кога пък от 30 години , българската икономика е имала възход ? Тая си говори със шапката

МВФ пее приспивни песнички по поръчка, за будали.

Е как го слагате тези проценти - боб ли мятате. Звездите предричат смяна на световните елити како Сталинке. Слугите на наднационалния свръхедър капитал, който превърна човека в потребителски робот си отивате. Без мерки ръст няма. Мерки от Борисов. 10 години чакаме реформи. Е дойде им времето. Просто Шайка си отива. Сбогом Шайка герб и сие.

зевзек! но нищо де, не мисли, че и децата ти се връзват !

Тоя "експерт" ни казва, че започва това, което го пише в Библията - масовото чипосване или поставяне на числото на "Звяра". Началото, според мен, е с тоя лек вирус, който ще павира пътя на на по-големи злини, които са ни запланувани.

Тази Сталинка е слуга на дявола. Не я слушайт. 6 процента соад 20та спрямо 19та и догодина ако дадем ръст 21ва спрямо 20та ще е удо. Ако Станишев е премиер може и 7 процента ръст, ама крадлив калинков Герб повече от 3 проц. не е правил. Добре , че имаме инерция 3 процента растем от няколко години. Туризъм, транспорт, строителство - това е 1/3 от БВП на страната. Отделно там е и основния дял сива икономика. Аз казвам така - имахме за 19та 3 проц. ръст спрямо 18та, ако от там спаднем 7 процента тази година спрямо 19та пак ще е добре. Ама Румен Гечев оспори тези 3 процента и Борисов негласно призна - от 1.5 милиард на плюс за седмици на 3.5 на червено. Как става това. Герб са икономически инвалиди. Мерки няма. Имитация, преписване, лъжа и т.н.

Ако този свят не излезе поне с една идея по добър след тази напаст, която ни е налегнала, това означава, че човека няма място на тази планета.

Леле мила мале - по микроикономикс и макроикономикс задължително учехме от учебниците на Крисалина Георгиева ! Това беше през 1995 год. А аз се чудя защо до сега нещо не вдявам от това което съм учил и това което е в действителност.Чета учебник пише добре - затварям - гледам вънка не е така.И аз си мисля, че съм завършил икономика.А то какво било завършили са икономика Кристалина ,Горанов,Менда и други и други знайни и незнайни дето получават по дватридесет хиляди лева или евро месечно.Ей тия са икономисти, а не като мен микроикономик и макроикономикс задължително от Кристалина Георгиева.

Няма как да има ръст догодина, при положение че според не малко прогнози, пикът на вируса ще е някъде зимата на следващата година.

_stankow

Жътва е сега за МВФ - ще набълбука с кредити икономиките. И нали е "криза" - хич няма да се пазарят за процентите ...

6 % ръст ?????????????

"Щедра" е г-жа Георгиева не й се свидят процентите. И тя от тези които кръжат около Бойко за да им подвърли нещо.

Пък аз прогнозирам, че ще валят пари :) Ама само в определени раьони. :D

По-скоро в определени джобове.

райони.

Спада ще е 40% за държава с икономика на ишлеме. Времето щепокаже. Само дано не е повече.

тази няма ли да я гръмнат вече? Много голямо предателско зло е това нещо

Глупости! Пълни глупости! Догодина 6% ръст....... Стига бе....

Непозна! Най-малко 14%

Пази боже заем от МВФ

Егати и влечугото е тая

Ко стана с 3-те % спад, които свищовския възпитаник предвиждаше? :)

Кристалинке, не ви вярваме!

Цената на суров петрол е 12 долара !!!!! Транспортните разходи за нашите фирми стават прекрасни :))))) Печели България, печели Европейският съюз :))) Кой губи - Русия и САЩ !!! САЩ обаче имат икономика, а Русия има путлер !!! Гадни китайци, сега съвсем официално ще си поискат Сибир :((( А троловете на путлер да продължават да пустосват Европа, която изобщо не е виновна и да възхваляват националсоциалистите плъхоядци !!! Загубена работа, тролска !!!

-4% нанайци, -14% ще е и тежко му на тиквата и тиквунчето безнаемно...

Я тиквунии да ни вкара в еврозоната та да обеднеем още 2 пъти та дано нашето стадо се събуди.

Всичко е Мара втасала, та само еврозоната е остала.

Добре е , че не сме в рублазоната , защото такива тролове като тебе щяха да квичат, че пенсията им се обезценява постоянно !!!

„Официалният сайт на ГЕРБ-Pik.bg списван от Недялко Недялков използва компютрите на потребителите си, за да копае криптовалути, като в резултат натоварва силно процесорите на читателите си.След сигнали на потребители във Facebook и Twitter, намерихме скрипт, който прави това в Pik.bg.Това е добавено директно към кода на сайта – иначе казано – сложен съзнателно.Скриптът работи сравнително просто – при всяко посещение в конкретен сайт, той започва да използва голяма част от ресурсите на процесора ви през браузъра. Като при Pik.bg това са 80% от производителността. Този начин на изкарване на приходи от посетителите се нарича разпределен добив за криптовалута.Особено важното е: разпределителният добив се прави, без да се иска информираното съгласие на потребителите.Най-лесният начин да го изключите, е да спрете Java script-a за страницата. На Chrome това става като кликнете на бутона до линка на сайта, намерите Java script и го изключите.А най – полезният да спрете да четете Pik.bg.”

Карантината удължава срока за борба с вируса.От 3 до 5 години ще се борим с него.Гответе се за спад 30% през първата година 20% през втората и 10% през третата...после до 5-та на нула...

Цитат от днешна статия на БНТ: "....Около 40% от италианците искат да напуснат Европейския съюз и еврозоната, разкри неотдавнашна анкета на фона на нарастващото недоволство сред населението срещу блока, основано на безразличието му към борбата на страната с COVID-19...... Има обаче и много лоялни към блока, тъй като 41,7% са заявили, че са за оставане в ЕС...." Което ще рече че ако сега или когато нещата започнат след някой друг месец да се нормализират в Италия някой реши да предизвика Референдум по темата от догодина ще гледаме Английското Театро по Италиански сценарий. Хората се напъват да излизат от там от където ние т.е Боце се напъва да ни набута. Държави като Франция , Германия , Испания ще отчитат по-голяма спад на икономиките си а ние които сме в трета глуха и при нас 67% е в свферата на услигите ще отчитаме 6% ръст ?! Блаженни са вярващите...

щото не са гледали английското фиаско и за това и те ще го пожелаят. за да ти угодят на путинофилския задник.

Голем Шушляк си да знаеш. Първо нямам нищо общо в Путин, даже не съм и фен на Русия и второ защо Италия ще ми угажда на мен бе бухал? Толкова тиквен коментар само от фен клуба на Тиквата може да излезе

хич не позна за тиквата кавалджиче. от далече ти личи чии си го лизал. И "новината" е от преди 4 дена и все някой от вас я повтаря без да я е разбрал. Че и стиска палци да се случи без да мисли за последствията за България.

Статията е от вчера вечерта недей лъга лесно е хората да го проверят

на тебе са ти я дали от вчера в позивните. Новината е дир-а е от 3-4 дена.

а ето го и туита на които са позовава ВСИЧКИ големи медии. От тука почва цялата дъндания и как Италя искала да напука... аре дръжте се малко twitter.com/EuropeElects/status/1249089760720715780?s=20

То това не е новина! Бозавите се спасиха. Италианците са следващите. След време в ЕС ще сме само Германия, Франция, България, турция, и Албания!

ТАСС от преди 2 часа "Цена нефти WTI упала до уровня 1998 года В ходе торгов стоимость нефти опускалась до $11,04 "

Няма други новини бе младеж. Чети внимателно че настоенията в Италия са отчасти пряко свързани с Covid 19. Какво общо има цената на нефта с заразата бе калугер

сериозно ли бе колежке? ма много свързано. от части било пряко. и 3 части косвени, и 5 части с копейки.

проста сметка - 100% при намаляване с 4% е 96%, а 96% при увеличаване с 6% е 101,76, или инъче казано ръст с 1,76%, а не 6%

Абе ти, стабилността ли ще ми клатиш с тези сметки бе?!?!? Кофти м'атрял!

Стъкмистиката може и 4% да направи спада, ама ако действителният спад е под 10% трябва шапки да хвърляме.