Муравей Радев към БСП: 5% ДДС върху хляба е опасно - събаря се бюджетът, държавата изпада в криза

Мит е, че с поскъпването на газа ще се вдигнат цените на всички продукти, обяви икономистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата няма да се събори от ДДС-то върху хляба, а от прекомерното раздуване на държавния апарат и безразборното харчене за неговата издръжка и привилегии с цел бъдещо "купуване" на избиратели! Няма държава в Европа /вероятно и в Света/ с 35% дял на държавната и общинска администрация спрямо броя на реално заетите!!! Кой и кога ще започне да провежда административни реформи в тая държава???

Откъде ДИР-а ги намира тези изкопаеми от отдавна загиналото СДС?

същото важи и за лука, щото държавата разчита предимно на хора за които тези два продукта са основна прехрана. Така че, "Дий воле, дий".

МОРавей

При това и Крадев!

Бая фантазьори има в бг : Нали това ДДС отива в бюджета и от там пак се връща към народа Реалниста : ддс отива в в бюджета и от там през държавни поръчки към офшорки.

50 стотинки по малко за ден е популизъм... Вдигнете заплатите с 60 лева и готово Нали това ДДС отива в бюджета и от там пак се връща към народа

Да съкратят администрацията и няма да изпадне държавата в криза. 6% от населението чиновници. Никъде го няма.

Гад мръсна! Съсипаха държавата по време на управлението на Иван Костов! Лично Муравей ехидничеше, че Усмихнатото Лице на Корупцията (ака С.Софиянски) ще купува трета ръка Мерцедес автобуси и ще фалира родния производител Чавдар

В Европейския съюз има три държави, в които няма редуцирана ДДС ставка върху хляба и основните храни -- България, Дания и Естония. Ние, българите, сме толкоз модерни, че хляб не ядем и не ни пука. ;) Апропо, и за книгите е така. Но той българинът и книги не чете... ;)

ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВИ ИДИОТИ СМЕ ИЗБИРАЛИ-ТРЗ В РУСЕНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР-КРАДЕЦ И МОШЕННИК.ЧАК РОДНИНИТЕ МУ СЕ СМЕЕХА ЗА ПАРВЕНЮЩИНАТА МУ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. МОЙТО ДЕТЕ Е ЧУЖБИНА.

Уволнете Калинките и поставете професионалисти да управляват държавата.Ако държавата се крепи на данъка върху хляба,по-добре последният от малкото останали на тази територия да дърпа щалтера и това е.От 1989г. България се ограбва от политиците и тарикатите около тях, като обикновеният данъкоплатец е натоварен с непосилни данъци и рекет от държавните чиновници.Сегашното правителство е рожба на немската фондация "Конрад Аденауер"и съответно провежда тяхната политика.Изводите си направете сами.

"събаря се бюджетът, държавата изпада в криза", уточни Радев. Тъй де - то БСП това и иска...

Яснооо...това на което се крепи държавата са 15-те % върху хляба.

ми да. народа вече го сринахте.................................. и не е опасно.

Абе вие като не знаете какво е това - Световна банка, Америка за България, Отворено общество, - Да мълчите!

Знаем, ама никой не позволява да се каже открито.......

Сега му се е паднало да дава съвети, навремето Иван Костов не му даваше думата въобще.

А 10% данък върху хазарта не е опасно......

Муравей-советский човек„Мисли повече

Егати и държавата щом се издържа предимно от данък ДДС върху хляба, другите храни и лекарствата. Също детските обувки и дрехите; от учебниците на учениците. ЕГАТИ И НАРОДА/ИЗБИРАТЕЛИТЕ/ ЩОМ ТЪРПИ ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.

в испания данъка на масовия хляб е 4% и държавата не се срутила и изобщо на хранителните стоки е до 10%

Тия дето харчат бюджета по-малко ще харчат ! ! ! Не може да харчиш по 1700 лева за една вечеря и да чакаш парите да ти стигнат. При три яденета дневно един хрантутник ни излиза 5100 лева само за плюскане! С другите му разходи може и 50 000 лева да ни струват дневно, много са ! Ще намалят и екскурзиите - и там харчат милиарди, а полза никаква. Да отрежат и рушветите за всяка ОП - разходите за Обществените поръчки, за същата работа, ще паднат със 70 %.Не само хляба, ни за още редица продукти може да се намали ДДС-то!

Споко! Каракачанките ще оправят нещата! Ще накарат веригите да работят без печалба! От Мадуро са се научили!

Защо не ни вдигнете доходите, ние цените ще си ги поемем. при цени като в западната чест от ЕС, обаче с тия доходи като от централна Африка, няма как

Не искам да те притеснявам, но за много стоки плащаме повече от европейците, за по-ниско качество ...

Преди малко се връщам от магазина. Всички храни са с 5.5% ДДС. Газираните напитки, бирата и изобщо алкохолът НЕ са храни, така че са си с 20% ДДС. Но хляб, млечни продукти, месо, риба, яйца, плодове, зеленчуци, бебешки храни са с 5.5% ДДС. Ако отидеш да си ги купиш от местната ферма са с 0% ДДС!

Как от местната ферма? При нас не може така, ние сме в ЕС ;)

И в Македония и в Албания може, само в България не може!

Аз съм много по-съгласен, да махнат ДДС за перспективни отрасли от световната икономика. И пенсионерите и по-младите сме прецакани още от соца, поне за следващите поколения да има шанс!

да махнат , казваш, ДДС-то в строителството на хотели...Защото то друг "перспективен отрасъл" в България не виждам!

Аз пък се чудя защо няма акциз върху сиренето, месото, детските храни ,хляба ,олиото и ред други.Ей ще търсите бай ви Тошо.Как за 40 години почети не мръднаха цените с леки увеличения на някой стоки и услуги като олио и билетчетата от 4 ст.станаха 6 ст.Мавзолей да бяхте му направили .В гинес да го впишете.

Айде без глупости. Не те знам на колко години си, ама цените през 50-те нямаха НИЩО ОБЩО с цените през 80-те. Да не говорим, че през великата 1986, която се смяташе за "върха на сладоледа", сиренето беше 3.60 за кг, а заплатата нямаше и 200 лева. Да не говорим, че освен скъпо, беше и дефицитно! Краве масло беше 36 стотинки за 125 грамово пакетче, ама през '86 ти го даваха под щанда с връзки. Също като бананите в показния магазин. Прясното мляко беше 30 стотинки литъра, ама нещо не го пастьоризираха като хората, та трябваше веднага да го превариш ако не искаш да се развали до следобяд. Верно - хлабът беше 30 стотинки килото и селяните в Лозен си хранеха кокошките и домашните прасета с хляб.

Прав си, че "Прясното мляко беше 30 стотинки литъра, ама нещо не го пастьоризираха като хората, та трябваше веднага да го превариш ако не искаш да се развали до следобяд." Сега, при демокрацията всичко е наред и няма нужда да се напрягаш да го преварява... А и да го превариш, едва ли ще получиш и на половина каймак като този, който се получаваше тогава! Важното е, че има банани бол, и не се налага да си преваряваме млякото :)! Хайде, със здраве си ги похапвайте, а при възможност играйте в маркетинговата игра, наречена "Био-храни" :)! Старото време няма да се върне, т.е. успех с новото :)! И да не забравяте бананите, ей, че цивилизация и култура без тях не се развиват :)!

интересно ? 5% ддс върху хляба бута държавата ? а 10% увеличение заплатаите на паразитите я укрепват ? явно разбирането за държава на другаря им радев се крепи на грабежа и тиранията на една група над цялото останало население ? явно се нуждае от преплитане на червата ? защото се изхожда от там от където се храни

Тези, които наричаш 'паразити', всъщност, са представителната извадка на държавата. Нима очакваш, да разпределят парите, които прибират от нас, между доктори и пенсионери, а не помежду си?

за това усещането за мафия е истинско , защото ;законите ; които са приели им дават това ;право; , което е доста изкривено още от времето на социалните експерименти , а пишман десните не пожелаха да променят защото станаха милионери за броени дни благодарение на същото това ;право;

Чуйте сега, безпросветни тролове, диференцирането на ДДС е политика. Израз на политика на правителството. Намаляването на ДДС за храни е социална дейност. Въпросът е, може ли България да си го позволи? Намаляването на ДДС може да е и стмул за инвестиции и развиване на определен отрасъл. Тези неща не са за вашите ограничени мозъчета. Събрали сте се тук разни русофилки и плюете всеки човек, които е за свободна и демократична България. Хляба е около 1 лв. Проверете, дали някъде е по-евтин!

ЧУЙ СЕГА МУЙЛЬО. Диферензиран данък ДС (ДДС) на български означава РАЗЛИЧЕН, С РАЗЛИЧНА СТАВКА по определени критерии! И да в България ВЕЧЕ ИМА диференциран ДДС за туризма! И какво получихме в този "переспективен", както казваш ти отрасъл? Една помийна яма, едно гето на брега на морето - слънина бийч до Несебър. И 1млн българи на курорт в Гърция и Турция! Нямам пзнат, който да ходил на почивка на българското черноморие. Дори и тези със собствена вила на морето казват, че отиват да поживеят там за месец или повече, но задължително ходят на ПОЧИВКА НЪВАН!

ти имаш ли представа какво е значението на думите свобода и демокрация та ми разправяш врели некипели???

По принцип не споря с "УМНИЦИ ". ДДС се плаща от потребителя и как намаляването на ДДС за храните, ще е стимул (не стмул) за развитие на този отрасъл. Да цената хляба е ниска но покупателната способност на по-голяма част на потребителите и също ниска. Вие "умнико", както и мравояда, може ли да отговорите колко са приходите от ДДС от храни и лекарства. Това да облагаш болните с данъци за лекарства е какво? Вие сте можеби един от " безпросветни тролове".

Как да не обичаш държава, чийто бюджет се крепи на ДДС-то върху основните храни!

Само тоя задник не беше се изхождал по въпроса !? Другите държави с диференциран ДДС защо не са в криза бе , нещастник ?!

Всъщност, бая държави са в криза, но не е заради диференцирания ДДС, а е заради паразитиращите бангстери, засрахователи и подобните им. Както и директно крадящите власти.

Че този тюфлек бръщалеви глупости,няма спор. Много се съмнявам някой от управляващите да вземе под внимание неговото мнение,без значение дали е "за" или "против" 5-те %ДДС. Но в неговите думи за сриване на бюджета за съжаление има доза истина. Проблема не е това какво казва един тюфлек,участвал активно в разграбването на БГ, а как се прави бюджет от управляващите ни убавци през последните 20-на години. Заради ужасната си обвързаност от мафиотски структури,управляващите нямат желание да връзват бюджета с преките данъци, а най-лесно и най-безболезнено е да разчитат на ДДС и акциз. За справка: в бяла държава ДДС и акциз съставляват между 2 и 4 % от бюджета на страната. В нашата мила родина тези косвени данъци съставляват повече от 30% от бюджета. Сами си направете сметката: ако намалее ДДС и тоталното нежелание да се събират и увеличат преките данъци просто няма да ни излезе бюджета посмъртно.

От Марс ли падаш? Всяка държава се издържа от бедните, а не от богатите. Богатите съставляват държавата. А комунизъм не остана никъде, така че, не очаквай нищо в тази насока. Още по малко от Муравей, с когото съм имал лични контакти и ми е пределно ясен, като концепция.

Много точно казано!!!

Помня комунизма в България. При него също имаше богаташи/комунистическата управлявяаща номенклатура/, които също се издържаха от бедните.

Не знам за мене колко съм марсианец,но ти май си от по далечна планета. Виж и чети какво ти пиша,после коментирай кой откъде се издържа. Като всяка държава се издържа от бедните защо там ДДС съставлява едва 2-4 % от бюджета, а при нас 30 и нагоре. Нали си много отворен,защо и те не правят като нас-30-40 % от ДДС и акциз и бюджета им се връзва. Преди коментарите направете си малко труда да вникнете какво е писал човека преди вас. Аман от разбирачи...

бах тоз бюджет той само на хляба ли се крепи

И тако и вако той е в криза и ще бъде

Интересно защо никой от тия боклуци не направи проста сметка колко точно от парите, които изкарваме, реално отиват за стоките и услугите, които плащаме? За неразбралите, обяснявам: 1. Започваме с изработени 100% 2. На заплатата имате грубо 30% данъчна основа (включваме абсолютно всички удръжки от брутна заплата + допълнителните плащания от страна на работодателя, защото за него са си разход) На този етап оставате с 70% 2. На всяка стока имате допълнително ДДС от 20% Тук оставате с 56% (20% от 70% са 14%) Или, казано по друг начин, държавата безочливо Ви взима 44% от приходите на този етап. И пак не им стигат ...

Всъщност Муравей Радев е абсолютно прав. Той говори отчитайки положението у нас. Ако утре намалят ДДС за хлабя ще ревнем за сиренето, после за салама, после за тока, водата, всички стоки за бита и т.н. Това може да се случи, ако размерът на държавната администрация е 1/3 от сегашния и се прекратят всички видове контрабанди, укриване на ДДС и т.н. За последните 30 години това не е станало. Как очаквате да стане сега? Изводът е, че Радев е прав. Той просто казва, че ако се тръгне на тази стъпка при сегашните условия, това ще доведе до пълен разпад. Това е положението и то е такова заради всички нас. Траем си когато виждаме кражбите, самите ние въртим далавери на дребно, като си мислим, че цакаме системата, а накрая се оказва, че всъщност сме прецакали себе си.

Тъпанар! Във Франция ДДС за хранителните продукти,които изброяваш е 7%. Не само че не е рухнал бюджета им, но и икономиката им е добра! Този измислен Мукавей Крадев, бивш "специалист" ТРЗ на автостопанство говори глупости и защитава модела "КОЙ"!

А и все пак това е човекът, който направи първият стабилен бюджет на България. Имайте малко уважение поне.

Аре, без евтини вицове. Като дойде ваньо костов на власт, МВФ спряха подривната дейност в България, наляха едни милиарди в заеми и всичко се "стабилизира". Естествено, държавата в лицето на ваньо костов и компания се задължи да унищожи всякакво производство, за да освободи пространство за западните корпоративни лешояди. Спирането на 2-та блока на АЕЦ "Козлодуй" преждевременно беше част от тази "сделка". Въобще, каквото брутално унищожаване и разграбване беше по времето на костов, никога не е било в България. Дори сега е далеч по-малко - основно европроекти - просто защото не остана нищо за крадене.

Трай бе, малоумент трол.

Като говорите за разграбването при Иван Костов. Поговорете и за разграбването започнало от 1944 година. Също и за разграбването на спестяванията на хората чрез фалитите на банките при Жан Виденов.

Цитатът не е точен, той каза на хляба, след това на други стоки и така може да се събори бюджета.

Е,та нито се разболявате ,нито умирате бе крадци нагли. няма ли за вас някакво наказание поне от Всевишния.

Е да ама каракачанките и герберчетата по-големи глупости говорят, па не си псувате толкова :)))

Хей Муравей! Ако държавният бюджет се крепи на 15% ДДС събирано то хляба, жална ни майкка! Иначе всички сте финансови експерти и все другите ви виновни! Ужас, България се крепи на ДДС-то от хляба!

Уважаеми гусин Радев, като бивш министър на финансите би трябвало да знаете много добре, че диференцираното облагане на основни стоки и услуги не би съборило фиска ако МФ и подопечните им ВРБ-та, НАП, АМ стриктно изпълняват функциите си и изкарт сивата/черна икономика да плащат данъци и осигуровки. Вкарайте цялата сила на закона, накарайте бизнеса да си плаща данъците на реални стойности, без спекула с ДДС, без криене на печалби, без осигуровки на половината заплата и ще има за фиска. За какво е армията от 8-9000 души в НАП, ако не за това?

Тия 8 -9 хилки чиновници, като ги пуснат ма воля, ще унищожат всички дребни и семейни бизнеси, като съдерат и гащите от задника им. Да не мислиш, че ще пипнат "наш'те" ора? Е, зат'ва 15 -те % на ьляба ще сринат фиска.

Кой е казал, че в България трябва да има 400 000 фирми на хартия? Говоря за ефективен контрол, не за фиктивен - там ваши, наши да няма. Оздравително чистене на бизнеса, който не играе по правилата е извън играта. Няма как всички да сме бизнесмени и инвеститори, някои ще сме и работна ръка/глава. Така по-простичко, дали го разбра? Надали. :)

Старите мутри от крадливата приватизация, моля не ни се натрапвайте. Крадохте като невидели като бяхте на власт, сега акъли давате. Вземете се скрий те. Не желаем да ви виждаме и слушаме.

BRCK

Муравей е откровен дебил или нагъл лъжец. Кое от двете е? Значи може намалено ДДС за туризма и за хазарта, ама за хляб и лекарства не може - ще бутнем бюджета? Ама така е като простия народ търпи - не народ а оФФци.

ХАЗАРТА Е НУЛА ДДС !!

С хляб и лекарства пари могат ли да се перат в милиони? Не могат. На какво "основание" очакваш промени там?

BRCK

0

Глупости! Само за ден се краде повече ДДС отколкото ще се загуби за месец от намалената ставка на хляба! Този трябва немедлено да си скъса парцала, наречен диплома!

Моля, не купувайте хляб, яжте пасти, казано е отдавна. Бюджетът ще се срине ако ДДС на хлябът намалее, верваме!

Егати и държавата, щом бюджетът и се крепи на данъка върху основните храни! А дали пък предлаганото понижаване на данъчната ставка няма да разруши нечия перфектно функционираща от години схема за печалба чрез кражба на ДДС!?

Нито гарга, ни славей! Що е то? Муравей

Абсолютен нещастник! Значи в ЦЯЛА ЕВРОПА е опасно с дифенцираното им ДДС за дрехи, детски стоки, лекарства, книги и храни!

Кухавей, как повече хляб за народа ще срине държавата бре? Я си налягат парцалите и не се обаждай повече!

Голяма веселба с тия от СДС-то. Вчера оня с изцъкления поглед се силеше да дава съвети на Президента, днес тоя на целия народ. Хайде, съберете се заедно с Драгалеския мангал и се уточнете къде да се включите към крайното физическо довършване на този народ и после кой откъде е - хахахах