МТ: Започнахме реални действия с Румъния за строителството на трети мост над Дунав

В началото на 2024 г. се очаква да стане ясно дали проектът е одобрен за финансиране

Обратно в новината

Коментари - МТ: Започнахме реални действия с Румъния за строителството на трети мост над Дунав | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва България да осигури автомаистрала по цялото трасе София - Букурещ и по трасето Букурещ - Истанбул. Тоест на още едно место ще трябва да прекараме автомагистрала през Балкана. А също така и втория мост, дето е при Видин, не е зле да захраним с малко повече трафик - тоест да се направи Петрохан малко по-проходим - дали да не е с един тунел.

А къде ще се движат колоните от ТИР-ове и въобще допълнителния поток от превозни средства докато стигнат въпросния втори Дунав мост? По някоя въздушна магистрала или има друга идея : рекорд в Гинес по катастрофи и загинали за единица време

Поредната МАЛОУМНА идея-ЯВНО НЯКОЙ не разбира, че не 2 , а 10 или 20 моста при Русе /защо ТОЧНО там / да направят --НЯМА ПЪТ до тях . При около 350 -400 км между Видин и Русе място за ПРОСЛОВУТИЯ трети мост да се иска ТОЧНО там си е МНОГО ЧИСТ ЛОБИЗЪМ.Същата ГЛУПОСТ беше и с моста при Видин--мост има --път НЯМА и до днес реално.

От Украйна, Полша или Унгария има, ако не магистрала, то поне четири лентов път до Гюргево. Фактът, че няма път от Русе в посока Турция, не е от интерес за администрацията в София. Освен това, мостът при Видин е отделен от основните логични пътища и обслужва почти изцяло София.

Публично-частнотото партньорство е лигаво перефразиране на крадливите схеми на Базедовото око и Киро истината в тандем с Бойо кюлчето! Мафията танцува върхо европейски пачки, докато ние тропкаме по клавиатурите!

А дано!

Това е безумна идея! Особено без магистрала до Русе. Къде ще отидат всичките тези румънци?! Или камионите?! Добре си е тапата на дунав мост че спира малко ордите към Маказа и капитан андреево!

А за тунела под Шипка нещо да спомена министърът? Или за него само от 100 години се говори, още 100 да минат, че тогава ще го милим? ;)

Един тунел под Петрохан ДАЛИ нямаше да е по- добро решение за пътя ВИДИН -СОФИЯ ,през Берковица ,вместо през Монтана и ВРАЦА- най-малко ще е доста помалко разстоянието ?