Коментари - Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията? | Бизнес.dir.bg
назад

Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията?

Идеята е всички да продават електричество на една цена, а по-евтините възобновяеми централи да печелят повече

Обратно в новината
| Автор: Светослав Стефанов, БТА

Коментари - Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

живяли сме в комунизма, знаем, че може. друг е въпросът как тези политики свършват...

Налагането на цени е комОнизАм.... Пазара определя цените, забравихте ли?

Може, но разликата някой ще трябва да я плати. И този, който ще плаща е обикновенния гражданин ...

Свидетели сме на раждането на ЕССР като комунистическа организация.

Ъъъъъ, обикновения гражданини винаги плаща всичко, така или иначе. Важното е да има смисъл от плащането.

Какво стана с 'Пазарната Икономика'? Или в ЕЕ вече е Социализъм?

Като ти вземат пасторота и трябва да подаваш МОЛБА за ИЗХОДЯЩА ВИЗА, след като си викал "С СССР напред!" докато вееш червено знаменце и си марширувал пред МАВЗОЛЕЯ, пак ми се обади.

Аман от ненормалници ! И тия олигофрени ни управляват ?!

ОБърна ли всички в рубли е въпроса? :))) Ако питаш мен, продай каквото имаш и обръщай в рубли. Даже вземи на заем и обръщай в рубли. До месец-два ще цъфнеш и вържеш. :))))

След национализацията и експорприирането на пари и активи, на руската държава, фирми и граждани, отмяната на свободното движение на хора и капитали, другарката Урсула фон дер ЛЕНИН да наложи фиксирани цени и купонна система! Ово йе димакраси по ЛГБТ-ейски!

Няма смисъл да се гласува, нали така? :)))

Всичко е изкуствено завишено като ценообразуването е направено така , че най-големите печалби да прибират зелените , но във времена на криза ще трябва да се промени

Gugnelid

Аз смтам да наложа таван на цените на Мерцедес, че искам да карам нов CLS, ама ако може да платя 30К Евро.

Чакаме въвеждането на Плановата Икономика и Въвеждането на Жестока Цензура в медиите.

Шопа е казал: Таман научих магарето да не яде, то пък взе, че умре.

Тия с минусите им е влязло много навътре, даже не могат и да шават.......

Напротив !

Този филм вече сме го гледали. Но не мислех преди 30 години, че СоциализЪма ще се върне толкова бързо. Честито на печелившите!

1во Спирането на доставките към клиентите наречено също ембарго изнудване ли е или не е? Когато спряха доставки към Русия е демократична необходимост. Когато Русия спира доставките е злоупотреба и изнудване. 2ро Когато не произвеждаш някоя стока със собствен ресурс как ще определиш таван на цената ? Когато нямаш нито достойнство, нито здрав разум , нито собствен ресурс да дразниш Русия е опит за самоубийство.

Руския колхозник да плати сметка.

Как ще стане това?

Тез ит ЕС май нещо се объркаха !

Тези дето обърнаха през март и април спечелиха двойно и тройно.

Може, ама ще трябва и купонна система щото тия неща си вървят комплект, заедно със "зрелия евро-цоциализъм.

ЩЕ СТАНЕ ЩЕ СТАНЕ НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ КАК НО ЩЕ СТАНЕ !!!

За можене може, но пръдлека пак ще е разпран...

стигнах само ло " по-евтините вьзобновяеми централи" да печелят повече и спрях . наглосаксите искат да уничтожат ЕС като цяло.

Да кажем слагат таван на нефта ит Русия 60 долара, на пазара е 100.Турция го купува от Русия на 80 и продава на крайна цена, кой ще фи спре?

Каква е разликата между това Европа да изпраща оръжие а Русия газта и нефта да ползва като оръжие?????????????????????????

Сметката да я плати американския и западноевропейския агресор

И къде ни води тая патка?! Там, от дето идем ли?! А дали ще намери достатъчно доставчици, които се "навеждат" да минат под "тавана" й? Егати пернатото избраха да води тоя ЕС..

"По-ниските цени на възобновяемата енергия". Тва некъв майтап ли е. Демек , дебилите направиха всичко възможно газа да е на цена такава, че ветрилките и слънчаците да са на печалба, щото това преди много дразнеше потребителите. Да си спомним зелените колко въртеха дупето още преди войната , та да изкарат газа голем замърсител.

ами вие за над Тавана, кой мислите че плаща - пак Вие с данъците си!

предлагам - слагаме си таван на цените в магазина както за отопление ток вода и тн. а те да си го слагат тавана където си искат

Ще направят тоя изкуствен номер и с ядреното гориво. Уж нема да има от къде да се купува заради "санкциитете".

Всички глупендъри обичат повече Раzzия пред майките си.

Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията? - не може

"Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията?" За таван не знам, но за момента наложиха под.

на ЕвроКратите, най-опасните Комунисти дето някога са се излюпвали от Котилото, вече е Очеваден и за Слепите, днес 80000 чехи на Улиците, утре 800000 - стадото вече се събужда за реалността!

и двете вече са тук...

За да се реши един проблем трябва първо да се види откъде са неговите корени. Докато не се признае това, а се пеят мантри за вината на Путин нищо принципно няма да се измени, защото токът в контакта идва не заради Путин, а поради законите на физиката. ЕС грубо се ебава с законите на физиката вече 20години, сега виждаме кумулативния ефект от тези зеленокалинкови изпълнения. Значи за да се появи пак евтин ток е нужно: 1) Да се обяви на глас кой е виновен за затварянето на АЕЦ и ТЕЦ, без да имаме РЕАЛНИ заместващи мощности. Само у нас зелените калинки избацаха 200микровеца с сумарна номинална мощност колкото на 2та реактора в Козлодуй - Е, КЪДЕ Е ТОКА ОТ ТЕЗИ ВЕЦОВЕ? --- Спец за зелени калинки - микровецовете у нас са безмислени, пробвано е още по царско време - Чудомир, Електриката на Митя Питето - https://chitanka.info/text/14521-elektrikata-na-mitja-piteto И те имаме си куп вецове от който ПОЧТИ нема файда. --- 2) Трябва незабаво да се забравят всякакви перки, соларки, микровецове, идиотии с батерии и водород -това НЕ дава енергия, това на практиха само я хаби и нема нищо общо с екологията - доказателство са сегашните цени на тока. 3) Незабавно да се гарантира че АЕЦ става дългосрочна полтика на ЕС, да се разшири приема по темата атомна енергеетика в университетите. Защото без енергия бъдеще няма.

може да опредля цени.Това е пазарната икономика. Цени могат да се дотират и това се знае от ЕС. Урсула може да избира....или отиваме на българското..."За бога братя не купувайте!"

Комисарите в Брюксел, които по нищо не се различават от Комисарите на Сталин, си дойдоха на думата.

нищо изкуствено не е успяло......и това няма да го бъде...

руснака си има газ, нефт, петрол, ядрена енергетика.. ВСИЧКО... който има само купища хартийки ше се грее с тях

НЕ !

каъо нямаш газ, петрол, бефт, ресурси шо скачаш?

"Ще се Лее Кръв"

Не е вярно. Аз примерно обичам твойта майка много...по някога по 3 пъти на ден...

Колкото и да се пънат европейските икономисти, все някой трябва да им каже, че дори да имаш милиарди, това не означава, че въобще някой ще ти продаде стока за твоите пари.