Коментари - Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията? | Бизнес.dir.bg
назад

Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията?

Идеята е всички да продават електричество на една цена, а по-евтините възобновяеми централи да печелят повече

Обратно в новината
| Автор: Светослав Стефанов, БТА

Коментари - Може ли Европа да наложи таван на цените на енергията? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С една дума глупаци

Тия са малоумни наистина. Ужасно е че такива хора ни управляват. Ако така ставало, защо не са ги ограничили преди 20 години и да си плащаме по 1 стотинка за литър бензин, кв/час ток или газ. Тъжна история с тия малоумни урсули, дето нищо не могат. Имаме нужда от Де Гол, Кол, някой с качества

Възобновяемата енергия - по евтина ? Не !

То е ясно че Европа открай време се управлява от идиоти, ама чак толкова ?

На ниво прогомназия са на акъл

Странна работа. Ревът че не искат руска газ, ревът че била скъпа и я няма. Няма угодия. Все недоволни. Оказва се Китай и Индия купуват. И не е вярно че я купуват за без пари. Ползват 10-15% отстъпка. Европа и сега купува руска газ ама през посредници. Оказа се че ако държава купува директно от Газпром е проблем, но ако частна компания купи от Газпром и го препродаде на държавната компания вече не е проблем. Голяма логика

На пазара доматите вървят по 3 лева. Аз като отида при продавача и му кажа, че съм му определил таван на цената в размер на 1 лев, нали знаете как продавача ще ме изпрати най-приятелски на сексуална далечна екскурзия заедно с моите роднини.

Точно същото е, дано така да разберат повече хора, какви бездарници ни управляват, защото ние плащаме сметката за тяхната глупост

Могат, като се откажат от газа и тока, и му сложат цена. Аз не пия уиски и съм му сложил цена 2 лева.

Жалкото е че ще пропилеем и тези избори, защото върхушката от подлоги няма доблест да предложи нещо ново. Явно ножа трябва да опре до кокала и да се мине през метежи. И ако пак няма лустрация на комунистическите продажни копелета,сме обречени завинаги.

А може ли останалият свят = 7 милиарда души, на 4/5 от територията на планетата Земя, да наложат таван на цените на Мерцедес, Тойота, Дженерал моторс и въобще на всички промишлени стоки, произведени в държавите на "златния милиард"?

Напред към светлото бъдеще с плановото социалистичаско стопанство! Вие накъдето сте тръгнали, България вече се връща! Ще разровя моите архиви и ще пратя в Брюксел (нищо общо със зелето) УКАЗ 56 хахаха!

беше анти-социалистически и за насърчаване на дребния капитализъм в НР България, с единствена цел - създаване на благоприятна среда за ограбване на труда на социалистическите труженици и за ликвидиране на социализма в България. Успяха!

Драги предложи да се фиксира таван на цените. Германците казаха не, сега когато видяха дебелия са съгласни. Изгубиха толкова месеци в бездействие, сега вече е доста късно.

НО,..всички Надупени правителства(за ПАРИ)... ще паднат от "ТАВАНА" на земята , а там ги чака Народната тояга !!;) Ще става ИНТЕРЕСНО ...Ставам ....НЕТЪРПЕЛИВ !!;)

Няма да решат нищо защото по добро от саморегулиращата се пазарна икономика няма да бъде измислено в следващите 1000 години. Високите цени на газа ще доведат до ниско потребление, същото е и за тока. Пестенето на енергията и алтернативните източници са единственния изход от руския кризис с изкопаемите горива.

Интересна еврозима идва. Ама то колко да е зима, според зелените идва глобално затопляне. Така, че не се плашете топла ще ви е зимата, ако пък не е малко студ ще стимулира умствената ви дейност.

Когато прочетох глупостите, които се разгледат в ЕС под формата на предложения за снижение на цените на газа и ел.енергията стигнах да два основни извода : 1. Лидерите на ЕС предвождани от една анестиоложка, с всички сили режат клона на който стоят , защото нито имат идеи за защита на Европа , нито имат нужната компетентност да управляват такъв сложен организъм като ЕС. 2. Тези хора очевидно считат пазара и пазарните механизми само за една фразиология предназначена единствено за заблуда на обикновенните хора. В противен случай не биха измислили следният бисер : “Идеята е всички да продават електричество на една цена, а централите работещи с по-евтини възобновяеми източници да печелят повече.” Един политически наблюдател нарече слугинажа в ЕС – “полезни идиоти” – та как тези “полезни идиоти” смятат да определят единната цена ? Известно е, че производителите на ел енергия в една страна имат различни разходи, а какво остава за производителите в целия съюз. А може би “полезните идиоти” ще поставят таван на цената на енергийните борси ?? За таван на цената на руския газ пък е абсурдно да се говори – това е все едно да отидеш на пазара и да кажеш на търговеца на домати, че от утре трябва да ти ги продава по 2 лв./кг.

Тея халюкционрат нещо , вс едно да ида в пекарната утре , да ударя по тезгяха и да им каже че от днес ще ми продават баничката за левче вместо два , сещате се какво ще стане надявам се .

Когато Европа е производитела и търговеца на газ може да определя цените,смешници.Цените се определят от търсенето

След последната реформа на ЕС цените на електричеството и природния газ скочиха 10 пъти. Малко ме притесняват новите им идеи, може и да не оцелеем.

Какви идиоти ни управляват...не е истина

Досега ставаше обратното на това което ЕС го мисли със санкциите. И сега ще се получи нещо за което никой не се сеща предполагам

Аман от педалски простотии. Да не би Москва да им вкара газа в цената на тока? Или тя ги кара да си играят с цените на борсата? Тъпанари.

Цените могат разбира се да паднат като се създаде пазар, защото това ценоопределяне си е пладнешки обир. Но за целта такива като Меркел и протежета трябва да идат в затвора за незаконно облагодетелстване на германски фирми. А виж за евтината уж веи енергия, си е чиста лъжа. Те просто смучат от данъците ни.

Да живее плановата икономика!!! Либерастите ще съсипят демокрацията и пазара...

Може.. Що да не може.. Само дето ЮНИПЕР - най големия доставчик на газ в Германия. Спонсориран при това с къде 10 МИЛИАРДА евро за закупуване на газ и спасяване от фалит чрез НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ казва нещо съвсем друго по CNBC: German gas giant Uniper says the worst is still to come after Russia halts flows to Europe https://www.cnbc.com/2022/09/06/uniper-says-worst-is-still-to-come-as-russia-halts-gas-flows-to-europe.html А щом най-големия доставчик на газ там го предвижда. На приказките на Шолц и фон Лайнянката дали да вярваме?

Е, сега, приятели - от тази статия става ясно само едно - всичко, което до сега ни бръщолевеха Про100 и новия Гълъб нямат нищо общо с действителността! Никакви енергийни миксове и прочее коктейли няма да могат да повлияят на цената на електричеството, просто, защото борсовата цена се определя от най-скъпата цена, а разликата, ако един киловатчас от АЕЦ струва 2 цента, а от газ струва 30 цента, та, разликата от 28 цента не отива за АЕЦ-а като печалба, а за перкулатори и солари! Т.е. който строи перки и фотоволтаици, го прави без пари и си касира след това! Като всичко е на гърба на доказалите се производства, а и в случая на крайния потребител! Тая система е генетично скапана. Това си е брутален комунизъм в действие!

Ами има един начин да стане : цялата енергетика се национализира и цената се поставя около 15% над средната цена.

Разликата между сатанизма и коммунизма: 1. При комунизма средствата за производство са на всички, а при сатанизма (крайната степен на контрареволюционния капитализъм) са концентрирани в ЧАСТНИТЕ КУНКИ НА ШЕПА САТАНИСТИ - МУЛТИМИЛИАРДЕРИ И ЧАСТНИ МОНОПОЛНИ ВЛАДЕТЕЛИ НА ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ И КОРПОРАЦИИ. МАРКС, АБСОЛЮТЕН (ОСНОВЕН) ЗАКОН НА КАПИТАЛИЗМА: Акумулиране и концентрация на КАПИТАЛА във все по-малко частни ръце - на единия полюс - и обедняване на все по-големи човешки маси на другия полюс. 2. При комунизма, който така и не изградихме нито в СССР и в Световната социалистическа система, нито в Китай, ползите от производството на материални бага е за всички, според потребностите, като от всички се изисква да се трудят, според способностите си. При сатанизма ползите са новите робовладелци - около един милион частни собственци на над 50% световните богатства, новите владетели на планетата Земя, а за останалите ОСЕМ МИЛИАРДА ДУШИ Е РОБСТВОТО И ГЕНОЦИДЪТ. Защото контрареволюционният капитализъм - сатанизмът - вече няма нужда от човешката работна сила, която се подменя с компютризация и роботизация на възпроизводството на капитала. Затова сатанистите формулираха десетте си сатанински заповеди и си издълбаха на осем езика в гранита на САТАНИНСКИЯ монумент в американския щат Джорджия - THE GEORGIA GUIDESTONES. Първата сатанинска заповед е заповед за геноцид над Човешкия род - оставяне живи само на не повече от 500 милиона. "Поддържай човечеството под 500 милиона, в постоянен баанс с природата." За сатанистите е важна природата, защото тя се превръща в тяхна ЧАСТНА САТАНИНСКА СОБСТВЕНОСТ, а не Човекът, който за шепата мултимилиардери е ИЗЛИШЕН, освен като безправен роб и биоробот, но до 500 милиона от сегашните осем милиарда души. Следователно, ГЕНОЦИДЪТ Е ПЛАНИРАН ОТ КОНТРАРЕВОЛЮЦИОННИЯ КАПИТАЛИЗЪМ - САТАНИЗМА, - КОЙТО НИ ВРЪЩА В НАЧАЛОТО НА МАТРИЦАТА - В РОБОВЛАДЕЛСКОТО ОБЩЕСТВО.

И къде отива пазарната икономика? Само да попитам,де.. Хем не искат да купуват от Путин, хем му се сърдят,че не дава..обяснете ми,че нещо не рабирам..

Утече се пазара когато дойдоха от племето на Меркел на власт. То кой си е представял че настинка се лекува с две седмици домашен арест, затваряне на болниците и упояване с морфин докато умре болния.

56

Трагедия.....и е само 6ти септември! Какво ли ще бъде през декември?!

Трябва да въведат таван но на присъствието на САЩ навсякъде . Тогава no problem

какъв е проблема, нека ЕС си купува ГАЗ по $2000 и нека си сложи таван вътре в съюза по $200. В ЕС никой да не може да продава ГАЗ повече от $200 примерно.

С тези тавани и прочие безумия, ЕС по нищо не се различава от СССР - навремето. Само са сменени абревиатурите.

Бих казал, че новият "съюз" е дооооста по-зле

И ние им плащаме на тия безцелните пътувания да се разхождат, командировките, огромните заплати. А те се забавляват, като говорят и решават глупости за наша сметка. Трябва да се сложи таван на пътуванията за всевъзможни срещи на политици. Да си говорят през компютъра. Да се сложи тазан на заплатите на политици - 1/2 от минималната заплата на държавата. Таван на броя на депутатите в НС - 0, 001% от населението на държавата. Таван на държавната администрация и на полицията в държавата. Още много тавани са необходими, има ли кой да ги сложи. Май не!

ами утре кога сняг забрьска .. май с Байдьновия ще се греят те зимьска!! и пилетите скочиха в пьти

Дървата на места вече са по 220лв кубика. Яка промяна! Гласувайте пак за киро Моркова

А всякакви тавани,ограничения и прочие регулации, не са ли антипазарни мерки, и не влизат ли в остро и неприемливо противоречие със свещените евроатлантически ценности.

Сега зимата, много страни ще започнат да се спасяват поединично и ще се види на практика колко струва яловият ЕС, който до пролетта може и да го няма.

Зимата ще е добре за Унгария и Сърбия, другите надупени евроатлантици ще духат супата и ще бъдат изметени от народа.

Ааа недейте така бе? Ако се разпадне ЕС, нашите колониални пионки ще се обезличат и няма да имат аргументи. ЕС това - ЕС онова

Всъщност, това е отказ от правилата на пазара.

Цените скочиха доста преди началото на войната в Украйна, така че има и други причини.

Да, тежък случай на печатане на тоалетна хартия без покритие в течение на доста години!

сега американците са прецакани

Да се махнат паразитите по веригата като; борси, доставчици, концесионери, прекупвачи - спекуланти и цената на тока ще падне с 70%.

ако гейропа наложи таван на глупостта 99.9% от политиците и 100% от жълтопаветниците ще отпаднат

Запада превърна живота на хората в борса а сега заедно да се спасяваме. Натиснаха ни и нашия живот да се превърне в борса чрез ел. енергията преди 1 год. като до тогава живота ни беше предвидим а сега да сложим таван на енергията. Нали ел. борсата е тяхна далавера а сега не им изнася и хайде заедно да спасяваме положението.

Това звучи като някогашното "Другари, дайте да дадем".

Спасението е в разпада на ЕС

Чакай да падне тавана на лятното кино ! Тате каза ще сложим таван ама някой друг път :)

Ако ЕС може да налага таван на цени на каквото и да е, то значи може да налага и таван на инфлацията.

ДИР.пропаганда, а къде ви е новината, че орките са започнали да купуват оръжие от С. Корея? СЕВЕРНА КОРЕЯ, тия дето нямат какво да ядат продават оръжие на орките! Колко трябва да е зле положението---

Тези дето няма какво да ядат са космическа държава и имат хиперзвукови оръжия и те. А в европейска България не се произвеждат и габърчета даже, празничен пишман троле.

ами няма как да публикуват малоущините, където ви ги сричат на сбирките организирани от секретарките на Козяк

тази "новина" от укропитек-информ ли я научи? .. то там Путин е болен от рак и мре по 3 пъти на ден в бункера

... "според анонимен американски чиновник, имащ достъп до секретната информация на разузнаването " ... Така поне пише. https://www.nytimes.com/2022/09/05/us/politics/russia-north-korea-artillery.html

Да наложи една прогнила общност в която най ценното е да се дрогираш и да си обратен.

КАТО СЕ ИЗПРАВЯШ ВИЖДАШ КОЛКО СИ ПРОПАДНАЛ БЕ СТАНОЕФ

Аз се майтапех с джендерняците, че ще въртят педали да правят ток, ма и през акъла ми не е минавало, че има реално такива идиоти. В нета се врътка клип как немците са им направили кино в което въртят педалите за да гледат филма:) Ако това е ЕС и Давос идеята за Зелен Преход искам да го видя направено в България. If you catch my drift.

Тва са Полските подлоги от НПО тата бе.:) https://www.reuters.com/world/europe/poles-pedal-power-outdoor-cinema-energy-prices-soar-2022-09-03/

ㅤ

'Га слага'а санкции, ни рива'а...

_stankow

Като стигнеш дъното и почваш да се замисляш за тавана ... :D :D

За съжаление, при нас когато стигнем дъното и очакваме да се оттласнем нагоре, дъното пропада и продължаваме надолу към следващото.

Тази евроджендъри и сатанисти защо не сложат таван на цените на втечнения природен газ? Европейските овце явно обичат да ги стрижат до дъно, след като така робски си мълчат и блеят с празен поглед в кошарата наречена ЕС .. вкл. и нашите овце искайте таван на цените на LPG докарвани с танкерите на киро престъпника. Чакаме цени ..4 пъти по ниски от тези на руските газови! Ако не го нашправите ебете си майката - важна е икономиката, а надупената ви джендъро сороска политика си я наврете в продажните задници!