Москва критикува газовите доставки от Германия за Полша

Надхвърлят цените на обемите, договорени и доставяни от руския газов гигант, заяви Сергей Куприянов

Обратно в новината

Коментари - Москва критикува газовите доставки от Германия за Полша | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чита тука за некво мноооого малкп жуже, което прецакало Великия Запад толкоз лошо, че Запада не можел да седне от прецакването. Ма как така, таквоз малко жуже, пък така лошо да преотакова Запада !

Путкин реве от мъка, че ....Германия, Полша и Украйна са го пренебрегнали, грубо и чувствително, когато търгуват помежду си. Кстати.....кога да дойда да светя на жена ти? Тъй де....

На ЕС пожелавам сибирски студ!

За твое разочарование Сибир е много далече :)

То Сибир може и да е далече... но всяка зима Сибирският антициклон вкочанява цяла Европа, Аляска и Северна Канада;)

Еврогейски мизерници и партньорите им краварски задокеански, ХОХОХОХО!!:))))

Не забравяйте къде са големите залежи на полезни изкопаеми - на големи територии! Само да ви светна, че в света има две основни предприятия които произвеждат литий. Сещайте се за какво се и ще се ползва лития! Едното такова предприятие е в Южна Америка - Чили или Аржентина, а другото в Русия. Същото предприятие сглаба и касетите с гориво за много от руските АЕЦ, за България включително.

Ебал съм ги у електромобилите! Бъдещето е във водорода!

Какъв литий при УРАН 232 бе, мать твою тролеща. Бягай да си завършиш 8-ми клас, сука бля!

Все едно да ми се изтъпани собственика на кварталната бакалия и да се цупи, че плепродавам неговото сирене. Че то си е мое, дал съм ти кинти, опаковал си ми го, отнесъл съм го, ако искам ще го ям, ако искам ще го продам на друг

Зависи. Мога да ти продам сирене с договор че няма да го препродаваш. Ако не искаш да подпишеш, няма да ти продам. Не се напъвай, бизнес света е сложен, не се вписва в опита ти с кварталната бакалия.

Значи "проблемът" с газовите доставки е че складираният в Германия и Украйна руски газ свърши... и бизнесът на германците с препродажбата на руския газ секна;)

Проблемите с доставки на газ ще приключат когато Европа изрита руснаците от енергийния пазар на Европа. Време е да се мисли упорито по тази тема.

И на какво да се мине на гуми ли?

Шило

У маалата така се топлят. Квот видял, таквоз е и написал тоя.

Стига бе! Верно ли е толкоз лесно? Как па никой не се е сетил? Я кажи как да стане, умник?

Го мислят, няма да го измислят, ще са на колене пред тези доставки минимум 10 години напред. Освен това на Европа в последно време мисленето не й се получава, на САЩ също, така че да го приемат и да не се напъват :)

Путин има само една хубава черта.... и тя се намира между двете задни бузки

Путин не знам,сигурно си обратното на мъж,но това наистина е най хубавата страна на тази дето те е родила, а и е майсторка в този занаят.

името определя пола. За това джуджето няма първа дама до себе си.. има си мъж с дръпнати очи.

Шило

А, какво му значи името в превод?

Значи руснаците снабдяват Германия на евтина / спрямо моментните високи цени/ защото така са се договорили … очевидно че Германия няма недостиг и има добре развита енергетика от разнообразни източници и може да си позволи да реекспортира … Полша и Украйна получават по евтино газ от Германия … и накрая рруснците реват. Защо реват руснаците 1. Защото Германия печели може би колкото Русия от руската газ 2. Защото не могат да дерат Полша и другите държави … сигурен съм че и Украйна и Полша биха си взели на по ниски цени директно от Русия Та в тази схема кой е прецакания :):):) Ами да са си вкарали клауза че при реекспорт трябва да има се плаща още .. ама не са … сега прости ли са или наведени .. всъщност са доста наведени по скоро :):)

Гаранция, че след бустера си станал такъв умничък ... Аха-ха-ха-ха!

Ами като го спрат руснаците към Германия и те ще спрат реекспорта, дали да наведени? Германия ще се наведе скоро, за сега се правят на хитри, но няма да е за дълго …

Новият век ще се командува не от този с парите а от собственика на суровините. Защото той има лимитираното право да продава на когото до иска и на каквато цена поиска. Доларите и еврото като хартии без златно покритие са обречени

Рублите с какво са обезпечени? Цената е според пазара. Ако не ти харесва - не купуваш и цената пада.

Подценявате германската рационалност! ... Все пак са измислили газовите камери за да пестят от куршуми! ... Руснаците няма да ги оставят без евтина газ! ... А пък германците няма да оставят поляците и украинците без скъпа руска газ! ... Пито-платено ... А тролчетата на Мустафа-та са Перпето Мобиле ... Каквото изсерат, си го изяждат!

На Пymuнucmaн все някой друг му е виновен, и най вече Запада !

трябва да има оправдание защо 40 милиона в Русия се хранят от кошовете и шепа олигарси около Путин си живеят по царски в Загнилия Запад.

Руснаците излязоха най-големите отрпеки и лъжци. Дори евреите и китайците имат повече морал. Да не се чудят, като няма съчувствие за тях.

Руснаците обичат да пробутват техния интерес като български - просто с нас им е най лесно дапреговарят… използвайки влиянието си и бизнес кърлежите / бг олигарси/които са си отгледали и по някоя и друга взятка си гарантират най добрите условия … всичко добре ама им се наложи да преговарят с Германия и да си свялят гащите … плохо друзя понимаю

Го

"Германия и Франция не са поръчали допълнителни количества газ" Опаа, излиза че спекулата с газа се върти вътре в самия ЕС. Почти сигурно и САЩ за забъркани, рядко има мръсотия без тяхно участие.

С Южен поток България имаше шанс да бъде важен фактор в газоразпределението, конкуриращ Германия. Затова се искаше ум, решителност и отстояване на националния интерес от управляващите. Орбан нямаше да пропусне този шанс. Но нас ни управляваше Борисов ...

този национален интерес да вземеш кредит от 4 милиарда, да построиш газопровод и руснаците само да ти продават най-скъпия братски газ . Добре че беше г-н Борисов да осигури и други доставчици в България.

Още Костов договори Азерския газ... Е, вярно вървеше по тръбите на ГАзпром, ма то и сега е така, нали-)

Съвсем вярно!

Тия Газпром не бяха ли същите дето ЕС съда ги накара да ни възтановяват надплатени високи цени ? След като са точно тези, какво ме дреме как им върви търговията … не знам и дира какво го дреме … а сетих се от теси капитали се спонсорира :):):) Все понятно

ЕС ги съди заради ценообразуването... и точно ЕС наложи борсовите цени, та след първоначалното "връщане" за стари плащания новите плащания първо скочиха с 15% а към днешно време гонят 900%. Та и затова хората пишат и пищят.

Кво пак ревете?! Досега Газпром е доставил на Англия, Франция и Германия количества газ от 3% до 10% свръх договорените за тази година. А препродажбата на руски газ от Германия на Полша и Украйна е идеалното оправдание за руснаците да си правят пас за по-нататъшни доставки към Германия, просто защото газта към Германия трябва да тече по същата тръба по която германците правят реверса към тези които вярват в милосърдието и боросовите цени;)

Съвсем точно! Тъй като Германия купува огромни количества газ, то и цените за тях са 5-6 пъти по-ниски. Те използват това и част от този газ го реекспортират за Полша и Украйна, но вече на значително по-висока цена. Според Путин/на последната си годишна пресконференция/ печалбите за немската страна от тази гимнастика са около 1 милиард долара. Реекспорта е стар като светът. Навремето и ние получавахме от СССР нефт на смешни цени и го продавахме на други на далеч по-висока цена. Брежнев знаеше за това, но си затваряше очите.

ВИЖДАЙКИ, КАК ЛЕКА - ПОЛЕКА МУ СЕ ИЗПЛЪЗВА "ГАЗОВИЯТ ЛОСТ" ЗА ДЪРПАНЕ НА КОНЦИТЕ НА ЕВРОПА. В ЕВРОПА ГАЗ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ, ПРАКТИЧЕСКИ ОТВСЯКЪДЕ .... АМА ЕВРО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДЕ, В ДЖОБЧЕТАТА НА ДЖУДЖЕТО , АКО НЕ Е ГЕРМАНИЯ. ПРОБЛЕМА НА ЧЕКИСТИТЕ В БУНКЕРА Е ЕДИН ЕДИНСТВЕН - НЕО-ИМПЕРСКИТЕ ИМ АМБИЦИИ И ОТМИНАЛИ БЛЯНОВЕ КЪМ ИЗЧЕЗНАЛОТО СЕ СЕ СЕ РЕ! ТВА ИМ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ!

В ЕВРОПА ГАЗ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ, ПРАКТИЧЕСКИ ОТВСЯКЪДЕ .....я разкажи.

Ако се напънат дебелите европейски гъзове може и да дойде малко газ.

Теоретично може. Теоретично. Практически ццццц. Не може.

Защо дир уж бг а всъщност ру пропускат да ни информират за новия филм лауреат на посолството на Москалия в Северна македония , който де факто краде цялата ни история по време на създаването на славянската писменост . спонсориран от Гундяев и патрияршията кагебейска … а ни занимава ежедневно с търговията на газ .. една от малкото в които Русия има сериозен дял …

Стига бе, наистина ли?

ТЕ ИМАТ САМО ДВА СТЪЛБА, КОИТО НЕ СА ТЕХНИ - АЗБУКАТА И ПРАВОСЛАВИЕТО, КОИТО ТРЯБВА ТАКА ДА ИЗВЪРТЯТ, ЧЕ НАКРАЯ ДА СЕ ИЗКАРАТ АВТОРИ! ПРЕНАПИСВАНЕТО НА ИСТОРИЯТА Е СТАРА ТЕХНИКА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ! ИСТИНАТА Е, ЧЕ РАССИЯ КАТО ПОНЯТИ В СВЕТА, СЕ ПОЯВАВА ДОСТА КЪСНО - СЛЕД 1500 -АТА ГОДИНА... А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СВЕТА СЕ Е РАЗВИЛ БЕЗ ТЯХ! Е КАК ДА ПОДДЪРЖАТ ЛЕГЕНДАТА ЧЕ СА "МНОГО ВЕЛИКИ", КАТО РЕАЛНО ПРОСТО НЕ СА!

не дават... Че според тях макетата са по-важни от българите-) През 1993 г. американски посланик у нас бе Уилям Монтгомъри, който при изслушването си в сенатската комисия на Конгреса на САЩ заяви, че българската конституция никак не му харесва „етнически”. Даже се зарече да я променя. „Това е едно от нещата, за които ще трябва да работим. То не ни удовлетворява, защото поставя под въпрос възможността ДПС да участва в бъдещите избори. То прави невъзможно създаването на други партии, например на македонска. Това е едно от нещата, за които ще трябва да работим”;)

Редно е Газпром да се осъди за неспазване на договора по доставки и да плаща милиарди неустойка. Такава е практиката. Тия азиатски закони на изнудване в цивилизования свят не важат .

Ами хайде де, Щерев Мартине :)))

Прочетете последният абзац на статията, в която се цитират германците, които заявяват, че договореностите от страна на Газпром се изпълняват. Всъщност се оказва, че поляците лъжат. Което поставя въпроса защото поляците лъжат, но всеки четящ човек може да си отговори.

Изнудването с газ не върви.Както и с ъс заплахи и нагли опити да разпорежда на суверенни държави,че не трябва да се въоръжават със съвременни оръжия . Лошо го закъса Путин

Обясни как става изнудването?

Москва критикувала... че коя е Москва да критикува..ха.ха да си гледа собствената кочина..ха.ха

Москва иска да командва парада … както всички впрочем но уви не може да си го позволи и затова реве непрекъснато .Най лесно е всичките проблеми да са външни , а не на некадърните управници които от 1990 г досега са се научили само да богатеят …а народите им да емигрират или да се оправят както могат …напоследък рускат църква се е заела да прави история на балканите , продължавайки курса от 1944 година и разбира се излуствено и срещу българския национале интерес и историчеката истина ..жалка империя превърнала сама себе си в продиволствен придатък изотаваща технологично постоянно …

Учи българска граматика, неграмотно говедо.

Проблема е че ти никога няма да поумнееш сибирски чукча:)

"Телевизия САТ1: Българите са модерните роби в германските кланици''.

приемат в Русия да живеят в руския рай..В Германия има една не робска и много престижна професия за руснаци и рускини от която клиентелата главно е мургавото население дошло от Африка и Арабския полуостров. Професията се казва " руска проститутка" Освен на износа на газ руската икономика се крепи и на тази древна професия.

Германия купува руски газ по дългосрочни договори 3-4 до 6 пъти по-евтино от спотовата цена в ЕС. И след това препродава на Полша и Украйна, за сметка на други европейски потребители. Това е нелоялна търговска практика и нарушава договореностите с Газпром

Защо? Нали го плащат? Ще го правят каквото искат. Имаш магазин за хранителни стоки, отиваш на борсата, купуваш стоки и след това ги продаваш с надценка в твоя магазин. Или и това е нелоялно?

Нелоялно е да си получил доставеното по договор и да искаш още, за да извършваш спекула, тъпак елементарен.

Имаш, ама на битака в Горубляне... Когато имаш лиценз да препродаваш определени количества газ, тогава може да продаваш...

Милите ми идиотчета-амбразурчици. Нека надниците да вървят.

спрете си го тоя природен газ не знам къде. Той бъдеще няма. Само ще пълним гушите на други държави. С АЕЦ и ВЕИта ше постигнем нашите цели. Няма да даваме милиарди да пълним гушите на газовото лоби.

РАСИЯ ТВА РАСИЯ ОНВА Бах тоя дир

Европа е крайно време да спре да купува руска газ и да финансира руския тероризъм и руските окупатори. Те хем са нелоялни към клиента хем се опитват да поставят политически условия.

Пак ме разсмя човешко влечуго,наречено Щерев

нали знаеш кой се хили без повод и гледа тъпо...

"Щерев" е вид позивна, от която пишат няколко човека, включително украински курви...

Ми нека спрат да купуват, успех им желая хахахахах

Оказва се, че нашите германски партньори, закупили газ от Газпром на значително по-ниска цена, са го продали обратно в Полша и Украйна. Германските потребители замръзват в домовете си, получават луди сметки за ток, докато властите на страната си играят със странни сделки, препродавайки руски газ наляво на откровено завишени цени…..Някак си по демкратично е …Немеца е от най долните и меркантилни същества…Типично за западната демокрация .Те така ви чукат 30г. и тъпаците реват от кеф как и те са станали елит и хай бай хахахах

Дрипав нещастнк

Що? Добър търговски анализ. Парата да хванат. А от СП-2 сигурно ще препродават доста.

Здрасти, евротлантически педераст.

Северен поток го похорониха, няма да го има, а това означава, че Русия е осъдена за вечни времена да ползва украинския тръбопровод и при това да плаща толкова, колкото Украйна заповяда Ужасен ритник по задника на Путин нали Сбогом на илюзиите за северен поток Идва жестоката украинска реалност

...ха...ха...И като се събуди- краката отвити, нали? ...ха...ха...

Добре, добре, понаписа го доста пъти. Иди хапни и пак на смяна...

А кажи Хохохо

Ще го пуснат, но по европейските правила и с регистриран оператор в Германия. Ще имат достъп и други търговци С други думи, кухи фирми не.

Алексей Навални: Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират на Запад 26.12.2021 ЕРА Руският президент Владимир Путин и олигархът Роман Абрамович крадат от бюджета и инвестират парите на Запад. Това написа в личния си блог опозиционерът Алексей Навални, който в момента се намира в затвора. Поводът – две новини, свързани с Абрамович. В средата на декември стана ясно, че през 2021 г. той е станал гражданин на Португалия, възползвайки се от португалския закон, който предлага натурализация на наследниците на сефарадските евреи, изгонени от Иберийския полуостров по време средновековната инквизиция. Хиляди евреи от Израел са получили португалско гражданство, откакто е излязъл законът през 2015 година. Абрамович има и израелско освен руско гражданство. Наскоро стана известно и че си е купил самолет „Боинг 787“. Ето и интерпретацията на Навални: „Телевизорът в нашата (затворническа) барака по цели дни се къса да се бори с НАТО. По всички програми говорят за заплахите от НАТО. Самият Путин реве, че НАТО е на прага ни и няма как да отстъпим. Сякаш цяла Русия живее само с това и хората не се интересуват от други новини. А след това идва адвокатът ми ми разказва новините от реалния живот. Близкият на Путин олигарх и един от неговите ковчезници - Роман Абрамович, оказва се, получил португалско гражданство. Страна-членка на НАТО. Намерил страна, в която може да плати официални и полуофициални подкупи, и да се озове на другата страна, така да се каже, на Путинската фронтова линия. Освен това Абрамович си направил и новогодишен подарък - купил си нов самолет. „Боинг“ 787 за 350 милиона долара. Самолетът е произведен в главната натовска страна и парите са влезли в нейната икономика. Тук 10 суперджета руско производството струват толкова. Ако някой е забравил, основната част от богатството си Абрамович е получил така: през 1997 г. приватизира Сибнефт за 100 милиона долара. През 2005 г. заедно с Путин сключиха сделката на века: държавата (Газпром) изкупи обратно Сибнефт от Абрамович. Но вече за 13.1 милиарда долара. Гениално, нали? Просто отмъкнаха от джоба ни 13 милиарда долара. От тези пари се купуват футболни клубове, недвижима собственост и самолети. Тези пари текат и към Путин. В нашето разследване разказахме, че дворецът на Путин в Геленджик е построен с пари и на Абрамович. И ето. Ковчежникът на Путин лети на скъп самолет към натовска страна. Колко е важен. И всички са доволни. Путин и Абрамович крадат от бюджета и инвестират парите на Запад. Западът се страхува Путин да не нападне Украйна, но дава гражданство на доверения му олигарх. Португалските чиновници разнасят куфарчета с пари. Икономиката на САЩ получи 350 милиона долара. Тв водещите възхваляват Путин заради борбата му с НАТО с пяна на устата. Идеалният кръговрат на лицемерието и корупцията. И единствено тъжният гражданин на Русия, платил всичко това, стои в магазина и смята - ще му стигнат ли парите да купи за Нова година бутилка водка и три мандаринки“.

Не се кахърете и го мислете Валния. По- добре от тука не е бил.

Браво на президента Навални. Отваря очите на руския народ

Бойко каза : "Акъл не расте " ! Прав е човека, вари го , печи го - не расте ! У... Ужъс

Един ще ми даде ли смислено обяснение, защо не построихме Южен Поток.

Щото дойде онзи ,,виетнамски сбърканяк,, и го спря. ...И мужиците го отбиха към Падишаха.

Защото ни бият през ръцете едни много "умни" чиновници от ЕС. Пък и САЩ са много "загрижени" за нашата сигурност.

Договора е неизгоден за България и заобикаля Европейските правила.

Ми щото Путлер реши да прекрати строителството и да го насочи към приятелска, НАТОвска Турция! Даже и почерпи най-добрия си приател Ердоганчо с ескимо! Ти кога пада от Марс или от Юпитер?

Явно и на ...Марс има пийнье, щото си паднал и пиян. Маккейнката го спря и ...козирувахме като ефрейтор!

Бе, хайде и амерканците да спечелят нещо от газта.

За Нобел и барел, чувал ли си? Не ги мисли... Дохода на Facebook е по голям от газпром

Само че приходите на FB-ка ти са 75-80% от вътрешния американски пазар, а приходите на Газпром са над 90% от износ, схващаш ли разликата..?

Зимно време, руската армия е непобедима, на пролет ляга да спи

Полската глупост явно и тя няма граници. Те не купуват газ от Русия, щото ФАЩ ще им доставя втечнена (е малко по-скъпа де). И когато тя явно не достига, купуват пак руска газ от Германия (е на по-висока цена)

Полша има два пъти по висок доход от Русия и без Сибир

Ба, пановете как са станали католици?

Ако гледаш на глава от населението, Сан Марино е 3 пъти по-голям от Полша.

Поляк ли е, дай му само да се оплаква.

Значи Украинците се диверсифицираха с германска газ? ... Сега могат да я предложат на Руснаците на дъмпингови цени! ... Аха-ха-ха-ха-ха ...

Северен поток няма да го има, което означава, че Русия ще транзитира газ само през Украйна и ще плаща, колкото и наредят Хахахаха

Е как няма да го има? ... Той вече е готов и изплатен! ... Германците, като не искат руска газ, могат да пуснат БМВ-та по него към Русия! ... Аха-ха-ха-ха-ха!

Ако може Дир да спре да ни занимава постоянно с руски простотии (Путин, безаналогови оръжия, газ...) ! Все пак са празници и българите сме европейци, а не руски крепостни варвари и малоумници!

каза един малоумник.

Ако не е Русия и любезното гостоприемство на ДИР към такива като теб, ще пукнеш от глад.

Няма да пукне! ... Той е Перпето Мобиле ... Каквото изсере, го изяжда!

Само руски идиот може да си вярва,че ще държи като заложник с цените на газа Европа.

Самата Германия декларира, че Русия не е намалила доставките на газ и изпълнява договореностите на 100%. Дирниците обаче изпълняват заповедите на ФАЩ, за да са политкоректни. Манипулациите трябва да хващат декиш, истината не е важна.

Северен поток няма да го има Паре няма Търси си нова работа, преди да са те изпитали като мръсен пес, какъвто си

От руските циркаджии Искат да им пуснат потока ли Уплашиха гаргите

Руснаците могат да препускат като глуи кучки и огромната си страна и това действително не плаши никого

Имаше такива лафове и 1942!

Организирам групи за емиграция в Русия през Беларус. Съдействам за издаване на документ, че кандидат емигрантите за Русия не се водят на учет.

680 000 за тази година.

Много му се иска на путя да продава на 200 евра извън договорите, ама не му се получава :)

И за съветските братя се очертават дълги героични и гладни години под ръководството на Путин

Един бой им трябва, къшей хляб в джоба и са щастливи

След 20 години Путин Интересно, този умен шарлатанин ли е или просто крадец

Като русия

Пуделите на САЩ-Полша Украйна и Румъния за най злобни колкото по гладни стават.

Още малко руските орки съвсем ще клекнат и пак ще протегнат шепа да просят като деветдесетте години

Бъдещето е ЕС да внася общо газ на една цена! Очевидно Германия ще го разпределя. Така, че немците ще решават. А за нашия регион ще идва от Турция след много учното решение на Брюксел газа да минава през султана, а не директно през България!

те поляците нали бяха върли русофоби. защо ползват недемократина газ?

Пръцкайте под одеалото и си миришете убавините

Ами дира, спрете да плямпате, че Русия е намалила доставките на газ. Значи немците бутат руска газ към полша нали :) И после Русия виновна.