Мощен US натиск срещу Северен поток 2

"Северен поток 2" ще увеличи още повече уязвимостта на Европа към руското изнудване в енергийния сектор, пишат дипломати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой кого изнудва още е под въпрос. А не е ли истина, че британска банка обслужва проекта? Германия ако отстъпи, ще купува от Ердоган или пък ще плаща скъпо на ЮСА. Не вярвам европейският Север да допусне Югът да има евтина енергия, а те не. Ако Турски поток стане, той по един или друг начин ще стигне до Италия и Австрия. Дали немците ще искат да купуват от тях? Щото национализмът не е само марш с факли.

...това не е ли американско изнудване ….или само на тях е позволено ...

Не, не е американско изнудване, а далновидност и санкции за наглата Руслямска държава, анексирала Крим.

Значи да очакваме и бомбардировки над тирана ??? Но тогава без дрога как ще я караш ?

Знаех си, че дрогата идва от Руслямска доржава.

Экспорт через Nord Stream обошелся «Газпрому» вчетверо дороже, чем через Украину

И четиридесет пъти по-надежден.

Надеждността е твърде относително понятие. Тръби има през Беларус, освен през Украйна примерно, а доставка с кораб на LNG дори и руснаците почват да осъзнават, че е по-изгодно за 4-5 000 километра транспорт от Ямал.

Факта че в ЕС има десетки военни бази на САЩ го прави васален. Но това на никой не му прави впечатление или поне на официално ниво никой не го коментира. За газа се хванали. Като не може да си произведеш/добиеш нещо, значи си вече зависим от производитела/добиващия го. Тук смърди на нелоялна икономическа конкуренция

мани ги рушките, глей си тебе си (нерегистриран) Вжното е, че САЩ ще ни продава на нас втечнен шистак по 300 $, за да се откажем от руския за 219 $ на " Газпром"! Бойко със сигурност ще приеме офертата за 300 $!- щото е пич, вози се на служебения си автомобил, дето народа му го плаща, и народа ще плаща за американския 300 $ шистак, както за непроизведения ток на американските Марици! Пазарна икономика на партньорите ни от САЩ- те по богати за сметка на такива като нас!

Не знам от къде на къде аз плащам по 1200лв. за газ , как стават 3 и кусур пъти повече?! Евтин Руски газ...?

Аз пък плащам ток по 14ст за 1kw пък Козлодуй с печалба го произвежда и продава по 4 ст. . Що стана така ?

Цена газ тръба от Русия 2.85 Долара за MM/but Цена Втечнена газ от САЩ 6 Долара за ММ/but Това са международните цени в момента . Както виждате разликата е двойна .

Това са нагли червени лъжи, които съвсем лесно се проверяват. достатъчно е да се обърнат тези 2.85 Долара за mmBTu в 1000 кубически метра. 1 mmBtu е около 27.096-m3 газ 2.85 Долара за mmBTu е цената без транспортните разходи. Обърнато в 1000 куб.м това са 105 долара Само че ние купуваме на 235 долара 1000 м3 или по 6,38 долара на mmBTu, което е повече от 6-те долара за американския газ. 6 Долара за mmBTu е цената с транспортните разходи на американския газ до разтоварването на съответния терминал. Към тази цена трябва да се добави и цената за транспорт през тръби, ако държавата която получава NG няма собствен терминал за LNG и газа идва от друга държава. Евентуално при терминал в Александруполис, цената за нас ще нарасне до 6,2 долара за mmBTu срещу 6,38 долара на mmBTu руски газ.

Американските интереси са ясни. Проблемът е,че Германия също има интереси и няма намерение да се отказва от тях!Това съвсем скоро беше обявено от германският външен министър. Там където става дума за бизнес и милиарди, политиката отива на заден план. Освен това има опасност от много твърд руски отпор. За сега Русия е обещала на Германия, че когато се построи "Северен поток-2" транзитът на газ през Украйна ще се запази. Ако обаче все пак "Северен поток-2" бъде спрян, Русия просто може да спре транзита на газ през Украйна. Това ще постави Украйна в изключително тежка ситуация,защото ще губи всяка година по 3 милиарда долара от транзитни такси. Газовите доставки са отделно!

Добре, че са САЩ да налеят малко разум в нечии глави в Европа. Едно време са ги оттървали от Хителиристка Германия и СССР, сега ако не са те, няма кой да ги вразуми европейците. Вчера Комисията отказала сливане на Алстом и Сименс... все едно китаеца ще чака и ще гледа.

….в час ли си бе,човек !?!Янките се намесиха в ограбването на Европа ,а не в освобождението и...

Балона надут от сащ в скоро време ще се спука... Все повече държави почват да не се съобразяват със сащ

всъщност САЩ искат да си продават втечненият газ. толкова.

Номерара е не да се спре, а да се забави максимално излишната тръба. Газпром има обща задлъжнялост 3,366 триллиона рублей или 52 милиарда долара, заради потоците на джуджака. Пари хвърлени на вятъра само и само да прецака Украйна. Наложи се Гъзпром да търси доларови заеми на 6% лихви. От друга страна: Амурский ГПЗ стана вторият мегапроект Газпрома, отхвърлен китайскими инвесторами. През 2015 г., да напомним, Пекин се отказа от участие във финансирането на газопровода «Сила Сибири», предоставяйки на российската компания възможността самостоятелно да плати строежа на 2 хиляди километра тръби, по които от началото на 2020 в Китай ще постъпват 38 млрд куб метра газ .

Schilo

Пишеш абсолютни глупости. Силата на Сибир е почти завършен, доставките за Тупрция тръгват след месеци, стана ясно, че ТП ще минава през България за Сърбия, от там ще се накачулят Южна и Централна Европа. Ти, за възвръщаемост, чувал ли си нещо? За дългосрочни инвестиции? Пука им на руснаците за умрялата Украйна. Нефтогаз им правят мили очички. На колене им се молят и обещават, да оттеглят 10 млрд. от иска си срещу Газпром, само и само да тече газ.

Силата на Сибир може и да е завършена, тъпако. Никъде не пиша, че не се прави, а че Китай остави Газпром сам да финансира проекта. Ето ти го на руски целият текст от 30.1.2019 г. Амурский ГПЗ стал уже вторым мегапроектом «Газпрома», отвергнутым китайскими инвесторами. В 2015 году, напомним, Пекин отказался участвовать в финансировании газопровода «Сила Сибири», предоставив российской компании возможность самостоятельно оплатить укладку 2 тысяч километров труб, по которым, согласно проекту, с начала 2020х в Китай будет поставлять 38 млрд кубометров газа в год.

Чувал съм за възвръщаемост, а такава няма да има за Турския поток Экспорт через Nord Stream обошелся «Газпрому» вчетверо дороже, чем через Украину Същото ще стане и с Турски поток, Турция миналата година увеличи вноса на LNG за сметка на намалени доставки руски газ и тази тенденция ще се засилва.

Schilo

Дир, що не пишете, че днес Меркел е на среща с Вишеградската четворка и открито е заявила, че подкрепя СП- 2?

Дреме ми. Да вземат да врътнат кранчето и на СП1 и да се топлят и произвеждат на еврогейска пръдня. Тогава ще има гъзопровод до Брюкселските зелки. Ще е шоу. Германците са стипци и си гледат интереса. Затова са богати и произвеждат. Всилчки около тях включително хегемона САЩ са в технически фалит и ги спасява само печатницата. Просто няма производство.

България няма никакъв интерес от изграждането на Северен поток 2, който, напротив, е в неин ущърб и в ущърб на интересите на цяла източна Европа. В това число Украйна и Беларус. Русия е заплаха за българската национална сигурност. Съответно всеки проект в интерес на кремълската шайка е против интересите на България и цивилизования свят. Путин е враг на евроатлантическия просперитет, какъвто беше и Саддам и останалите мъртви диктатори. Каквото за Саддам - това и за Путин.

Ти нормален ли си? Ама, честно.

Сигурно е, че си пълен идиот, за да изтърсиш това.Но може и да си умрял, имам предвид мозъчна смърт:-))

….Искам силна ,Русия ...само тя ще възстанови донякъде равновесието в света !

Стига сте говорили за руско изнудване, дайте да обсъдим изнудването на ЕС от САЩ.

С тези темпове на развитие на терминали и поевтиняване на газта от Велика Америка, скоро некадърника Путьо ще се наложи да купува газ от Америка. Нов терминал за втечнен газ за $10 милиарда строят в САЩ. Партньори са Ексън Мобил и Катар петролиъм.

А, викаш тия $10 милиарда са нищо работа и няма да бъдат включени в цената на доставяният газ? Всичките евро-атлантици сте безобразно прости, елементарни сметки не можете да си направите. Най-големият танкер за втечнен газ носи 266,000 куб.м. По Севрен Поток 2 ще бъдат доставяни 55 милиарда куб.м. годишно. Т.е. за да могат краварите да доставят същите количества като руснаците, ще трябва да правят 200 хиляди доставки годишно. Познай кога ще стане това :D

Северен поток-2 ще се изплати на комунистите от кремъл едва след 50 години. Мурзилките не се надяват на никаква печалба от този проект... защото след 50 години раша, както и ссср ше е фалирала и няма да съществува в сегашният си формат. Северен поток-2 за руснаците е само инструмент за рекет и изнудване на Европа при необходимост.

При 55 милиарда куб.м. газ на година и цена от €200 за 1000куб.м. излиза, че годишните приходи от Северен Поток 2 ще са €11 милиарда. Проектът струва €9.5 милиарда. И на €100 да продават, пак за 2 години са избили инвестицията.

А добиването на газ и самата газ нищо ли не струват? Тва червените за нищо не ставате

до Дии много ама много си прост я обясни на нас невежите Русия на кого точно плаща газта, сигурно има някаква уговорка с майката земя да и превежда пари????

Сегашните руски месторождения от нефт и газ се изчерпват, а новите са много трудни за добив, без пари и без върховите американски технологии и нагнетателни станции. Дори и да започнат някакъв добив азиатските орки, то добитият газ и петрол ще бъде в пъти по скъм по цена.

плачеш на чужди гробища

Не плаче, а играе хоро на гроба на Руслямска държава

Върховите, викаш, американски технологии? Добре, че са руските атомни ледоразбивачи, че да не закъсат краварските корита сред ледовете. Където руснаците развиват индустрия (Сибир), краварските технологии замръзват.

Всеки кляка пред АМЕРИКА!!!

С политическои военно изнудване краварите искат да изместят икономическата изгода и пазарната логика да се търсят най- евтините енергоносители. Това е тяхната демокрация и солидарност.

Ватните „български“ платени червени фашисти мразят България. Те служат на червения си фашистки господар-гном в Кремъл. Нещата в началото стояха така: Нямаше тръби от Азербайджан и Туркменистан. Нямаше изградени терминали за разтоварване на сгъстен газ от Катар и Америка в Европа. Но: В настояще време пет ледови клас танкери арктически клас Arc7 РАБОТЯТ, още 10 се строят. Россия в панике: США начали поставлять в Европу газ:youtube.com/watch?v=-8VxdkxqCFk 1. Терминала в Полша работи и приема газ от Америка. 2. Терминала в Гърция работи и приема газ от Катар и ще приема танкери от Америка. 3. Терминала в Испания работи и приема газ от Америка – цена 6$ 4. Терминал в Германия се строи и ще приема газ от Америка. 5. Литва е купила от Норвегия - Hoegh LNG и ще инсталира терминал за газ. 6. Китай отказался от российской Газовой трубы: youtube.com/watch?v=twStGc7WdlY 7. Подготвя се досавката на газ от огромните находища на Израел и Кипър. 8. Тръбата от Азербайджан вече работи, тя ще се свърже и с Туркменистан, където залежите са огромни. В бъдеще се очаква и включването на Иран. 9. Норвегия и скандинавските страни се задоволяват с собствен газ. 10. Благодарение на санкциите Северен поток 2 най-вероятно няма да го бъде. 11. Въпреки че руска тръба достигна Турция, при първа възможност турците ще минат на Туркместански, Кипърски и Израелски газ, поради факта че те на генетично ниво мразят пияната руска сган. В момента масово се строят още терминали и Американският газ ще залее Европа. Закупуването на ватен газ който е около 1/3- (35%) от Европа е на път да се преустанови. Никой няма да купи повече газ от ватенките и това ще ги довърши. Русия е като бананова република. Ватенките се хранят само с това, което пада от дървета - в случая подаръци, които земята дава. И когато свърши, Русия без развита икономика умира… Газпром и така е губеща компания, така че сега тя ще бъде още по-голяма. Към днешна дата, т.е. на 29 май 2013 г., задълженията на "Газпром" и "Роснефт" възлизат на 7,5 трилиона рубли. Скоро будет капут-фалит…

След цялата тази безсмислена тирада се поинтересувай, кое е най-близкото находище с терминал за втечнен газ, от което американците купуват за да продадат на Европа. Те нямат братски скрупули, искат просто винаги да са в далаверата.

"3. Терминала в Испания работи и приема газ от Америка – цена 6$" Какви са тези " 6$",бе Ентеленгент, на какво, за какво? Ти мислиш като пишеш или тая дейност ти е непосилна?

Последното изречение "Към днешна дата, т.е. на 29 май 2013 г...." ме изуми. То бива,бива, ама бивол за мезе не бива.

Затова ли нашите ЛАКЕИ бързичко пак ни продадоха евтино на Газпром с Т П. Ей, руски страхливи българчета. Само ние сме 100% зависими от БАТЮ, а той само ни го НАХЪРКВА от 44г. насам. Престъпни ръководители наши. Дано ЕС спре тази поредна дивотия със загуба до сега и още 2,8 милиарда в бъдеще , че и още.

Смени си ник-а, нищо общо нямаш с оригинала.

Смени си ника на Гочоолу или Дочоолу! Нали знаеш кои са, или не си чел чак толкова много...

Този е Бочоолу.

А може и с Данко Харсъзина

Не е Хаирсъзина, понеже той е в една друга етническа партия.

Има ли случаи , европейски посланици да дават акъл на САЩ от къде , какво да внасят, та да не станат "уязвими" ? Например да не внасят метали от Китай...! Или кафе от Бразилия?

А "Турски поток", който ще се "промъкне" от юг в Европа няма ли да увеличи уязвимостта й ?! А нашият "Хъб" с каква газ ще работи, за който такива оди издекламирахме ?

докарайте евтина газ до скъпата на сърцето ви Европа, бе, братя американци! Нали капитализЪма на това се крепи - на свободната инициатива и на свободния пазар ?! Иначе какъв капитализъм ще е това - купувай , ама само от мен ...?! На "мутризъм" ми прилича повече !

Най-после разбрах:американско изнудване -може, руско не може.

че може, нали е демократично изнудване....

Чакай бе, тя тръбата сама по себе си няма да увеличи никаква зависимост. Важно е колко газ и на каква цена ще текат по нея. А като са толкова загрижени американците, да предложат по-добра цена и тя тръбата ще си стои и няма да пренася нищо. Ама няма как да предложат по-ниска цена. И в момента правят това в което обвиняват Русия - изнудват Европа в енергийния сектор, като я карат да се откаже от очевидно изгодни за нея условия и да се съгласи на неизгодни, но американски условия.

Европа умря на 9 Май 1945 година ! Планът Маршал изведе държавното злато на всички европейски държави в МВФ в САЩ. Пребройте военните бази на САЩ в Европа и си отговорете на въпроса за независимостта и . В момента Европа е САЩ !

Точно същите хора ни убеждаваха че колкото повече възможности за избор на доставчици имаме толкова сме по-независими... пък сега реват че на пазара ще се появят още независими продавачи в лицето на немските фирми овреме сключили джойнт-венчъри с Газпром за разработка на руските газови полета;)

Ма ноу загрижени за "независимостта" на Европа, сащ, бей. Осигуряват я със седемдесетте си военни бази в Германия.

Останете си наши роби, не се продавайте на руснаците, молят посланиците.

който се е напънал срещу руснаците знаем как е свършил

Студената война взе да се затопля, но малко хора го виждат. Като се затопли до температурата на слънцето, няма да има за кога да го видят.

Много ще ми хареса, когато руснаците с пари взени от западни банки построят патока, естественно със западни подизпълнители и никой няма да иска да купува тази газ, под страх от санкции!!! Такова прекарване за рашките ще е страхотно!!! Хем ще са взели пари от запада, хем ще са ги платили на западни фирми за тръби, оборудване и изпълнение на проекта, хем ще трябва да ги връщат, а приходи никакви!!! Голям кеф ще бъде!!!

Тези ядящите пари не са се родили още! Няма кой да гледа чешмата и от страх да стои жаден.

Важното е руснаците да се зле. Не ний да сме добре.

снкциите са си санкции, ама и студа си е студ, ще знаеш...! Това и наполеоновите войници и хитлеровите много късно го разбраха, чак като им замръзнаха орехите....!

Алооо, а като не пускат руския газ в Европа откъде ще дойде друг.Другите тръби са само на хартия, а да не говорим, че няма такива количества от къде да дойдат

Интересна новина,само че за DIR.Bg.Защо обаче в нито една чуждестранна телевизия ,вестник или радио не се споменава нещо подобно.Фалшива новина или " алтернативна истина" от Козяк специално за дира.

Пазарна икономика по американски ...:), от руската газ ставате-зависими, ноооо от американската-ставате свободни . Ама нали се съгласиха немците да построят и терминал за втечнен газ, дават шанс и на американците. Ето ви терминал внасяйте втечнен газ, кой ви бърка. Подбивате цената на руския газ и продавайте.

Спокойно, кравари!!! И за вас ще има пАток!!!

за китка.Дори германсикя външен министър заяви ,че СП-2 не може да бъде спрян , той вече го има и нищо няма да го спре.Големият вой на на САЩ е не, че те няма да могат да доставят несъществуващият си като количество и цена газ до Евпора ,а за това че Русия ги лишава от газопреносната сисмета на Украйна която е в ръцета на една олигархична американка фамилия.Така или иначе Русия спира доставките през Украйно и оставя няколко тона скраб в ръцете на едни мафиоти /Байдън и сие/.

Правилно, трябва да се увеличава само краварското изнудване над Европа.

САЩ=ЕС=СССР СХЕМИ ЗА КОНТРОЛ НА ПЛЕБСА от едни и същи кукловоди!! Дооооброоооо утро, Европа!!!