"Моет Хенеси" заменя етикета "шампанско" с "пенливо вино" по силата на нов закон в Русия

Само руските производители могат да продават продукцията си с наименованието "шампанско"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой може ли да ми посочи линк, за този закон, или линка за това съобщение. Рових 40 минути в нета и нищо не излиза.

И ние го пиехме това шампанско дълги години / добре де, основно на Нова година /

Скоро очаквам указ на “великия княз” с големите токчета , с който да се определи Русия за световна столица на автомобила и останалите автомобило-производители да си намерят ДРУГО НАИМЕНОВАНИЕ на возилата . А руските пияници едва ли ще разберат нещо от това .

Руската малоумщина под ръководството на дучето Путьо е неописуема :))))))

Снова опередили запада!

Дай на умния акъл за да ти стане приятел. Дай на глупака акъл,за да те намрази. Конфуций

Путин се гаври с французите. Ето това е "великият" Запад - за пари са готови да се гърчат и да лазят на колене.

Великият руснак пие руско менте на което пише "шампанско", кара луда, която ремонтира всеки ден и се налива в водка или парфюм (което е по-евтино за деня).

Страшна гавра , няма що ... Малцинството руснаци , които пият шампанско ще продължат да го пият независимо дали пише шампанско или газирано вино. А огромното количество пияници , търсещи само по-висок алкохолен градус на по-ниска цена ще продължат да се наливат с каквото намерят... А на Франция и е мега безразлично за всичко това.

Гъзоблизци

Анексиране на името на географски произход.

що така бе, Миме :) много бързо клекнахте на Путин, гиди европейци :)

Руснаците са психопати...

В цял свят свят шампанското е пенливо вино произведно единствено и само в Шампан, само в Русия е нещо правено във Воронеж ... Да видим кой освен кварталните пияници ще пие руско "шампанско" ...

Необходимо уточнение - тук става дума за завода "Дом шампанских вин «Новый Свет»" в Крим. На теория - основан е през 1887г от княз Голицин, който и внася, именно от Шампан, лози от петте основни сорта грозде, от които се произвежда шампанско. На практика - основен акционер и притежател на 98% от предприятието е Юрий Ковалчук - предприемач и член на "вътрешния кръг" на ВВП. Дет' се вика - "никаква политика - само бизнес" :)