Коментари - Министърът на икономиката поиска оставките на цялата управа на "Ел Би Булгарикум" | Бизнес.dir.bg
назад

Министърът на икономиката поиска оставките на цялата управа на "Ел Би Булгарикум"

Петко Николов разпореди максимално бързо да се увеличат заплатите с до 30% - при средна заплата в предприятието във Видин от 2700 лева (според ексминистър Богдан Богданов)

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Министърът на икономиката поиска оставките на цялата управа на "Ел Би Булгарикум" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шилo

Тоя министър има абсолютно нацистка физиономия. Психо!

Не е рационално министри от служебно правителство да конфигурират политики,предприятия и отрасли.Рационално е да си седнат на задниците и час по-скоро да организират парламентарните избори, ез възможност за колебание в отчетените резултати.

Така се прави -- имаш залежала стока с тонове, пласмента ти е паднал с над 50% и решението е да вдигнеш заплатите. Супер иновативно. Сегурно в харвардо така ги учат.

ЕлБи държи правото върху бактерията!

"Облия камък" който "става" за всякакви постове се прави сега на министър! Смех!

Качиха цените и искат да го фалират, за да не пречи на частниците - мошеници, дето блъскат боклуци в сиренето.

Не съм много убеден , че техните продукти са напълно чисти и са от истинско мляко! Вчера пишеше, че продукцията след увеличението на цените е намаляла 3 пъти - от 20 тона , на 6-7 на месец! Не знам каква точно е продукцията(какво количество кис. мляко, пр. мляко, сирене, кашкавал и др), но знам, че за килограм сирене е нужно 4 литра мляко(поне) а за килограм кашкавал ,количеството е минимум 7 литра! Питам от къде в България такова количество мляко , като се има предвид колко фирми предлагат млечни продукти?

Внасят се тонове сухо мляко, а никой не търси къде излиза или за какво се ползва. БАБХ пълнят хладилниците с "мостри" и не правят проблеми на никой. За кашкавала се внася заготовка "калия", някой път се попарва за кашкавал, някой път директно се разфазова и се предлага като такъв. Сиренето масово е сухо мляко + палмова мазнина и разбира се се предлага като истинско отлежало сирене.

допреди 3 години продуктите им рядко се среща на ЕлБи но бяха доста по качествени от колкото всичко друго! Цените им бяха по-ниски! След едно зиказване на шефа на фирмата по времето на Курнела и Киро и Асенчо го изхвърлиха и продуктите им изчезнаха. Кравето сиренето което продаваха в Била през 2021 е 2020г. беше като ефтиното соц. сирене, но къде къде по-добро от всичко което се продаваше тогава. Най-малкото като го извадиш не мухлясваше, а изсъхваше и се стриваше, не стоеше мазно.

Да сте чули за протест или стачка в България в частна фирма? Държавно предприятие и капитализъм. В България е мисия невъзможна.

няма и да чуеш за стачка в частна фирма.там тихомълком те уволняват и толкова.

Стоичков пропя с песента - "Там високо духат ветрове" . Явно Ел Би Булгарикум" е доста проветриво място. Постоянно сменят борда на директорите и други лица от управлението. В същото време някои депутати в парламента са несменяеми !!!

ЕлБиБулгарикум не е ли собственост на Шиши?

Индиректно - да, ... доколкото държавата е негова! Но ще успее да го фалира, той има богат опит - как успешно фалира "Булгартабак", че и "Лафка", та една мандра ли ще му се опре на Делян Магнитски ...

Той има и пряк интерес да я фалира, защото притежава и конкурентен бизнес - "Лакрима" се казваше на пеевски мандрата май ...

Тогава Богданов каза и друго - че средните възнаграждения в производствената база на дружеството във Видин достигат 2692 лева - я сега да махне заплатите на изпълнителния директор и на борда и да ги сметне пак, май ще станат 1500лв

Пише - база във Видин. Какъв изпълнителен директор и борд има във Видин? Що се правиш на неразбрал?!

goose

Ей го поредния икономист, тръгнал да купува гласове. Дружеството не може да си реализира продукцията, обаче ще вдига заплатите. Направо гениално.

Не може да реализира продукцията защото направиха сиренето 20 лева, а кашкавала 30

Човече, цените на продуктите им бяха много ниски, но новият директор ги повиши неколкократно, защото честниците са почнали да реват, и съответно има непродадена продукция! Държавата може да даде по-ниски цени на всичко - от хранителни и нехранителни продукти до банкови, и пощенски услуги, и съответно приходите ще отидат в държавните предприятия! Нооо западните ни "партньори" и т.нар. частен бизнес НЕ ПОЗВОЛЯВАТ!