Министърът на икономиката: А1 и Теленор не могат да вдигнат таксите и със стотинка

Двата телекома опитаха увеличение на таксите за две години, със задна дата - за 2021 г. и 2020 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбраха ли комунистите, че с намеса в пазара, става само по-лошо? Ще им "забранят" да вдигат цените, те ще намалят качеството на услугите (по-ниска скопост на интернета, по-слабо покритие ...) И какаво печели потребителя тогава? Нищо! Пак плаща същото, но за по-лошо качество, докато съвсем ти го спрат.

Е ли е законно мобилните оператори да увеличават цените с задна дата ???? Аз съм сключил договор на една цена и алчниците решават за 10 години назад да увеличат цената на услугите без мое съгласие, въпреки че съм страна по договора.. И ето поради ограмната алчност на мобилни оператори, ерп-та и всяква чужди навлеци всички сектори да се национализират и да са под контрол на държавата...

Мерси, Корни! Ето какво става когато имаме нови млади хора във политиката!

'нови' и 'млади'? ама вЕрно ли?

преди 20 годин само шепа хора имаха мутрафони, цените им бяха безпожни, нямаше комисии за защита на потребителя, ама защо ли никой от клиентите не протестираше

и обиждат на минстър на икономиката, като тя управлява цялата държава като един истински премиер. Кирчо става само за баничар в сладкарницата на Линда.

Вместо да се занимава с глупости да напряви законодателни промени и да отвори мрежите и за други доставчици, те сами ще сменят цените!

Виваком не играе на дребно. Без съгласието на клиентите си им слага друг пакет, 10 пъти по скъп от предишния, краде балансите, и блокира картата, неосноватвлно. Това са приьомите на мафията, и една солидна глоба + обезшетение на клиентите ще ги вразуми. Нинова да го вземе предвид!

Не че нещо,но Корнелия Нинова е голем пич и ме кефи. Никой не се осмеляваше да гъкне на монополистите у нас,а тя им нарита оядените крадливи задни части.

Да бе, само ний сме БАШ му... монополист! Даже тази дърта к... Корни се изчервява когато ни вижда...

Аз не помня при дефлация нещо да е поевтинявало!

Телекомите, хляба и всички храни, стоки и услуги поскъпват, енергия, вода, горива, всичко. Моята заплата не е мръднала и на нота. Все ми едно кой ще управлява, но ако нещо не се промени то е сигурно, че до 6 месеца ще излезе народа по улиците и този път няма да са платени тъпаци и майки на деца с увреждания, които изведнъж им се решиха проблемите. Каквото повикало, такова се обадило. Тепърва ще има граждански разправии.

«Умната» селянская може да заповяда само на червените кхмери.

И на телекомите, на енергото, водата, на всички да им го тура

И на банките да го кажат...

Смятам, че съществуването на селската фиба, тя и Мата Хари, е безспорно доказателство, че в бсп са с изключително малки пишки. И най вече на гечев...

tonk11

Е това не го разбрах. Хем това са частни фирми, хем имат такава клауза в договорите с клиентите си, хем не можели щото им забранили, хем те обжалвали. Добре, значи няма да индексират с инфлацията за 2 години а само за една. Само, че от тук нататък ще го правят всяка година без пропуск заради тая заповед.

Частни са но на лицензионен режим! С една дума създаден монопол от държавата в лицето на 3 фирми. Затова са под контрола на КРС. А договор се нарича нещо което се договаря, ти да си добавял или премахвал клаузи? До колкото знам, общите условия се обобряват от КРС. Аз като я видях тая точка в договора и ги питах, какво ми отговприха според тебе?

Честито на матриала! Който не е доволен, да се оплаче на Мунчо!

Биволицата постъпва мъжки :)

.....абе баце абе вакло агънце, а знаеш ли колко се вдигна тока за небитови потребители, или мислиш че сигнала от мобилният ти телефон ей така си фърчи из въздуха без да има ретланатори , да де ама не може а за преноса трябва енергия, е като сложиш и инфлацията и те ти го едното левче отгоре....и наче в хранителните магазини цената цената как е баце,...а кажи бе червена гнидичке, ма що е нема там червената пуздра и да почне за забранява, да забранява....ей дойдат ли на власт комунисти,...абе мамицата им долна....

Към големите "разбирачи" и "капиталисти", които плещят глупости на килограм от рода, че "... Нинова дейставала с популистки, а не с капиталистически методи..." Мамини, непоръбени кьосета, "Капитализъм" няма в сегашният Свят няма някъде от средата на 30-те години на 20-ти век. Какви "капиталисти" са тези МОНОПОЛИСТИ и къде им е свободния пазар на който се конкурират с всички желеащи ? Те и САМО ТЕ, работят по силата на ЛИЦЕНЗ издаван от държавата - ЗА ДА НЕ ИМ ПРЕЧИ ДРУГ И ДА ИМ Е ГАРАНТИРАНА ПЕЧАЛБАТА ! Няма никакво равноправие на отношенията с населението, което насилствено е принудено да бъде техен клиент, тъй като на потенциалните им конкуренти с по-добри условия трябва по КОМАНДНО-АДМИНИСТРАТИВЕН РЕД да бъде издаден лиценз. Печалбите на тези монополости възлизат на милярди и то при положение, че украват голяма част от тях под формата на "реклама и инвестиции". НЯМА НЕ РАЗПЛАКАН БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕР ОТ НЯКОЙ ОТ ТЕЛЕКОМИТЕ !

това да загубиш избори... неее най голямата загуба на БСП и да станеш министър.Това само в България е възможно.

Abschließbare Mobilfunkanbieter – Vergleich und Abschluss über CHECK24 möglich Anbieter Netz Bewertungen 1&1 telekomvodafoneo2 239 allmobil telekomvodafoneo2 193 BILDconnect telekomvodafoneo2 113 blau telekomvodafoneo2 2.059 congstar telekomvodafoneo2 8.033 Crash telekomvodafoneo2 21.758 eteleon telekomvodafoneo2 65 FCB Mobil telekomvodafoneo2 559 freenet Mobile telekomvodafoneo2 3.650 FYVE telekomvodafoneo2 27 galaxyexperte.de telekomvodafoneo2 gmx.de telekomvodafoneo2 63 handyvertrag.de telekomvodafoneo2 3.014 HIGH telekomvodafoneo2 3.543 klarmobil telekomvodafoneo2 6.288 Lebara telekomvodafoneo2 Lidl Connect telekomvodafoneo2 2.287 Lidl Digital International GmbH & Co. KG telekomvodafoneo2 LogiTel telekomvodafoneo2 MAINGAU Mobilfunk telekomvodafoneo2 maXXim telekomvodafoneo2 62 MegaSim telekomvodafoneo2 2.910 mobilcom debitel telekomvodafoneo2 14.233 o2 telekomvodafoneo2 532 OTELO telekomvodafoneo2 5.027 PremiumSIM telekomvodafoneo2 4.325 sim.de telekomvodafoneo2 3.608 simplytel telekomvodafoneo2 1.599 smartmobil.de telekomvodafoneo2 517 sparhandy telekomvodafoneo2 231 starmobile telekomvodafoneo2 Tchibo telekomvodafoneo2 37 TELE2 telekomvodafoneo2 59 Telekom telekomvodafoneo2 1.036 Vodafone telekomvodafoneo2 6.359 web.de telekomvodafoneo2 22 WEtell telekomvodafoneo2 winSIM telekomvodafoneo2

.....така виваком, съвсем любезно вчера (05.01.2022 г.) ме информираха че от 01.02.2022 година ми вдигат таксата и то с колкото я вдигат и другите два телекома....Защо ти долна и мръсна комунистическа пуздро не забраняваш на виваком,...а да този оператор е на наши съветски другари,..мамицата ти долна комунистическа гадино!

Аман от комунистически глупости. Газ от 120 на 280 лева, а тая ми припява за 1 лев. Няма такава смешка.

Имам си двугодишен договор на фиксирана цена , ще ги съдя.

Методите на Нинова са популистки а не пазарни. Разбира се, тези оператори трябва да имат основание да вдигат цените. Ако нямат - да им се откаже. Но не може просто да заповядаш. Не сме в комунизма. Очевидно няма механизъм който да контролира тези цени и оператори. Реално последната, вдигна се газта. Какво отбошение има това към мобилните оператори, че да вдигат цените? Според мен - никакво.

Наистина ли корни е министър на икономиката?!?!?!?!?

Тя е. Вече заповяда да не се вдига цената на тока и на мобилните оператори. Мисли за хората, като оравоверна социалистка. Утре може да заповяда да се намали тока и газта с 10%, а другиден - с още 20%. То било много лесно, как не са се сетили по-рано. Корни издава заповеди и другите козируват.

Подписах договор за телевизия и интернет с Виваком преди три седмици. Сега ще вдигат цени заради инфлация... За три седмици каква да е инфлацията, че променяш договор, който като е сключен би следвало да им е бил изгоден... Ако сега им е неизгодно да предоставят услуга на договорената цена, да прекратят договора. Повеждат война с потребителите си, вместо да се стремят да направят последните доволни. Това няма да им се отрази добре в никакъв случай. И А1 са същите - лоялен, коректен, дългогодишен клиент не го смятат за актив - важно е нови аботи да има, нови по-скъпи договори и извиване на ръце. От мен Виваком ще са назад с един договор за телефон, който не е срочен. Съвсем скоро и А1 ще получат наказание от мен.

"Първо", "Второ" в моят договор с оператора такива условия ня. Ако не му харесва кво му плащам на месец, може да прекрати договора и да заплати съответните неустойки. Като иска може да дигне цените на новите си договори "БЕЗ ДА СЕ ДОГОВАРЯ С ОСТАНАЛИТЕ ОПЕРАТОРИ" . Тока са му го вдигнали с 600% но 5G тегнологията предлага 1000% повече трафик така че на практика той печели. Важен е и въпросът кога ще се разследва комиссията за далекосъобщенията коята най скандално отне правото на Булсатком да разпространява 4G и го подари на трите оператора без търг. Защо и сега новата 5G технология отново се разпространява без търгове за нови лицензи !

А след медец ще вдигнат таксите двойно на вече исканото. При ток за бизнеса 800 и поскъпване на всичко друго. Що обаче никой не направи бележка на банките. Такса разпл сметка от 3.50 на 4.00 месец?

Най ме е яд на клаузста в договора,че след изтичането ако не преподпиша ще стана от 21 на 34 лв примерно.Кой разреши това?А като преподпиша ми дават по- скъпа оферта от мията.Защо?Не ме събаря толкова,но едно четиричленно семейство колко ще даде отгоре на оператора?

другарката Лъжа пак с нейните номера... почна да увърта. ..ха.ха

Страхотна атестация към потенциални инвеститори. Идвате в България, тръгвате да въртите бизнес по капиталистическите правила и се появяват пребоядисаните плановаци и почват да ви налагат всевъзможни регулации, мораториуми и забрани.... Чудна реклама за привличане на инвеститори!

Виваком вече вдигна таксите.

станишев уволни този индивид на снимката за корупция! заедно с колегата и делян пеевски!

Хвътлят ни пак пясък в очите управляващите... телекомите искат увеличение до 1лв на месец а сметката за ток и газ скочи с над 200лв за домакинство а там мълчат. Дреме ми за 1лв повече като вече са ме надули с 200лв отгоре за ток и газ.....

Лятото трябва да преподписвам и сигурно в офертата им ще е включено увелочението.Те пак ще си го вземат някак.Казват вашият план вече не се поддържа- дрън,дрън.И тъй като съм в чужбина сигурно ще им дам отбой,иначе 12 год съм към Теленор,сега ме цакат с роуминг,заради споразуменията им,нищо че не ползвам и 1/3 от полагаемото ми се на месец.

за да не си помислят да нарушават, ще трябва глобата да е двойна на това което искат да спечелят като профит. ако имат 1 милион услуги и искат да ги вдигнат с 1лв, то глобата трябва да е 2 милиона на месец в периода в който събират тези пари. Така ще се изпари желанието да не спазват правилата много бързо!

А пък Виваком вече написаха писмо, че ги вдигат с по около 1 лв. на услуга

Ако имаше читави иконимисто в БГ, щяха да поискат отмобилните оператори справка какви са били цените на плановете им през 2020 и 2021. От тази справка щеше ясно да се види, че увеличение на таксите ИМА. И нито А1, нито Теленор имат основания да искат увеличение. Таксите вече са актуализирани. През последните 2 години вероятно няма абонат, който да не е преподписал договора си ( те са обикновено 2-годишни ) и всеки един нов договор обикновено е поне с 1 лев по-скъп. НО, в БГ читави икономисти няма, та и няма кой да писка тази справка.

Точно така е.Лъжат,че планът не се предлага вече.Добре,че ходя при роднина и ми анексира договора на същата цена,но последният път и той каза,че трябва вече да мина на 3 лв отгоре.

672 лева ми е сметката за газ този месец - за 90 квадрата апартамент. Тая оФца ми говори за 1 лев!

Досега бях на същото мнение като нея, ама щом Нинова го казва, би трябвало да е грешно мнение

Значи г-жата дава конкурентно предимство на определена компания. Да живеят европейските ценности!!!!

Телефона ми няма да се вдигне с 1 лв на месц. Ама хляба ми се вдигна с 1 лев. Не на месец, а на ден. Тока ще ми вдигнат. с 2 лв. Не на месец, а на ден.

Добре де какви са тези договори с които договорена цена може да се променя. Да не би заплатата ми да се индексира според инфлацията да не би депозитите да компенсират инфлацията? Какво е това безобразие? И защо Виваком е изключение?!

Ами КЗП или някой регулатор им е разрешил това.Защо няма опция да поискаш от 20 лв примерно да минеш на 15-17

А за преднамерено отношение към "Виваком" дали не могат да съдят МФ?!!!! И как "сладичко" написано - Виваком ще вдигнат само с 1 лв., минимално! Че то за А 1 и Теленор също е е един лев! И що точно Виваком (бившо държавно БТК) решихте да не предприемете нищо? Виваком, дето извива ръцете на малките оператори, да ги изкупи и да монополизира пазара?!

Именно!

А пенсиите?

Пенсиите, дето нямаше да има ощетени като махнаха 120-те лв и сега се оказа, че на повечето пенсионери заедно със 60-те добавка им стават 100 лв. И изведнъж днес решиха, че щели да им измислят компенсация, а преди Коледа обясняваха как новото изчисление щяло да е само в полза на пенсионерите? Понеже Кирчо и тайфата очевидно не могат да смятат като обещават.

Срещу 20 лв на месец имам 12 ГБ мобилен интернет, неограничени безплатни разговори, неограничени СМС-и към всички мобилни и назамни телефони оператори.

Но броят на мобилните оператори е мнго голям, може би повече от 20.

200 са, глупости....има 3-4 големи и другите някакви малки ползващи техните мрежи!

Да, големите не са много, но не са и руски. Все едно ми е голям или малък е оператора. Важно е колко плащам и какво получавам за парите.

Чакайте малко... А1 и Теленор не могат да вдигнат таксите с около лев на месец, защото са изчислили инфлацията за две години, но Виваком могат да ги вдигнат ПАК с лев на месец, защото е за една година?! Тоест...Виваком реално вдигат таксите с повече, защото при А1 и Теленор левчето беше с % инфлация за две години, но за Виваком няма проблем?!

Айде аз да съм първия положителен коментар по темата. Не съм член на партията, но такс се прави. Операторите са монополисти милиардери, инфлацията им ще ни я набудат по друг начин чрез новите такси като изтекат договирите, а сега искаха от рано и на два пъти. Ай сиктир

Имаме двугодишни договори на фиксирани цени, НЯМАТ ПРАВО ДА ВДИГАТ ЦЕНИТЕ . И АКО ВСЕ ПАК ГИ ВДИГНАТ С ДОГОВОРА В СЪДА.

Прочети си договора! В него пише фиксирани, ама могат ВСЯКА година да ги вдигат ФИКСИРАНИТЕ цени веднъж с процента на инфлацията за миналата година! ТОВА, че нигока не са го правили е друг въпрос! НО го има във всички договори!!!