Министър Петкова изненадана от протеста на "малките ВЕИ"

Не взимаме двойни субсидии, взимат ги големите, протестират дребните производители на електроенергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките, не работят за печалба, а за разкриване на нови работни места! Направо да го ожалиш.

Прави са . ГЕРБ подпомага само едрия бизнес ...

подарен ; бизнес ; с безкрай субсидии , естествено платен от населението , а какво стана с отработеното гориво от АЕЦ ??

Едно т.н. мъничко ВЕИ спокойно може да ви носи по половин милион лева чист доход на година.

да идват по бързо изборите и да се свършва , че БСипето кой не се сети него не подкукороса за протест направо са отвратителни не стига , че народа им плаща веитата ми чак искат още дано ги смачка Герб че по - големи саботьори нема в историята и тоя петел там бивш мин, на Орешарски чак пък и претенции

"Дайте ни двойни субсидии!! Малко е, че финансирахте построяването на нашите ВЕИ и субсидирано изкупуване на енергията. Искаме още субсидииии!" Култово, нали!??

Един наистина умен политик не би бил изненадан, защото ще е предвидил нечии реакции и ще се е подготвил ... уви, в България умни политици няма, има марионетки - празноглави е послушни кукли на конци.

Какви са тез министри с розови очила... всички трябвало да са щастливи при цар Боко. Приказка за стълбата.

До Natural в момента работим на загуба! Не разбирам какви сте хора да се подигравате с проблемите на хората и то проблеми породени от "хубавите" ни управляващи, защото пишат закони на крак и не мислят за последствията. Ние не сме нарушили нито един закон, не сме скрили и какво искаме да правим! Разбира се, че идеята беше да сме на печалба, а не само да ти останат работниците и риска, защото имаме и поддръжка на централи с договор за изкупуване на ел енергия по 20 години, а гаранцията на инвертори, бктп, с-ми за мониторинг само 5 години! Та накратко, ако знаех, че ще бъда на тези цена никога, ама никога нямаше и да си помисля да инвестирам!

Въобще не си в час.... Малките ВЕИ носят приход 2-5 хиляди месечно в добрия случай....

Страх лозе пази! Да не вземат да излезнат всички Гинки в схемата! Малките да мълчат, че Европа ги чу, и сега как да се обясняваме?! Като и документи показаха..

Да проверят дали придворния певец на ГЕРБ Веселин Маринов е построил 2 фотоволтаични централи и дали пък едната не е била на Цветанов... Е, може вече да са ги продали.

Браво на малките ВЕИ! Колко време ви разиграваха? Напред и само така! До кога ологархитята ще диктува положението в страната! Окрадоха ни! И тока на големите да плащаме, пък малките винаги да го отнасят! Петкова хайде вече, излгаш се с тези лисичи припадъци и лъжи! Не разбра ли,че за всичко,което казваш народа не ти вярва,май и ти не си вярваш?

Не е правилно да се поставят едни условия за изпълнение от тези които искат да направят централа, да им бъде казано 20 години договор с определена цена (цената е към момента на подписването на договора за изкупуване на енергия определена от ДКЕВР без да има разлика между централа изградена по програма със собствени средства или със заем). Така и не разбрах коя е преференциялната цена след като цената е една и съща за всички ФВЦ присъединили се към определена дата. Освен това не ми стана ясно как ДЪРЖАВАТА се намесва в договорни отношения между две частни търговски дружества каквито са малките ФВЦ и енергопреносните дружества. ДЪРЖАВАТА работи на принципа разделяй и владей. Помислете малко то не бяха полицай мед. сестри деца с увреждания стари коли малки ФВЦ така че ако не сте от засегнатите не се радвайте много. Скоро ще дойде и вашият ред. Докато си мислим това не ни засяга и така им се пада, всичко дребно ще бъде смазан а едрото окрупнено и разпределено. Дори и обикновения човек.