Коментари - Министър: Да намерим как да узаконим незаконното строителство | Бизнес.dir.bg
назад

Министър: Да намерим как да узаконим незаконното строителство

Напредва строителството на скоростния път Видин - Монтана, работи се и по проекта за тунел под прохода "Петрохан"

Обратно в новината

Коментари - Министър: Да намерим как да узаконим незаконното строителство | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се промени закона за държавното строителство.

Тоя не е ли сложен там да спазва конституцията и законите на страната . Как ще призовава да не се спазва закона . Прокуратурата да се сезира че длъжностно лице не желае да спазва закона и подбужда другите да не го спазват .

Този е адвокат на строителната мафия!

законно строителство няма, така че този тюфлек няма повод да предлага такава глупост.

Иска да каже , че няма да събаряме бараките на тъмн-зелените , а ще ги узаконяваме

А не е ли по-добре да спазим закона ?

значи във вододайната зона на язовири и водни басейни настроих акочине сега ще са законни, по морето на пясъка строиха и сега законно... защо ня11ма закон з авсики?а има з амалцина безакония всякакви? значи рушвети и хоп палат в забранена зона..

значи строя си както и където си искам живеяси продавам си незаконно било ами ето идва дебил с поръчение за узаконяване щото не се знаело колко било а що няма конфискация събаряне нещо полза з а обществото ?!

престъпник може да предлага: Да намерим как да узаконим незаконното строителство??? Гешев, аре размърдай си свинския гъз.

Това, което не става с ПАРИ, става с МНОГО ПАРИ (чети РУШВЕТИ) ...

Пътя през тунел Петрохан обезсилва пътя до Ботевград, но ползите в пари и екологични ще са огромни.

Не пречи да има и двете

Подкрепям - всички тегави процедури във всички области трябва да се премахнат. Законодателството трябва да се сведе до 10-тина закона, прости и непротиворечащи помежду си.

Ма защо мислите на дребно - как да узаконите незаконното строинтелство! Узаконете направо всичко - кражбите, изнасилванията, убийствата. Оставете само наказания за употреба на език на омразата към циганите, примерно и още няколко подобни чудовищни престъпления.

Фактите са, че навсякъде в "Незаконно строителство" по общините работят (и ги "работят") удобни калинки, за които незаконно е строителството за което "шефа" е казАл...

"Никой не може да каже мащабите на незаконното строителство, но то очевидно се е случило, защото законодателството е пречело на администрацията, бързали сме и сме нарушили Закона за устройство на територията. Трябва да намерим начин да облекчим собствените си процедури, от които очевидно се задъхваме, каза Шишков." НЕ ГОСПОДИН МОНИСТЪР НЕ ! Трябва БЪРЗО и МЕТОДИЧНО да вкарате в съда и затвора отговорните за закононарушенията ! Дали даден закон е хубав или лош, НЕ означава че НЕ трябва да се спазва, а който нарушава закон отива в затвора, това е първи и основен принцип в правовата държава ! Ако "никой не може да каже мащабите на незаконното строителство", то тогава си подавате оставката и чао идва следващия който може и ТРЯБВА да анализира и каже мащабите, а ако вашите подчинени в министерството са отговорни, ги уволнявате и назначавате нови и можещи хора ! Ако закона не ви харесва отивате в някоя от безбройните комисийки на НС и започвате да предлагате на "юристите" (по-скоро партийни карикатури, от колкото специалисти), които изготвят промени, дупетатите от НС гласуват и ето ви новия закон, и това пак не отменя задължението на цялото ви правителство да вкарате в затвора нарушителите пък макар и на стария закон заради който сте се задъхали ! А дали незаконното построенно е годно за ползване ? Дали определени кръгове, лица или фирми не са извлекли огромна допълнителна изгода от нарушаването на закона ? За това поне стига ли ви умствения капацитет, морал и кураж да го кажете ?

Това е Бг, да узаконим незаконното. Ами дай да оневиним убиици и крадци тогава. А наказния за допусналите това незаконно стоителство с държавни пари кога?

Това е наистина ЧУДО или по скоро сигнал към нормалният свят, че власт имащите в нашата страна предлагат незаконното да стане законно и как ще функционира тази държава. Дали разбира този министър къде ни прати не на дъното, а на много под дъното.

Страхотна идея. Типична неолиберална борба с незаконното - просто го узаконяваме :)) Незаконна търговия с наркотици - узаконяваме я. Проблем с корупцията - узаконяваме я - лобизъм. Проблем с войната по пътищата - узаконяваме я. Ей, пазете го тоя министър! Национално богатство е! Същински неолиберален нешлифован диамант! Тоя човек има страхотно бъдеще по върховете на държавата!

Това е трагедия, нямам думи. Родните политици продължават да ме изненадват с новите дъна , които стигат.

Тука е така. Цивилизационен избор. В неолиберализма закона следва действителността. Ако действителността е една, а закона друг, то закона следва да се приведе във вид удовлетворяващ действителността. Следва да се отбележи, че това често не важи за всички. Напр. търпимост ще се приеме за магистралата но не и за редовия гражданин. Не е изненадващо, че в такава конюнктура службите за активно противодействие и правоприлагане са превърнати в констататори. Тяхно основно задължение в новите неолиберални реалности е да събират информация за незаконностите, които да влязат в новите закони, тъй, щото според новите закони вече да са законни. Каквото сме си надробили, туй си сърбаме.