МФ заложи рязко намаляване на инфлацията по пътя към еврозоната

Пролетната прогноза на министерството смъкна съществения показател до 2.3% в края на годината

Обратно в новината

Коментари - МФ заложи рязко намаляване на инфлацията по пътя към еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хей, безмозъчни булгаропитеци! Как ви закачиха всичките без никакви изключения на голите рибарски куки. Хахахаха. Поне да имаше примамка и стръв на куките, а те голи. Колко голям идиот требе да си, че да се хванеш на гола рибарска кука? Хвърлиха там въдиците с голите куки, а на куките беше написано "Светло евроатлантическо и НАТОвско бъдеще", " Всеки ганьовец - с частен самолет", "Европейски доходи, богатство и бързо забогатяване" и ред други такива евтини простотии, залъгалки и тинтири-минтири предназначени за завършени идиоти. И кво, за 17 години членство в ЕС станахте ли по-богати? Доходите ви какви са?? Ама иначе цените на всичко - космически. И вие, идиоти, продължавате на налапвате голите рибарски куки. Сега ще ходите да гласувате за същите тия изроди, които ви докараха до унищожение и до просяшка тояга вместо да ги избесите по дърветата. За 35 години "демокрация" ви одраха и душата. Дерат ви, ограбват ви, доят ви, стрижат ви, гърбят ви, а сега с тази дива неконтролируема спекула маскирана като "инфлация" ви шибат директно през гащите! Заслужавате си робството!

Ама ти още какво чакаш? Зарежи ни нас, "робите", продавай всичко и заминавай за Новоуральск!

Е, и как ще спрете инфлацията без (евтините руски) ресурси и без (евтиния китайски) труд?! Т'ва верно изплискахте легена вече! Първо с бензин гасихте пожара (войната), а сега и това поредно малоумие...

Абе за инфлацията не знам, но в края на тази година наемите ще скочат двойно. Аз нарочно задържам един имот и не го давам в момента, за да не подписвам едногодишен договор при сегашните цени.

Аз от 5 години давам под наем само в евро, да свикват, да няма хън-мън каот влезем в еврозоната.

и заминаваме със семейството за Новоуральск. Пък вие тука стойте и се надлъгвайте, докато слънцето един ден не ви изгрее от запад...

Тъпото племе обича тулупя и ококореноте да му го набиват с 200 .....

Инфлацията е нечовешка, не гледайте олиото и хляба, те са вредени и с тях се лъже сиромашията. Удариха нечовешки народа с цените на имотите и наемите, вземайки му всичко за наем, а който иска жилище - става доживотен роб на банка, Натаковаха ни го с двеста, а ние си мислим че като сиренето станало 15 лева сме били добре. Просто стадо сме. Ограбват ни спестяванията регулярно на всеки 15-25 години

Саше запомни едно. Имотите, наемите и всичко трябва да е скъпо. Обратното е мизерия и беднотия. Вдигат ли се имотите, държавата просперира, народът забогатява, икономиката върви. Само ако си неадекватен и прост и чакаш цял живот да купиш нещо евтинко, тогава ще си зле и вечно ядосан.

Станат лиекни заемите а цените на имотите да хвърчат в небето значи някой яко печата пари и тъне в инфлация! Имотите и не само трябва да са с цени спрямо покупателната способност!!! Няма абсолютно никаква логика къжа с механа и двор (верно постегнати) в Етъра край Габрово да е на цена от 600 000€ докато имот в Швейцария или Швеция с аналогични параметри под 250 000€ Набий си в тъпата кратуна, че когато в щатите опитаха тия шмекерии с имотния балон, стигнахме до Леймън бладърс и 2008-а!

Инфлация се свала с увеличаване на производство .Ние в нашата татковина ,какво точно произвеждаме ? Е тм е заровено кучето ....

Какво не произвеждаме? Храна, дрехи, обувки, строителни материали, боя, инструменти и екипировка, мебели, електротехника и електроника?

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ, България е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ на слънчогледово масло в ЕС? ЗНАЕТЕ ли, че България е на ПЪРВО място по износ на билки в Европа??? ЗНАЕТЕ ли че, България е на ТРЕТО място по износ на пшеница в ЕС? ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ, в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да санитарен фаянс в Европа??? В гр. Севлиево? 3 000 000 изделия от фаянс за година!!! ЗНАЕТЕ ЛИ ЛИ ЧЕ в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод за произвоство на хладилници в Европа ? Край с. Радиново 1 760 000 бр. хладилници на година! Всеки ЧЕТВЪРТИ хладилник в Европа, е ПРОИЗВЕДЕН в България! ЗНАЕТЕ ЛИ, че България е един от ОСНОВНИТЕ ДОСТАВЧИЦИ на роботи за армията на САЩ! Само фирмата "МИЛАРА" в гр. Пловдив годишно изнася 10 000 робота на стойност 400 000 000 $ за САЩ ??? ЗНАЕТЕ ли че, ПЪРВИТЕ дронове , които започват да пренасят пощенски пратки в Европа са БЪЛГАРСКИ! Произведени от българската фирма "ДРОНАМИКС"? ЗНАЕТЕ ЛИ, че българската фирма "ЕНДУРОСАТ" , чрез ракетата-носител "СПЕЙС ЕКС" на Илон Мъск е извела в Орбитата СОБСТВЕН САТЕЛИТ и в момента е една от малкото европейски фирми, която е специализирана в наносателитните технологии и предоставя данни на редица Национални Космически агенции и частни компании!!! ЗНАЕТЕ ли че в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИТЕ заводи да произвоство на антибиотици в Европа??? В гр. Пещера и Разград! ЗНАЕТЕ ли че в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да преработката и производство на замразени череши в Европа??? В с. Радиново! За да знаете че всяка ВТОРА черешка, която се слага на сладоледите и торите в Европа е ПРОИЗВЕДЕНА в България??? ЗНАЕТЕ ли че в България се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА фабрика за монтаж на велосипеди в Европа? Фирма "МАКСКОМ" ???

ЗНАЕТЕ ли че в България е ПРОИЗВЕДЕНА и монтирана НАЙ-БЪРЗАТА поточна линия в света???В гр. Своге! Произвежда 2600 бонбони за 1 минута!!! ЗНАЕТЕ ли че в България се намира НАЙ-ГОЛЯМАТА пещ за плоско стъкло в Европа? Край гр. Търговище!!! Автомобилните стъкла за "ФОЛКСВАГЕН", "ФОРД" и "АУДИ" тръгват от България! ЗНАЕТЕ ли че главите ЗА ДВИГАТЕЛИТЕ на "ФОЛКСВАГЕН" и "АУДИ" се произвеждат в гр. Русе по български метод на противоналягането ??? ЗНАЕТЕ ли че ФАРОВЕТЕ на "Мерцедес", ФОЛКСВАГЕН" и "АУДИ" се произвеждат в 4 декара заводи на фирма "ОДЕЛО" край с. Куклен? Ето! Това са част от ФИРМИТЕ осигурили постъпления от 62 000 000 000 лв от износ!!! Което е РЕКОРД за икономиката на България!!!

Знам! Каква е заслугата на държавата обаче? Знаеш ли как са взети разрешенията за всички тези бизнеси? И ми кажи колко данък влиза от тях в хазната и къде отива?

"път към еврозоната" - тая велика глупост не ви трябва. Англета защо изнизаха като видяха какво става? Постоянно пишат, европа заповяда това, европа заповяда онова!

На 31 март изтича официалният мандат на Владимир Зеленски като президент на Украйна, след което статутът му вече няма да бъде легитимен, припомня бившият съветник на Леонид Кучма Олег Соскин. „Неделя, 31 март, ще бъде черен ден за Зеленски, защото това е последният ден от неговите конституционни правомощия“, каза той. Соскин също отбеляза, че Зеленски, за да оправдае легитимността на властта си, ще излъчи много „мутри“, които ще убедят населението в необходимостта от отмяна на изборите. В отговор на това той призова за отваряне на Конституцията на Украйна и прочитане на процедурата за избор на държавен глава и неговите правомощия. ................... „Зеленски вече не е президент. Необходимо е да се проведат нови избори и все още възниква въпросът дали той може да бъде допуснат да гласува поради факта, че е нарушил конституцията“, подчерта Соскин, като също така припомни, че на 14 май военното положение в Украйна приключва и всички действия на Зеленски решенията, включително неговото удължаване, отсега нататък стават невалидни. ...... НАД СВЕТА ВЪЗЦАРИ ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ иначе световният краварски гангстер не може да точи ресурсите на чуждите държави, народи и морета. Беззаконието, вкл. и у нас с лъжите на шарлатаните, е акт на сатаната.

Имаме 8 процента инфлация и 4 процента основен лихвен процент, значи след една година парите ни се обезценяват с 12 процента. Което означава, че т.н. "увеличение" на пенсиите с 11 процента няма да покрие дори тези минус 12 процента.

пак сънува розови мечтиииии.. При рецесия в еврозоната, отрицателен ръст на промишленото производство в нея. Инфлацията там намалява от НАМАЛЕНО търсене. И плахи опити на правителствата да съживят вътрешните си пазари. Факт - след поредната мека зима хранилищата са на 50% пълни. Цената на газа пада заради намалево търсене. Щото вече няма евро хим промишленост, евро металургия и т.н. А при рецесионен и клонящ към стагнация европазар, нашата вече евро насочена икономика какво ли ще реализира?

Ама как само им го набива Асен Умний с 300 на мутромафията ГЕРБ-ДПС.

Гълтай

Асенча им разказва играта на мафията ГЕРБ ДПС.

Гълтай

Кеш в лева равностоен на 5000 евро подлежи на доказване.Който не може ,следва отнемане. Купувайте земя или имоти с излишните пари ,в еврозоната ще ги продадете. Може и физическо злато.

Тока се вдига с 25 процента Операторите вдигнаха с 10 процента Храната се вдига всеки месец Парното и водата се увеличиха рекордно Значи има инфлация поне 15 процента

Ти слабоумен ли си, бе, кви 15%??!! За последните 2 години "инфлацията" е поне 800-1000%! И въобще не е никаква инфлация, а жива спекула! Корпоративна договорка и картел между няколко едри корпоративни играчи застанали на входа и на изхода, и те ти булка и Спасовден, и спекула. А който си мисли, че в колониалната БГ-кочината има пазарна икономика, значи е пълен идиот.

Инфлацията че е голяма за 2 год., голяма е, но не е 1000%. Мисля, че за 3 г. е около 200-250%

Тия видяха у кьоравия едно око и него искат да извадят...във случаят на нас ни остана едно левче и някой иска да ни го вземе..

Не знам как я смятат тая инфлация. Пълни глупости, Асенчо да не мисли, че ние не пазаруваме. Аз нещо да е поевтиняло не съм видял, всичко върви нагоре и не му се вижда края. Преди изборите, може и дефлация да "прогнозира", колко му е...

Бягай бе 5умор ти ли ще ми определяш съдбата ипм!

Този гнусен изрод Василев, освен че е педераст, е и най-некадърният финансов министър, който сме имали. И Горанов, и онзи смешник с постната пица бяха некадърни, но поне не бяха педерасти. Ние нямаме икономика, нищо не произвеждаме, но инфлацията ни била ниска - ниска е, защото произвеждаме само шмекери.

75% от всичките хранителни стоки, меса, плодове, зеленчуци и какво ли още не е само от внос от чужбина. Отровни храни, които гъмжат от ГМО и цялата Менделеева таблица биват шиткани на робите на 5-торни цени! Пропаднала, насрана, изпърдяна територия с още по-изпърдяно, робско, малоумно и нечувано страхливо аборигенно население. Окупирана територия, която нищо не произвежда и всичко внася отвън. А земеделските производители? Кви земеделски производители, ебати - има няколко едри клана зърнари тип местни феодални дерибеи, които са милиардери, крадат яко от еврофондовете и не произвеждат нищо друго освен царевица, пшеница, слънчоглед и рапица и пей сърце, да го духат бедните български роби. И робите на 100% си го заслужават.

Ча Ча толкоз .

Кокорчо вече е много вреден, трябва да се канселира

Не случайно, забраниха референдума. Според 240 чуждопоклинника, 6 000 000 са прекалено прости за да решават сами съдбата си.

МФ заложи рязко намаляване на инфлацията по пътя към еврозоната - тия там на какво са ?!?

Цялата тази нечистота пропаганда за еврото вдига процентите на Възраждане

Инфлация се бори със рабеща икономика и пройзводсъво...за съжаление след мангала Костов такова няма..

Точно след Костов икономиката тръгна, ханойчо

Интересно, защо Румъния, с която едновременно влезнах влезнахме в еврогейския съюз и е доста по-добре икономически, не иска и да чуе за еврозоната? Не е ли редно, след като заедно и едновременно влезнах влезнахме в еврогейския съюз, заедно да влезем в евро(гей)зоната.

Поискаха ми 10 000 лева за труд за една баня. Щели да я направят за една седмица двама майстори. МФ да ми я ремонтира за 1000 лева, щото месечно зимам 2000.

На тези твоите двама "майстори"(най-вероятно бивши пандизчии, каквито са повечето "майстори") им кажи 10 000 цирея на гъза им да изникнат - и на двамата!

Ама тоя спести най-важното - иска баня като на Галена - със златни плочки ! За пет лева ли да му я направим ?

Вижте само това: "Най-голямо поскъпване и най-голям принос ще имат компонентите на базисната инфлация (без разходите за храна и енергия) и в частност услугите." Готино, а?! Щото: 1. Те услугите се правят без да се разховда енергия. 2. Те хората, които оказват услугите не потребяват нито енергия, нито храна. И понеже цените на храната им, на топлото, на водата, на тока, на образованието и най-вече - на здравеопазването ама просто непрекъснато намаляват и са станали толкова ниски, че просто не са забележими, ама тези хора не само че не искат да им се увеличават заплатите, ами направо ще стачкуват да им се намалят! А пък и родителите им - пенсионери направо се къпят на Лазурния бряг и само се чудят как да си изхарчат парите по казината там. Та изобщо нямат никаква нужда деца и внуци да им помагат! Слава на ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС и ЕС! Като влезем в еврозоната така ще просперираме, че американците и западноевропейците само завистливо ще подсмърчат като ни гледат!

Инфлацията в България е много над 30% на годишна база. Тези ниски проценти са несериозна лъжа, която би минала пред хора без образование или малки деца. Днес в магазина един шоколад Милка 100гр, е 3.40лв, миналата година беше 1.80-1.90лв. Това не е ли близо 100% увеличение?!

Лъжци първа класа

Лъжци не ами ... все едно да кажа, че съм висок 4 метра, толкова реално звучи 2.3% инфлация...

Това се казва първоаприлска шега или лъжа :) Ще ви го вкарат с еврото и еврозоната четвъртит

Фашистката колониална Сглобка на ръчно управление с джойстика от Козяк, както и всички предишни колониални правителства също назначавани от Козяк, за последните 20 години не си пръснаха пръста да озаптят изкуствената инфлация в окупирана България. Инфлацията си беше много голяма още преди 4-5 години, а сега инфлацията е почти вече хиперинфлация, както преди близо 30 години при другаря Жанко. Защо го правят това нашите продажни, крадливи, некадърни и корумпирани управници? Как защо - поддържайки инфлацията висока, те поддържат така високи и изкуствено надутите цени на имотите в колониална България. 45-50% от БВП(Брутния вътрешен продукт) идва от строителството, продажбата и бизнеса с имоти. То друго и няма, щото България е тотално деиндустриализирана окупирана територия, която ме произвежда нищо. 75% от хранителните стоки, плодовете и зеленчуците е от внос. България няма никаква индустрия, производство и селско стопанство. Затова всички правителства ревниво пазят да не се сринат имотите, щото тогава цялата територия се срива и отива по дяволите. Иде обаче колосален взрив на безумно надутия имотен балон и Сглобката само временно отлага неизбежното - гръм със силата на атомен взрив и пълен фалит на колониалната БГ-територия. Икономика, което се крепи само на далаверите с недв. имоти въобще не е никаква икономика - такава икономика рано или късно гърми с колосален взрив!

естествено че ще намалее инфлацията и ще стане дефлация Шараните които купъват на тези набалонени цени вече привършват умните хора си ценят парите и не ги дават на други да им пълнят джобовете когато бааалъците изхарчат и послкедния лев тогава започва веселбата

За месец горивата са с 20 ст нагоре. Юли токът поскъпва с поне 20 % В задачата се пита - колко е инфлацията?

Тия си мислят, че кат напишат нещо и то става реалната истина! Баси смешниците.

По пътя на Колонизацията на Майка България от евроатлантическите неоколонизатори.

Това въобще не е никаква инфлация, ами е зверска, варварска, дивашка СПЕКУЛА! Хиляди, че и милиони уроди-паразити са наредени по хранителната верига - спекуланти, търгаши, прекупвачи, печалбари, гешефтари, схемаджии, мошеници, далавераджии, мутри, ченгета, мутро-ченгета, олигарси, крими босове и чуждестранни колониални вериги- магазини - всички заедно хванати за мръсните си крадливи ръчички друсат хайдушкото хоро и одират до под кокал тъпите, слабоумни и адски страхливи БГ-робове. Всичката описана по-горе крадлива, паразитна сган е разбрала отлично, че точно сега е момента за дивашкия грабеж на БГ-робите - де факто държава няма и не съществува, а корумпираните и мега крадливи български управници са заети с това да оправят преди всичко себе си и своите банкови сметки. Точно сега е момента за дивашката спекула и грабеж, после "прозорецът" може да се затвори и да няма такава хубава възможност като сега. Спекулантите си намериха идеалното "оправдание" за своята зверска спекула и грабеж - войната в Украйна. Как войната засяга БГ-колониалната кочина? Ами как, никак - бомбите и ракетите падат на 1500км от нас, не в София, Пловдив или Варна. Ама робите трудно проумяват това - с овчите си мозъци си мислят, че тази спекула била инфлация. Казано накратко: тия уроди, които над 20 години ограбваха робите с безумни, космически цени на имотите, сега одират робовете с безумни, космически цени на абсолютно всички хранителни стоки. Спекулантите са почти същите. Цени поне 5 пъти по-високи от цените в Евросъюза. И разбира се, мега страхливите БГ-робове си траят и търпят изродите да ги ограбват, дерат, стрижат, доят, гърбят и направо да ги шибат през гащите! Не народ, а истинска мърша! Робска рая!!!

ти какво работиш?

явно не работиш а само ревеш! а не работиш защото си некадърен или мързелив! или и двете!

А ти от кои точно си, ма? От спекулантите, гешефтарите, прекупвачите, печалбарите или от мутрягите? Абе, хей, да не си случайно някой от големите босове в БИЛЛА, Кауфланд или ЛИДЛ бе, пич? Гиди с тебе спекулантино такъв, да те набараме, че да ти се изредим и да ти направим дупарата болница! :-))))))))

Тя една еврозона-разпадаща се кочина пълна с арабски туземци

Шило

И да питам- каква е реалната инфлация в сравнение с 2021 год?

бе това 2021 не беше ли оная година дето фатмака изчегърта борисов и герб? хубава година беше, последната хубава! цените днес са двойни!

Шило

Стягайте коланите.

Ти стегна ли го, азиатски боте? Яйца има ли в мухонасранск?

Шило

Мен не ме мисли, мисли за себе си, соросоиде! Щот, я да видим, с натрупване, колко е?

Инфлацията е законно ограбване на хората. За да предизвикат изкуствена инфлация БНБ трябва да изсипи няколко милиарда лева увеличавайки парите в обръщение. Само, че БНБ не може да печати пари. Затова бате ви Бойко ви направи няколко врътки, като ви стресира да хукнете да си обръщате левовете в евро. И вие това направихте, изкупувахте го от чейндж бюра и банки като топъл хляб. Спомнихте ли си? Квото имахте в банките го обърнахте и квото имаше в дюшеците и бурканите и него. Нали така? А така. С това сериозно увеличихте парите в обръщение, което доведе до висока инфлация. Тоест, сами си го направихте, анадънму? Те затва Бойко ви се подиграваше, че на тъпи хора уий се набива, каза ви го в очите, защото той знаеше, че не хора управлява, а стадо овце. С едно куче и малко лаене стадо от милиони овце може да си го върти на пръста си.

Тогава Тиквата уплаши хората, че ще приемаме еврото и всички се втурнаха да разпродават левовете за евро и така изсипаха няколко милиарда в чейндж бюрата и банките. Така беше. С жената тогава си обърнахме и заплатите, че до края на месеца си ядохме мъдурките и сливките. Мръсно копеленце е това Тиквата, ама хората си го харесват, сигурно защото са мазохисти.

Абе Бойко от 4 години го няма. Ти ако преди 4 години с обърнал левове те в Евро си заслужава да ядеш мъдурки и сливи

Трябва да се предизвика проверка от гей съюза за тази инфлация - тука в магазините храните скочиха двойно, оня ококорения мошеник дрънка, че били 2% - аз на очите си ли да вярвам или на измамници? Сигурно като смятат инфлацията гледат цените на диамантите и бентлитата

Да продължаваш да печаташ пари и да казваш, че еди как си ще намалим инфлацията е ... песен за дебили.

Ако инфлацията изкуствено се вдига периодично с 10 пъти над естественото ниво тогава ще може да се образуват периоди без инфлация за сметка на драстичната инфлация в началото/краят на всеки период. Това са измислили мутрите. Държат инфлацията изкуствено ниска, а като минем на евро ходи питай защо е поскъпнало всичко. Ами преход какво искаш. При всеки преход е така, не сме ние измамници. Този номер вече го правиха с увеличението на пенсиите. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

НЕ на инфлацията!

Намаляване на инфлацията, ама само на хартия. После като влезем, познайте.

То хубаво ще се взимат мерки, но това ще е докато ни приемат в зоната. После, всичко, което е изкуствено сдържано ще се изсипе изведнъж на главата на крайния потребител и ще стане рязко тежко, да не казвам непосилно, за средностатистическия потребител.

Никой не му пука за после. Нас тогава няма да ни има - това е целта. Когато осъзнаеш идеята, че всъчщност властта ни МРАЗИ в червата си - нас, обикновенните хора, тогава всичко си идва на мястото. Никой не му пука да ли ще си беден или мъртъв. В края на краишата - това е целта.

Кокорчо заложил, ама някой друг да го изпълнява.

Kalin

Тъпата аритметика на Асенчо!Като извадиш въпросните неща а те са най важни за хората кво точно искош да излъжеш!Всеки вижда всеки ден какво става и как цените галопират а заплатите кретат!Тия ото ЕС не са абдали да ти се вържат на стъкмистиките.А нас няма кво да ни лъжеш ни си знаем истината и определно няма да гласуваме повече за ПП ДБ и ДБ и.....

Рязко сваляне на инфлацията ще означава дефлация, която пък ще срине икономиката, особено по слабите фирми ще фалират изритвайки много работна ръка на улицата, което пък води до висок процент на безработица, а повечето от тези безработни са теглили кредити и то големи, което пък означава висок процент на лошите кредити, срив в цените и сделките с имоти, тоест големи проблеми и главоболия за баМките. Ще спра дотук, за да не ви стресирам повече. Все пак тук сме съфорумци, като едно голямо семейство сме и въпреки политическите ни различия трябва взаимно да си щадим нервите.