МФ: Намаляването на ДДС за едни ще причини увеличение за други

Близо 1,8 милиарда лева по-малко ще влязат в хазната, ако бъдат приети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опа, и бездомния взе да му клати стабилността. Май единия ще изхвръкне, да видим кой. Макар, че най-добре ще е и двамата да си заминат и с тях и цялата ГРОБ-арска пасмина. Онзи ден за сараите също беше добро начало..

На лекарствата и основните храни трябва да падне ДДС. Те са най-важни. Сега покрай пандемията много се качиха цените. Аз пазарувам в малките магазини до нас и в тях млечните особено са се качили. Може да качат ДДС на луксозните стоки.

Получили са Височайш SMS от Баннкя. Иначе си знаме - 111-то място.

А сте ни увеличили мизерията, а сме ви изринали с павета по главите!

Браво Бойко. Мачкай простото племе. Докато мърда.

Оооо, Горанов, а повишаването на наемите за едни ще повиши и наемите за други, освен ако не плащаш нищо

Айде, пак от нашия джоб за да има за хотелченца и ресторантченца, дори след като те самите заявиха че това няма да намали цените за потребителите. Ама управляващите мислят за нас, споко.

А?! Горанчето Му ще си ходи ;)) Баце речИ, че тази мярка е политическа и ако не Горанов не му харесва, не е задължително да е министър на финансите пък;))

smirn0ff

интересно сега дали ще паднат цените по заведенията или разликата в %-та ДДС ще си остане в джоба на хотелите и ресторантите иначе Горанов нормално да се противи, защото ще трябва тези пари да ги заработи от другаде - я митници, я НАП ще му се отвори бая работа

Горанов, не си търси повод да доиш повече. Намаленото ДДС (където го намалихте, не е навсякъде) го компенсирахте с промяната на минималните осигурителни прагове във тези сектори. Така, че вие вашето сте си го взели вече, не ни баламосвай!!!

Аристотел е казал: "Безкрайни са две неща-вселената и човешката глупост,само че за първото не съм сигурен".

Заради една бълха ще изгорите плевнята! Не пипайте ДДС-то.

Аз имам елементарен въпрос към т.нар ни парламент и различните представители на политически партии, които са като хипнотизирани от едноличното решение за 9% ДДС за ресторантьорите и хотелиерите. Уважаеми, за закон за ДДС чували ли сте? Измененията в закона не се ли приемат от вас? Ами що ви е страх да озаптите еднокнижника популист, който започна да си прави предизборната кампания на гърба на всички ни? Просто гласувайте против промените в ставките! България парламентарна република ли е, или какво?!

Цитата е верен, но е на Айнщайн

Веднага вадим 2,2 милиарда за безсмислени самолети, които ще получим след 3 години,но 1,8 милиарда по-малко от ДДС са катастрофални за бюджета ! Нямало да се намалят цените при по-нисък данък ?! Ами вие за какво сте, бе, счетоводителю?! За какво ви е този НАП, да го ползвате само за рекет ли?

Всъщност го е казал Айнщайн. Но май е вярно. :D

Горанов, не знам дали ти лично и Вождът ти (който галено те обяви за негово дете) усещате, как все повече и повече стават българите, които започват да изпитват едни такива, особени, сексуални влечения и желания по отношение на вас двамата и на тези от цялата ви партия... Молете се се само да не им паднат на тези българи задръжките, щото тогава...

Баш!

Да фалират, ако не могат да издържат с еднакво ДДС. И без това куцо и сакато взе да отваря ресторанти и кафенета. А за хотелите изобщо не ми пука - бизнес риск, да фалират и те. И без това не могат да намерят свестен персонал, та внасят какви ли не работници. Ако изобщо се пипа ДДС, трябва да е за базисни храни, нищо повече. Най-добре да не се пипа изобщо.

Щото нали знаеш приказката за майката, дето си водела детето покрай НС и то питало, кого пазят чичковците с пистолетите и пушките. А тя му отговорила, че в тази къща има едни чичковци и лелички, които много слушкат и много папкат?

Ти да не си детето на зеленото чорапче?????

Оставка!

СЪМ ПРОТИВ НАМАЛЯВАНЕТО НА ДДС ЗА РЕСТОРАНТИ , ХОТЕЛИ И ДРУГИ ОТ Т.Н. ТУРИСТИЧЕСКИ БРАНШ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ КАЖЕ ЯСНО - ТУРИЗМЪТ Е "ГЛЕЗОТИЯ", "ЕКСТРА", Т.Е. НЕГО ГО ПРАКТИКУВАТ ТЕЗИ, КОИТО ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА СА СИ "НАДВИЛИ НА МАСРАФА", А ТАКИВА ХОРА ИМАТ "ПАРИ", А ЩОМ ИМАТ ПАРИ ТО ПЛАЩАНЕТО НА 20% ДДС НЯМА ДА ГИ БЪРКА ОБРАТНО- ДДС ТРБВА ДА СЕ НАМАЛИ ЗА ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА, Т.Е. ЗА НЕЩАТА ОТ ЖИЗНЕНА НЕОБХОДИМОСТ, КОИТО ТРЯБВА ДА СА ЛЕНО ДОСТЪПНИ ЗА ВСИЧКО, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ОСНОВНИЯТ ПРИНЦИП В ХАРТАТА НА ЧОВЕКА - ПРАВОТО НА ЖИВОТ! ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА - ДДС НАДОЛУ, РЕСТОРАНТИ, ХОТЕЛИ И ДРУГИ ПИНИЗИ - ДДС-НАГОРЕ!

Владко, ти не разбра ли, че Той ще се погрижи за всичко: с едната ръка ще стабилизира фискалните потоци, с другата ще оправи Западните Балкани, а с третата ще развива производството на големи тикви в Тикволандия!

Ха сега да видим кой е "началника"

са толкова прости!! Особено тия от НФСБ.А тия от ВМРО са нагли и крадливи

Такъв дебил до сега за финансов министър не бяхме имали. о.оо2% мозък. Другото - сланина.

Горанов е пълен некадърник. Всяко негово идиотско решение води до нови разходи за обикновения българин. Аз на ресторанти и на море не ходя, цепя стотинката всеки ден, ваштамамамръсна!

В най-бедна България всичко винаги е за сметка на някой друг... Но 75 милиона колекторската фирма получи, беше една от първите спасени!

Чети, говедарче -да станеш овчарче;) "Имам му доверие на Горанов, но аз съм му началник, не той на мен. Който не е съгласен, отива, дава си оставката", подчерта с гневен тон премиерът. И допълни, че партията му е важна, защото с нея отива на избори."

Разделяй и владей! Цялата им политка на мутрите е такава, накъсване на прослойки и насъскването им една срещу друга. Хвани вуйчото, удари племенника.

Когато за мин.-председател имаш един малограмотен и адски нискоинтелигентен ш`баняк, така се получават нещата. В общия случай вариантите да те управлява примитив са два: а) назначава много умни хора, за да му движат нещата, така щото хората да са доволни и да мируват б) назначава страшно прости и некомпетентни катили, които да го играят фон, на който ш`банякът да може да изпъкне Е, ние, разбира се, се наслаждаваме на вариант "в", който гласи: назначават се страшно прости и некомпетентни катили, които да го играят фон, на който нищо не изпъква, защото ш`банякът просто се слива с цялата сволач, която си е назначил. Ся, тук виждам два варианта: а) настройва се обществото срещу ресторантьорите, които и без това са не в сивата, а в паралелна икономика, хората гракват, банкякантропът и хорчето казват, че няма обществен консенсус и не стаа тая работа с намаляването на ДДС б) ДДС се намалява, а ние започваме да плащаме имагинерната загуба за "държавата" Значи, намаляваш ДДС за ресторанти и книги, и изведнъж се оказва, че: а) ресторантите са основно перо в икономиката б) четенето на книги като нищо е по-силно икономически от горивата и храната ЕПЛ, бих казал аз!

Браво за коментара!

Точно така е в белите държави от ЕС

и милионера плащат една и съща сума ДДС за кофичка мляко. Това не може да е най-голямия приход в хазната ДДС върху храните.

аз съм против намаляването на ДДС, ще се обгрижат така само богатите и олигарсите... колко от нормалните бачкатори имат ресторанти и хотели ? Само двойни стандарти.. значи едните могат да карат лада , ама другите не могат да имат само 3 джипа- искат и още?

Що бе нали викахте "да си дойде бойко, да си ни оправи от комунягите." Сега що ревете ? Радвайтъе се, сега ви оправя! Ей тъп народ бе, елементарен...

Боклук гнусен Счетоводител на простия Сикаджия от Банкя.

И според мен не е редно ДДС да се намалява за хотелски заведения и за ресторанти и кафенета. Разбирам, че на ГЕРБ им се печелят избори и им се управлява още и затова предлагат тези мерки, но много хора все още разчитат на бюджета за много неща и в един момент пробивът ще е много голям! А и пълна измама е, че в резултат на намаления данък цените ще спаднат. Само попрочетете малко в интернет и си направете една елементарна справка, много стоки и услуги по смисъла на ЗДДС са освободени от облагане. Не ви ли прави впечатление, че именно тези освободени и необлагаеми стоки и услуги са в пъти по-скъпи от онези, които се облагат с ДДС?

Пожарникар "на ръчно управление" управлява държава. Кое не разбрахте?

И аз съм против. Много ме съмнява, че цената на една бира или кафе в ресторантите ще падне. Пак ще е 5лв, но вместо да отиват 20% от тия пари за държавата, ще ги прибират някакви мутри. Нищо не може да ги задължи да намалят цените или да вдигнат заплатите на персонала, да бъдем реалисти.

Летящите (понякога) каруци ще ги получим през 2027 г. - поне така пише на сайта на Локхийд Мартин! Ако изобщо ги получим...

Абе тоя "чатаджията" още ли е на поста ?

Ти наистина ли мислиш, че и досега отиваха в държавата? Къде живееш?

Малко по просто е Има два типа икономика, на преки и не преки данъци. При втория основния източник за данъци е ДДС. Демек парите се събират от хората. собствениците на фирми плащат 10% (ако) а всички останали 20% задължително ( самите фирми са много ревниви ) Резултата е БГ - работещи бедни. При другия (както Германия) фирмите плащат данък печалба 30-40% , а хората 0 10% ддс Е там се живе по нормално , но няма толкова майбаси по улиците. Еъпроса е трябва ли ни данъчна реформа и кой може да я направи. БСП - абсолютн не - те я въведоха тази система на работешщи бедни. ДПС абсурд, Да българя никога и те са като БСП. ГЕРБ с горанов никога АМи на печелившите честито, тези който бачкат ще са бедни , а тези които не - ще карат бентлита

ХЕЙ народ поробен що си тъй заспал ? Ил живот свободен теб не ти е мил ???? ВРЕМЕ е всичкото РЯДКО щастие да бъде изринато от ПАРЛА/мата/МЕНТА !!! НЕ НИ ТРЯБВАТ ПРИРОДНО СКРОМНИ НИЩОЖЕСТВА !!!!!!!

Най-големият приход е от ДДС, по-малко се внася от косвени данъци

Министър Горанов и шайката имат две графи В тефтера : Вземания - имаме да вземаме и Давания - имат да ни дават ..... А на калкулаторите си имат само събиране и уможение .....

goose

Мда, за това сумарните данъци на един работещ в Германия варират от 62 до 68 процента :)

Не вервам на политици .