Менда Стоянова: По-малко ДДС - по-големи данъци за коли, имоти, заплати

Еднаквото облагане, означава стабилни приходи, категорична е председателят на бюджетната комисия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

menda da bude taka dobra i da Vurne '' malko '' parizi na osirotialata ni durjava

Към Мента- По-малко ДДС - по-високи заплати за народните изедници; те са неприкосновени и си определят сами заплатите- търпи народе, дрънчат окови ..........

Не да увуличавате а да намаляте ДДС Няма да давате пари за безмислени некачествени ремонти и ще спестите поне 500 милиона лева на година .

Не е вярно! Не ви трябват по-високи данъци а събираемост на сегашните. Какво стана с онези 16 000 000 000 лева ДДС, които не сте събрали? Вместо да накажете виновните, наказвате изрядните, като взимате от тях повече. Ремонтирате потрошени от една специална група хора линейки, полицейски коли локомотиви и вагони с пари от данъците ни, вместо да вземете парите от онези, които са повредили държавното имущество. Скоро бях в хотел в Канада и в стаята имаше предупреждение, че пушенето на цигара се наказва с глоба 200 $, които са необходими за дълбоко почистване на стаята. Ама нямали пари циг.., пардон разрушителите на държавно имущество. Чудесно, в затвора и ще си ги изработят. Мини и кариери в България колкото искаш. Гривната на крака и да копат!

Ама какво сте се вторачили в тези пари. Много важно, че ще ни вдигнат всичко. Излезте навън, лято е. Зелено е навсякъде, птички пеят. Красиво е. Живейте за мига, радвайте се на това което имате, че утре може да го нямате. И ДДС няма да се намали, и данъцуте ще Ви вдигнат. Ще го преживеем. Живота си тече. И най-важното изтича!

И някакви нагли некадърници да се упражняват на наш гръб

Или пък по-малко кражби, а? Вашата мамица крадлива!!!

вредни за България са всички руски агенти и тролове, които пикаят тук. арест и сибир. трябва да се отървем от тях.

То и без това караме само нови коли , дайте да вдигнем още данъците и съвсем да утрепем умрелия ни пазар. А за жилищата няма какво да коментираме...Май ГЕРБ сами ще се потопят...

Попитайте някой истински икономист и ще ви каже, че ДДС е най-мошеническия данък измислян някога на тая планета!

Какво друго да очакватге от кореняк комунистически кадър? Или възпитаник на ВИИ КАрл МАркс, или пък недай боже на свичовската "академия"....Банда неуки селендури управляват държава!

Субсидията трябвя дя е 3 лева.Един за теб-един за мен-и един за касичката

братя и сестри за тая наша територия няма спасение да знаете! всеки ден слушаме как комунистите на Бай Тошо са виновни за това , виновни за онова а 30 години след зората на демокрацията сме си все там където сме били винаги на опашката и след всеки вид избори ни убеждават че има светлина в тунела. Тоя хит го слушаме 30 години! Мента Стоянова ... преди 3 дни говореше по БТв че само първите 3-4 месеца на годината заплатите в частният сектор се били вдигнали с 12% ?! Някой да е разбрал това от вас ? :) Ето ви в какъв розов облак живее Мента С. и затова си мисли че като удря по няколко шамара на народа през данъците всяка година всичко ще е нормално. Аз имам усещането че на народа лека полека започна да му попрелива чашата. Въпроса не е дали ще прелее а кога ще прелее ?! Сега чакаме есента да ни опънат още няколко шамара с такса водомер , фоку-мокус системата , закона за етажната собственост , визия на градове и паланки и подреждането в ред на климатиците ...може данък слънце да видим. Какъв шушляк треа да си за да подкрепяш подобни НЕбългари които съзнателно унищожават живота по ия земи незнам

Аз си ги харесвам.Ако не ви харесват,изберете си други, още по-гладни/гадни/

Хората за толкова време не разбраха, че тиквите само вземат!

Когато бюджет не може да се попълнва от стопанска дейност, остава ограбване на населението.Тази наред ли е? Тя разбира ли какво говори?

Тиквите са си Тикви дори да им налееш с фуния Мозък в Тиквите !

Това Правителство и тази Партия ГЕРБ , са вредни за България и трябва да си Ходят !

"Намаляването на косвения данък (ДДС) означава, че ако паднат цените, то по един и същи начин биха се облагодетелствали и хора с високи, и хора с ниски доходи", коментира Стоянова." Г-жо "експерт", случайно да знаете, че бедните харчат над 50% от дохода си за храна, ако добавим и лекарствта процента надхвърля 70%. Докато богатите харчат само 10%-15% от доходите си за храна. Така когато се намали ДДС върху храните това се отразява най-силно на разходите на най-бедните. Докато богатите няма да са толкова облагодетелствани защото малка част от доходите им се харчи за храна. И да трябва да се питат хората, каква данъчна система искат плоска или прогресивна и дали да има необлагаем минимум или да няма. Кака така едни и същи хора са компетентни да гласуват и решават коя партия и кой депутат да влезе в Народното събрание и коя партия да управлява държавата. И същите тези хора в същоот време са некомпетентни да решат кави да бъдат данъчната система в държавата плоска или пропорционална с необлагаем минимум. Това което трябва да решат експертите е как да се балансира бюджета/ставки, бюджетни приходи и разходи/, а данъчната система трябва да изберат хората, а не мнозинството алчни, корумпирани, крадливи и некадърни депутати в Народното ни събрание.

Тия живеят в един виртуален свят. Представа си нямат колко им е набрал народа. Много скоро ще си горят гербаджийските книжки и ще се крият в миша дупка,въобразявайки си, че хората ще забравят десетгодишните им далавери!

Не се наядохте, гербаджийска измет!

Дали не е вариант да се вдигне БВП, чрез премахване на корупцията и сивия сектор?!? Като резултат, във фискалния бюджет ще има повече средвства и ще може да се намали ДДС на определена група продукти без да се вдигат други данъци.

Ами трябват пари за партийни субсидии и суджуци. КАК НЕ СЕ НАПЛЮСКАХА БЕ???

Развитите и богати държави отдавна са го измислили - прогресивно данъчно облагане! Колкото повече имаш, толкова повече даваш. Защото дори и след даденото, отново ще имаш много повече от останалите. Иначе от кой взимаш пари, от бедняците? Смятате ли, че управляващите в България (75-та икономика в света) са по-умни от управляващите в Германия, която е 4-та икономика в света? Затова в Германия, Франция, Великобритания, Япония, Южна Корея и всяка една нормална страна има прогресивно данъчно облагане.

Вече имахме прогресивно подоходно облагане и масово българите се бяха изкарали с доходите под необлагаемия минимум. За да стигнем до нивото на богатите държави ,ще извървим дълъг път. Още не сме разбрали ,че всеки българин трябва много да работи ,да имаме икономика , национално богатство и след това да го разпределяме чрез данъци и заплати.

Колко дълъг трябва да е този път, достатъчно ли ще е всички в политиката да се сдобият с богатство, докато започнат да мислят за народа? Ама това реално никога няма да се случи, защото има прекалено много бедни, които желаят да забогатеят. Германия за по-малко от 50 години, след като беше разрушена след ВСВ, се превърна във водещата световна икономика. А къде е България? Стига с тези клишета, че българина трябвало много да работи. Българите и сега работят доста повече от западните си колеги. А що се отнася до неплащането на осигуровки. За това са виновни предимно работодателите, защото са прекалено алчни. Иначе, Иванова, ти кога ще искаш твоето богатство да бъде преразпределяно чрез данъци? Никога, Иванова, никога, затова и приказваш тези врели-некипели.

И още нещо, Иванова. Кога българските бизнесмени ще започнат да инвестират в кадрите толкова, колкото инвестират западните им колеги, за да искат по-висока производителност?

Прогресивният данък означава да вземеш от здраво работещите хора и да раздаваш на мързеливи отрепки, които не стават за нищо. Прогресивният данък създаде в Западна Европа една увеличаваща се каста от мързеливи лумпени, които лежат на гърба на обществото. прогресивният данък е и вимето от корто суче тежката, безсмислена, нищоправещаа, на за сметка на това скъпоплатена евроадминистрация, която се интересува единствено от запазването на скъпоплатеното си нищоправене. Плоският данък е единствено справедливия, взимаш 1000 плащаш 100, взимаш 1 000 000 плащаш 100 000. По-богатия плаща повече.

Ти си поредния, дето се смята за по-умен и от най-умните. Аз например, защото съм глупава и мързелива отрепка, за разлика от теб, и не изкарвам много повече от теб и всичките ти роднини и познати взети заедно, плащам абсолютно всички данъци, нищо не крия и нямам нищо против да плащам по-високи данъци, защото знам, че това няма да ме направи по-богата, а ще помогне за по-добро образование, по-добро здравеопазване, по-добра инфраструктура, и като цяло по-добра държава. "Прогресивният данък означава да вземеш от здраво работещите хора и да раздаваш на мързеливи отрепки, които не стават за нищо. " Всеки един данък може да се тълкува по този начин. Андрешко, свободен си да живееш в пещера, където няма да плащаш данъци за нищо и на никого, но няма да се възползваш и от благата на съвременните общества.

Май не си в час ... Германия е 4 та в света не защото имат прогресивен данък или защото са по умни , а защото имат манталитет различен от манталитета на Андрешко...

"по какъв начин приходите от данъците да се разпределят чрез държавата за различните сфери на живота не трябва да се водят на парче, а като цяло" - това е вярно, но останалото е манипуация. Може вместо да се вдигат други данъци да се намалят заплатите на тия с огромните апартаменти и да се съберат укритите от тях данъци при покупката на тези апартаменти. Също така партийните събсидии на БСП и ГЕРБ са прекалено големи не само може, но и трябва да се сложи таван за партийните субсидии както в Германия. Огромната субсидия даванечестно предимство на 2-те големи партии и им осигурява ресурси за купуване на гласове. Може да се помисли и намали раликата в пубичните заплатите като се намали разликата между най-високите и минималната.

Компенсиране на бюджета менто единствено става с връщане на заграбеното

В Гърция на много стоки няма ДДС или са с намалено ДДС. Във Великобритания също има стоки без ДДС и такива с намалено. И в много други държави е така. Къде е България?

ДИР - защо ми изтрихте коментара? може би защото написах, че неплатените данъцит трябва да ги търсим при големите компании ли?

И как ще източвате ДДС ако го намалите!?? Хитрата сврака на Рапоня знае, че ако пипнат доходите и данъците на първосигналните проценти (80%) от народа ще скочи! типично по мутренски провокира/манипулира за да се спре говоренето за намаляване на ДДС! Т.е тя нарочно ги говори тези за да си кажете няма да пипаме ДДС ако ще е при тези условия...

Има много, много начини за компенсиране на бюджета, ако се намали ДДС. Но Мента Стоянова не вижда тези начини, които ще намалят доходите на подобните на нея. Повишаване на таксите за автомобилите - та колите са отдавна златна кокошка за приходите на държавата - 4 данъка плюс скъпите горива. Повече от това - накъде. Платинена кокошка още никой не се е сетил да въведе.Значи, за да се намали ДДС , компенсацията трябва да се вземе пак от данъкоплатците.А не трябва ли управляващите не само да стоят на топлите си кресла, а да започнат да си вършат работата, както трябва. Алтернативите за решаване на проблема с намаляването на ДДС са безброй!

Какви по-големи данъци за коли, имоти, заплати нали са завод до завод промишленноста бълва продукция

Страната на андрешковците Менда поредния мозъчен тръст на Бойколандия/Герберландия ли беше? България е изчезваща страна със зативащи функции, чието население се топи най-бързо в света. Аз не виждам смисъл млади хора да си губят живота и да обсъждат данъции и каквото и да било, което е свързано с България, освен емиграция. Според ООН страната ще е едва с 5 милиона население след по-малко от 30 години. По малките населени места положението е страшно. По всичко личи, че в българската политика отиват най-простите и алчни, а останалите искат да са на тяхно място. Това са хора, чиято цел е материалното - евтините имоти, далаверата, усвояването на чужди пари и т.н. Това няма да се промени никога, защото материала си е такъв. Това е днешната българска интелигенция, чието лице е ГЕРБ. Кое е по-лесно, да се борите с вятърни мелници и крадливи тъпанари в България или да си живеете живота в уредена държава? На какво искате да обречете децата си?

Снимката която ДИР е сложила по темата ,сама по себеси говори за Менда. Като шеф на,, Бюджетната комисия" в НС ,първо поглежда нагоре ,какво боса господ ще и нареди и тогава решава и говори.Абсолютен лаик и ограничен човек ,работил само в сверата на контрола,преди Бойко да си явземе при другите Калинки да му бръмчат угодно на ушето..

Senator1

Не ми се мижда логично да говори за компенсация.Компенсация за какво или за КОГО по-точно.Тази позиция на Мента стоянова предплага да не се бутат някои раздути щатни бройки на които са устроени техните лакомии за власт и безхаберия.

т.па калинка кога ще си ходи, а баце

от кое село и на коя бензиностанция я намериха тая?!? :::)))

Човек гласува най-вече с парите си. По-малък бюджет като процент от БВП, повече демокрация.

Ами след като "по-малко ДДС - по-големи данъци за коли, имоти, заплати" - то тогава по тази логика "по-голямо ДДС - по-малки данъци за коли, имоти, заплати".... Хубава е приказката, че простотията ходи по хората

логиката на ;законодателя ; ? тебва да има за мене , па за вас що остане , политика на EU или наша мутренска история ??? е за това се бият кой да захапе кокала , а не да има справедливост , нагли безскруполни боклуци

Мендо Мендо ,я по-добре се премести при цар Киро.Не ставаш за икономиката .Може Бойко да те изпрати за посланик в някое посолство ,за да не загубиш голямата пенсия.

Даже и дисковете ,дето ни ги подари Меркел изчезнаха.Цицаров да пита свищовската калъфка и началника му!

А сега де? ДДС е данък за бюджета а данъците за МПС и имотните са общински и нямат общо с него? Как великият мислител Мента ги свърза

Общински са но отиват в общия кюп.

Отиват в кюпа ака бюджета на Общината а не в общият кюп на държавата , затова се наричат местни данъци и такси. Как ще вдига на всички Данък МПС и Данък Имоти след като няма как да нареди на кметовете на градове и села от други партий да ги вдигнат. Местните данъци не са регулирани от държавата те се определят от общините

Може би Стоянова има предвид, че като намалят държвната субсидия за общините, те ще трябва да вдигнат данъците. По-добре вместо да ми слагат пейки за 15 000 лева едната по "Графа" и малоумни "перки на акули". Също така кметоете вместо да е возят на джипове и мерцедеси и аудита да си купуват Шкода Супърб. И най-вече държавата и прокуратурата да започне да си върши работата и да се изкорени източването на данъците ни чрез надути държавни ии общински корупционни обществени поръчки. Тези обществени поръчки не са дело само на ГЕРБ. БСП прави същото също. СДС правеше същото помните ли ремонта на Централна гара? Така наречените "гащите на Софиянски" - за тях общината похарчи над 3 000 000 лева. След няколко години се скъсаха и вече ги няма въобще както и 3 000 000 лева.

Ако нещо работи - не го закачай. Достатъчни БГ политиците са ни водили до под кривата круша. Една промяна би внесла несигурност в бизнеса а сега не е момента за това.

дето работи в България сега? Освен асансьора на Цветанов де - той със сигурност работи.

Минда Стоянова, защо да намаля данъка, като може некадърен финансов министър да дава на корумхирани партии дори повече хари, отколкото им се полагат по закон.

Г-жо Ментова!? Не ви видяхме и чухме по време на скандалите с имотите на властта - апартаменти,тераси,асансьори, къщи за Калинки и т.н.! Защо сега цъфнахте на екрана...за да защитите парите за кражби и за по ниски данъци на на-богатата класа- УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ!????

Правилно Менда, стандартът на висшата каста в никакъв случай не трябва да пада.

Къде ви е акъла бе хора? Днес Румен Овчаров каза че Герб има на депозит 20 млн.лева. Слави играе по чужда свирка. Няма как да оставиш партиите без пари и да има честна игра,защото ножа и леба са у управляващите. Ако това стане ще си търпиме Герб докато свят светува. Вече в тази връзка се чу и да се приеме закон за лобизма.....ще цъфнем и ще вържем тогава.

Не 20, а 200 милиона да имат ГЕРБ, ще ги разграбят и окрадат за 1 месец, щото те освен да краднат друго нито могат, нито искат. После - у гюбрето.

Имаш ли доказателства какво са откраднали ГЕРБ? Уведоми ли прокуратурата или само пишеш по форумите

Само ни плашат... ако еди какво си.., ще има по-големи данъци за коли... Ми ще караме колела, а може и пеша да ходим, за да няма пари за усвояване от калинките.

Така и така вдигнаха приходите, сега остава да свалят и данъците...

Докога простаците и простакесите ще управляват държавата? Докато опростаченото население (роми) и мишките от държавната администация ги избират!

Айде да не ни пробутвате обяснения за идиоти. ДДС е косвен данък а облагаемите данъчни ставки са преки данъци. Понеже икономиката у нас е цъфнала и вързала, преките данъци са малко и вие кърпите бюджета с косвени. А и защо в цяла Европа данъците да се определят според доходите а у нас най-богатите да плащат най-малко?

Не само румънско,гръцко, но даже и в скандинавските държави, акълите по приходи,разходи и жизнен стандарт гълтат пушилката оставена след светилото Менда. Това е нещо,като мешано между капитализъм и социализъм- даваме да лапат кой както може, а им взимаме по равно. Има ред в тая държава и това е!