Коментари - Мелони подписа газова сделка за 8 милиарда долара в Либия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Датова обичам вече тази Италия бе! И Финландия обичам, даже малко повече.

Европа става независима от Русия, и зависима от Катар, Либия и САЩ на петорна цена. Смениха една евтина зависимост с една 5 пъти по-скъпа зависимост

Като гледам май са и извън еврозоната.

Много е лесно да внушиш на населението в България някаква теза, а сега е супер разпространена мантрата, че без руски газ сме загубени. В това няма нищо вярно. Ще търгуваме с други, като се договорим за количества, период на доставка и други нужни характериситки ще имаме цена на природния газ, която е образувана прозрачно и чрез търговски принципи. Чрез реални търговски договори няма как да изпаднем в зависимост. Но е разбираемо, че трябва да мине време, докато мисълта ни се пренасочи към новите правила, с които държавите от Европейския съюз ще предотвратяват екстремни ценови колебания в цената на синьото гориво. И още време, докато забравим преливането от криза в криза, на което станахме свидетели от началото на 2020 г. до сега, и което засегна всеки един сектор на живота.

Веске много приличаш на козяшки трол-педал. Обясняваш ни че скъпото 5- но американско гориво е на далавера. Явно те шибат за много пари и не те бърка.

В долари ?????? Що Европа сключва сделка със съседна страна в долари ?????? Европа да не е под американски контрол ??????? НАТО да не е инструмента на тоя контрол ??????

8 млрд долара за колко кубика газ? Европа да плаща в долари вместо евро!?

Путин подкрепя узурпатора Халифа Хафтар, който държи източните провинции. Ще се стараят да провалят газовата сделка. Турция подкрепя законното правителство. Байрактарите запалиха танковете на Хафтар и сега всичко е кротко. Путин няма възможност да изпрати военна помощ. И така до следващия сблъсък.

Затова и руслямците палят постоянно войната в Либия - за да не може Европа да купува нейната нефт и газ!

да Фнимават в картинката! Да не ги споходи и тях съдбата на кадафито и на либийците!

Европа е заобиколена от държави с богати находища на газ. Освен собствените в Северно Море и Норвегия, има Алжир, Либия, Египет, (вече и Израел и Кипър) Азербейджан и др. Катар е държавата с най-големи доказани находища на газ в света. Въпрос на време е и от там да тръгне газопровод към Европа. Със срамната си война в Украйна, путин загуби най-големия и платежоспособен пазар на света. Но пък щом иска нека си строи газопроводи от Урал до Китай и да си мечтае за такива през Хималаите до Индия...

Заради катарския газопровод беше войната в Сирия. Ако се осъществеше в Европа щеше да влезе много катарски газ и да се разклатят позициите на Газпром. Днес Газпром вече няма позиции. Очаквам народна революция в Сирия и нова демократична власт.

Асад отказа Катарският тръбопровод през 2009-а защото той беше планиран да преминава през Турция,а сирийците са се дърлили с турците за Хатай, за водите на Оронт, Тигър и Ефрат , за кюрдите... стигали са и до войни. През 2010 Асад прегърна идеята да бъде построен газопровод от Ирак, през Кипър, към Европа, а в началото на 2011 към проекта се присъединява и Иран, който също отдавна иска да строи тръбопровод, но заради американските санкции през 2010 швейцарската фирма строител прекратява работата по проекта... През 2011, малко след като Иран изявява желанието си да доставя газ в Европа, държавният секретар Хиллари Клинтън каза че Асад трябва да си ходи. През Юли 2011 Ирак, Иран и Сирия подписват договор за строеж на газопровод от Южен Парс, находище което е съсобственост на Иран и Катар, до Европа. През 2012 година Виктория Нюланд заяви че САЩ са предоставили 900 радиостанции на проверени „опозициони групировки” и бунтуващи се студенти(ама да не си помислите че са от Талибан), през 2013 година САЩ започна да унищожава електростанции и водопроводи в Сирия за да причини бунтове сред гражданите на Сирия... а след като всички тези усилия не дадоха резултат САЩ поведоха открита война срещу армията на Сирия.

а когато ние подписахме и докарахме тръбите за ЮП нио се изредиха като на ку ва!!! дза да не стане тук нищо! долу скапания лицемерен ЕС

ЮП беше спрян от Путин. Не помниш ли 2013-та? Не отговаряше на ЕС законодателството, а именно добиващата и пренасящата фирми да не са свързани и до тръбата да имат достъп повече фирми. Затова Путин премести две от тръбите към Турция, а от другите две се отказа.

И викаш Путин към нас не прояви разбиране, а към Турция прояви? Ти вярно ли си малоумен или на такъв се правиш? ЕК забрани на Италия и останалите крайни дестинации да ползват потока през нас. А у нас дойдоха 3ма конгресмени от щатите и Бойко малоумия не спираше да плещи как е спрял 3 проекта. ДБ и компания клепаха непрекъснато как Орешарски не е прекратил проекта и тайно строи... Баси отрепките сте

Няма такава държава от 11 години. Територията на Либия е разделена на няколко части според различните племена. Всяко от които е с вожд, армия и т.н.

"Либия изпадна в хаос след подкрепеното от НАТО въстание през 2011 г...." С коя част от Либия е сключила договор тая мома?

Продължава кражбата под форма на договори за уж инвестиции. Всъщност ще помпат колкото могат от съществуващите инсталации ще изградят няколко вишки за охрана и ще ги отчетат като инвестиции. Либийците ги чака иракски вариант но по лош защото са разделени на няколко племена.

Мелони е сключила сделка с труп

Този труп мирише по-малко от другия.

Да не би да връщат парите които Италия, заедно с останалия демократичен свят, открадна от Либия през 2011-а?!

Разсъждаваш като провинциален джебчия.

jingiby

Русоробите квичааааааааааааааат...

От радост! Щото с интерес ще гледама как тази фундаментална сделка ще прекрои икономиката на ЕС. Мухаххахахаххаа....

Не, малко си се объркал. Време е и Либия да вземе малко от парите на ЕС. Доста страдаха.

Европейският съюз финансира заплатите на либийските правителствени служители и полицията, докато страната си стъпи на краката. Подпомага овладяването на емигрантския поток.