17-11-2017 20-11-2018

Коментари

110 лева за 1 мегаватчас ще е компенсацията, която ще получат за месеците октомври и ноември небитовите потребители заради високите цени на електроенергията на свободния пазар. Ако приемем, че потреблението на електроенергия в България е 40 млн МВч годишно, а дялът на „небитовите“ потребители е 60% то се оказва че държавата ще подпомага бизнеса с 110 по 40млн по 0.6 = 2.64 милиарда лв годишно Доскоро едни „енергийни експерти“ твърдяха, че България не може да си позволи един милиард и половина годишно и за няколко години да има АЕЦ Белене. А сега ще харчи по два милиарда и половина и няма да има нищо. А с годините ще харчи и много повече, защото цените на квотите тепърва ще растат. Ако беше построена досега АЕЦ Белене, сега щеше да произвежда ток на цена 70 лв/МВч (142 лв/МВч усреднено за целия експлоатационен срок от 60 години). Ако приемем цена на тока от ТЕЦ, заедно с цената на емисиите, 270 лв/МВч, то АЕЦ Белене щеше да замести скъпия ток от ТЕЦ и да спести 3.2 милиарда лв на България. 200 лв по 16 млн МВч. С тези пари можеше да се плати на бизнеса да могат да работят, и да остане и голяма печалба. Следователно, експертите заради които беше спрян АЕЦ Белене носят отговорност за енергийната криза и за милиардните харчове на държавата с които да спаси фалиращия бизнес. Въпросът е: Защо ние да плащаме за поразиите нанесени от редица „експерти“: • Делян Добрев • Иван Хиновски (агент Хабов от ДС) • Иван Иванов (КЕВР) • Трайчо Трайков • Мартин Димитров • Мария Капоне • Борислав Сандов • Георги Ганев Защо тези „експерти“ не плащат с лични пари тези милиарди? Почтено и морално ли е тези „експерти“ да вземат отново решения в енергетиката и да продължават да дават „експертните“ си оценки, които ни доведоха дотук?

Тоя отворко тогава да извади 4 милиарда, които са инвестирани там до този момент и да откупи.

Енергийна криза и печалба 770млн. на Козлодуй. По-рано аргументите на същите тези бяха, че АЕЦ са губещи. Сега свирят на друга струна.Защо просто не си признаят, че използват темата с АЕЦ за разменна монета, за да клатят коалицията. Повече за ДБ няма да гласувам, а тия простотии не им помагат.

Бедните Колониални държави нямат право на ядрена енергетика защото смущават съня на богатите западни държави

Още един чавка му изззпила акъла.

Има основни принципи за определяне на националната дългосрочна енергийна политика. Трябва да се въздържаме от такива бомбастични и необосновани изказвания. Твърденията на г-н Владимиров не са подкрепено с реални изследвания в тази област. Имайки предвид, че той е Директор, то неговото изказване говори не добре за институцията която той представя.

А Вие от коя позиция се изказвате? Ако се бяхте подписали с Р. Овч. щяхме повече да Ви обърнем внимание. Иначе всеки таксиметров шофьор разбира от енергетика.

Покажете му снимката на този боклук, да си го сложа в списъка за тричане! ... Ебане няма да има, че ще му хареса!

Ще те хвана и ще има дълбоко гърло.

Още един за освидетелствуване! Да искаш да развиваш икономика и да гониш висок стандарт с ВЕИ-та си е направо за Четвърти километър. Германия се отказва от въглищните централи и от АЕЦ, но най-мощната икономика в Европа разчита на газ. Не на фотоволтаици, а на газ! Руски газ и то в огромни количества. И понеже количествата, които закупуват са огромни, то и цената е в пъти по ниска от тази на останалите. Просто пазарна икономика. А как стоят нещата във Франция, Турция,Румъния и Унгария? Навсякъде по света се строят ядрени мощности, защото са изгодни и екологични!

ВЕИ нещо няма да може да ни топли през студената зима. Точно като най-много ток ни трябва няма да имаме... Има време до термоядрения синтез. До тогава АЕЦ е най-стабилната инвестиция, а цената на ресурса не е толкова променлива, колкото тази на петрола и газа.

Ако спрем да изнасяме ток и да го продаваме на безценица, ще имаме достатъчно ток.

Аааа, тоя бил от някакъв си " център за изследване на демокрацията". Чети - от тия, според които всички от източна европа и Азия трябва да се върнат по дърветата - и тихичко да изчезнат, освобождавайки място за .... арийските раси??? или това мина, значи за по-демократичните демократи? Майцепродавци някакви.....

Че Белене ни трябва- за това няма спор. Ама добре че бочко не го строи, като му знам магистралите как са строени...

Мартине, Мартине, а с какво ще зареждаме електрическите си автомобили след 2040г, когато затворим АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ-овете ??? Аааа, сетих се ... ще купуваме еФтина електроенергия от Румъния, Сърбия и Турция - от техните АЕЦ !!! Абе, какво ме интересува, моят фотоволтаичен парк с батерии е почти готов... така, че другите да му мислят!

Глупаци као теб трябва да бъдат обесени барабар с Кунева, Костов, Дянков, Тиквата и други "оракули" от твоя сорт, заради които ме на тоя хал!

Престанете да давате трибуна на такива скопени мозъци като Мартин Владимиров по въпроси свързани с енергетика, енергийна ефективност и всичко това което е свързано с енергии. Този екземпляр е нищо правичковец. Той не е произвел нищо досега освен употребявана тоалетна хартия в Центъра за изследване на демокрацията! Не можеш да разчиташ на ВЕИ за да поддържаш независима и ефективна енергийна система не само на държава а дори на едно село. Хората с мозък са го сметнали отдавна - срещу всеки мегават ФотоВолтаик или ВятърВолтаик са ти необходими минимум още 50% резервни мощности от други източници като ядрена, термо (газ/въглища), дизел или газ генератори които могат да влязат в паралел към енергийната система в кратки срокове за да балансират системата. Иначе отиваме на ситуацията като в Тексас или Германия миналата зима - в Тексас след като им спряха перките, заспаха фотоволтаиците и за капак замръзна охлаждането на единия реактор, че им замръзнаха дори и тръбите на някои газопроводи разбраха колко много може да им струва еко-зелената идиотщина. В Германия като им се обледениха фотоволтаиците и перките и те като изключиха от енергийната система спешно пуснаха на макс тецовете на газ и въглища а Франция не сколасваше да им помага с техните АЕЦ. Еко Идиоти - и Мартин Вадимиров баш такъв.

веднага щом убеди Сърбия, Турция и Румъния да не строят техните АЕЦ и спираме Белене....заради такива тъпанари и заради лекето, което ни беше министър председател твърде дълго сме на тоя хал. Белене щеше да е посторено и да сме забравили

Това са му интересите - Корупция и завладяване на държавата, Завладяване на държавата, Добро управление, Енергийна сигурност, енергиен преход и икономическо развитие, Зелена енергетика, Енергийна политика и енергийна сигурност, Чуждо влияние и дезинформация, Руско влияние в Европа, Завладяване на медиите, дезинформация и пропаганда "Експертността" му се установява и от избраните публикации. Като например The Kremlin Playbook и The Kremlin Playbook 2; Understanding Russian Communication Strategy; Assessing Russia’s Economic Footprint in the Western Balkans. Corruption and State Capture Risks; Understanding Russian Influence in Central and Eastern Europe.... Пълен лаладжия.

Само дето не е учил дори малко електротехника, за да знае как са структурирани мощностите покриващи нуждите. ВЕЦ нямат потенциала да покрият основните нужди и те дават перо само в пиковите часове. Досега Белене трябваше да е готов и да се развиват производства, защото само с услуги сме за никъде.

Горките гърци, сърби и македонци, как ли живеят, като си нямат атомна електроцентрала. Мъка, мъка ... :(

Те има ТЕЦ ове и купуват ток. Ние за сега изнасяме. АТОМНАТА НИ ТРЯБВА.

Поинтересувах се какво е завършил този т.нар. директор на водопад. Става дума за някаква икономика и лаладжийска магистратура в Щатите. Обикновена седерюга-седераст. Една крушка не може да завие, за енергетика ще ми говори.

Един такъв за премиер го гласите.

Центъра за изследване на демокрацята може да си го...Всички статистики покзват, че енергията, произведена от АЕЦ, е най-евтина, що за глупости бълват продуханите НПО-та, дето и нашите мозъци искат да продухат? Рзликата е, че на тях соросоидите им плащат да тръбят глупости, очевадно неизгодни за средностатистическия българин, на точно на този българин никой няма да му извади пари да си плати цената на тока, произвеждан от фотоволтаиците. ..

Евроидиот!Какво ще правим при безветрие или продължително облачно време?

Аз съм на друго мнение!