Макензи Безос е най-богатата жена в САЩ - има 62,3 млрд. долара

По-богата от нея в света е наследничката на козметичния гигант "Л'Ореал" Франсоаз Бетанкур Майерс, чието състояние е 64 млрд. долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този гнусляр, ако беше в условията в БГ сигурно и като метач нямаше да си намери работа....

На гол тумбак чифте пищови.

Понеже съм чел Винету да питам. Как с 4 процента има 60 милиарда а мъжа й има 180 милиарда! Не ми излиза сметката.

Мъжът и не притежава 100 ℅ от Амазон. По-долу в коментарите някой беше писал, че притежава 21 ℅. Сега обаче като погледнах в Гугъл видях публикация, че вече притежава около 11.4 ℅ - информация към 14.04.2020. Безос продаде доста акции в последните 10 години. Предполагам, че се е нуждаел от пари за да финансира другата си компания Blue Origin, която разработва космически ракети и космически кораб за полети около земята и за полет до луната, но това са мои догадки. Иначе в момента Амазон има около 1.6 трилиона долара пазарна капитализация, така че ако Безос има 11.2 ℅, а жена му около 4 ℅ сметките излизат - 180 млрда за него и 64 млрда за нея.

Дано да ги използва за нещо добро, защото хората които работят в складовете на Безос са като робите на 21 век.

свободна ли е? да дойде на Слънчака да се видим ;)

Някой крадец иска да ги ограби и затуй тия са се развели ???? Или е друго ??

Глупав и неефективен свят.

Пари имат а не виждам деца и семейство!

то не става с гледане и с писане на безсмислени коментари. Имат 3-ма сина и една осиновена дъщеря от китайски произход.

Как сте се загрижили, че ги била получила от мъжа си, все едно, че той планини е местил. И как сте се събрали такива женомразци - няма ли поне един, роден от жена, всички ли сте саксийни растения.

Еми питай сина си

А коя е най-богатата жена селф-мейд, не по наследство или от развод, знае ли някой?

Който го може, го прави ...

Тази хитра бестия си е заработила милиардите с путака си, а вие патки глупави се ебете за "Бог да прости" с каруцари и шофьори от мутроелита на България

Всъщност идеята за книжките в Амазон е нейна. Писател е жената.

Е, така е като имаш златна путка и я пласираш на точния човек, в точното време и на точното място всеки тек е милион...

Колко глупости са изписани тук... ето затова тя има пари а вие не. Ако бях ерген бих и се обадил.

Ама превеждайте малко по-добре, де. Не е получила 4 процента, а една четвърт. Което е 25 процента,

Груьо, няма как да е 1/4(25%)! Самият Джеф Безос притежава едва 21% ат цялата компания. Тя получи точно 4%. Капищ

1.6 трилиона пазарна капитализация към момента 4% от което прави около 63 милиона. Акциите в понеделник вторник очаквам да паднат с 5 -10% поне. Последния месец е абсолютен балон.

Безос-инженееринг, компютърни технологии. Тя-безработен новелист, наета от Безос за асистентка, в последствие докато той е писал бизнес плана за Амазон, тя го е придружавала, сигурно са правели секс, което е пре-зареждало Безос за нови идеи, например да поиска от родителите си 300 000 долара за първа финансова инжекция (не от нея). После след като е основал Амазон, тя му е била асистентка, за кратко време, когато шансът компанията да фалира е бил 70%. После решава да се пробва по професията си и пише малко известни книги. Все пак е отгледала деца. Та участието и в Амазон е почти незначително, но законите са такива, че е могла да вземе и 75%, само защото е жена на мъжа си. Но филантропската и щедрост се е смилила над Безос. Сега с тези огромни средства очаквам да прочета един бестселър от нея, като известна новелистка. А дано.

Аз си изпратих кандитатурата за тази Дама. Жена мир ТЪЩАТА, и Балдъзата ми дадоха препоръки за моята кандитатура. Кандидатсквайте и Вие, моля ви. Не изпускайте шанса. Дано някой българин се ореди, ако мен ме отхвърлят. Пък полсе ще делим.

Много симпатична дама

A jenata na Putler poluchi edin dreben.

не плащат за глупости, търси други теми.

Наште плескуди жени ко ли мечтаят? Шейсе и два милиарда-62 000 000 000. Колко парцалки ши може да си купите с тия пари?

Толкоз за парцалки не мож ги похарчи! И за друго ше останат.

Може, може, аз продавам една тениска за има няма милиард, почти без пари е начи.

Тука доста пишат че е получала парите само защото е била женена за него, ако беше така нито той нито пък съд щеше да и ги присъди тия акции. Истината е че фирмата като е почнала тя съществено е участвала като е работила реално за нея. Хванете и прочетете малко.

И какво е работила? Избирала е екзотичните дестинации и резервирала екскурзии?

примерно е разкарвала поръчки за да не се ползва UPS да речем, приемала поръчки, правила счетоводство...

Явно, пишещите тук, които считат, че е нормално човек да получи $60 милиарда, само защото е бил съпруг на богат човек, не осъзнават, какво са $60 милиарда... Да видим, след като има този ОГРОМЕН капитал, какво гениално бизнес-начинание ще предприеме!

ама ето, че пак дращиш глупости без да си чел не само по темата ами дори и статията под която коментираш. Жената на Безос не е получила 60 милиарда при развода, а около 35 милиарда, което е 4℅ дял в Амазон. Сега са 60 милиарда, тъй като цената на акциите на Амазон драстично се е покачила по време на пандемията. Пише го и в статията. Не го пише обаче в заглавието. Но хора като теб за които е по-важно да се види, че нещо са написали, а не какво, в бързината да спамят под всички статии често се ограничават само да прочетат заглавието или най-много с вентилаторен преглед на текста на статията по диагонал. И логичният резултат е едно голямо ако като коментар. Дали се сещаш, че след някой и друг месец жената на Езос може да има пак 35 милиарда или да са вече 80 милиарда - всичко зависи от пазара на акции. Освен това веднага след развода тя подписа документи, че половината от състоянието и ще отива за благотворителност. А какви бизнес начинания ще развива си е лично нейна работа. В момента развива Амазон като инвеститор - има акции в компанията, не ги е продала. Ама ти и затова няма как да се сетиш щото акълът ти стига само да дращиш глупости първосигнално.

Как акционерът развива компанията?? Идиот! Идот! Ти ли ще ми говориш?! Тъпак! Тя е акционер, а не инвеститор! Не си позволявай да обясняваш нищо на никого!!! Акционерът гласува, ако акциите му имат право на глас! Не развива компанията! Компанията се развива от управтелен съвет/изпълнителен директор! Под надзора на надзорен съвет! Тя не е правила инвестиции! Взела е готови акции! Може да се работила за компанията, но това са правили много хора! Срещу заплащане! Не ми обяснявай, как работи борсата, нагъл идиот! За какъв се имаш?! Малоумник! Получила е имущество, което в момента я прави един от най-богатите хора! Може да си прода акциите днес и да получи паирте! Не ми обяснявай, колко ще струват утре акциите! Пумпали!

Ако реши сега да си осребри всичките акции цената им мигновенно ще падне, така че не знам колко разбираш от борси. Е работили и други в компанията но на са били омъжени за собственика - такъв е закона, и не се знае и те колко и какви акции имат, първите които са започнали, възможно е и те оттавна да са милионери.

Точно сега, няма да падне цената на акциите на Амазон!!! Не дрънкай глупости! Надпреварвате се тук, разни идиоти, да говорите като крайна инстанция!

За какво и е бизнес????

Абе глупости- докато не видя снимки на нощнлто шкафче на Безос не вервам че е по богат от Баце

някой го беше казал някъде по-надолу преди теб, ама беше и по-оригинален

Тя да си преведе милиардите във БГ и ББ ще се погрижат за тях!

В живота, една жена или ще промени мъжът до себе си в положителна насока, или в отрицателна. Макензи е пример за първия случай. Безос през 90те години беше абсолютен загубеняк и псевдоерудит (за съжаление все още е второто), и с такава жена до себе си избута и стана мъж, съответно един от най-богатите в света. Няма да коментирам глупостите, които му извират от главата, под формата на "интелектуални" сентенции, нито капиталистическото му мислене. Факт е, че ако не беше тази, конкретно жена, най-вероятно Безос все още щеше да е свит като мишок в гаража си и да си продава книги и списания :)

Това ще е най-скъпата вага в света, предвид факта, че тя просто получи наготово това богатство

Той от нея. Не обратното.

Мъжът й не е добре - да остави такава богата жена!

Абе....бих я праснал... А и ако преведе някой долар после, ще е сгодно

нареди се на опашката на мераклиите - мечтатели за чудодейно забогатяване. Абе що не си намерите прилична работа вместо да ръсите простатии в нета?

Това не мога да го разбера. Да получи няколко милиона - нормално, но да я направиш един от най-богатите хора в света, само защото е била съпруга на някого... А и какво стана, нали щеше да ги раздаде за благотворителност??? Пф.

то ти ако ги разбираше нещата нямаше да си изкарваш хляба с тролстване и нефелни коментари в нета. Жената е помагала на мъжа си при развиването на бизнеса на Амазон. Ама ти от къде да ги знаеш тия работи? То затова трябва да се чете, не само да се пишат тъпи коментари.

Не си изкарвам хляба с коментари в Нета. Най-вероятно си някоя обидена русофилистична тролка. Никога не съм писал нещо нефелно. Ти си тролът в случая. Това, че е помагала, не е основание да получи толкова високо бизнес положение, в целия свят. Положение, на един от най-богатите хора изобщо. Не е зле да се мисли, преди да се лее отрова. :) :)

Умна жена, браво ! Айде сега по чалготеките,даййййй !:)

Първо на първо става въпрос за пазарна оценка на акции. Амазон се вдигна от 1.700 някъде преди кризата до 3.000 долара сега. От там е и ръста. Ако утре паднат с 50% ще пишат загуби 30 млрд. Второ, тя е акционер и създател на Амазон. Който знае историята ще ви каже, че всъщност идеята за създаване на фирмата е нейна. Трето, не в познавам лично, но Макензи изглежда доста читава и образована жена- не тя остави Безос, той нея. Така, че заслужила си е парите. Друг въпрос е, че масата хора се юрват да купуват неща за луди пари, които всъщност струват стотинки- парфюми, дрехи и т.н.

златни л* ли дриска?!

Тая ако види нощното шкафче на Боко ще се разплаче от мъка...

яко!

Кога ги заработи тия пари това младо момиче ? Явно и там мафията шета кораво !

Момичето, независимо как изглежда, е старо момиче и е един от създателите на Амазон.

Абе тя била Вук Драшкович, а пък той... измил зората, убавец мамин. Но и друг факт е неоспорим за двамата- и на двамата им дреме че в Китен пържените картофки са 10лв и ти взимат по още 8лв за барбарон, за да не ядеш прав...

Тези милиарди женичката ги е изкарала с "честен" труд. Тепърва предстоят борбите за преразпределение на благата.

И какво ше ги прави??? Под възглавницата ли ще ги тъпче?

На чикиджия като тебе ще ги даде.

Не може да си сигурен дали е такъв или редовно му го смуче жена ти. Милиардите в ковчега не й вършат никаква работа. Да видиш богати женички, като ги хване ракът, как примират - искам най-доброто лекарство за мен. Е, като си богата и си мислиш, че ще живееш повече, хахаха...

достатъчно ще й казвам, че е най-красивата на света и колкото и да ми бъде трядно ще я довеодам до кулминация всеки ден!

....................

Ами и на следващата може да остави 40-50 милиарда, муха го ухапала.

Ако не беше мъжа й щеше да е най-много сервитьорка в някое капанче. Толкова е мъчна за гледане, че даже и от там ще я уволнят, щото гони клиентите

Пълни глупости. Жената идва от пари и е била хедж фонд мениджър, когато се запознава с Безос. Всъщност тя го финансира и му дава половината от началния капитал на Амазон в средата на 90-те.

Безос се е прежалил заради парите! сега вече и свободен човек и има време и пари да се позабавлява с млади хубавици.

В няколко неща си се объркал. Първо - работила е във фирмата, където Безос вече е бил вице президент, реално му е била подчинена. Второ - първоначалните финанси идват предимно от Безос, който и тогава е бил вече доста заможен. Трето - докато тя разкарва първите пратки, за да ги праща по UPS, Безос измисля бизнес стратегията, прогнозите за приходите, набира инвеститори, че дори и името измисля. Така че в най-добрия случай да е заслужила 25% от парите му

правила е Вувузели на Правилният Мъж!

кьоравото с развода

Богата е заради развода.Паразит.