Любомир Дацов предупреди за завръщане на инфлацията само след няколко седмици

Технологично вече няма как да бъде спазен старият срок за влизането в еврозоната, заяви финансистът

Обратно в новината

Коментари - Любомир Дацов предупреди за завръщане на инфлацията само след няколко седмици | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еврозоната е последната степен на интеграция в ЕС, от която няма механизъм за крачка назад. Ако я направим преди Шенген, рискуваме никога да не влезем в него.

За тази невъзможна храчка, пардон, крачка назад ...само ще го чуеш под сурдинка...

Цените в България са два пъти по-високи от цените във Франция. Там минималната работна заплата е 1700 евро чисти пари. В България е 650 лева след всички данъци.

Вече може да изравнявМе 2 към 1

Оди у Франция кой ти пречи.

Причината за инфлацията е че държите ниски лихвените проценти и умишлено тука е рай за кредито получателите а спестителите губят страшни пари за това има инфлация както и в Турция същото положението умишлено се държи и нисък лихвения процент

Причините за инфлацията е, че стокооборотът изпреварва паричния оборот, т.е. забавя се темпът на обръщение на парите при обслужването на стоките в обръщение. Има и виц по тази тема.

Това разбира се са пълни глупости и свободни съчинения на тема money velocity.

И сигурно затова трябва да сложим срок на годност на новите пари, пардон, ваучери, за да ги принудим да си вдигнат скоростта на обрЪщение? А каква е причината за ниската скорост на обръщение? Или това не ни интересува, интересува ни само, че трябва да я вдигнем? И то с помощта на тотални безумия, като пари със срок на годност? Гениално. Просто гениално.

Има една промяна на монетарната парадигма, а именно: Вече не е важна цената, а правилата. Т.е. властта, т.е. политиката, т.е. геополитиката, т.е. правилата на валутата са по-важни от нейната цена/стойност. Всички останали числа, като лихва, инфлация, БВП, дълг и прочее подлежат на предефиниране, чрез промяна на някой член в закона. Т.е. подмяна на понятията. Това е любим подход на неолибертите. Промяната на правилата или по-скоро подмяната на дефинициите е това, върху което се крепи мантрата на колективният запад - "Свят базиран на правила". Когато, обаче, някой реши да оспори новите дефиниции, има проблем. Става война на правила, на интерпретации, на визия за света изобщо. Става реална война. В основата на това, разбира се, е езикът. Когато говориш и мислиш на английски е едно, новите дефиниции лесно и бързо се усвояват. Когато, обаче, говориш на славянски е друга бирата. А пък на азиатски съвсем друга, както и на арабски.

За стойността на мамонта...играта се играе по правила, но не за тези правила играе играещия човек(според Хьозелкин ли беше), а играе заради самата игра......а кучето играе според тоягата, пардон, скача :)

Не са проблем правилата. Проблемите са 2: 1. Когато се променят правилата след началото на играта. 2. Когато дори организатора не ги спазва. 1 произлиза от 2 обикновено. САЩ нарушиха правилата брутално.

Шилo

Причината за инфлацията не е в Европа. В Гърция защо инфлацията е 1/3 от нашата? Като наближат избори и изпълзяват някакви световно неизвестни икономисти да плашат с инфлация...

.. много отдавна, още около нано-центъра на Стенмарк, че тоя Дацов .. е, ще никне там, където друго не! :О

Защо не каза, какви са тенденциите на пазарите, които да водят до повишаване на цените? Спекулативно ако е, може. И може би това подготвя. Обаче точно пазарите показват причини за поевтиняване на стоките, а не за повишаване. Единствено петрола скочи и то до 92-93 долара за барел, при положение, че преди година беше стигнал 115-120. Всичко друго е на дъно, спрямо година преди това - пшеница, царевица, слънчоглед, природен газ, метали, ел.енергия. Всичко това е на едногодишни дъна по стоковите борси. За какви условия за скок на цените говори.

.

ЗА ДАЛАВЕРИ!!

а еврото ще ни спаси от инфлацията ??? Онази , която идва от Евро ???

И затова ли инфлацията извън евро-зоната е на места до 2 пъти от тази в евро-зоната ???

https://prikachi.net/image/6rdYw

Не ви щем еврото , разберете го най-сетне!

Интересно , къде видя положително салдо ?

По телевизията. Какви глупости дрънка , не е истина

Тоя некадърник още ли го канят по студията? Любомир дацов е некомпетентен и невъзпитан комплексар. И става агресивно копеленце, когато усети, че го хващаш как лъже. Абсолютно безпредметно е да му давате публичност. Убийте го с мълчание.

Радев плюс Копейкин равно на 3000лева за евро...

Е щом Монката Паси го е казах , значи ще текне яко.....

Ние доматите с колците ги ядем. Какво значи се завръща? Тоя в магазин не влиза ли, да види какво става?

Тоя пишман финансист няма смисъл да се приема на сериозно.

РОБЛЕМЪТ с иракския дълг към България е бил сред темите за разговор по време на вчерашната среща в МВнР между външния министър Соломон Паси и посланиците на арабските страни у нас. ългария може да получи около 250 милиона долара по иракския дълг до една седмица. Това каза в интервю за радио "Свободна Европа" от Вашингтон министърът на финансите Милен Велчев.

Не го щем този комунистически дълг!! Искаме еврейски кредит...

Нещо си сънувал...ама била дежа в сиреч завръщане в бъдещето...