Коментари - "Локхийд Мартин" започна сглобяването на първия български изтребител F-16 | Бизнес.dir.bg
назад

"Локхийд Мартин" започна сглобяването на първия български изтребител F-16

Всички самолети за България ще бъдат произведени в завода в Грийнвил, Южна Каролина

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - "Локхийд Мартин" започна сглобяването на първия български изтребител F-16 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Урааа,ще имаме поне един...АКО НЯКОЯ ХРЕМА НЕ НАПАДНЕ САЩ!

И ще е готов 2035 г, ако разбира се до тогава доплатим още няколко пъти. Защото 2 млрд за уж 100%, вече минават 2.5 млрд и продължават да растат. Но това е надежден доставчик както казват всички Иксперти на хранилка към Америка за България и други родолюбиви организация.

Отварям шампанското !!!

За друго не знам, но военните компании в САЩ със сигурност трябва да черпят другаря путин ! Такива печалби и поръчки не са виждали от Студената война! Да не се окаже американски агент накрая ;)

Наели са китайците, почва производството :)

ㅤ

Щом се обявява така гръмко, значи самолетът ще е ръчна изработка. Това вероятно ще обясни и абсурдната му единична цена. Само да не излезе утре статия със заглавие "Първият самолет Ф16 за България все още се сглобява, но производителят свърши лепилото и тиксото"?..

В смисъл? Кой самолет не е ръчна сглобка? Тия детските дето са целите една пластмасова отливка може би?

В смисъл, че е ювелирен уникат като яйцето на Фаберже! Или поне така ще ни се продаде де! Единствен и неповторим от 70-те години на миналия век, ъпгрейдван през този век! Блок 70! Мдаааа! Все пак си е поколение 3+ …., но уникален на уникална цена за най-бедните държави - краде се от бедни, не от богати!

Болните амбиции на Радев и комисионерите. На България и трябва конкурентна икономика във високите технологии, а не летящи железа които ще падат като тухли при евентуално включване във война.

При евентуално включване не и да литнат....

Не е Радев обаче, а другарите Борисов и Каракачанов...дори до сащ летяха, да засвидетелстват дълбоката си колониална почит към господорите отвъд локвата...Е тва е корупционната сделка на десетилетието, за сведение на Кирчо и Еврейчо, щото те нали щяха да сборят корупцията , ама друг път...

Жестоко бъркаш! Тези еф-КИ са прокарани от Цвъки, за да спечели разрешение за закуска с президента им! И го направи на гърба на цяла България и под носа на тиквата! И сега плюва срещу тиквата и народа ни!

Не вярвам че самолет от 70г който ветреят у пустинята песен прави на ново .... Модернизират да...

абе почти като комунизъма.. плащаш вноска за кола и чакаш 20г. ... казах почти, защото при комунизма плащаш само вноска, а при капитализма плащаш всичко предварително. :)))))

Добре че до 3-я не се става...

Прочетох, че сглобяват Ил-16 за България...

ми трябва да минеш все пак 1-ви клас, за да се научиш да четеш

Като гледам над заглавието на статията - вече са успяли да оцветят чертежа с боичките.

Шест бойни и два учебни самолети без въоръжение. Полза от такива няма ,само пистата струва 500 милиона долара. Откъде пари за писти ?

Кой луд български пилот ще се самоубие с тези хвърчила, които не са тествани в цялата история на самолетостроенето.Не се знае какви дефекти имат .

Това наподобява ситуацията с Антоновския моста. И него така уркопитеците го взривяваха всяка седмица в продължение на 6 месеца и накрая Руснаците го взривиха. Та и тия всяка седмица започват да сглобяват самолетите за Селскостански Булгаристан.

Украинците само повреждаха моста, не са мислили да го взривяват, но накрая го взривиха барабар с руслямците на него уцелвайки заложения взрив.

Шило

Пак ли? Щот го писахте преди седмица.

Ибре ибреее довечера ще си отворя бира. Като едно време у комунизма, за една петилетка и ще го направят от плащането до последния

Ама те този завод постройха ли го най-накрая?!

Е ти какво си мислиш че има в завод за самлети? Ами пуснете си едно клипче в тубата и вижте стига се изказвахте така неподготвени.

скоро само ще се пречка във въздуха на "джигити", като на околовръстното

Почнахме през седмицата да я пускате тази информация.

Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

След 100 години втория....

Къде е "новината" не ми е ясно... От F16 има произведени 4604 бройки (четирихиляди шестстостин и четири) бройки (!) от ... 1974 година (!!!) до сега. Гледам тези числа и си мисля, сега вече ще има цели 4605 бройки (освен ако след 2018 не са произвели още някой)!! НЕВЕРОЯТНО! Абсолютно съкрушително!! Хайде сериозно, натресоха ни този самолет, на най-дървената възможна цена. Без алтернативи. Ясно е за чии интетреси иде реч. За авиацията - гражданска и военна в България... най-добре да запазим мълчание, защото ако се разприказваме няма да е за слушане.

БРАВО...сега иван+андрей или магардич да направят риалити предаване по повода, което да гледаме всяка делнична вечер в продължение на 4-5 години, докато дойдат при нас тези антики...

Последния месец, всеки четвъртък анонсират започване. Следващите 10 години така ли ще бъде ?!

Ураааа вече има първия болт.

Нали започват.

Много му е голям търбуха отдолу! Атомни бомби ли ще носи? :-(

Всичко може да носи, за това е целия вой!

Ще носи каквото наредят от Вашингтон. Според случая... после евентуално ще трябва България да я изнасяме нанякъде, освен ако едни 'ора не се смилят и не превърнат единствената писта от която ще излита туй нещо в картофена нива. Ще ни спестят някои неудобства.

Започнало сглобяването на самолетите, след като в новосглобения завод на Локхийт пристигнали произведените в Китай и Индия части и електроника за Ф16-70.

И какво му е българското? Да не би заводът да е в България, или частите, или работниците? Или да си го кажем, ако дойде заповед дали няма еничарите, които ще го ползват да нанесат удари по българските градове 'в името на демокрацията'. Просто колонията се отплаща на господаря, като мутрите от 90-те, трябва ни 'защита'

Платени са бе. Какви да са.

Ами да, богата България с най-лощата демография в целия свят плаща на своите 'съюзници', защо не? С такива съюзници не ти трябват врагове. Но спокойно, България скоро няма да има, така че няма какво да се нервираме.

Чакайте,ами комисионните за "Грипените"? Аха, като тези на Ленчето от ББР-то.

Внимавай да не си прищипеш пръстите в клавиатурата

България ще получи най-съвременния самолет от преди 50 години назад... и ще го получи след 10-15 години, за да може да се проверят добре системите.

мечтай си! Нов модел модернизиран F 16 ще получим и то съвсем скоро! То за това рашибозука е в амок, иначе нямаше да има такова врещене!

и рашибозука остава без ключова опорка! Сега какво ще повтарят за самолетите на чертежи? Пък и мисловните процеси за затруднени, както и плащанията в рубли!

Х а ха пък и нагли тия еврейски жалкарници бе. Откраднаха ни милиарди, а сега ни се подиграват , че почват и да сглобяват и след стотина години ще доставят ненужни железа... На украинските фашаци всичко безплатно се харизва, без да са членове на нато, а ние уж партньори , плащаме и нищо не получаваме. Много бързо вън и от нато и от ес....

Ф16 с дистанционно управление от Пентагона. Пилоти на екскурзия, в ковчег с бомби

Дрон 16 с човек на борда

точно това преди седмица. последно?

Тогава беше първият от тази серия, но за Бахрейн. :-)

Ами пак почват. Следващите 10 години така ще е. Всяка седмница ще има анонс, че почват. Да се знае.

От ДИР нещо са се объркали. Първият ни Ф-16 е от термоустойчиви, STELT полимерни елементи, печатани на стар 3D-принтер. Беше на бюрото на тиквата върху пластмасова поставка. Този е вторият - в реални размери. Останалите ще ги пуснат в „Млад техник“ и всеки пилот ще може да си го сглобява в гаража.

До сега стройха завода-цеха сега почват да ги правят. Дано и от Турция докарат части.

С този материял ще ни захранват всеки месец, преди нас на опашката са Бахрейн и Словакия

Много добре. Дано. Част от проблема на продажните украинци е, че не замениха на време руските каруци. Сега и да им подаряват западни самолети, няма кой да хвърка с тях. Та колко български пилоти завършиха курса на обучение ?

Много точен коментар.

Точен ама за,секция вицове

Руските са пи добри не се стопанисват правилно. И тези ще станат скоро на скрап по.

Имаше едно видео от 1990-те за разликата между американските и руските самолети. Американците гледат прашинка да няма, да не пострада безценното самолетче - даваха група пилоти и механици, как обхождат и оглеждат внимателно за частици и камъчета, които биха могли да бъдат засмукани от реактивния двигател и да го повредят. Руснаците просто правят техниката издръжлива и устойчива, защото по време на война няма кой да ходи да чисти малки камъчета.

Погледнах календара. Ми, не е 1 април.

Шестнадесет пилота са в САЩ и се обучават от една година вече.

Самолетите бяха поръчани от Бойко за да замаже очите на американците и да го оставят да построим Турски Поток. Тръбата е построена и работи, задачата на самолетите е изпълнена!

Па си умен беее.

Цялата пара в свирката. Тези реклама ли си правят или самолети са започнали да сглобяват 5 години след 100% авансово плащане? Явно искат парите авансово 100% и за следващите самолети, които ще започнат да сглобяват след 10 години, а дотогава я НАТО няма да съществува, я Бълграия ще остане само територия, населена с американски бази.

Ние ще имаме F-16, ма друг път, но турците си имат вече С-400.

Имат си. Могат да си ги заврът в задния двор. Вижда се в Украйна какво дърво са С300 и цялото руско оръжие. Дойдоха няколко тежки американски тупалки и руските орки избягаха като мишки.

Ако американците им дадат и далекобойни тупалки руските орки съвсем ще се искат.

Глупости! Явно четеш само DW. C-300 Сса едни от най-желаните от украинците системи. Искаха да им дадем и наличните в България! Ако руските системи бяха толкова лоши, чичо Сам отдавна щеше да е "прилапал" Русия!!!

Ганьо мисли, че самолета е като кутия цигари, влизаш, поръчваш, плащаш и ги взимаш. То за кола се чака, бе Ганьовци. Нова кола, не вашите опърдени голфове от Италия. Цял свят прави едно и също, Ганьо Тъпанара все си мисли, че е по-специален. И все преебан ходи.

То за кола се чака ,ама не се предплаща,само капаро.Аз не знам някой да плати неща 100%и да чака 5г да почнат да му го правят.Ама ти ги разбираш,нали си умничък

Ние сме към Кремъл, тия самолети нямат бъдеще!

Браво! САЩ са истинските ни стратегически партньори срещу руската заплаха!

Нямаше ли такова заглавие и преди няколко дена? https://www.dnes.bg/bulgaria/2022/11/21/zapochna-proizvodstvoto-na-f-16-za-bylgariia.551309 Или ни смятат за идиоти и не помним и така през месец, два ще пишат - Започна производството на F-16 за България.

"Изтребителите F-16 Block 70 за България са в процес на производство, съобщиха от компанията производител "Локхийд Мартин", предаде БТА" Явно първият им опит е бил неуспешен;)

Не го щем. Няма да можем да плюем с пяна на устата.

Да помогнем с нешто? Барем да додем да почерпим с ракикя и наденица домазлък? Белким се ускори раотата, че дорде ваште аджамии го сглобат тоа самалет, мое и вече да не потреба и нема да има на кой да го шитнете.

Защо, мислиш, искат парите предварително? Дреме им, те парите ще си вземат, че може и самолетите да им останат ...

Що толкова бързат по споко догодина втория и така...

Започна сглобавянето, първо направиха държача за чашката с кафето, после се инсталира хладилник и ако има време до края на годината може да се сложи и огледало, да ни е честит Ф-16 ...

През Септември, 2018, Локхийд Мартин публикуваха прес релийз в който Вивек Лалл, Вице-президент на Локхийд Мартин Аеронаутикс, оповести че са сключили договор с Тата за това че крилата на всички бъдещи Ф-16 ще бъдат произвеждани от Тата Адвансед систем Лимитед в... Индия, а от Тата допълниха че електрониката на тези самолети също ще е тяхно дело... Така че Завода в Грийнвил e единственото място в което ще бъдат СГЛОБЯВАНИ части произеведени по целия свят;)