Коментари - "Локхийд Мартин" започна сглобяването на първия български изтребител F-16 | Бизнес.dir.bg
назад

"Локхийд Мартин" започна сглобяването на първия български изтребител F-16

Всички самолети за България ще бъдат произведени в завода в Грийнвил, Южна Каролина

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - "Локхийд Мартин" започна сглобяването на първия български изтребител F-16 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече е изработена първата шайба за първия болт с диаметър 2мм, съобщиха от Локхийд Мартин

пак ли

Айде по бързо, че Вова не чака.

Всеки американски изстребител кур във военната икономика на долните рашанци!

Като дойдат можем директно да ги дарим на Украйна! На нас и без това не са ни нужни, като се има предвид еърполисинга, който осъществяват нашите съюзници!

Урааа урааа ,след три години мъки,пробната серия на F16- B70 за българите.Ние бегейците сме с предимство в пробите.Проба грешка проба ало ало.Страхотна сделка на Бойко със САЩ ,подобно на платения с нашите пари транзитен руско - турски газопровод за Сърбия и Унгария.Браво бате Бойко умен си ,че даже полу умен .

През Септември, 2018, Локхийд Мартин публикуваха прес релийз в който Вивек Лалл, Вице-президент на Локхийд Мартин Аеронаутикс, оповести че са сключили договор с Тата за това че крилата на всички бъдещи Ф-16 ще бъдат произвеждани от Тата Адвансед систем Лимитед в... Индия, а от Тата допълниха че електрониката на тези самолети също ще е тяхно дело... Така че Завода в Грийнвил e единственото място в което ще бъдат СГЛОБЯВАНИ части произеведени по целия свят;)

Започна сглобавянето, първо направиха държача за чашката с кафето, после се инсталира хладилник и ако има време до края на годината може да се сложи и огледало, да ни е честит Ф-16 ...

Що толкова бързат по споко догодина втория и така...

Да помогнем с нешто? Барем да додем да почерпим с ракикя и наденица домазлък? Белким се ускори раотата, че дорде ваште аджамии го сглобат тоа самалет, мое и вече да не потреба и нема да има на кой да го шитнете.

Украинците не могат да ги карат. Иначе отдавна щяха да им подарят стотици бройки.

Не го щем. Няма да можем да плюем с пяна на устата.

Нямаше ли такова заглавие и преди няколко дена? https://www.dnes.bg/bulgaria/2022/11/21/zapochna-proizvodstvoto-na-f-16-za-bylgariia.551309 Или ни смятат за идиоти и не помним и така през месец, два ще пишат - Започна производството на F-16 за България.

Браво! САЩ са истинските ни стратегически партньори срещу руската заплаха!

"Изтребителите F-16 Block 70 за България са в процес на производство, съобщиха от компанията производител "Локхийд Мартин", предаде БТА" Явно първият им опит е бил неуспешен;)

Ние сме към Кремъл, тия самолети нямат бъдеще!

Ганьо мисли, че самолета е като кутия цигари, влизаш, поръчваш, плащаш и ги взимаш. То за кола се чака, бе Ганьовци. Нова кола, не вашите опърдени голфове от Италия. Цял свят прави едно и също, Ганьо Тъпанара все си мисли, че е по-специален. И все преебан ходи.

Ние ще имаме F-16, ма друг път, но турците си имат вече С-400.

Цялата пара в свирката. Тези реклама ли си правят или самолети са започнали да сглобяват 5 години след 100% авансово плащане? Явно искат парите авансово 100% и за следващите самолети, които ще започнат да сглобяват след 10 години, а дотогава я НАТО няма да съществува, я Бълграия ще остане само територия, населена с американски бази.

Самолетите бяха поръчани от Бойко за да замаже очите на американците и да го оставят да построим Турски Поток. Тръбата е построена и работи, задачата на самолетите е изпълнена!

Много добре. Дано. Част от проблема на продажните украинци е, че не замениха на време руските каруци. Сега и да им подаряват западни самолети, няма кой да хвърка с тях. Та колко български пилоти завършиха курса на обучение ?

Па си умен беее.

Имат си. Могат да си ги заврът в задния двор. Вижда се в Украйна какво дърво са С300 и цялото руско оръжие. Дойдоха няколко тежки американски тупалки и руските орки избягаха като мишки.

Много точен коментар.

То за кола се чака ,ама не се предплаща,само капаро.Аз не знам някой да плати неща 100%и да чака 5г да почнат да му го правят.Ама ти ги разбираш,нали си умничък

Точен ама за,секция вицове

С този материял ще ни захранват всеки месец, преди нас на опашката са Бахрейн и Словакия

До сега стройха завода-цеха сега почват да ги правят. Дано и от Турция докарат части.

От ДИР нещо са се объркали. Първият ни Ф-16 е от термоустойчиви, STELT полимерни елементи, печатани на стар 3D-принтер. Беше на бюрото на тиквата върху пластмасова поставка. Този е вторият - в реални размери. Останалите ще ги пуснат в „Млад техник“ и всеки пилот ще може да си го сглобява в гаража.

Руските са пи добри не се стопанисват правилно. И тези ще станат скоро на скрап по.

Погледнах календара. Ми, не е 1 април.

Защо, мислиш, искат парите предварително? Дреме им, те парите ще си вземат, че може и самолетите да им останат ...

точно това преди седмица. последно?

Ф16 с дистанционно управление от Пентагона. Пилоти на екскурзия, в ковчег с бомби

Ако американците им дадат и далекобойни тупалки руските орки съвсем ще се искат.

Глупости! Явно четеш само DW. C-300 Сса едни от най-желаните от украинците системи. Искаха да им дадем и наличните в България! Ако руските системи бяха толкова лоши, чичо Сам отдавна щеше да е "прилапал" Русия!!!

Х а ха пък и нагли тия еврейски жалкарници бе. Откраднаха ни милиарди, а сега ни се подиграват , че почват и да сглобяват и след стотина години ще доставят ненужни железа... На украинските фашаци всичко безплатно се харизва, без да са членове на нато, а ние уж партньори , плащаме и нищо не получаваме. Много бързо вън и от нато и от ес....

и рашибозука остава без ключова опорка! Сега какво ще повтарят за самолетите на чертежи? Пък и мисловните процеси за затруднени, както и плащанията в рубли!

България ще получи най-съвременния самолет от преди 50 години назад... и ще го получи след 10-15 години, за да може да се проверят добре системите.

Чакайте,ами комисионните за "Грипените"? Аха, като тези на Ленчето от ББР-то.

И какво му е българското? Да не би заводът да е в България, или частите, или работниците? Или да си го кажем, ако дойде заповед дали няма еничарите, които ще го ползват да нанесат удари по българските градове 'в името на демокрацията'. Просто колонията се отплаща на господаря, като мутрите от 90-те, трябва ни 'защита'

Дрон 16 с човек на борда

Да, такива бяха лозунгите по Татово време! " Всеки прибран мамул, пирон в ковчега на империализма"!!!

Тогава беше първият от тази серия, но за Бахрейн. :-)

мечтай си! Нов модел модернизиран F 16 ще получим и то съвсем скоро! То за това рашибозука е в амок, иначе нямаше да има такова врещене!

Имаше едно видео от 1990-те за разликата между американските и руските самолети. Американците гледат прашинка да няма, да не пострада безценното самолетче - даваха група пилоти и механици, как обхождат и оглеждат внимателно за частици и камъчета, които биха могли да бъдат засмукани от реактивния двигател и да го повредят. Руснаците просто правят техниката издръжлива и устойчива, защото по време на война няма кой да ходи да чисти малки камъчета.

Започнало сглобяването на самолетите, след като в новосглобения завод на Локхийт пристигнали произведените в Китай и Индия части и електроника за Ф16-70.

Платени са бе. Какви да са.

Много му е голям търбуха отдолу! Атомни бомби ли ще носи? :-(

Ами пак почват. Следващите 10 години така ще е. Всяка седмница ще има анонс, че почват. Да се знае.