Коментари - Латвия, Дания и Италия отчетоха под 1% инфлация, еврозоната - 2,8%, ЕС - 2,6%, България - 3,5% | Бизнес.dir.bg
назад

Латвия, Дания и Италия отчетоха под 1% инфлация, еврозоната - 2,8%, ЕС - 2,6%, България - 3,5%

В сравнение с януари годишната инфлация през февруари се понижава в 20 страни, остава непроменена в пет и се повишава в две

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Латвия, Дания и Италия отчетоха под 1% инфлация, еврозоната - 2,8%, ЕС - 2,6%, България - 3,5% | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

80 години управлява кремъл, чрез шумкарите, където хората бяха три пъти грабени, където се насилват народа да се кланя на чужди паметници, там където за "национален" празник е обявен ден поредното чуждо имперско завоевание, там където корупцията е свързващото лепило, а политическите убийства практика - винаги има инфлация и мизерия!. . трябва ни нов 10-и ноември - в стил чаушеску

пффф

Основен лихвен процент на Руската централна Банка - 16%. Е, това беше последно като проверих преди няколко дена. Сега са си блокриали сайта да не може да им се вижда от Германия. Те сами са си го блокирали. ЕС няма нищ общо. Защитават се от ДОС атаки... :))))) Поне така пише, но по-вероятно прикриват некадърност заради срив във системата. :) п.п. Който вярва, че централна банка ще държи лихва по висока от инфлацията да пише на лични, ще му продам едно НДК.. :))) Почти ново... :)))

Що ви блокират сайтове в свободна Германия :)

един от най-кухите,но за сметка на това упорити тролове,на всяка манджа мерудия и специалист по всичко:))))))))))))))))))Но не може да му се отрече-трудолюбив е и заработва сериозно,няма статия без негови коментари под нея:))))))))))))))

пффф

Четенето с разбиране, боли ли? Питам, щото гледам, че не си го практикуваш упорите, че и се гордееш с това. :)))

"Германският финансов министър Кристиан Линднер предупреждава собственото си правителство, че държавните финанси бързо излизат извън контрол и правителството трябва да промени курса и да приложи мерки за икономии. Спорът за разходите обаче се очаква само да ескалира, като бюджетните дефицити ще предизвикат открити сблъсъци сред тройната ляво-либерална коалиция, управляваща страната." Гледай си кочината!

пффф

Гледам си я. Хубаво ми е. Мухонасранска не е опция все още. А ти? Що се мъчиш в ЕС? :)))

Мачкай Денков! На прав път си.

Инфлацията намалява.........цените растат. Който не го разбира, не е учил икономика....или политика по-точно.

За да намалеят цените трябва да има дефлация. Имаме ли инфлация - увеличаваща се или намаляваща, цените винаги растат - в първия случай с повече, във втория - с по- малко, но растат.

Намаляваща инфлация не ли дефлация.......питам за един политик :)

Не е. Когато в 3 поредни месеца инфлацията е 5, 4 и 3 процента, тя е намаляваща, но все пак инфлация - цените растат, но със забавен темп. Когато инфлацията за 3 месеца е -5, -4 и -3 процента, тогава реално имаме дефлация и цените падат.

Та значи......имаме инфлация за последните 30 години, аз лично не съм виждал цени да падат :)

пффф

Дори не знаеш какво е дефлация, но имаш мнение по въпроса... Как става така? Защо товето мнение да има същата тежест като на този, който има знания по въпроса?

Пффф......ти знаеш ли какво е дефлация? Виждал ли си в живота си "дефлация"

От отправната точка от която сравняваш. Спрямо предния месец може да е 3-5% и да намалява /месец по месец/, но спрямо 2019 г. след като се е увеличила с 40% /първата графика/, после и дефлация да имаш спрямо предния месец, за 2019 пак си е инфлация. Или казано другояче, трябва дълго време да се задържи дефлацията, за да стане сиренето пак 8 лв. както преди 5 г., примерно.

пффф

Да, знам какво е. Не не съм виждал. Ако си мислиш, че дефлацияте е ебахти якото имаш още доста по печетеш преди да почнат да ти стават ясни нещата. Преди непрекъснато се пишеха статии, как инфлацията в ЕС е под 2% и това е лошо... Ама не ги помниш, щото не те интересува.