17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на банкери, сливания на банки и отписвания на лоши кредити към колектори, които никой не обясни как се появиха, но важни са наградите на супер мениджърите в банковия сектор, а корона вируса е виновен за всички последващи ваши спестовни неудачия

да , ама не, короната не е случайна и няма да е подобно а пагубно

Този път реално икономическата криза е скрита зад вирусна епидемия. Маркс се оказа прав с някои изключения. В наши дни цялата планета е вече отдавна капиталистическа и няма място за нови териториални експанзия. А, тази система може да съществува само в постоянна териториална експанзия, завладяващи нови територии извличайки евтино суровините им и вземайки хората за новите нископлатени роби. Това вече няма как да се осъществява повече и изходите са само 2 или революция и смяна на системата или масово унищожение на населението и останалите ще живеят в банков концлагер!

От повече от година се нагнетява световна финансова криза... Е, намериха решение вече. Модела капитализъм се изчерпа... И то, не поради пороци на икономическата теория, колкото пречупването и през човешката алчност и безочие. И накрая ще си спомним Маркс /не че е прав за всичко/ - само труда може да добавя стойност. Правенето на пари от пари чрез финансови инструменти, достигна извратени нива. п.п. базата е готова, нямаме обаче теория за надстройката. Дано този път да е без революции или световна война.

Сега разбирате ли ние с какво се преборихме?И какви жертви ни коства всичко това.

Ясно е вече, че кризата започна. И ще има много по-сериозен ефект от кризата през 2008. Говореше се, че ще започне от Китайските ипотечни кредити, но стана нещо малко по-различно.

няма да пуснат....короната е вторият пирон в ковчега на ес-след брекзит...

Тъй, тъй лельо, ще пуснете пак печатницата. Зор му е на някой за ликвидността като няма реални активи. Няма да се ходи вече на работа по 8 часа на ден, няма да работят детските градини, ще се препълнят болниците, ще умират повече възрастни хора, доставките от Китай и пътуванията ще се ограничат, а вие ще пуснете супер лесно финансиране. И какво ще правим с това ? То поне да раздавахте земя или злато, а то измислени цифри.

Пепел ти на устата. Добре, че и светлите не спят, иначче всички да са умрели. От паника най-вече.

Mного по-тежка ще е кризата от тази през 2008, но още нямат представа. Tуризъм, авиокомпании, автомобилна промишленост, говорим за десетки трилиони преки и косвени щети. Преди години беше свински, птичи грип и какво ли не, сега коронавирус, догодина какво?... Догодина каквото ни измислят от американските лаборатории...Въпроса е - кой има полза от всичко това? И тогава ще разберем кой го е пуснал и още повече кой раздува паниката за него !!

Как така ще се срине финансова система от една епидемия?Натрупваните проблеми от ВСВ вече не могат да се скрият,не и при наличието на играч като Китай.Скоро ще проличи какво всъщност е капитализма-система на крадци,мошенници,маниаци и супер алчни копелдаци.....

Тази ,на снимката ... дали е била "ухажвана"... или мъжете са се плашели от нея ????;)

Много по зле ще е. През 2008 цените на имотите се сринаха с 40%, а сега предстои да потънат с над 60%. Тия, които накупиха досега имоти с изкуствено надути цени ще се поболеят, някои ще се поминат, трети самоубият, защото няма да може да преживеят огромната си загуба.

То не е само загубата от срива на цените ... огромна част от тези имоти са купени с кредити, които напоследък са с доста ниска лихва. Да, но при криза лихвите логично отиват нагоре, съответно онези, които са теглили кредити на ръба на възможностите си ще затънат ... отделно сринатата икономика ще доведе до фалити и свиване на много бизнеси, т.е. съкращения, т.е. още неплатежоспособни длъжници. И всички тези няма как да бъдат спасени, защото дори и при желание да се отърват от имота, то ще е с огромна загуба, т.е. пак ще си останат длъжници. Това няма да е просто криза, а направо катаклизъм ... конкретно в сферата на имотите и още някои съпътстващи, които няма да спомена поради законови причини.

Време е фокусът да се премести от джендър-кемтрейл-флатърс-веган-булшит към основните човешки нужди - храна, вода, здраве, енергия, инфраструктура. Една криза ще измести фокуса по естествен път.

Шапка ти свалям! Благодаря.

Световна финансова криза щеше да има и без този вирус. Лошото е, че с него кризата може да стане катастрофа ... Леден съм в БГ колко КТБ-та ще има ...

Това да не е модерния вариант на въпроса кое е първо- яйцето или кокошката;)

Най-лошо е да се биеш с травестит... мъжка сила, съчетана с женска злоба !

ЧУЙТЕ ХУБАВО! НЯМА СЛУЧАЙНИ ДУМИ У ТАЗИ ЛЕЛЯ! ТЕ НИ КАЗВАТ, ЧРЕЗ НЕЯ, ЧЕ ФИНАНСОВАТА КРИЗА ЗАПОЧНА! НИЕ ЧАКАХМЕ ДА ПОЧНЕ КАТО БОРСОВА, НО ТЕ РАЗНООБРАЗИХА /ТОЗИ ПЪТ/ СЦЕНАРИЯ И КРИЗАТА ЗАПОЧНА КАТО ЗДРАВНА! ВЕЧЕ НЯМА НИЩО СИГУРНО В ТОЗИ ПОБЪРКАН СВЯТ, ЗАЩОТО ТОЙ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПСИХОПАТИ! ОСВЕН НА БОГ, НЯМА НА КОГО ДА СЕ НАДЯВАМЕ, МОЛЕТЕ СЕ!

Абе едно време имаше много хубави автомати АК. Защото лозето не ще молитва, а мотика ...

Те пак са си хубави, само че ние остаряхме, а младите като не знаят казарма, и им пълнят главите с джендърски философии и те ти го резултата ! :)