Коментари - КЗК се обяви против по-ниските цени на хранителни стоки от първа необходимост | Бизнес.dir.bg
назад

КЗК се обяви против по-ниските цени на хранителни стоки от първа необходимост

От комисията предлагат да се предоставят индивидуални пакети продукти и топъл обяд

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - КЗК се обяви против по-ниските цени на хранителни стоки от първа необходимост | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гербаджийката,която оглавява комисията вече половин век и е наредено от мутрата да прави мръсно на кабинета.Мутрите губят София и са бесни.Атакуват правителството от всякъде.

На козяците все някой ви е виновен, ако не е Путин, ще е Си, ако не е той- Ким ун нещо си. В нашенски план- че гербаджиите са част от вашата сглобка, какво ревеш? Откакто ГЕРБ са на власт, е американско управление на нашата територия, отивай пред посолството да се оплачеш.

все едно да накараш да намалят цените А1 или Теленор или как се преименуваха останалите за още по-големи пеяалби! Идиотите и до днес продават всички пакети с интернет които бабите не могат ползват, а тези възрастни които могат може зрението им да се е скапало. Но няма пакет телефон без интернет Сега и Всички други монополисти искат само през интернет да си проверяваш колко те лъжат Сега искат същото като с А1 и Виваком да го вкарат и в битово електроснабдяване уж за да имало конкуренция. Но истината е друга - за да има неограничено и неконтролируемо каяване на цените! А1 дори нямат на сайта си опция за оплакване молба за неправомерно взети пари, в офисите им не ти дават да подадеш жалба трябвало само през моят А1 на телефона Тоест никой по никаккъв начин да не може да се жалва от монополистите Тази организация за зашита на конкуренцията трябва да се закрие защото тя облагодетелства всички монополисти криейки се под този лозунг

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) защитава интереса/печалбите на едрия бизнес и прикрива спекулата им

Цялата политическа клоака барабар с измислените им контролни органи работят само и единствено в интерес на големите вериги и едрият бизнес. Хората са само дойни крави, които са поддържат крадливата система!

Има един истински критерий за социалните и политически процеси и той не е КЗК, а историята. А тя показва, че силни и велики са ставали държави, чийто управници овреме са проумяло, че най-важното богатство са хората. Народът на първо място, останалото са удорми!

Това да не е комисията за защита на картела???? Тия дотолкова ни обезвериха, че хляба и 10лв да стане пак ще папкане.....

След излушването на Цанов ми е ясно вече защо институцийте не работят в БГ

Според мен КЗК трябва да бъде веднага закрита защото не върши нищо съществено и даже в някои случаи пречи на населението Как пък веднъж не откриха едно картелно споразумение в България

Според мен трябва да има критерии за социално слаб, които да са на база семейна единица (включително живеещи на един адрес), притежавана собственост, доходи. Да са на стъпала. И оттук да се подпомагат нуждаещите се. Инструменти много - намалени данъци, намалени или безплатни социални услуги, жилища, поименни ваучери, засилено социално подпомагане, съдействия за преквалифициране и т. н.

Трябва, разбира се! Защо не го направиха 30 години? Ке ти кажа - защото бяха много заети да грабят и за собствените си ненаситни задници!

Просто обаче нашите умни бизнесмени, мутри и имвеститори, ПРЕДПРИЕМАЧИ решават не да създават подобни центрове и кампуси, а правят хотели например. Инвестират в курви и кафенета. Правят фитнес зали. Създават дюнери и игрални зали за хазарт. Ако предприемачите и частната инициатива ги беше грижа за слабите щехме да имаме горното изброено от теб. Ама нямаме. Имаме тематични ресторанти, итиалианска, мексиканска, испанска, тайландска кухня в София такива фенси-шикозни местенца да водиш мацки, да паркираш лъскава колата. Да е хайлайф. Друго се залага колега. От друга страна, можеха вместо хотели и басейни, да направят достъпни жилищни комплекси за простолюдието като бунгала тип сглобяеми паркове. Не! Трябва да бъдат блокове, сгъстени най-най натъпкани, където няма транспорт никакъв. Можеха тези мутри или предприемачи да вкарат пари за частна мрежа от скоростни влакови трасета София-Варна с влак за 1 час! 450км/ч. НЕ - вместо това наргиле бар. Такива са ни демократите.

Те предлагат топъл обяд...хората преди на тези да им "хрумне"това вече го направиха, и то на доброволни начала ! А тези от КЗК защитават бизнеса, а не потребителите...а свободна конкуренция, е вече Изтърка мит ли беше, слава ли беше...

Топъл обяд...А може ли вие които предлагате "топлия обяд" да ви накиснем във врящия казан а?!

Най-добрият регулатор на цените е отказът на клиентите да купуват дадена стока. Както преди години Димитър Попов ни призова: " За Бога, братя не купувайте!", е актуално и в момента, докато пазарът се вразуми.

За имотите го говоря и твърдя вече 2-ра година да спрат да купиват. Обаче не и не. Хората искат да си съхранят парите и от няма къде давай да взимат на 'връх'. Страх лозе пази. Но хората са прави за себе си. Инстинкт за съхранение. Няма как да обвинявам никого. Обаче на теория ако дружно всички спрем да купуваме ще рухне все някога. Стига да сме дружни. Обаче винаги някой хитрец ще наруши и ще налази добрите локации. Дружбата беше дотук. Вече е спасение по единично, за жалост. Успех на печелившите играчи, а тия ,където таят надежди живи и здрави, студена вода, поне сте спестили пари и за тънък наем има, балони и мехури във водата.

А ОТ БРЦК ... СА ПРОТИВ ТИЯ МАЙМУНИ ДА СА ЖИВИ,:))

Искам да закрием КЗП и КЗК. Напълно паразитни и безполезни.

За много органи и институции в България според мен е много по-добре да се закрият и изградят отново както и с които трябва! С прокуратурата и съдът една от най-належащите, а и службите…

Това е комисията за защита на конкуренцията монополите и олигополите. КЗК конкуренция не е видяла никога и никъде

Е, как така смъкването на цените ще "доведе до ограничаване на ценовата конкуренция"? Ами какво е конкуренцията, ако не предлагане на по-качествени стоки на по-ниски цени!

“Сит на гладен не вярва!”! Тия безхаберници и търтеи не искат да видят и проумеят - не ги е грижа! - че в България, най-бедната и разграбената в ЕС И ЗАРАДИ ТЯХ, заради кражбите през високите КАРТЕЛНИ и разбойнически цени и надценки (нижте например дега скандалът с … ЛЕКАРСТВАТА!!!) на стоки и услуги, защото десетилетия не си вършеха работата - има много пора които наистина вече изнемогват, и това е единственото правителство които наистина работи за хората и се опитва да им помогне!

Скандалът с лекартвата е, че чичо Доктор като ти изпише рецепта за лекарство на Файзер, например, на стойност 200 лева, аптекарят няма право да ти го замени с лекарство на Майзер за 50 лева (при същата развасофка и същото активно вещество), както беше досега. Щото чичо Доктор чака комисионна от Файзер, а от Майзер не дават. Това правителство работи само за Козяк. Какво каза академичният Мишок за либерализацията на цените за тока на битовите потребители- можело да поскъпнат, ама с малко. На чужд гръб все е малко.

Дори и така да е - сто пъти е по-добре да работи с и за американците, отколкото за бандитште в Кремъл и Путин, ако само това е реалния избор в Момента! Но не е точно така - ние све член на ЕС! Така че и тази опорка доста издиша..

"Дори и така да е - сто пъти е по-добре да работи с и за американците, отколкото за бандитште в Кремъл и Путин ..... " Ето това е издишащата опорка. Че герберастите 12 години работиха с и за американците, а днес са в сглобка с ококорените простоидиоти (и ДПС). Къде ви намират такива от "Козяк" 16 ..

И на КЗК да им е.. баницата сладка! И тези измекяри и нещастни меркантилни марионетки са като т.н. профсъюзи и лидерите им в България. Тези 30 години спаха на ушите си и не виждаха безбройните кражби, корупция, безобразия и пране на пари, и варварското ограбване на хората по всички възможни и невъзможни намини - вкл. и особено с цените на храните и стоките и услугите, Монополите в някои основни отрасли се виждаха и от Космоса, но само тези мошеници и тунеядци на заплатка и бонуси на ги виждаха! А сега решили да се изокат, щото нали трябва да се плюе и бутне това правителство, от което те (господарите им) нямат далавера!

А защо не поискахте становище преди измислената ПР акция, това е нищо друго, но за толкова му стига акъла!

КЗП да не би да са в кома?

Ама така е...защо да са ниски като може да се вдигат всяка седмица?!!

Нормално-в държавата на ПееФ и простата тиква, и продажната ДБ

КЗК не видяха нарушаване на правилата на конкуренция в половин дузина сектори, в които има твърде голяма концентрация и следователно голяма ценова власт в ръцете на малко на брой компании. В същото време се противопоставят на идеи за ограничаване ръста на цените, които с успех са прилагани в САЩ и Франция. Намирисва на некомпетентност.

Смърди на КОРУПЦИЯ.

ако Комисията за Защита от Конкуренцията беше изразила становище в полза на обикновените хора;)А в същото време в Германия основните стоки продължават да се ползват от облекчено данъчно облагане(ДДС 7%)...Явно сме доста по-богати от тях,или поне членовете на т.н. КЗК;)

И да не забравяме : "Кой не скача е червен" !!! Положението е " Тирири рам, тирири рам".