КЗК проверява две големи фирми за скандала с фалшивото овче сирене
То е продавано като "100% овче", но съдържало и краве мляко
Обратно в новинатаКоментари - КЗК проверява две големи фирми за скандала с фалшивото овче сирене | Бизнес.dir.bg
Коментари
всички путлерасти от дира да ми ядете сирниту от кура ще ви еба майката фостата курви ебани ;- )))
Нищо ново под слънцето- А кой ще проверява Пилешкия пастет, със съдържание месо от ЕПЖ, или "пуешкия" такъв???? Или щото едните пишат, че пуешкия пастет се прави от ЕПЖ, а тея не пишат?
Сетила се Мара да се побара. Ако проверявате редовно и си вършите работата няма да се случват тия работи, но на всички е ясно, че повечето фирми в България си имат лобита в парламента, които да ги защитават, а ние хората плащаме за скъпи боклуци
Да ги изследват и за Съдържание на лепило С-200 Имам подозрение, че повечето ги правят с С-200 ицинквайс. Такса правят и майонезата (там слагат жълта боя) и млечната салата.
Учудващо е, че вътре въобще има мляко. Иначе, че не е 100% овче е ясно, защо да не сложат и краве и да го продават с 10лв. отгоре.
Няма нито едно истинско сирене, само дето цената му е като за 100%-во че и добре озряло.
Поредните умници, дето никога не са стъпвали в мандра, умуват:) Оня смехуран, дето обяснява 50% краве, 50% палма и вода, да вземе да се гръмне, щото отдавна сиренето с палма е с отделен етикет и под друго наименование.
Долни алчни боклуци, които сега ще обясняват как погрешка в една партида е попаднало краве мляко. Дано някоя медия се размърда и провери какво би се случило при такава измама в Германия, Италия, Чехия, Полша. После цял парламент и политически партии нека предизборно ги питат и обяснят, защо според законите и контрола в България това е възможно и тези "производители" алхимици не са затворени, а имуществата на собствениците запорирани. Пълни са болниците ни с онкоболни и вякакви други стомашни, кардиологични, неврологични и бъбречни болни. Вината е много и в псевдопроизвоството на храни и напитки, а реално химически бъркочи.
Това някакъв виц ли е? 99% от сирената имат вкус на тебешир - как познаха кое е краве, кое е овчо. ? Те освен това се и правт от палмова мазнина и някаква суроватка, някой беше показал как се правят и каква е далаверата. А по отношение на цените - имам чувството, че работата на продавачите е по цял ден да стоят и да се чудят на коя стока каква табелка с по-висока цена да сложат. С това се занимава половината български народ, че нали сме тарикати и трябва да вдигам цените. А тия от разните комисии, когато не си бъркат в носа, ходят да правят мизерии по малкото читави и честни търговци, които не си плащат под масата.
Не яжте кисело мляко, защото то не е истинското българско кисело мляко. Не яжте кашкавал и сирене, защото те не са истински, независимо от цената. Не яжте колбаси, меса, пилешко и т.н., защото не знаете с какво са хранени тези животинки. Не яжте плодове, зеленчуци, консерви и пр., защото не знаете с какво са пръскани. Изобщо, не яжте! Ако го направите, това е за ваша отговорност. Това е България в момента. Сърдете се на себе си.
Купувам от Лидъл сирене по 9лв/кг...не е перфектно,но задоволително. Имаше и козе кисело мляко по 1,50 ,но го спряха....бе добро Бъдещето ще направи качествената храна , много скъпа,поради изменение на климата, презастрояването, застаряването Ще ядем смлени насекоми след време
Всичко от хранителната ма..ия е пълно с боклуци, които ни тровят. И после ще ми съобщават болните и починатли от ковид. Що не борите болните и починали от боклуците, с които ни тровят?
Добре, че живея в чужбина и пазарувам сирене от места различни от българските магазини, където не правят компромис с качеството. Последният път румънеца ми каза, че сиренето което са внесли от България не е добро и са им го върнали, предложи ми румънско което не беше лошо и беше увито в овча кожа.
Забравих за хляба... Никога не съм предполагал, че от жито могат да се появят 1101 модела хляб.
Кой да отглежда качествена храна? Ще платиш ли 3 лева за кофичка кисело мляко и 20 лева за сирене
О, каква приятна изненада, все пак сиренето съдържало мляко? Макар и не каквото трябва. Дълбоко оценявам уважението, което производителите проявяват към клиентите си все пак, можеше пак да минат с кокосова заготовка и украинско сухо мляко и много вода, хахаха
А сега - клиента виновен. Това, че българина тарикат и гледа по-евтинко да вземе , извинение ли е да му пробутваш кисел продукт вместо оцет и маргарини вместо масла и сирена?
Преди 5-6 години започнах да си правя сирена у дома. Но понеже имах нужда от допълнително обурудване за по големи количества мляко, реших да си потърся тенджери, решетки и тям подобни устройства за да мога да преработвам поне по 20л мляко...така и така хамалогията е еднаква както за 5, 10 или 20л мляко. търсейки в мрежата попаднах на един сайт, който работи само с програми от ЕС за доставка на обурудване за мандри. И няма да повярвате какви машини видях. Направо ми се уплаши окото. Машини от сорта на хомогенизатори на мляко със други мазнини, инжектори на протеини, имаше още 2-3 който просто съм им забравил имената....така, че направете си сметка за какво сирене става въпрос и за какъв кашкавал. Сега като си сметна сиренето и кашкавала пак ми излизат някъде там - 30-50лв за килограм, но кашкавала ми е наистина овчи и е отлежал наистина поне 3 месеца, да не кажа че имам и по стари...и така.
Връща се позорната практика от 90-те, тогава съвсем не бе рядко срещано да си купиш червен пипер от смлени керемиди или френско червено вино от бяло грозде и боя за яйца!
Аз незнам за какво са ни тези агенции по храните и кзп щом никой не може нито да ги пипне , нито дори да ни каже кои ни мамят та сами да се пазим? За какво плащаме заплати на държавни чиновници с вързани от законотвореца ръце?
Ехооо, а сега КОЛКО ПЛАЩАМЕ? С някоя и др,га стотинка по-малко, но пък имаме киселини!
Преди години в едно интервю той лично каза, че имал ХИЛЯДА ГЛАВИ ДОБИТЪК! И с млякото от тези хиляда глави добитък е залял страната с овче, биволско и краве мляко, сирена и кашкавали. Нали се сещате за рандемана.
Всеки път когато си дойда в България ми прави впечатление колко скъпа и некачествена е храната по магазините.
Не може да бъде! Публикували сте имената на нарушителите?!? Какво ви става, бе хора..нещо да нямате температура..
Това е истината, много проверки се правят на тези дето не искат да плащат, а те обикновено са най редовните
Спрете изцяло да ядете млечни продукти. Едва ли има нещо по-вредно. Човек няма нужда от краве мляко. Яжте по 2 лъжици сусам на ден и целият необходим калций е набавен, без вредните ефекти на млякото.
Значи вече сте разучил технологията , имате оборудването, продуктът тестван, следваща стъпка отваряте си бизнесче за бутиково производство на кашкавал в ограничен количества, кандидатствате за евросубсидийки за дребни традиционни производители сигурно има някаква такава категория , и като оправите бумагите, ми пращате координати и идвам при Вас да си пазарувам. Че аз минах на чужбински кашкавали - чедъри, ементали , гауди и подобни..ма не е същото на вкус...
Така е.. В държавата, където лъжата е въздигнат в култ национален спорт... Всеки гледа да излъже другите... Никой не ни е крив... Щом лъжем - ще ни лъжат. Вразумете се, бъдете хора.