Кристалина Георгиева срещу задаващата се буря в световната икономика

Въведените мита се отразяват отрицателно на растежа, предупреди шефът на МВФ

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева срещу задаващата се буря в световната икономика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Как да управлява глобалната икономика при очертаващата се буря? Това е големият въпрос, на който новият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева трябва да намери отговор." "В интервю за телевизионния канал Евронюз Георгиева посочва, че МВФ прогнозира за тази и за идната година забавяне на растежа, " Нека да проверя правилно ли съм разбрал... МВФ, начело с директора си заявява, че идва икономическа криза... след което същият този директор заявява "ама вий не се страхувайте, аз ще я преборя кризата". Или с други думи много прилича на озни виц за човека, който прогонвал крокодилите от (примерно) София. И като му казали "Ами то в София... няма крокодили?", той гордо отвърнал "Виждате ли - значи много добра работа съм свършил!"

Тая започна отсега с неадекватни излияния, характерни за комунистически събрания.

пък тебе адекватния няма кой да оцени..

ти да не си от БГ Харвард - Утре Носете Съответната Сума дето таа фитка преписваше в ед

Кръволоците ционисти и комунисти се подкрепят. Като те кръстят мама и тате Сталинка, после имаш право да се прекръстиш и правиш "кариера" в световните кръволожки организации.

Кризата 2009-2011-та год. България член на ЕС и следва напътствията на ЕС за изход от кризата.. Сталинка - еврокомисарка по кризите.. Хърватия не е член на ЕС.. Сама се бори с кризата и излиза от нея... И така стигаме до 27,09,2013. На тази дата еврокомисаря Йоханес Хан тегли калемчето: : " сложи точка на ожесточения спор между настоящите и предишните, кой повече пари е договорил от безвъзмездната финансова помощ. Тя се изчислява по определена формула, която зависи от БВП на страната, като таванът е 2.35% от БВП. Разпределението на парите е договорено след двугодишни преговори и узаконено на срещата през февруари 2013-та. "Факт е, че България има най-ниския БВП и това води до най-нисък обем от средства на глава от населението в абсолютно изражение", каза Хан. Средно по 970 евро се пада на всеки българин за следващите седем години, докато дори новоприсъединилата се Хърватия получава повече от нас - по 1870 евро." Извод - тези дето не слушаха Сталинка и ЕС по-успешно преминават през кризите..

От мвф няма никаква полза! Закривай!

тъкмо започнахме да се гордеем... Въпреки всички нелицеприятни действия на госпожата за да стигне до тук !

Само неуспелите ретарди в живота търсят неистово с кого да се оприличат и с кого да се гордеят. Аз се гордея, че съм построил къща, че съм посадил дърво (Над 100 плодни и над 200 други), че съм отгледал деца, внуци, дай Боже още!... А вий се гордейте със... сталинка или гриздалина или която е да е друга там... еврокомисарка или нещо си друго.

Щеревия НИЙ ето какво ще ти кажем. Явно нищо не си разбрал., ако и доста често да списваш тук. И не се хвали, доста по назад от мен си по всички показатели. Не учи Дедо си как се правят децата...:)))

Излагаш се Сталинке. Наш Горанчо и Боце Банкянски предвиждат над 3 % за България. И Фич го потвърди. О, чудо ?! Има едни руски сериали - Най-шокиращите хипотези ! Лайтмотива там е, че всяка поитвърдена хипотеза се превръща в научна истина, а непотвърдените стават научни хипотези :))

В България никаква криза няма да има . Всички българи ще работим в новия завод на Фолксваген дето скоро щели да го откриват у нас ( според господин Борисов) .

Всички ще работите на полето и ще събирате компири и тикви! Само малцина от вас ще се доредят да са овчари и касапи.

“Как буржоазията преодолява кризите? Чрез подготовката на нови кризи, още по-всестранни и изпълнени с още по-голямо насилие. И чрез намаляване на средствата за предотвратяване на кризите.” Karl Marx (1876)

Комсомолската кака против задаващата финансова се буря...яко:)

За блатната фауна от савушкински дъноядци страшно няма . Буря ги не плаши..

ще крадем якоооооо

КриСталина по сталински срещу кризата!

Проблем със Сталин, ватното светило?

МВФ е в сигурните ръце на другарката Георгиева, закърмена с идеите на плановата социкономика.

Българите не се плашат от буря и криза на икономиката. Те живеят в постоянна криза, и без криза животът им няма да е пълноценен. Е не всички.

Типът знания, които генерира засилването на значението на реалната политика в световен мащаб няма как да не доведе до иконом. криза. Стимулите се изкривяват, а това променя посоките в развитие на икономиките. Реално рамките от правила в страните решили да прилагат политиката на силата унищожават инициативата и водят до прахосване на ресурси във вид на въоръжение, които като инвестиция са напълно безполезни, ако не се използват, т.е. от тях не произлиза нов финансов поток. За да се реши кризисната ситуация в икономиката е необходимо да се приемат правила, ограничаващи въоръжаването и възможностите за външна военна експанзия. Едва ли някой икономист в бг ще схване горното, ама здраве да е :)

Нали Станишев казваше че в България ''няма'' да има криза ! Може би е и прав , защото ние нямаме никаква икономика , съществуваме от заеми .

,... затова няма какво да губим !

Има, има - умствен труд, но.. ти си далеч от тази сфера.

Тази дама , колко пари наля от ЕС в САЩ ????

САЩ е шефът на ЕС .

"Системата" капитализъм означава експанзия (КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ.) Затова е "пневмонията" на Земята, пожарите в Амазония и Сибир. Материалната енергия ПАРИ -"Парите играят!", тази година си направиха "сепуко", това им казва дипломатично Сталинка Георгиева на запдняците.

Малкия растеж на заплатите и гигантската спекула в цените докарват кризи! Но и на къде е тръгнал светът? Икономика и пари,икономика и пари,пари,пари,материални дудуци и никакъв морал между хората... Всички мислят,как да изкарват пари за да си купуват дудуци,за друго не мислят,превърнахме се в роботи...

докато светът се управлява от банките, респ. банкерите !

от няколко години се наблюдава особеното събитие - т.нар стагфлация - при което има инфлация и стагнация едновременно - това се случва преди всичко на база на надценяването на конверт валути и парични инструменти - те са държани на сила в определена стойност, докато явно не представляват ценност защото вече не носят подобаваща оценка на инвеститорите. Съществуват естествено и структурни причини, но основната е това. И мвф в този смисъл е поредния администратор без капка влияние на това.

Не говори глупости като не знаеш. Стагфлацията е нещо съвсем друго - инфлация в условията на стагнация. Отнасят го бедните и се увеличават безработните.

аз описах причините за стагфлацията. ти обясняваш резултатите и от това, което си чул от някакви новини във фейсбук... Защо са глупости - защото резултата от почти всички кризи или сътресения за икономиката е увеличаване на неравмерността на распр на дохода, безработицата и увеличаване на разликата между доходите на богатите и бедните...В коя икономическа криза ще наблюдаваш случката собственика на капитала с целта си да запази работата на чистачите на офиса да се откаже от прихода си?

1.увеличаване на неравмерността на распр на дохода, 2.безработицата и 3.увеличаване на разликата между доходите на богатите и бедните 1 и 3 са едно и също! 2 е резултатна величина от врвеменното състоянияние на икономиката + държавните мерки + инвестициите отвън. ерго натаралянкал си шитни точно от фейса и форумите.

че триете всичко което критикува Сталинка. Това доказва, че няма смисъл нито от вас нито от Сталинка.

тая ша опраи световната икономика!

Никога не е свършила нещо полезно, освен за себе си. Това е и световния проблем огромния егоизъм и жажда за неограничена и необоснованан власт, възпитавана м/у другото от подобни напълно излишни организации.

вие съвсем го ударихте през просото със триенето на коментари !какъв е тогава въобще смисъла от форумите ви, ако трябва да се казва само това , което на вас ви е наредено да се казва ? Всички коментари , в които Кристалина е наречена Сталинка са изтрити ! Но тя си е била с име Сталинка преди , триенето ви променя ли този факт ?Това, че в Уикипедията също "услужливо" не е споменато , променя ли го ? Вярно, че е малко конфузно, но криенето го прави още по-силно ! Впрочем, някой чувал ли е Кристалина публично да е опровергавала това ?

Какво ме топли икономическия растеж, като дали ги има или не мойта заплата все си седи под 1к.

и нали те избраха щото си по по най в света и правиш чудеса..не моеш ли да спреш една буря?!? нали си на боко леля , начимоеш сичко

ти нали заптретна ръкавите веч

Глобалистите се възмущават от националния протекционизъм - нищо ново под слънцето. Говорят за буря и обвиняват други, че ужким я предизвикват. А в действителност сами забъркват и жадуват бурята като манна небесна - за да отпуснат заеми с високи лихви на закъсалите.

Просто е невероятно накъде върви света ....................... тези вече съвсем ни взеха на подигравка. Някой дето една селска бакалия едва ли може да върти щял да управлява световната икономика.

Подобни примери в България има колкото искаш ... най-вече на една дълга поредица от министър-председатели и министри. А най-крещящия пример е шефа на КНСБ - той няма ЕДИН ДЕН трудов стаж в реалната икономика. Това е скандално и абсурдно, но както се вижда - на никой не му пука.

Те КНСБ какво общо имат с работниците ? Още едно време по соца учехме в учебниците как трейдюнионите края на 19 век в Англия от раб. съюзи са се превърнали в скъпоплатен обслужващ антураж на управляващите . Та тук нищо ново .....

Най-глупавото е да говориш че идва буря- в икономиката такова говорене предизвиква буря.

Нали затова слагат на такива постове незнайни послушни некадърници. Да говорят това което им казват и след това нЕкои наши хора да обират печалбата.

Това е целта.

700 млрд. стрували търговските войни! Със сигурност една конвенционална война би струвала 3 пъти по малко, предвид високо точните оръжия! Нека олигарсите да започнат да си бомбардират именията, то тази война си е тяхна, не наша .........

България е супер. Има си валутен борд. Другите държави да му мислят.

в задаваща се буря е добре да имаш здрав борд ! Особено ако капитана е "твой човек"! Но повечето няма да ти схванат иронията!

Просто е - Китай, ЕС и БРИКС да не се подвеждат на опитите на САЩ да въведат помежду си мита. Щом Тръмп иска мита - да си ги плаща обикновения американски потребител, избрал това рошаво недоразумение. С митата Тръмп няма да си намали дефицитите (или поне не значително), а ще се изолира от международната търговия. Естествено реципрочни мита трябва да има!! Както се видя от примера с Huawei, няма незаменими алтернативи!! Въпрос на време е да се появи конкурент на Intel/AMD/ARM/Google и малкото неща които са значими за експорта на САЩ ще станат още по-малко!

Защо ли не виждам поне едно положително мнение за Сталинка? Похвалете поне веднъж това същество! (не че ТО се интересува от мнението на простолюдието)

Митата обикновено се въвеждат за да се подкрепи местния производител. Тази подлога е сложена там за да защитава интересите на мултинационалните корпорации и едрия капитал, търсещи евтино производство и необятен пазар. В момента Тръмп, както и англичаните гласували за Брекзит искат да съживят собствените си икономики. Даже и обикновените хора разбраха и не им пука за печалбите на едрия бизнес. В крайна сметка икономиката е за да живеят хората пл добре а не някой да трупа печалби за сметка на по бедните.

луксозното кресло на управляващия МВФ не винаги е удобно. понякога има запален огън под него. а този огън ще ни се стори слаб в сравнение с кризата от 2008 г. или както е писал един форумец по-долу "затваряйте буркани" за зимата. колкото повече, толкова по добре..

Аре стига глупости. Кой има 23 трилиона дефицит? Да ще има буря, но ще е за васалите...

Кой има 23 трилиона дефицит? Сериозно питам. За такъв дефицит БВП трябва да е поне 200 трилиона.

дали е дефицит или външен дълг...все тая, означава икономика "на патерици"...

С подобно и по-голямо съотношение дълг/бвп са и Япония, и Италия, например - пак от Г7. И те ли са на патерици, и ако да - що за Г7 е това?!

Разбира се, че точно това означава !Нали затова на 15-20 години, гръмват кризи ?!! какво като е Г7 ? И Г15 да е , все тая ! Икономиките им се крепят на дълговете ...До време...!

Чували ли сте "Буря в чаша вода" ... като разклатиш чашата и става мини въртоп...това е световната икономика, тя има рамка има и ръка която я държи, има си и "воля" която кара ръката да клати чашата.....световната банка е тази воля и щом леля кристалка е казала, значи ще има буря....то тия фючърси трябва да се продават, няма как и като се спука балона няма проблем световната банка ще отпусне кредити на държавите да залапят балона, срещу скромна комисионна разбира се...и някои услуги в замяна. Така е по света ние сме молекула в чашата....

Ха така, подклаждай!