Кристалина Георгиева се обяви за женски квоти на работното място

Шефът на МВФ споделя своята рецепта за успеха на една млада жена в службата. Доклад на Фонда констатира, че нежният пол дава много повече неплатен труд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tonk11

Ама тези квоти да са за всички професии и всички отрасли. Искам да вида жените на забоя в мината и на строежа при арматуристите. Не на бюрото в офиса. Щото на кристалинка и е лесно да говори от офиса си.

Какви са възгледите за медицинските сестри?

Г-жата бързо запретна ръкави и започна да изпълнява нарежданията на началниците си. Ясно е, че ще се гради безполово, андрогенно общество, като за целта бъде смачкана мъжката, агресивна енергия. Жените като цяло са далеч по-послушни и лесно управляеми в обществото. Целта е да бъде елиминирана онази мъжка част от обществото, която е потенциален класов враг на елита и би могла да направи революция. Дайте тогава квоти на жените и в мините, в строителството на открито, в тежката металургия.

Брюксел Обичам те!!

Изграждаме ТрансЕвропа - БезПолов Рай на Полово Равенство - паричките за нас, тежката работа за Вас, средноаритметично сме равни!

Тук май само тролове коментират. Има проблем и Кристалина посочва някакво решение с уговорката, че не е най доброто. И програмистите/ тези които са изкорубили диваните и въртят програмите по ТВ/ скачат как горките са по умните, по компетентните и създатели на цивилизацията, а женурята напират да им дръпнат диванчето при това се опират на историята, която не познават. Жените не били работили до преди сто години!? Кои жени бре, хубавци? На баровците със сигурност, ама селянките/ които в България до 1948г. са били 86% от общия брой жени/ са бачкали от тъмно до тъмно по нивите. Коментират властолюбието на жената началник и страха да не се изложи. Смешници! Тук става дума за наистина ръководни постове, с които обикновено босовете уреждат гей партньорите си. Е, време да се дават и на жените от женски пол казва госпожата, какво скачате?

Ръководните постове не се дават, те се взимат! Ако имаш желание, възможности, образование, знание и умения ще завоюваш желаната позиция. И колегите ти ще те уважават за това. Ако ги нямаш, ще искаш да ти дават квоти по полов признак, по религиозно, расово и сексуалено различие, а не в реална конкуренция. Мъжете също извършват незаплатена работа в къщи по 2 часа: дребни ремонти, пазаруване, гледане на деца и всичко, с което се договарят с партньорката си. А Сталинка яха модерната тема в момента, като не може да измисли нещо ново.

Браво, прекланям се пред Вас, апаратчика на Билдербергерите!!

Ами, да, способностите са без значение?! Квоти?! Квоти за мъже и жени, Квоти за пишещи с лява или дясна ръка... Квоти, квоти, квоти... Това може да се очаква от некадърници. Некадърният търси начини да се обгради с некадърници!!!

стига сте коментирали, ясно е - феминистите искат квоти за жените, но само за престижни, високоплатени длъжности без опасности и физически труд

Съвършено точно. Един известен психолог, проф. Джордан Питърсън при подобен въпрос посочва, че 99% от зидарите са мъже, но жените нямат претенции към тази професия.

Също толкова са и на петролните платформи, особено в полярния кръг. Миньори жени също няма.

Първо - квотите трябва да са поравно за мъже, жени и джендъри (за всички възможни видове от тях). Второ - от всеки възможен пол (джендър) трябва да има поравно места за всички възможни раси. След това (но не и по значение) - трябва да има достатъчно квоти за хора в неравностойно положение от всички полове и от всички раси. А сега въпрос към леля Сталинка - колко директори трябва да има Световната Банка, за да няма дискриминирана група и не се ли чувства тя като един източник на дискриминация?

Абсолютен комунизъм. Няма хора има работници! Всичко , цялото човешеко съществуване по подразбиране е работа и кариера! Откъде на къде жените ще са първо майки, съпруги, баби, хората грижещи се за живота, за уюта в живота? Че то това е изостанала работа. Това е в общи линии отправната точка на комунделите. А остава и още един принципен въпрос - защо има квоти за някого според пол или цват на кожата не е ли по-важно да да имат компетенции?

Спомням си едни вдъхновяващи плакати от СССР с квоти за жени - например - две яки тьотки, помъкнали 16 килограмов чук, с текс - "Строителки на Транссибирската магистрала". Дали това "транс" не е било намек за изграждането на новия тип човек. Както например се подлъгах преди време от заглавието на един филм "ТрансАмерика". То ме навя на мисълта че ще има прекосяване на Америка по романтични пътища с гледки. Е вярно имаше нещо такова, но ставаше въпрос за травестит, който прекоси цяла Америка за да си смени пола.

"Жените полагат средно по два часа повече незаплатен труд на ден от мъжете" - това не е вярно. Жените си тръгват точно навреме и отсъстват много повече от мъжете, за да гледат отрочетата. Така че тия комунистически утопии за равностойно заплащане да се забравят. Нека държавата подкрепя майките - ОК, но не и бизнесът да завишава заплащането изкуствено

Това е наша фраза. Трябваше някоя от нас да я каже.

Прочети пак статията, не си разбрал какво се има предвид под "незаплатен труд". Изобщо не се говори за трудови отношения, а за миене на чинии, удряне на прахосмукачки, готвене, приспиване на челядта, сменяне на памперси, и други сходни задължения.

ЗА такива квоти в случай, че се въведат навсякъде. Да видим, обаче, дали при извозването на боклук, при работа в канализация, при строежи и т.н. такива квоти ще се харесат? Квоти на топли и уютни местенца са лесни...

Мисля, че въвеждането на квоти е дискриминация. Нека кадърните жени да заемат местата, постовете които заслужават! Не! на квотите специално за жени.

По-голяма глупост от тази скоро не бях чувал и чел. Предлагам и в шивашките предприятия задължително 50% от шивачките да са мъже, както и сред миньорите 50% да са жени. В пазарната икономика квоти на полов принцип не могат да съществуват. То и без това много от хората се пообъркаха и вече не знаят мъже ли са или жени.

Началото на тази юначна българка е повече от обещаващо. Какво ли още ще последва от нея?

Тази се доказа като лоялна слугиня на господарите си.

Тази само ще носи срам за България. Преди ни и съветваше да се обогатяваме с имигранти.

Ще се наемат най-подходящите за позицията хора, независимо дали са жени или мъже! Да ви ева квотите малоумни. Ще има ли квоти в мините, кариерите, строителството, и всякаква друга непривлекателна професия? Разбира се, че не. Квотите ще са само за сладките позиции. Равенство, ама не баш, а? Само до като ви отърва. Ейййй!

Квотата за малумни ще се увеличава, че не стигат места в МВФ и ЕП.

ти беше първата и най важна работа на този пост.Колкото направи като кописар толкова ще бъде и сега.

Жената си беше избрана за да провежда определена политика, ето я сега в действие. И това е само началото. Впрочем, я да вземем жените намиращи се на ключови позиции в момента в ЕС, международнаниите организации и САЩ. И о чудо! Оказва се, че са повче от 50%, в ЕС доста повече. Но знаете ли какво, мен повече ме безпокои едно нещо, което ми каза един бивш генерал - "Войните обикновено се започват не от военните, те знаят много добре какво е това, а от хора, които нямат никакав хабер от военно дело". Е, като си докарахме този женски клуб да ни управлява, не рискуваме ли да ни вкарат в някоя голяма голяма каша - като гледам Кристалина Георгиева а или Урсула фон дер Лайен или Нанси Пелози те имат страхотен капац да го направят.

На прав път си. Гледах преди време филм, който изследваше в исторически план как управляват мъже и жени. Жените са малко, но до една са водели агресивна външна политика и войни, които те самите започват, т.е. не е да се защитават от външна агресия, а те самите са агресивни спрямо съседите. Статистически погледнато, вероятността жена заемаща лидерска позиция да започне война е между 20% и 40% по-висока, отколкото при същите обстоятелства мъж да заема позицията.

За съжаление войнстващите феминистки съвсем ще скапят света. Винаги съм се възхищавал на мисълта комунизмът да влезе през задните врати, намя значение какво можеш, важното е да ти се предостави място. И както казва Цветелинчето, не е най-добротоо, но няма толкова висши длъжности за лозунга, от всеки според способностие на всеки според потребностите..... жив комунизъм, но соросоиден.

ох писна ми да им изкарвам заплатите !!!!

Тази пак изтрещя! Абе, бабо, спри се. От кога полът стана по-важен от конкретните умения на човека?!

Това с квотите е пълна идиотия! Равни шансове, равни възможности, равни условия, равни права - това е верният начин и само за това трябва да се грижат политиците! Всичко останало е въпрос на личен избор и способности. После сигурно ще спуснат квоти за инвалиди, "ментално увредени", ЛГБТ...

Проблемът на тия е, че целенасочено искат да заменят равни възможности с еднакви облаги.

аз също съм за женски квоти - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, но не само в журналистиката и ПР-а, а и в МИННОТО ДЕЛО би било чудесно да има 50% МИНЬОРКИ - жени феминистки

Знаех си аз, че е соросоидка и ще вкара жените под земята в мините!

Кристалина Георгиева се обяви за женски квоти на работното място - нов принос на нашата гениална макро-и микроикономистка !

Azzzzzzz

ей..че тъпа тая бе.. квоти за жени.. ми за бежанци.. квоти за неграмотни, та да се научат.. а после мъжета да им вършат работата нали .. щото жената си гледа децата, отсъства заради тях, болнични си взима.. а работата се вършщи от мъжете..ма дай по-големи заплати а ..

Сини измекяри.

Тази тема е била актуална в България 50-те години на 20 в.Въпросът е дали си компетентен или не .

Не се притеснявай, западните дермоклати вече са го измислили - компетентността се оказала и тя форма на дискриминация. Малцинствата нямали били същите възможности за образование и изграждане на компетенции, поради което наемането на базата на компетентност, както и меритокрацията като цяло, били дискриминиращи. Това най-лесно се вижда по атаките срещу общността на отворения код.

ТО ТОВА Е ДОБРЕ, НО .. ДА ВИДИМ НАПРИМЕР В ДАИ КОЙ ВЗЕМА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОМИСИОННИ ЗА ТОСРАВКА НА МАТЕРИАЛИ И УСЛУГИ. ТОВА Е Г-ЖА КОМИСИОННА. ЖЕНАТА Е ОТ ЕДНО СЕЛО БЛИЗО ДО ДУПНИЦА И ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е КУЛТИВИРАЛА СЪВСЕМ ПО СОФИЙСКИ МАНИЕР. ДА, НО ТОВА НИКАК НЕ Й ПРЕЧИ ДА СИ БЛИЖЕ ПРЪСТИТЕ ОТ МЕДА НА ВСЯКА ПОРЪЧКА. КОЯ ЛИ Е ТЯ? - М.К. ГЛВНСКРТР.

Джерманка е госпожата. Мъжа й и той стриже у ДАИ.

аф

Аз пък искам квоти за неграмотни, квоти за обратни, квоти за идиоти, квоти за черни, квоти за извънземни, не напоследно място-квоти за калинки, аа и да има и една бройка за някой можещ, знаещ и работлив , че все пак трябва и да свърши работата на останалата паплач.

ми ти искаш да си нещо като нея май - да си тоз който разпределя квотите на простолюдието и да ти дебелее задника на стола по цял ден и по празници по едно хоро да играеш да се смесиш с простолюдието от скука

Аз искам квоти за жени в полицията, армията, строителството и националния отбор по футбол.

Опита ми ,на подчинен и началник ми е показал ,че жена началник е голямо изпитание за подчинените. Жената началник е безкомпромисна ,жестока ,негъвкава ,опияняваща се от властта си. Но същевременно страхливи -страха да не се изложат,суетни раболепни пред висшестоящият.

хаха хахаха има нещо такова - ся те прочетох обрисува ми предишната шефка много точно аз мислех за умна в началото и че обмисля всичко ама явно е някъф страх да не се изложи всъщност пред господарите

Тук искаме изцяло женска бригада, с БРИГАДИР КРИСТАЛИНА!!!

Равенство, БАЦЕ! Де що е инженер, физически тежка/опасна работа, или изискваща особено стратегическо мислене - всичкото са 99% мъже. Що? Айде молим оттам първо да се равним - после ръководните постове.

А квоти за транджендъри кога?! Нямам търпения да има и квоти за лилави щото в ИТ бизнеса никакви ги няма, явно са расисти.

Човешката цивилизация е на доста хиляди години. Градила се е с мислене, труд, труд и пак труд. Труд , като организиран процес. Та искам да кажа това, че всичката тази цивилизация и нейните достояния е изградена от мъже. Въпреки, че се твърди, че 90% от мозъчно-мисловната дейност на един нормален мъж е свързана със секс. С останалите 10% все пак е съградена цивилизация. Жените до преди 100 години не са ходили на работа. Имам предвид, като структороорганизиран труд ..... И сега вече и квоти.... Като ще има квоти за лекари, счетита, чиновници и прочие, Кристалина да сложи квоти и за миньорки, металурзи /тук даже и ж.р. не се получава/ , леярки, заварчици, тираджии и пр. да не изпадам в ненужни подробности по професиите.

Дали ще има квоти за жени в професии като леяри, миньори, работници на нефтени платформи и т.н.?

"В първия ден от есенните срещи на МВФ и Световната банка вчера Георгиева се обяви в подкрепа на квотите, които ще дадат на жените по-голям достъп до ръководни постове." чеки чеки малко. много избирателно разбирате равенството между жените и мъжете. ако ще въвеждаме квоти дайте да ги въведем на всичко. и аз съм за равенството между половете обаче в България боклуджии 99,99% мъже, чистачи на канали 99,99% мъже, хамали 99,99% мъже ... за тия професии равенство няма ли. "Жените полагат средно по два часа повече незаплатен труд на ден от мъжете" това ми звучи като ония числа колко наркотици били минали през дадена държава които са били незаловени. кой ги измисля тия числа, как си ги измисля ... гледаш в тавана, шефа казва "жените трябва да изглеждат прецакани" и си казваш аха 2 часа повече работят а пък тая глупост "носят бремето на домакинските задължения" жените я мрънкат откак свят светува. да добре бачкат няма спор, обаче хич не се сещат за това което и мъжете правят. например никой не се сеща че карането на кола също е работа. късаш си нервите в задръствания а жената само опява "айде по-бързо че закъснявам". аз прекарвам поне 1-2 часа дневно возейки жена си, децата ... това нищо ли е? понякога и повече. ми то и аз предпочитам да ме возят и да си джиткам на таблета.

Когато има квота за работа в мините, тежката металургия и други подобни - тогава да има и за шефове. Сега единственото което става е нискоквалифицирани жени да ръководят процеси които не познават. Резултата е още по-голямо разделение и конфликти, а може би тива е целта.

Все в този дух -Да запазим всяко второ място за педераст или лесбийка,а всяко трето работно място за чернокож . Може и да си шеф на МВФ и да станеш за смях.

Стана ясно кой и защо я назначи. Сега ще има див натиск към всички клиенти на мвф, за многополовст мултикулти и джендъризъм. Първо не си шеф ма оон или фемини хелп, а на уж финансова институция. Второ като сме почнали, нека първите професии с квоти да са за тираджия, заварчици, строители, моньори, военни кашици, монтьори ..... А не само за чантаджийски служби!

И като жена набутана на пост без никаква конкуренция по добре да си мълчи защото с тия квоти май нея ше уволнят

А квоти за бели в баскедболните отбори КОГА ? Имаше кампания за недостатъчно черни в холивуд. Предлагам кампания за недостатъчно бели в НБА

расизъм спрямо бели не може да има

Защо да има квоти за жени за лесните и тлъсто платени позиции но да няма за гадните и ниско платени ? Каква е тази дикриминация ? Накрая някой квалифициран и кадърен мъж ще е чистач заради недостатъчно квоти. А някаква като джени суши ще бъде на мениджърското място

А квота за джендъри и гейове кога?!?!

Само толкоз ли - трябват квоти за педали, за черни, за джендъри, , за транссексуални, за лесбийки, за мюслита и т.н. А нещата са толкова прости - работодателите искат кадърни служители, без значение от кой пол са!

Предлагам квоти за мързеливи, квоти за неуки, квоти за плешиви

На Еквадор и Аржентина им трябват женски квоти....

Значи може не може, щом е кжотна длъжност, трябва да е от посочения пол. Дъртата комунистическа бабичка напълно залепи релетата.

Браво другари и другарки, да живей социализма!

….по времето на социализма нямаше деление на мъже и жени ,а дали можеш да я вършеш тази работа или не !Не съм очаквала че в 21 в ще се поставя този въпрос .