Краят на ерата на лесните пари ще донесе много болка

Особено уязвими изглеждат технологичните акции и криптовалутите

Обратно в новината

Коментари - Краят на ерата на лесните пари ще донесе много болка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА СГАН ЩЕ ВИ ГРАБИ ,ЛЪЖЕ И ЕКСПЛОАТИРА ДОКАТО ИМ ПОЗВОЛЯВАТЕ ТОВА СЕДЕЙКИ У ВАС НА ДИВАНА !

е, ще затегнем коланите, че много се оядохме. Какви са тези айфони за 2000лв ? карайте с нещо по- евтинджос - Моторола например. Няма да се возите на Ауди , ами на Дачия, и т.н.

Икономията е майката на мизерията. Всъщност трябва да харчим и да купуваме, за да тръгне напред икономиката. С пестене никой не е втасал.

Харчи,бе.Кой те е спрял.

Тази новина не ми е особено интересна. Моите пари не са от лесните.

Само 2008, никой за нищо не се страхуваше. Края на 80-те икономиката хъркаше в България. След това 90-те се чудехме какво да правим и се лашкахме. 2000 се стабилизира, ама при 59 лева минимална заплата и пица Маргарита от 2.70... 2008 имаше честитка. И от тогава всяка година се предсказва края на света, ама още по-лош. Някои фирми още затягат коланите, заради 2008... Знаеш как е бате - криза.

Грабежа и зануляването на овцете започва с пълна сила.

ПОСТОВЕТЕ НА РУБЛЯКА И СЕ СМЕЯ! ТО ЕКСПЕРТ НЕ, АМИ ПРОФЕСОР ПО ФИНАСИ! О ЗА ТВА КОЧИНАТА РУСИЯ Е СКЪСАНА ОТ ТАКИВА ПРОФЕСОРИ...

Що крещиш бе, третополов? Да не те боли гъза?

Боли ме кура, майката ти още не мога да я науча без зъби да го лигави.

Т.н. 'лесни пари" отидоха при тия дето ги печатат и при държавните крадци. При нормално работещите хора и при нормалния бизнес, който в корумпирани държави като нашата е най-дребния, лесни пари няма. Аз за моя бизнес "лесни пари" не видях, но видях все по-засилващ се тормоз от страна на държавата, затова преди две години,в пика на т.н. 'лесни пари" след 25 години реших да не си причинявам повече това, разпродадох всичко и го прекратих. Вярно, на осем души работили при мен повече от 15 години и станали ми приятели им се наложи да си търсят друга работа, ама вече не се търпеше.

Едва преди две години?! Много си издържал, бре. Сума народ ликвидира бизнеса и се нареди на държавна работа малко след 2008-а.

Лесните пари вещаят труни времена. "Тормоза от държавата" всъщност са регулации, които създават нови работни места. Новите работни места трябва да получават заплати. И затова централната банка трябва да печати нови пари. И понеже това, че ти си прекратил дейност живо ги интересува, нали, ще ти уредят курсче за преквалификация... за да се подготвиш за новите (.. бизнес..) предизвикателства. Напр. може да станеш дигитален тъмничар и да следиш за изпълнението на новите регулации и т.н. Абе нещо с компютър.. да можеш да си работиш от вкъщи и да не създаваш проблеми в реалният (им) свят много много..

Още преди десетина години имаше обосновани предположения, че в Западния свят над 1/3-та от длъжностите са т.нар. bullshit jobs, или казано културно по нашенски - трудоустроени.

"Тормоза от държавата" не са регулации, а реален тормоз без спазване на закона за събиране на пари, които отиват обаче за бонуси на държавните боклуци. От техните курсове нямам нужда, имам достатъчно квалификация да изкарвам на частна практика, както и правя в момента. А от делата с присъдени съдебни разноски спечелени от мен НАП до сега не ми плаща нищо и се налага да водя нови дела. ЕТО ТОВА Е НАШАТА ДЪРЖАВА!

Те даже и в книжките за неолиберализация на икономиката си го пишат. Най-много се печели от дребнавост и от ненужни дейности. Туй дето му викат законодателен спам, (регуларизъм) всъщност е гръбнака на икономиката базирана на (у)слуги, на роби. И понеже порядките стават твърде сложни както за изпълнение, така и за контрол (сети се напр. за сложното администриране на разл. ставки на ДДС), то идват модерните технологични средства за конрол (като CBDC), които всъщност ще ни помогнат, ще ни напътстват и улесняват.. за удобство раиш ли.. да живеем във все по сложния свят. Булшитаризация.

Чакай, чакай, Българино! Държавния рекет се базира на неизпълнение на сттанни порядки (регулации). Колкото повече, толкова повече. Много от регулаторите преминават в неолиберален режим на работа: бонусите им идват точно от "добре свършената работа". Точно това се има предвид, когато държавник започне да ти говори за "меритокрация" - бонус за заслуги. :))) Ти хубаво си осъдил НАП, ама да не се окаже, че глобите ще ти ги платят от бъдещите ти данъци, та затуй ще трябва да работиш още дълги години..с лихвите! Ако си такъв ентусиаст, пробвай да осъдиш и американския НАП. Там не си поплюват.

Тия както разширяват обхвата на дефиницията на доместик тероризм-а, вече вкараха ли в него и лоша дума за айарес, или още не са?

Как да няма бе ? Откъде имотите скачаха всяка година ? Как заплатите се вдигнаха от под 100 долара при идването на Иван Костов до сегашните нива ? Да не мислиш, че това е заради ЕС и НАТО ? Я погледни Сърбия, и там е същото... Целият свят се управлява от едни и същи идеи. Никога досега централните банки не бяха действали като една единствена.

Да, косвено от ЕС и НАТО е - страните в тези съюзи са с пазарна икономика и либерализма е тяхната официална идеология! А резултатите идват от пазарната икономика!

Ааа "либерализъм" викаш.. В инфлацията вкарваме само лихвите но не и цените. И така инфлацията ниска и затова печатим до откат. Пък хората нека купуват на "пазарни цени" от по 4-5-6 к евро квадрата.. Либерализъм е все пак. Всеки си вкарва каквото си иска в неговата си инфлационна кошница. В ФЕД либерализма го разбират така - ще си печатим колкото си искаме.. Либерализъм, браче. И "пазарна икономика".

Битката за оцеляване на фиутаните пари започна. Сметката я плащат всички, първо набълнуканите със заеми и най-вече ипотеки.

Напушва ме силен смях като виждам как режима на путин (умишлено с малка буква) използва същата пропаганда като преди 50 години, за това колко "зле" се живее "на запад" и колко е лош тоя ми ти "загнил капитализъм"... Това показва единствено, че в чугунените кремълки кратуни не е настъпил абсолютно никакъв прогрес, мисловната дейност там е на доста ниско ниво :) Хубавото е, че нещата се промениха в останалата част от бившия соц. блок. Освен, че сега имаме свободен достъп до информационни източници различни от "ИТАР-ТАСС" и руските телевизии, можем да пътуваме свободно и сами да се уверим колко е "зле" в западните държави :) На подобни отчаяни пропагандни брътвежи може да хванат вяра едиствено бабите пред блока и алкохолиците в селския хоремаг, чийто мироглед така или иначе стига до зоната около собствения им нос.

Сега имаме свободен достъп до всички източници, освен до руските... Каква ирония, а. Света се върти. 6 милиона на купони за храна само в германия, над 50 млн хора на купони за храна в сащ. Живеят си американската мечта.

Купоните са ясни, ама ти на това "храна" ли му викаш...

Потвърждавате на 100% написаното от мен относно руската пропаганда, благодаря !

Абе, човека ви каза, идете разходете се на запад, уверете се сами дали хората гонят щурци по улиците за да не умрат от глад или дали си горят мебелите за да не седят на студено, щот джуджето им бил спрял газа... всеки може да си го позволи самолетен билет в момента, разходете се, приятно е ;)

https://www.usa.gov/food-help Аз скоро очаквам нютришън специалистите да започнат да изготвят специализирани хранителни бустери с буби. Специално за изгладнелите бедни. Сега с тия житни проблеми в бивша украйна ще трябва да минаваме на брашно от буби.

DB, ти където ме пращаш, аз от там се връщам. Иди, поживей малко, имаш нужда да се блъснеш директно в системата, за да видиш какво се случва там.

Дали разходката ще е приятна, зависи от това като си в ЛА да не се забиеш по Скид Роу, пардон - Сентрал Сити Ийст. А, и към Портланд вече не е много приятно да се ходи, а за Фриско да не говоря... Ама за кво да се буташ по самолети, като отдавна има стрийт вю, бе, турист заспал?! Ей ти - https://goo.gl/maps/JMUfVDPjDiaqS3DS6

То хубаво драскаш глупости тук, но важното е че не си българин.

Не си Българин, а боклук.

Що не е българин? Щото ти пише истината?

САЩ печатат и всички трябва да им дават реални блага срещу измислени пари и обещанието "да не бъдат бити". Вярвам че това скоро ще престане.

нека фалита на краварника започне ... сега

За каква справедливост говорите, когато всичко работи за нечии частни интереси, докато ги има тези интереси нещата са ясни

:) :) :)

Да,печатат пари,ама и криптовалута,колко щеш.....

Масонът Клаус Швабата, шефът на глобалистите от Давпс, нали ви рече има-няма преди 2 г. "Няма да притежавате нищо, ама ще сте щастливи"

На което сума народ му отговори "Отдавна нямаме нищо, та кога да очакваме щастието?"

Време беше.

BIS си актуализираха доклада за скрития суопов дълг на 80 трлн., т.е. реално индексиран на 100 трлн. За сравнение, вижте колко е БВП на планетата.

100 трлн. .. какво? Круши? Ябълки? Петродолари? Какъв е курса долар към петродолар? Да не ти идва от там разликата? Че май последните месеци започна да мърда от 1:1..

Деноминирано в долари, естествено. То друга валута няма, щото всички са доларови производни. Разликата между официалните 80 и реалните 100 трлн. идва от чалъмите с нагласянето на обменните курсове. Да ги видим сега бриксаджиите с това злато, дето го трупат, какъв номер се готвят да извъртят на петродолара, щото златното покритие е хубаво нещо, ама тук ще има и плутониево, ако ме разбираш.

аз те разбрах, ама май ти не ме разбра. 1 долар вече не е 1 петродолар. Т.е. петролната гаранция за долара вече не е сигурна. Кво стана със стратегическия петролен резерв в сащ. Почнаха ли да го пълнят вече? Или ще минават на соларки хи хи хи.

Добре те разбрах. Ама там е по-сложно, щото за капак и бриксаджиите застрашително трупат злато, а това което планират, освен със злато е обезпечено и с плутоний.

Проблема е че печатаме а не п подвеждаме.... Няма с какво да докажете печатницата....

Произвеждаме....

Каква поезия за идиоти, само и само да оправдаят алчността си и кражбата на труда на обикновения човек... Лесни пари...за кого са били лесни???!!!

Как кога?! Когато си крони капиталист, застанал на чучура на ФЕД - новите пари първо минават през теб и пазаруваш на днешни цени с утрешни пари. Докато тия пари инертно стигнат до плебса вече цените са реагирали и са ги обезценили. Няма по-добра схема за източване на богатство, щото дори и завоевателната война струва пари и трябва да делиш плячката с войската.

Фед е рогът на изобилието.

:) :) :)

Това си е просто поредната измама за балъци. За всеки спечелен долар има поне 100 долара загубени. Колкото до технологичните компании-прогресът в момента се движи именно от технологиите.

Парите бикога не са били лесни просто винаги ги раздаваха на наши хова

Къде точно е краят на лесните пари, след като правителствата в САЩ и ЕС продължават да вземат кредити /да печатат пресни пари от въздуха/ и да наливат пари в социалната сфера и климатични каузи?!? Това, че лихвите леко се увеличиха, не значи че няма пари. :-)

Добре де, прочел си статията. Явно не си я разбрал, защото тази материя ти е непозната. Защо коментираш и даваш мнение? Не е ли по-добре да зададеш въпроси към специалистите да ти обяднят това, което не разбираш?

Добре, де вие като сте я разбрали, обяснете на нас "неразбралите" защо би спаднала инфлацията, след като държавите вземат колосални дългове и ги изсипват в икономиката под формата на субсидии и социални помощи. Обяснете ни, защо в банките има свободни пари, които се учдят на кой да дадат на кредит. Обяснете ни и откъде идват всички тези пари. Къде е ръста на икономиката, който стои срещу тях. Чакам с нетърпение, като разбирач да ни обясните.

Бахките и борсите са най-голямото зло на света, които се държат от чифути. Без реално производство само с далавери и спекула трупат милиарди и винаги са защитени от държавите.

Банките имат полезна страна, за борсите съм съгласен

Водещите руска пропаганда като тебе, непрекъснато твърдят в коментарите си че се борят срещу нацизма. Обаче непрекъснато повтарят думите на хитлер и на гьобелс. Що така другарю?

Поздравления за информативната статия. Концепцията за пасивен доход сякаш бе криворазбрана. Той се получава като си свършил нещо значително за обществто. Изобретил си, обогатил си културата или съгражданите си. Дал си им условия за по-добър живот или си надградил знание. Редно е да получаваш, дивиденти ако си помогнал да се създаде или популяризира полезна технология. Вредно е да си даваш спестяванията на едни и същи 500 мастодонта и да очакваш иновация.То не бяха метавселени, метавалути, безпилотни електрички за всички и изкуствен интелект, който ще ни остави безработни. Полезно е да инвестираш в къщи, ако обществто ти има нужда от тях. Безотговорно е да спекулираш с жилища, за собствена изгода. Ако цената да създадеш образцов дом става по-недостъпна, все по-малко хора ще се прежалят да пробват. За да работи добре един народ не трябва много. Меритокрация във възнаграждението. Егалитарност в справедливоста. Приличен шанс за достоен живот и грижа за тези, които не могат да се погрижат за себе си.

Го слушахме 45 години и виждахме всеки ден че равенството е само за обикновените хора-всички бяхме еднакво бедни. Но да доразвием твоята теория. Значи ти си равен на един циганин и не е справедливо да получаваш по-голямо възнаграждение от него независимо че той ме те улиците пък ти например си неврохирург. Хората никога не са били равни. Един мързеливец чакащ на подаяния никога не е равен на един трудолюбив и предприемчив човек. Един непрекъснато развиващ се човек, стремящи се да повиши квалификацията си и да си осигури по-добър стандарт на живот, никога не е равен на един такъв , дето само чака някой нещо да му даде и да му осигури.

И той за това говори. За едни които нищо не правят, а само спекулират. И събират едни млрди.

Печатането на пари унищижава морала като на бизнеса, така и на потребителите. Всички се превръщат в кредитни зомбита. В основата на тази технология е кредита.

То въобще идва края на парите, каквито досега познавахме. ФЕД готви да пусне в края на март CBDC и долара от хартиен да стане изцяло дигитален! Това не го пишат. Не всички ще могат да си обменят старите доларови хартии на дигиталния долар. Обяснението ще е,че има огромни дългове и няма как да се справим с тях! Това означава край на свободите в тая част на света. Ние трябва да направим всичко възможно да спрем еврото, защото и в еврозоната готвят дигиталното евро следващата или по-следващата година!

Ние сме убитаци и нищо не можем да спрем, ама аз разчитам на италианците да катурнат еврозоната, като първи се наложи да излязат от нея и да повлекат крак.

Абе може и да са немците тия дето първи ще напуснат еврозоната по собствено желание. Както и да е, вече мисля се вижда, че и с CBDC няма да се получат нещата. Мащабите на дълговете са твърде големи. Иде война.

Къде ти иде тепърва па и на теб? Тя е тук отдавна, а от година вече започна хептен да грее. От руска страна жертвите са над 130 000, а от украинска са над 400 000, т.е. гражданската им война вече надхвърли половин милион общо. Иначе, има логика и за швабите, щото те квото можаха, източиха чрез еврото и е идейно да се изнижат от масата, преди да е дошъл кръчмарят със сметката.

Чакай чакай.. това беше СВО. Войната още не е почнала.. Но скоро ще започне.

Вова как ще го нарича тва, няма значение. Явно са ни различни критериите кое е началото на една война. Официално, ВСВ може да се брои за почнала септември 39-та, но реално започва ноември 18-та. Та и сега пак така.

Съгласен съм. То по тая логика света си е в перманента война за оцеляване, само средствата се менят понякога. Иначе аз бих приел, че това е война, а не СВО ако напр. Ей сега докато евроелита си щрака снимки в киев примерно падне бомба там. Това е война. СВО е когато се внимава по какво се бомби Война е когато се бомби наред. Такъв ми е критерия на мен.

Ми значи критерият ти е сбъркан, щото по САЩ (по онова време Хавай не е САЩ) предишния път много бомби не падат, камо ли по Вашингтон. Ама то редовно се внимава да не се пресоли манджата, де. Я скивай в Дюнкерк как е било забранено на артилерията да изтрепе нагъчкания на плажа експедиционен корпус и Англия да вземе да падне още в началото на мача. Не се сещам къде се е бомбило наред, вместо селективно. И Жуков хвърля 300 000 жертви в месомелачката за Берлин, а "човекът" отдавна вече не е бил там. Ама то и американците като решават да избомбят показно жълтурите, в списъка на "резервите" са Йокохама, Кокура и т.н., като "аристократичният" Киото и изваден от списъка, а за Токио даже не са и помисляли. Наред се бомби простолюдието и това в Украйна е факт от поне 8 години.

Където е текло пак ще тече..Те тия сривове и качвания ги правят изкуствено през няколко години.

Мечтай си за безкраен купон. Далавера свърши и ти го казват в прав текст. Ама ти си вярвай .

Prav si problema e che cikala se stesnqva toest pravqt go vse po chesto i chesto

Да си купя ли етириум?

Два си вземи.

По света и в Европа цените на недвижимите имоти се сриват според статията, но само в София бодро растат!

Ми купувай си по Света и в Европа. Кой ти пречи? Аман от миризливи селяндури искащи да си купят жилище в София за 10000лв.

Наема ли ти дигнаха бе селски?

В Амстердам имам 2 апартамента - единия в който живея, другия за инвестиция тип даване под наем. Първият го купих 2014г., 110 кв.м. в среден квартал (нито център, нито краен), чисто нов блок, за 285 хил. евро. Вторият го купих 2021г., 60 кв.м. на 100 метра от първия, пак чисто нов блок, за 410 хил. евро. Тук цените скачат колосално... Иначе си прав, че и в София е същата история.

Купи си и един на Луната.

Поредния милионер дето си няма друга работа освен да пише коментари в dir.bg:))))))

Ти затова ли спиш в колибата на хамстера ми бе тюфлек?! Лапай пишки!!!

Ми, набълбукал си се, щото си излязал на мегдана наравно с такива пирати като BlackRock и BlackStone, вместо да следваш максимата Quod licet Iovi, non licet bovi и да стоиш настрана.

Бихте ли ни информирали къде точно цените се сриват, да оптидем да си купим няколко имота там! :-)

Такова животно като "ерата на лесните пари" не съществува. Има находчиви хора. Хора които инвестират маса пари в множество "проекти" и ако дори една малка част от тези проекти се осъществи си връщат загубите. Такива хора и възможности има винаги и ще ги има! Криптото е просто дигиталната версия на бума на стоковата борса преди няколко десетилетия

Това са пълни глупости. Тия находчиви хора инвестират с чужди, народни пари, а фалиралите им компании се наричат стартъпи. Много е лесно да инвестираш на едро, когато харчиш безотчетни държавни пари. "Находчивостта" на подобни хора се състои да оближат порядъчно нечии задник, за да се позиционират на максимален комисион от похарченото. Its as simple as that. Примери в България колкото щеш. Знаем ги поименно.

Какво означава другарю народни пари? Тия пари дето съм си ги изработил със собствения труд те мои ли са или са на народа както твърдяха другарите комунисти?

Народните пари имат много измерения: - дадените ти за "управление" от "пенсионните фондове" - дадените ти чрез борсата спастрени от планктона, който си мисли, че плува наравно с китовете - напечатаните от централните банки, които реално разводняват паричната маса и обезценяват наличните пари (т.е. ги източват към върха на пирамидата), които се раздават срещу "държавен дълг", т.е. бъдещи данъчни постъпление (които познай от кого ще дойдат) - сума други по-малки врътки

Означава тези, които си платил като данъци под една или друга форма. "Находчивите" харчат тези пари. Това са всички еврофондове, грантове, вкл. държавни поръчки. Раздават ги под формата на "управление на високотехнологичен фонд за инвестиции и иновации". Общо взето това са горещи пари (парят не се барат) тъй като скоро са излезли от печатницата, чрез която се преразпределят върху всички нас, за да може шепа недоразвити, но алчни, да се опитат да си реализират налудничавите идеи. Това са народните пари. Тва дето ти остава след заплата са си твоите пари.

Да, бе, твои били парите след заплатата... Парите след заплатата ти ги дайлютват толкова яко, че се топят като снежинка в микровълнова.

По закон всички пари са на централната банка. Дайлютването е фикцията, която следтва от този факт. Понеже парите са фикция по дефиниця, обществена заблуда, т.е. съществуват само там където хората безкористно вярват в тях (а ако не вярват се принуждават да вярват с бой), то в рамките на тази система, "собствените" са само тези, които ти идват от заплата. Във некредитната икономика цената на парите се определя от това, какво можеш да си купиш с тях на пазара сега. В кредитната цената на парите е лихвата, тъй като можеш да си купиш всичко, докато сумата с натрупаната лихва не надхвърли средния ти доход за живота ти + пенсионната осигуровка + застраховката живот + наследства +++ и т.н...

Другаря Путин пак ви е виновен, е, помагайте още на усрайна! Годишна лихва - 50%, литър бензин - 10лв., комат хляб - 5лв., честито да ви е!

Бягай да се надбягваш с другаря Путин.

С Путин сме другари, защо да се надбягваме... ;-)?

- , +, все ми е на хурката, но истината е горчива!

Кое е истина бе руска отрепко? Лихвата е 5%, бензина 2.7лв. Аман от комуноидни говняри.

Кажи честно. Дали в куба и Венецуела е по-хубаво?

Където и да идеш, все ще го осереш!

Беден кремълски маргинал, бегай при азиатците клошар

Страшна болка ти кааам, затова вчера извадих 70% + от акции на ТЕСЛА, па вие си чешайте езиците - хахаххаха

99% от спекулантите на капиталовия пазар флаират до 2 години. Това с ие хазарт. Хората говорят за теиз, които очакват дивиденти и ръст в дългосрочна перспектива.

Викаш за разлика от другите, дето се набълбукаха миналата година, откакто TSLA се срина. Все едно да се хвалиш, че ти е вързало на ротативките - ха, ха...

Първо пари е турска дума , Коя е българската ?

Грош? Жълтица?

Баш гросус/грошен е българска дума... Българската дума е "кинти".

Тогава остава жълтица. Освен това думи които са свързани с нечия иновация по приунцио са заемки. В случая думите пари/грош/монета/валута Но жълтицата си е наша на 100%. То и търската пара сигур е от арабски, а арабската от финикийски или вавилонски.

Бързам да удвоя парите си. Кажете какво крипто да си купя.

Кажи ми числата на тотото, аз ще ти кажа за криптото.

Купи си от крипточа, който ще бъде пуснат от някоя ЦБ, стига цената му да е доста под харията. Възможно е в началото да е така. Другото за мен е хазарт - частни фирми с основна дейност "печатане на пари", демек законни флашификатори?

CBDC са със срок на годност. Не стават за инвестиране и спестяване. Те са инструмент за генериране на консумация, за контрол, а не за инвестиране.

CBDC са купони за Кауфланд и Лидъл, само че с електронен контрол, щото тия хартиените минават и след изтичането на срока им - касиерките не гледат и не ги интересува.

сложи на черно и малко на нулата.

винаги

боже,боже снощи във два часа посред нощ вече си купих криптовалута DOGCOIN!

Ако искаш да ти продам ONECOIN?

aaa,не по вярвам на Илон Мъск и на крипто ДОГКОЙН!

ще превърне милиони партаментчета в токсични активи - непродаваеми, амортизиращи се и с увеличаващи се такви и данъци.

ХАХА ... НЕСТЛЕ ЗАТВАРЯ БУЗНЕСА ЗА ЗАМРАЗЕНИ ПИЦИ И ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ В СЕВЕРНА АМЕРИКА .... ПУСНАЛИ ИМ ДА ХРАНЯТ БЕДНИТЕ .... И МИНАВА НА СЛАДОЛЕД , ШОКОЛАД И БУТИЛИРАНА ВОДА :))

Винаги съм се чудил кой купува замразени пици. На външен вид изглеждат отвратително. За вкус не знам.

на вкус са ОК и са по-добре от печените.

Храна за американски селяндури...

който изкарал изкарал

1.4 трилиона частен дълг да се материализира в милиони имоти, бизнеси и роби.

амазоп, ейпл и майкрософт - технологични компании ???

Доста повърхностна компилация, говореща за нищожни познания на компилатора.

Много болка и за технологичните зелени активи, ли?

Не може само да печаташ $ и да бъдеш #1 икономика на света. Рано или късно ще се сринеш, но и останалите около теб дето си ги навързал като "три синджира роби " ще пострадат още по-лошо, та за това гледайте да се отскубнете от лапите на чичо Сам

Баце, от 100 години Света слуша зс края на долара. През това време русия фалира 3 пъти.

хе-хе

За кой долар точно говориш? Долара преди 1972 или "долара" след 1972.. защото те нямат нищо общо. Иначе и аз имам долари.. от монополито на децата. Принтирам ги на цветния принтер и винаги печеля като играя. И никога не фалирам.

Пешо,то американецът може да печата долари,но и произвежда и продаваеми стоки по цял свят и да връща заемите си! То само със домати,краставици,сирене и туризъм ,държава не се гради като България!Произвеждаш ли комбайни,трактори,медицинска апаратура по добра от другите нардоди,че барем да се гордееш че си българин!

Хахаха. Какво произвежда американце и продава по цял свят? Нека позная.. "Демокрация"? Долари? производство и износ на долари и демокрация. Производителя, за който говорите, сега е китай. Иначе САЩ е като една голяма черна дупка - краде ресурси и после ги изаква. Паразит.

Аха, съдрали са се да произвеждат трактори. Ниският клас на Диър са все рибаджнати Махиндри и тази тенденция вече навлиза и в средния им клас. Че и с райт ту рипеър ги натиснаха, иначе доскоро и тракторите им бяха на "абонамент" като на БМВ подгряването на кормилото - развалили ли ти се тракторът, нямаш право да го човъркаш, ами викаш оторизираният представител, който идва след 3 дни, занулява някой буфер и ти издава фактура за 12 хилки - ха, ха, ха.

Е па човека си каза - you will have nothing... to repair, but you will be happy. Services economy - икономика базирана на (у)слуги (роби).

То няма да имаш нищо, ама първо ще го платиш по себестойност + надценка. Щото тракторът или БМВто са ти на абонамент, но не и под наем, където е чиста работа. Реално веднъж го плащаш по цена на придобиване и след това започваш да му плащаш абонамент. Всичко се е юрнало на сабскрипшън бейзд модел.

Мдаа.. Събскрипшън. Защо? Защото не знае какво иска, но го иска СЕГА. Как друго яче да бъде? Те нещата са свързани. Когато създаваш икономика от нищоправци, няма как да им плащаш за нещо, защото те не правят нищо, следователно им плащаш за време, а не за работа. Така се е родил събскрипшън бизнеса. Сега ми струва, че сме на следващото ниво. Вместо време, само обещаваш, че ще отделиш време, но не го отделяш. Така се работи home office - on demand. На повикване един вид. Изобщо работни иновации за надлъгване колкот си щеш..

Че то цялата икономика открай време почива на обещания и на "честна пионерска", като парите са the ultimate promise - ха, ха. Даже ние си имаме поговорка по този повод - аз квото мога да ти обещая, никой не може да ти го купи.

Точно :) Нищо ново няма под слънцето.

Купувай рубли Пешо и ще си честит ,богат и щаслтив като Путин и руските олигарси!

Че то ерата на лесни бързи Пари отдавна е минала!Не вярвате,тогава опитайте със собствени и почтеннно спечели пари да спекулирате на борсата със валути,акции,индекси,суровини,криптовалути,точно затова най сигурното нещо е държавна работа,корупция,монополи,участие във държавна и местна власт,сигурни обществени поръчки,усвояване на еврофондове,лихварство,партийни субсии,наследство и рента от недвижми имоти!

Тази ера или никога не е започвала или никога не е завършвала. Зависи от кой си роден, не кога или къде. Енергията глупако! От друга страна чувам, че в оСрайна плащат 100 хил. долара на ден за да играеш Кал оф Чифути на ейзи... Това в условия на СВО, после ще ги утроят.

Ерата на лесните пари започна в началото на 20-ти век със създаването на централните банки и Федералния резерв. А по лесните пари дойдоха след като Никсън "временно" свали долара от златния стандарт и се почна едно печатане.

тази новина май закъсня с около година.

ние си знаехме

Ерата на лесните пари в България тъкмо започва.

е момента да дръпнеш кеш за каляска и дворец

АЙТИТАТА, НАЛИ МНОГО С Е ДУЕХТЕ? ПАЗРА, МАЙКА! И ЗА КРАСТАВИЦИ, И З ААЙТИ Е ВСЕ ЕДИН ЗАКОНЪТ - ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ. ОТ 10 000 ГОДИНИ.

"АЙтитата" да сме се дуели ? Не друже, осребрявахме годините на упортит труд, постоянно учене ( ежедневно ) на материя която на 90% от хората не е интересна, лесна, ясна и тн. Това, че някойу е решил да стигне 8- максимум 12 клас е само негово решение. "Дуене" за това, че сме отрделели по 10 години допълнително в обучение за да добавим 3 букви пред името си и да се занимаваме с разработката на софтуер който позволява, да се извървашт милярди операции по целият сват. Да се върти глабална търговия а не да се върви по "пътят на коприната" да може да се случи дори и ТИ да си позволяваш да изразяваш анонимно жлъч към хора, които не познаваш ..... Не, няма да има крах за кадърните и ежедневно адаптиращите се професионалисти. Крах, ще има само за посредствените.

Няма смисъл да се обяснява на бедни, необразовани панелни ганьовци.

Щом пишеш МИЛЯРДИ, ясно е колко си се обучавал!

Алоу, кадърния, толкова сте далновидни, че AIто вместо да разкара първо бачкерите, ще ви разкара вас. Ама качвайте още в гитхаба, че следващата итерация на копайлъта и чатджипитито да ви пратят да копаете. Яко адаптиране ще падне - ха, ха. Само да те светна - който си капитализира труда, той е работническа класа, независимо от трибуквията пред името и от заплатата.

Ми, милярди си е, бре. Ти трилярди ли искаш - ха, ха... Само да го светна тоя, че милиардите операции не са по целия свят, а само в моите машини. Глобално, флопсовете са около 10 на 18-та, т.е. милиард милиарди. Ама от "академията" на Наков - толкоз експертиза.

Завистливия говнян селтак-овчар пак плюе айтитата.