Краят на ерата на лесните пари ще донесе много болка

Особено уязвими изглеждат технологичните акции и криптовалутите

Обратно в новината

Коментари - Краят на ерата на лесните пари ще донесе много болка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЙТИТАТА, НАЛИ МНОГО С Е ДУЕХТЕ? ПАЗРА, МАЙКА! И ЗА КРАСТАВИЦИ, И З ААЙТИ Е ВСЕ ЕДИН ЗАКОНЪТ - ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ. ОТ 10 000 ГОДИНИ.

Ерата на лесните пари в България тъкмо започва.

тази новина май закъсня с около година.

Тази ера или никога не е започвала или никога не е завършвала. Зависи от кой си роден, не кога или къде. Енергията глупако! От друга страна чувам, че в оСрайна плащат 100 хил. долара на ден за да играеш Кал оф Чифути на ейзи... Това в условия на СВО, после ще ги утроят.

Че то ерата на лесни бързи Пари отдавна е минала!Не вярвате,тогава опитайте със собствени и почтеннно спечели пари да спекулирате на борсата със валути,акции,индекси,суровини,криптовалути,точно затова най сигурното нещо е държавна работа,корупция,монополи,участие във държавна и местна власт,сигурни обществени поръчки,усвояване на еврофондове,лихварство,партийни субсии,наследство и рента от недвижми имоти!

Не може само да печаташ $ и да бъдеш #1 икономика на света. Рано или късно ще се сринеш, но и останалите около теб дето си ги навързал като "три синджира роби " ще пострадат още по-лошо, та за това гледайте да се отскубнете от лапите на чичо Сам

е момента да дръпнеш кеш за каляска и дворец

ние си знаехме

Много болка и за технологичните зелени активи, ли?

Доста повърхностна компилация, говореща за нищожни познания на компилатора.

амазоп, ейпл и майкрософт - технологични компании ???

1.4 трилиона частен дълг да се материализира в милиони имоти, бизнеси и роби.

"АЙтитата" да сме се дуели ? Не друже, осребрявахме годините на упортит труд, постоянно учене ( ежедневно ) на материя която на 90% от хората не е интересна, лесна, ясна и тн. Това, че някойу е решил да стигне 8- максимум 12 клас е само негово решение. "Дуене" за това, че сме отрделели по 10 години допълнително в обучение за да добавим 3 букви пред името си и да се занимаваме с разработката на софтуер който позволява, да се извървашт милярди операции по целият сват. Да се върти глабална търговия а не да се върви по "пътят на коприната" да може да се случи дори и ТИ да си позволяваш да изразяваш анонимно жлъч към хора, които не познаваш ..... Не, няма да има крах за кадърните и ежедневно адаптиращите се професионалисти. Крах, ще има само за посредствените.

който изкарал изкарал

Баце, от 100 години Света слуша зс края на долара. През това време русия фалира 3 пъти.

Завистливия говнян селтак-овчар пак плюе айтитата.

ХАХА ... НЕСТЛЕ ЗАТВАРЯ БУЗНЕСА ЗА ЗАМРАЗЕНИ ПИЦИ И ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ В СЕВЕРНА АМЕРИКА .... ПУСНАЛИ ИМ ДА ХРАНЯТ БЕДНИТЕ .... И МИНАВА НА СЛАДОЛЕД , ШОКОЛАД И БУТИЛИРАНА ВОДА :))

хе-хе

Пешо,то американецът може да печата долари,но и произвежда и продаваеми стоки по цял свят и да връща заемите си! То само със домати,краставици,сирене и туризъм ,държава не се гради като България!Произвеждаш ли комбайни,трактори,медицинска апаратура по добра от другите нардоди,че барем да се гордееш че си българин!

ще превърне милиони партаментчета в токсични активи - непродаваеми, амортизиращи се и с увеличаващи се такви и данъци.

боже,боже снощи във два часа посред нощ вече си купих криптовалута DOGCOIN!

Винаги съм се чудил кой купува замразени пици. На външен вид изглеждат отвратително. За вкус не знам.

Бързам да удвоя парите си. Кажете какво крипто да си купя.

Ако искаш да ти продам ONECOIN?

Кажи ми числата на тотото, аз ще ти кажа за криптото.

на вкус са ОК и са по-добре от печените.

За кой долар точно говориш? Долара преди 1972 или "долара" след 1972.. защото те нямат нищо общо. Иначе и аз имам долари.. от монополито на децата. Принтирам ги на цветния принтер и винаги печеля като играя. И никога не фалирам.

Купи си от крипточа, който ще бъде пуснат от някоя ЦБ, стига цената му да е доста под харията. Възможно е в началото да е така. Другото за мен е хазарт - частни фирми с основна дейност "печатане на пари", демек законни флашификатори?

Първо пари е турска дума , Коя е българската ?

Страшна болка ти кааам, затова вчера извадих 70% + от акции на ТЕСЛА, па вие си чешайте езиците - хахаххаха

Другаря Путин пак ви е виновен, е, помагайте още на усрайна! Годишна лихва - 50%, литър бензин - 10лв., комат хляб - 5лв., честито да ви е!

aaa,не по вярвам на Илон Мъск и на крипто ДОГКОЙН!

Грош? Жълтица?

Хахаха. Какво произвежда американце и продава по цял свят? Нека позная.. "Демокрация"? Долари? производство и износ на долари и демокрация. Производителя, за който говорите, сега е китай. Иначе САЩ е като една голяма черна дупка - краде ресурси и после ги изаква. Паразит.

Бягай да се надбягваш с другаря Путин.

CBDC са със срок на годност. Не стават за инвестиране и спестяване. Те са инструмент за генериране на консумация, за контрол, а не за инвестиране.

99% от спекулантите на капиталовия пазар флаират до 2 години. Това с ие хазарт. Хората говорят за теиз, които очакват дивиденти и ръст в дългосрочна перспектива.

Храна за американски селяндури...

Купувай рубли Пешо и ще си честит ,богат и щаслтив като Путин и руските олигарси!

- , +, все ми е на хурката, но истината е горчива!

С Путин сме другари, защо да се надбягваме... ;-)?

Такова животно като "ерата на лесните пари" не съществува. Има находчиви хора. Хора които инвестират маса пари в множество "проекти" и ако дори една малка част от тези проекти се осъществи си връщат загубите. Такива хора и възможности има винаги и ще ги има! Криптото е просто дигиталната версия на бума на стоковата борса преди няколко десетилетия

Кое е истина бе руска отрепко? Лихвата е 5%, бензина 2.7лв. Аман от комуноидни говняри.

По света и в Европа цените на недвижимите имоти се сриват според статията, но само в София бодро растат!

Кажи честно. Дали в куба и Венецуела е по-хубаво?

Ми купувай си по Света и в Европа. Кой ти пречи? Аман от миризливи селяндури искащи да си купят жилище в София за 10000лв.

Наема ли ти дигнаха бе селски?

Това са пълни глупости. Тия находчиви хора инвестират с чужди, народни пари, а фалиралите им компании се наричат стартъпи. Много е лесно да инвестираш на едро, когато харчиш безотчетни държавни пари. "Находчивостта" на подобни хора се състои да оближат порядъчно нечии задник, за да се позиционират на максимален комисион от похарченото. Its as simple as that. Примери в България колкото щеш. Знаем ги поименно.

В Амстердам имам 2 апартамента - единия в който живея, другия за инвестиция тип даване под наем. Първият го купих 2014г., 110 кв.м. в среден квартал (нито център, нито краен), чисто нов блок, за 285 хил. евро. Вторият го купих 2021г., 60 кв.м. на 100 метра от първия, пак чисто нов блок, за 410 хил. евро. Тук цените скачат колосално... Иначе си прав, че и в София е същата история.

Да си купя ли етириум?