Кой се крие зад несъбраните милиарди: Галя Димитрова отхвърли обвиненията

Това са задължения на фирми, които участват в организирани схеми на данъчни измами, заяви бившата шефка на НАП, набедена от новата власт за слаба събираемост на приходи

Обратно в новината

Коментари - Кой се крие зад несъбраните милиарди: Галя Димитрова отхвърли обвиненията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ки приател и почерпиш- можем да ти отпишем задълженията.А, ве левундри смотани! Ако има действащи в момента фирми, които имат милиони отписани задължение , а в момента не ги изплащат..... начи тази Галя и останалите се чудя защо не са в ареста!!!

Нали все се мерят с другите в Европа - защо сега мълчат? Къде другаде в ЕС и какви суми са така отписвани? Къде и как схемите са прехвърляне на фирми работят и къде ги няма? 10 милиарда са огромна сума пари, а много от милионерите на България са се "освободили" от задължения. Що за администрация е НАП, ако просто двигат рамене и "ми ние какво да направим" - само заради това е напълно достатъчно, за да я уволнят г-жата. А зад схемите нерядко има намесени и служители на НАП. Докато в България бизнесмени са хора получили и получаващи необезпечени кредити, но пък одобрявани лесно за нови, за да погасят частично предходни кредити и/или хора прехвърлящи фирми с огромни задължения на малоимотни ... то няма да има прогрес.

Герберчетата пак ожълтиха гащите, за това реват така!!!

но е добър рекламен ход за правителството и удар срещу герб, каквато е целта

Това момиче е за при Баба Вуца в женския затвор, поне 15 годинки да и дадат! Ще се сети и ще каже много неща, там ще си върне паметта!

Тази калинка не знае елементарни неща, дори и длед като толкова години е била на тоди пост, например че ... НЯМА Агенция за държавни вземания (от много време). “По думите ѝ това са задължения, които се отнасят за още по-стари периоди - ревизионен акт от 2006 година е за ревизия на периоди, които са приключили преди това, обясни тя. И допълни, че е известен факт, също така е че тези задължения, след като изтече срокът за доброволното им плащане, е трябвало да се предават за принудително събиране в Агенцията за държавни вземания.” Боже, що не си прибереш вересиите!

Е трябвало .... си е изказ на чист български език. Или ви е трудно с новите езици?

04.09.2008 НАП поема функциите на Агенцията за държавни вземания Към Националната агенция по приходите (НАП) се прехвърлят отговорностите на Агенцията за държавни вземания. Чети бе, мършо!

Ако приемем, хипотетично, че "шефката" някакси е получила само по 1% от дължимите сума на половината длъжници за да ги заличи , излиза че тя си тръгва с поне 1,1 млн.лева приходи . Заплатите, бонусите и т.н. не ги броим те са за джобни.

Нищо не е заличила шефката. Колкото и да се мъчат, нищо не може да се направи. Закона е такъв, умишлено направен за да се краде ДДС. И това не е закон от ГЕРБ, а много преди тях. Просто се натрупват задължения на фирми защото закона го позволява и след това фирмите се прехвърлят на трети лица пак защото закона го позволява. Каквото и да направиш сделката е законна, старите собственици нямат отговорност вече, пак законно и остава да вземеш на босия цървулите. Пак законно.

Да ве, и 12 години пп гроб го ползваха като свой, ДА КРАДАТ И ТЕ! Нали беха в името на гражданите и за гражданите?!

Ако приемем че вие сте милиардер, то какво правите в дира посред нощ? Толкова народ все с ако в устата... ама акото е за от другата страна ...

...........Боклуците с едноклетъчни мозъчета се задавиха от бълвоч но им е простено това са гниди, които нищо не разбират от данъчно производство,....интересното е че едно харвърдче, се прави че и то не разбира.....абе червена смрад!!!.....оня боклук гнома ще каже ли имената на подслушваните политици, така де нали има информация,...чакаме защото Прашков нещо започва да се гъне като смрадлив слузест червей!

Да върне бонусите !

А няма и нужада никой да се крие за нищо - За какво да ги събират тези милиарди - Нали са държавни пари - Като гледам Българите пак са задръстили Гръцката граница , което означава , че всички имат предостатъчно и са сидоволни - НЯМАЛО било гетски градини , болници и училища - МНОГО ВАЖНО , НЯМАЛО производство и икономика - Какво от това - ВАЖНОТО , е че има за Гърция и за море !!!!

В конкретния случай - от 2017 до 2020 година са отписвани задължения, които е следвало да бъдат платени през годините преди периода 2006-2009 година" ...тоест са си ги провлачвали, щото нали защо да си мръднат пръста да си свършват работата...досега не са събрани, дайте да не правим нищо по въпроса

На това нагло същество колко много му се забави уволнението, разбрахме вече, всички успехи на НАП са нейно дело, всички провали са провали на някой друг и тя не носи отгворност

а системното източване на ДДС за милиарди ? години наред с активното съучастие на престъпници от ръководството на НАП , правителството и парламента ! неслучайно ХЕРОИНя Мустафа отиде да си нагледа нивката - иначе откъде мънита за следващи васални вноски към Империята ;) нали, не0либерални помияри ?!

ВСИЧКИ до един сте в този КЮП и помия и затопва е такава държавата !!! Ако не е тази Галя ще е някоя друга , ако не е този Пламен от КНСБ , ще е Пламен Терасата , ако ли не ще е Иванка , Генчо , Пенчо , Драган , Иван - ВСЕ наши хора , Баджанаци , етърви , кумове , братовчеди , лели , чичовци , ПРЕБОЯДИСАНИ и САНИРАНИ , Фолк ДИВИ , ПАНЕЛИСТИ , БЛОГЪРИ и ИНФЛУЕНСЪРИ - ВСИЧКИ сте прасета и си ви харесва да живеете в тази кочина - НЕ се правете на ущипани !!!!

Боли ме фара за Борисов но мразя глупаците - значи преди да дойде на власт всяка фирма можеше да си купи ДДС с фактури които се предлагаха от схемаджии и това струваше 30-50 процента - имаш 20 000 лева да внясяш и си купуваш фактури и си оправяш и ДДС то а и печалбата . Аз даже се възползвах няколко пъти . Когато дойде на власт Борисов 1 ДДС ри те изпищяха на умряло и клиентите им изчезнаха и не познавам никой който си купува фактури .... та за същите тези пати 2007-2010 става дума .... плюйте по него но това е истината , първи изреваха ДДС рите , още си спомням как подгониха Васил Найденов и друго свободни професии и скочиха приходите в хазната

Само да попитам !? НАП има ли отношение по ОНИЯ 700 млн лева на Божков !?

Още ли може законно да се продават фирми на клошари и още ли НАП трябва да събират дължимото .

Доколкото си спомням при тоя Капацитет изтекоха данните от НАП а тя не си прекъсна ваканцийката и май пак тя си раздаде космически бонуси за отлично свършена работа. Връщай парата сега !!!

Точно затова богаташите в БГ не обичат Борисов, постепенно той им спря далаверите, затова виеха на умряло и най-накрая го махнаха. Сега пак ще започне лудо крадене, всички ще са доволни 4-5 години, ще се харчат лесни крадени пари за мерцедеси и бимъри и след 10-15 пак ще ревем що сме първи по бедност и корупция. Една и съща песен 30г под режисурата на Русия с изпълнители родни предатели като Божков, Арабаджиеви, Стайков, Пеевски, Доган и т.н.

Проверете в интернет и вижте че Галя е съпруга на герберския шеф на КНСБ Пламен Димитров. Преди малко дирниците ме изтриха.

Изтрили са те щото си тъп! Съпругът на Галя Димитрова е починал, а този е мъж на друга дама в НАП.... Ай стига с това проверете в интернет....

Друга дама все в НАП ли? Затова този Димитров не организира за 4 години дори едно протестче! Давайте си членския внос на Тиквата!

Липсват милиарди от бюджета, липсват още милиарди от фалирали банки. Прокуратурата дебне дали групите по народни танци издавали фискални бонове. Мила родна картинка....

Обаче, милиарда за циганска интеграиця е винаги на лице. Милиарда за циганските инвалидни. Милиардите за "безплатни" ток, вода, образование, здравеопазване, за хрантутенето им по затвори....

Шефът на НАП Спецов, културистът от Дубай, например е имал такава фирма, с огромни задължения и хоп продава я на безимотен клошар. Това се допускаше от закона и така се натрупват несъбираеми вземания.

Тролче лъжеш като типичен Гербераст.....

Тази Галя била съпруга на бързорекия пелтечещ шеф на КНСБ Димитров. Вече е ясна политиката на този герберски профсъюз.

не е негова жена

Прочетете изказване на Мая Илиева-медицинската сестра

Тая Мая Илиева да не е от онези дето системата ги е убила :)

Айде стига глупости бе. Политиците са написали закон които дават възможност за всякакви врътки с тези дългове. Как НАП да събере задължения от циганин на помощи който е "собственик" на 20-40 фирми със задължения за сума ти милиони? Може и да е тъпа като гьон тази Димитрова обаче новия умник е явно още по-тъп щото тя е абсолютно права - тези пари за били дължими преди 10 години ама той явно даже и това не знае .

Знае, казали са му, но този гьон лъже...

Трагедия.

Арестувайте тази Галя за присвояване на суми с големи размери,защото не ми се вярва да е давала на други,а за нея нищо.Тя точно затова е сложена на този пост.

И защо е възможно да се прехвълят фирми със задължения на хора с нисък социален статус? Защо толкова години не е иницииран и приет закон, според който фирми със задъжения да не могат да сменят собственоста си докато не се издължат? Отговор: Защото Бг се управлява от мутри и мутреси, които едиствено знаят да крадът обществените пари.

Вече не може. Приеха закон преди няколко години. Затова тая казва, че тези пари са отпреди 10 години.

Ами като са схемаджийски фирми - що не чувам некой да е у панделата ма?

Като чуя висши държавни служители или политици да се оправдат все едно слушам тумба римляни дето всеки е крал от стопанския двор, ама точно това рало не го е откраднал той и виновни са другите римляни.

Шилo

Току що я гледах по новините. Ми тая тьотка не прави разлика между число и цифра, баси! А те я курдисали шеф на най-важната агенция в държавата!

Аууу, как му го набиха с 200 на Асен Василев (Уди Кълвача)! Човека работи за мафията и се опитва да прехвърля стари задължения на ГЕРБ, но не му мина номера.

Като са от 2006-2009, защо не сте ги търсили от 2009 до 2020?Просто сте чакали да изтече давността.

Мам...ка ви герберска,всеки гербер в затвора,начело с дебелият смърдел гъз от Банкя,който щеше да бори олигарсите,а се прекина да ги рекетира и да играе картици с тях.

Вината не е на тази, нито на НАП даже. Политиците нарочно са оставили дупки в закона за да става далаверата. Аз ако искам да продам кола или имот не мога да го направя, ако имам неплатени данъци. Но явно няма проблем фиорма да се прехвърли на Манго Джери, дето не може да чете и пише, без някой да гледа дали дължи данъци.

Не Политици, тези политици които правиха закони последните 11год са от ПП ГЕРБ.

Тази практика е отпреди ГЕРБ, всички политицим си затварят очите и участват в далаверата.

12 години -тиквоний е Мин, Председател от 2009 - Орешарски 1 година

Света вода ненапита, с добре свършена работа и заслужен бонус (уж). Да й имам самочувствие на тая наглярка. Сигурно няма човек, който не познава някой тормозен от нап, която наистина събира дължимото, но не от всички.

Ще изскочат интересни имена. Много БСП, много ДПС, много ДБ

Аз като данъкоплатец искам да знам какво заплата взема тази особа.

Коя, Спецов ли? Или Василев?

Но аз пиам каква заплата взима Спецов за нищонеправене

Това са 10 милиарда окраднати от ГЕРБ, какво нас ни интересува че са прехвърлили фирмите с които са крали парите ни на разни социално слаби. Защо не са разледвани случайте? не може всяка година да се отписват по 2 милиярда и на никой да не му е направило впечетление. Това което тази престъпна шайка е правила е за разстрел.

Откраднатаи са от "бизнесмени" от всякакви партии Дори Цветан Василев го докара до висш пилотаж - изтегли кредити от КТБ чрез кухи фирми и те сега дължат милиони

хилади хора ежегодно отписват задълженията си към КАТ, за здравно осигуряване, за данъци, когато са минали 10 години. Фирмите също, макар че там често се стига до разпродажба на активи. Но схемите са измислени от политиците и точно политиците не разрешават АНАП да ги спре. Защо изобщо един собственик на фирма - например РУмен Спецов, спокойно я прехвърля на циганин и после не носи отговорност за дълговете й??? Това е дупка в закона, която партиите не искат за запушат

Значи не е събирала данъците от фирмите, които правели данъчни измами, защото те правели данъчни измами. Това е много серизоен довод да не си вършиш работата и да полчуаваш 20,000 лв заплата на месец.

Това не е работа на НАП. Има си специална агенция за такива вземания!

Работа на НАП е да проспи 700млн, но да тормози бабички за билетчета за хоро. Питка ви майчина!

-"Всеки служител на НАП знае, че вземанията, които законът изисква да бъдат отписвани всяка година служебно, са задължения, които е следвало да бъдат платени повече от 10 години преди това.... Това са кухи фирми на социално слаби лица.. " Г-жа Димитрова какви мерки е предприела за тези 10 години когато е течал срока на давност?! При направения анализ за несъбираемост, има законодателна инициатива от НАП за пресичане на това прехвърляне на задлъжняли фирми на социално слаби лица. п.с. Какъв е този плач, все пак за 10 год цялата власт беше в ръцете на ГЕРБ - можеха да променят всичко!!!

Че политици ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ не предприеха нищо да спрат тази практика!?? Лично новото шефче на НАП се е възползвал и е прехвърлил задлъжнява фирма на соиално слаб

Като например да съберат 10 млрд. лв. от клошаря, който ги дължи? Хайде сега ги съберете вие, господа харвардски възпитаници!

А кой е предишния собственик? Ясно е като бял ден, че това е престъпление. Арестуват и осъждат предишния собственик. Елементарно. Верно е пълно с дебили, ей!

Добре бе, елементарно е на теория - сега го направете на практика!

Румен Спецов е предишен собственик на фирма с дългове за повече от милион Ето ти един, когото да хванем

Няма желание от политиците! Провери колко пъти НАП са предлажали промяна в Търговския закон и колко пъти им е отказвано, защото пречели на бизнеса за търгува с фирми, както си искали

Какво значи политиците, някак общо. ГЕРБ имаха пълната политическа и законодателна власт. Ако искаха можеха да приемат каквито си искат промени.

Значи мислил съм много...Завзета и обрулена държава сме, разпродадена и разграбена. Единственото спасение за народа е пълна и абсолютна приватизация на всичко от до .Со последния голф двойка. Всичко останало е мижи да те лажем. Иначе децата ни ще станат роби на днешните крадци.Само нов 9 септември.Нищо друго...

И сега какво излиза - че тези пари са откраднати по времето на правителството на БСП , която БСП сега се опитва да вземе властта с преврат чрез Радев, Славчо , Бойкикев и Маяма!

И ще крадат яко за да си наваксат!

То момчето не знае не му се сърдете.Все някога ще се научи.

Тази калинка за идиоти ли ни взима? Не е важно че са от 2006 - 2008 година а че 10 години не сте направили нищо за да си ги съберете

Нищо нали сега тия ше ги съберат? От Спецов от неговата фирма

Защо не е в затвора за най-големия теч на лични данни в историята?