Кой плаща най-много за ток и газ и кой най-малко в Европа

Само половината от цената на електроенергията и природния газ за бита е в резултат на пазарни фактори, обобщава в новото си изследване на цените финландската консултантска компания VaasaETT

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дето риват за средни заплати, да не забравят и средните данъци, пенсионни вноски и месечна здравна вноска :) както и средно колко домакинства живеят под наем и никога през животът си няма да могат да си позволят собствен дом.. та да смъкнат и средната цена за наем, средната цена да викнеш майстор за нещо и т.н. ;)

Най-много плащат тези страни, в които цените са средноевропейски , а доходите африкански.

бяха 97ма - 5 долара пенсия :) гарантирано от любимото ти бкп (по модерному бсп)

Колко струва индустриалния ток в България? В Финландия е 7 евро цента на киловат /часа. Давам я за пример, защото днес имат ден на независимост. Дето се вика съществуват като страна от преди само 103 годин. За да ни е конкурентна продукцията направена в България трябва да сме автоматизирани и с изобилие от евтин ток. Докато се чепкаме за Русия, НАТО, БСП, СДС, НПО, Сорос и гейове, онези си произвеждат и изнасят, кротко и спокойно.

колко години финландия е управляване от блядовете? и също така, коя друга страна в света произвежда 13% от електроенергията си, чрез горене на дърва? :) ако започнат и да произвеждат всичкия си ток, вместо да внасят и от рашистан, където каква е цената, мюмюне?

190 години са ги управлявали, дават им автономност от шведите, дават им да си говорят и пишат на техния си език (шведите са избивали цели села които се противопостяват и говорят фински) какво още да ти кажа боклук?! Като сди тъп мълчи и онбанирай със мисълта за "блядовете колко са лоши" хайде бай!

И срещу написването на този нищо незначещ доклад, една камара еврочиновници получават такива заплати, бонуси и каквото още може да се измисли, че да не им пука ни колко струва токът, ни газта, ни което и да е друго. Пък разправят, че комунизмът си е отишъл.

Уж щяхте да казвате кой какво плаща, а ни засипахте с проценти които в този контекст са безмислени

Много точно !!! Абсолютно безмислена статия!!! Някой превежда нещо ... без да мисли!!!!

Няма такъв филм в Никозия!!! Откакто се е завихрила пандемията президента Анастасиадис и парламанента гласуваха много помощи за хората и бизнеса, включително и намаляване на тока, така например за двата последни месеца имаме 98 евро ток, говорим за два месеца! Отделно раздаде помощи по време на пандемията на всички работници, останали без работа, заплаши работодателите с глоби ако съкратят някой, даде допълнителна половин заплата на всички онези, които бяха съкратени тази година, но работили пълни девет месеца.. лихвите по банковите кредити ги разсрочи.. въобще няма нищо общо със статията.. Откъде я изкопаха журналистите тази статия.. показваща индекси за 2009 година???

У нас най много бивши шефове в енергетиката висат на клона барабар с прекупвачете , доставчиците и посредниците това е схемата за крадене , оставете " чавляците " кога ще разследват " кунка-пръмица-парибица " за погрома на АЕЦ-а ? По днешните схеми искам да съм доставчик на ток за охладителните помпи на АЕЦ-а дали ще ме огрее ?

_stankow

Балмосват ви яко. От утре хлябът се вдига от 1.40 на 1.70 за 850 грама. Обаче, нали, по-важно е да съчувстваме на австрийците, че токът им се вдигнал с 1%. Да ги ожалиш !

За питащите мързеливзи, към статията е написано - целият материал в 3e-news и там пише: При адаптиране към стандартите за покупателна способност (PPS) на всяка държава, картината се променя драстично. PPS е изкуствена обща референтна валута, която елиминира общите разлики в нивата на цените между държавите. Когато се изразяват в PPS, цените на енергията показват движението по отношение на разходите за стоки и услуги. Най-слабо се наблюдава корекция на цените на електроенергията в домакинствата в Хелзинки, Берн, Амстердам, Валета и Стокхолм, а най-високо във Варшава, Прага и Берлин. Повечето страни от Централна и Източна Европа се оказват с цени на електроенергията, които са относително високи в сравнение с общото ниво на средните цени за Европа.

И кой плаща най-много всъщност? Че от статията стана ясно само как се е движила цената за последния месец... овца!

Отивате на сайта на ЕВРОСТАТ, намирате публикациите за енергийната статистика и четете от първа ръка. А не каквот разбрали невежи журналисти от специализирано изследване.

кой не получава заплатки в европа - кога ще има?

Я ги сметнете като процентно съотношение спрямо заплатите, да видим кой плаща, най-много!!!

Стига манипулации. Коментирайте заплатите и тогава разходите. Защо винаги сравнявате цените на стоки и услуги а мълчите като д..упета в нови гащи зе заплатите? До кога ще манипулирате?

Днес, 5 ноември ще бъде почетена 103 година от рождението на най-автентичния български борец срещу комунизма и за човешки права Илия Минев. Илия Минев излежава общо 33 години в комунистическите затвори и концлагери, с което се счита за политическия затворник с най-дълъг престой зад решетки в света, нареждайки се даже преди Нобеловия лауреат за мир Нелсън Мандела.

днес вече е 5-ти ДЕКЕМВРИ т.е. поменът Ви за г-н Илия Минев е закъснял с 1 месец. Второ, на този коментар не му е мястото под тази статия. Да бяхте написали и публикували такаква когато и където трябва.

Най гадната и алчна енергийна мафия в света е руската. Те са заграбили 16% от земната суша, а са само 2% от населението на Земята.

седни ми на средния - това е Русия идиото...нали твойте си имат Америка там е земния рай

_stankow

Тц, най-гадната и алчна енергийна мафия са канадската. Те за заграбили 7.4% от земната суша, а са само 0.5% от населението на земята ! :D :D :D

Изнесете средните заплати и пенсии в тези страни и чак тогава правете "статистиката" си/стъкмистика/!!!!

Днес, 5 ноември ще бъде почетена 103 година от рождението на най-автентичния български борец срещу комунизма и за човешки права Илия Минев. Илия Минев излежава общо 33 години в комунистическите затвори и концлагери, с което се счита за политическия затворник с най-дълъг престой зад решетки в света, нареждайки се даже преди Нобеловия лауреат за мир Нелсън Мандела.

У нас електроенергията е по скъпа, отколкото в Америка, защото плащаме на мутри, руснаци, чужденци, комунисти и разни други глисти...

У нас енергията все още е мн евтина. Ако вдигне цените с малко ,държавата, ще получи субсидии които ще ги вложи в здравеопазването и инфраструктурата и така ще дръпнем на пред.

На пред? А на зад? Как сами си разбирате това, което пишете?

глупости. То и сега има пари, само че отиват в нечии чекмеджета.

Най-голямото шоу става в Киев. Да им е честито на майданци.

По отношение на цената на газа за бита, изследователите посочват, че то се отнася за 28 европейски столици. Най-високата цена до голяма степен се плаща от жителите на Стокхолм, които плащат два пъти повече спрямо жителите на втория най-скъп град по отношение на газа - Берн. Това може да се обясни с естеството на шведския пазар на газ. Понастоящем Амстердам е третата най-скъпа столица. Цените в Стокхолм обаче са почти 8 пъти по-високи от тези в Будапеща, който е най-евтиният град за газ в ЕС, и около 12 пъти по-високи, ако се включи Киев. Та кое им честитиш? Че вече имат по-висока минимална заплата от Руслямска държава ли?

А нещо за покупателна способност може ли да стане дума?!

Може, ама ти сам можеш да си прецениш. Аз съм живял във Франция и с парите там ми идваха дебело битовите сметки, докато тук в България съм си добре.

под кой мост във Франция си живял...

А със заплата под 1000 лева, каквато вземат много хора в България?

Най-много плащат най-бедните.

Не знаят какво и как да си харчат парите...

Проценти не ме интересуват, дайте таблица с цени и средни заплати на всички страни, в които е направено изследването, тогава ще се разбере , кой какво заработва и какво плаща в проценти от заработеното !

Това няма как да стане, най-голямата енергийна мафия в света е американската. Плъзнала е като рак из цяла Европа.