17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брексит е най-голямата икономическа издънка на британците. Цял сват видя, че изобщо не са единни

мисля, че най-големият губещ ще е Китай. Тези около 50хил. раб. места ще ги съсипят тотално

Цвък, ти да не си на служба при кралицата, бе? Застанал си на амбразурата като Матросов и браниш ли браниш ЗМей... Финансов трансфер НЕ Е РАЗТЕГЛИВО понятие. Съвсем конкретно е. Това е ВСЯКО движение на пари и деривативи от и към Европа. Точка. Пример: През 2000-та година, Топлофикация София е пред умиране. Разпадаща се макроструктура, неремонтирана с десетилетия, огромни загуби по трасето, неясно отчитане, огромна задлъжнялост. Същевременно, това е стратегическа част от енергийната структура на страната. Без нея не можем. Няма да се спирам защо, просто ми повярвай. Та държавата решава да изтегли кредит от 100 млн долара от IBRD- Световната Банка за Възстановяване и развитие. Кредитът е гласуван през парламента и одобрен. IBRD поставят някои условия, но понеже кредитът е държавно гарантира, то е одобрен. Кредитът се отпуска от подрасделението на IBRD за Европа, EBRD, Европейската банка за възстановяване и развитие. Пътят на парите е US-UK-Sofia. Централата ба EBRD е в Лондон, на Exchange Square 1. ТОВА Е ТРАНЗАКЦИЯ за 100 млн долара. EBRD взима комисион за нея и плаща данъци в UK. След 29 март т.г., EBRD ще си преместри централата във Франкфурт. Подобна транзакция пак ще мине, но парите ще останат в Германия. Британците даже няма и да разберат, че това се е случило. Всъщност, те няма да разберат за НИТО ЕДНА ДРУГА ФИНАНСОВА ТРАНЗАКЦИЯ В ЕВРОПА. Щото няма да са в Европа. Дано примерът е ясен и обоснован.

:) Европейската банка за развитие ще си премести централата викаш...ми то остава и да не я премести:)))) А дали Goldman's и другите американци ще си преместят централите в ЕС? Едва ли:) За английските просто няма смисъл да споменавам. И не защитавам никого, по никакъв начин...за мен Брекзит си е една голяма глупост. Просто изразявам мнение. Финансов трансфер е разтегливо понятие по принцип..."80 %от финансовите трансфери на ЕС минавали през Ситито "? А в ЕЦБ какво правят тогава? Останалите 20% сигурно:)))))

Щом ние нищо не губим, значи БРЕКЗИТа е ОК!

След като са въвели санкциите срещу Русия, реално стокооборотът не е падал, а дори се е увеличил. Особено със САЩ. А Германия въобще строи в Русия завод за леки автомобили Мерцедес, ще произвеждат 6 модела. Заводьт на Форд отдавна вече работи в Русия. По същият начин има италиански заводи за паста, френски - за сирена в Русия. А плодове и зеленчуци от санкциониращи държави внасят през Беларус. Всичко е една голяма манипуляция, само пълни дебили от Козяк 16 повтарят мантрата си , че Русия е зле.

за италианците.Само те не го заслужават

Да, в Италия светофара свети на червено отдавна и германците го знаят това много добре. Споменавам германците, защото те ще "спасяват" поредната потъваща ЕС държава. Донякъде е странно ( донякъде разбираемо) защо никой не говори за този проблем, а той изобщо не е малък.

Италия е огромен проблем, да, но докато не минат изборите за Европейски парламент, нищо няма да предприемат срещу нея. Френски банки са основният кредитор, но да не ги мислим - ако притиснат Италия както Гърция, ще спечелят доста добри пари. От „спасяването“ на Гърция Германия спечели близо 3 мрлд. евро от лихви от изкупуването на гръцките държавни облигации по програмата SMP.

Въпрос към всички, които са убедени, че банките се изнсяли от Ситито: Дайте едно име, поне едно? Коя инвестиционна банка си е закрила офисите в Ситито?

Няма такава, няма и да има. Силно преувеличено е твърдението, че се изнасят от Острова, но все пак прехвърлят активи на други места, което си е загуба, както и да го наричаме. Пренасочените активи на банки и други финансови институции от Кралството към континента и Ирландия са от порядъка на 10-15 %. Засега май само Barclays се очертава да изнесат повече. Чакат одобрение за прехвърляне на малко над 19 % от активите си в Ирландия, с което ще се превърнат в най-голямата банка там.

Точно! Преувеличено, та дрънка. И да, няма и да има хлопнати кепенци в Ситито...да не споменавам имена,че ми трият поста вече 2 пъти.:))))

Голямата загуба от преместването на активи и пренасочването на операциите на европейския пазар от централите в Лондон към страни от ЕС и особено към Ирландия се изразява най-вече в намаляването на БВП на Кралството. По-малък обем финансови услуги, по-малко БВП. Досега Ситито правеше около 6.5% от БВП. Какво ще е намалението на неговия дял предстои да видим. Загубата на работни места е по-малкият кахър. Мислех да пиша повече, но сигурно ще ме изтрият, ако спомена конкретни банки.

Веднъж и България да ''спечели'' !

Търся зрители на моя стриптийз - xxxsingle.xyz/maria Момиче, на 26 години. Напиши и вземи VIP

Всъщност най - много ще загуби Великобритания. Нещо са я изуснали от списъка

То за губещите е ясно...въпросът е кой ще спечели най-много !

Спекулантите! Най-вече инвестиционните банкери с многото пари и самочувствие до небето. Същите тези, които спечелиха от кризата 2008-2009г.

Вече ви казахме - ние. Просто защото сме ДЪЮНАЙТИД КИНГДЪМ ФОР ГАД СЕЙК. Просто е като гъбено семе. Не са нужни никакви преговори и дийлове ФОР ГАД СЕЙК. Ние сме ДЪ ГРЕЙТ БАЙ ДЕФОЛТ.

А Великобритания колко работни места ще загуби?

Няма да има Брекзит без сделка, спокойно. В противен случай биха се самоубили ритуално, което няма да направят. Наскоро дори парламентът прие промяна в Закона за финансите, с която се забранява на кабинета да извършва разходи по Брекзит без споразумение без разрешението на парламента. Остават два варианта - приемане на споразумението с ЕС или искане за удължаване на срока. Допускам, че ще е второто. Явно и Фараж допуска същото, щом регистрира нова партия, с която най-вероятно ще участва в изборите за европейски парламент. Голям сладур е той - икона на брекзитърите, обаче не иска да изпуска високата заплата и привилегии като евродепутат.

Оказва се, че най-големите концерни на страната - Volkswagen, BMW, Daimler, Bayer, BASF, Henkel Group, конгломератът Siemens, E.ON и RWE и Bosch имат филиали и производствени центрове по целия свят, в това число и във Великобритания. Добре ако има съкращения на острова как засяга безработицата в Германия и още нещо това са 0.24 процента от работещите в Германия.

И аз два пъти прочетох този абзац и все закрити работни места във Великобритания виждах... Кажи му "журналист" и не го обиждай повече...

А най-големият печеливш ще е великото кралство, без съмнение !!! Аз откога го повтарям. Та ние сме ДЪ ЮНАЙТИД КИНГДЪМ ФОР ГАД СЕЙК !!! Както се провикна нашият храбър побратим Доминик Рааб в шоуто на Андрю Мар.

Целият износ на ЕС кък Света и към други ЕС страни е 6 000 Милиарда Евро. От тях 500 милиарда Евро са общ износ към Великобритания или 10%. От тях повечето са Внос от Германия. ЕС, но основно Германия ще изпадне в рецесия. Очаквам Германия да отстъпи максимално на исканията на Англия за Брекзит иначе капут.

При разтеж от около 0.1% то си е жива рецесия, но още не искат да си го признаят:)

Преди два дни в британската преса бе публикуван анализ със заключение, че Германия ще избегне рецесията със сигурност.

Въпроса е ,че 44%от износа на острова е за ЕС според теб кой е най големия губещ.

Тук понятието-най-голям губещ е един вид невалидно. Всички са губещи. Но като цяло, в един малък процент, Англия губи повече от ЕС. Но най-вече в краткосрочен план. Сътресения ще има за около година-две. В дългосрочен план, със сигурност ЕС губи повече.

на кого му пука

Над 80% от всички парични трансфери на ЕС в момента минават през Лондон. Преди 2-3 години ЕС пожела да вдигне данъците на ЮК върху трансфера и някой сметна, че става въпрос за повишение от 21 милиарда Евро. Англичаните изквичаха на умряло, тогава. Значи, говорим за приходи от комисиони за стотици милиарди годишно. При Брекзит (независимо мек или твърд), ВСИЧКИ британски банки губят паспортинга (разрешението да оперират на Общия пазар) и цялата тази дейност отива автоматично във Франкфурт и Париж. В статията не е даден най-големия губещ - а имено ЮК. ЮК имат отицателен търговски баланс с ЕС - грубо, 60:40 в полза на износа. Това значи, да съберете какво губи Европа и да умножите по 1.5. Това ще са загубите на ЮК. Но Тереза ни успокои. На нястото на 500-те милиона ултрабогати ЕС потребители, ще дойдат икономически колоси като Гана, Екваториално Конго и Занзибар. Спокоен съм за Кралството, аз. Някой чете ли, между другото, че Форд вече си тръгнаха от ЮК. Със загуби от 1 млрд евро от предсрочната релокация, и много сърдити. Да се чуди човек, защо...

Обоснови се бе, човек....80% от всички парични трансфери е доста разтегливо понятие. От сделки? Банкови транзакции? Разплащанията на ЕС минават през Ситито ли? Бюджета на ЕС се съхранява в Ситито? 80% от парични трансфери на какво?

Само да добавя: За Евро клиъринга и паспортинга още не се знае. Но дори и на теория да ги изгубят тези лицензи, кой, мислиш, във Франкфурт, примерно ще се възползва от това?

"Бритиш-БГ" студентите са най-губещи! До сега такса 9250, 600 настаняване, 350 "живот"-всичко в GBP.Нооо... Обучението се поема от Student Finance England при ниска лихва и КОГАТО печелиш от работа 21 000 лири връщаш... Ако това спре: 1.Таксата 12-19 хиляди GBP; 2.Свръх високи изисквания за кандидатите(Т.Змей иска в GB само тези с голямо IQ); 3.Параграф 22 - как да връщаш студентски заем при смален пазар на труда в Англия(12 000 фирми и банки напускат-онзи ден ФОРД); 4.Ожесточена борба за място под небето на Албиона с индийци и пакистанци, приемани с преференции; 5.Загубено време, пари и нерви, след като трябва да търсиш изява извън "Свръх Велико Британия"(СВБ); 6.НИКОЙ(освен родителите) не те чака с отворени обятия в BG-най-малко "властта", на която си естествена опозиция; 7.Има много като теб, които ще се стремят към реализация в страни от ЕС-конкуренцията ще е убийствена. 8.Дарил си СВБ залудо!

Едвали вече ще си струва да се учи в О.К. На скотофилните селяндури от Уелс с пари на ЕС се построи цял нов университет и те след това "мъдро" гласуваха за излизане (Уелс беше с един от най-големите проценти за излизане).

Точно така! И после имаха наглостта да питат къде са им ЕС парите за селското стопанство:)))) това го помня.

Потърпевши ще са най-вече англичаните. Чуждите заводи ще съкратят работниците, които са британци. Ще почнат мита и ще скочат цените, което ще доведе до обезценяване на лирата. Може да се стигне до ефекта на доминото и да започнат стачки. Милионите мюслита ще огладнеят и тогава ще ги видим колко струват англичаните (малцинство в собствената си държава). Но всичко това са предположения, както и самата статия.

Именно...предположения. Всичко в момента се базира на предположения и прогнози. Истината е, че никой всъщност не знае какво ще се случи.

Как тъй руснаците с едни 97 цента - похарчени в нета, около Брекзита успяха да го спИчелят.. Вижте си доклада на ФЕЙСБУК в Камарата на общините на Английския парламент.. От него е горепосочената сума..

Забравяте да отбележите и колко бизнеси се изместиха от Лондон във Франкфурт например и продължават да се местят. Със сигурност ще има загуби за Германия, но повече ще са ползите. Най-губещият от тази ситуация, разбира се, е Англия, но донякъде го заслужават заради високопарното си отношение към източно европейците и не само.

Колко? Дай имена?

Колко бизнеса са? Кажи да не забравяме?

Ами банковия сектор например. Само Лондон се очаква да загуби поне 800 милиарда от това, че банките се местят във Франкфурт. Това е според официална информация на Guardian.

Всички ще са губещи, разберете го това нещо!

Кинтите на ЕС в момента са в лондонското сити - колосална сума. След като напуснат ЕС с високо вдигнати глави, ко прайм с тея кинти? За един преател от Омуртаг питам.

Ес кинтите били в Ситито....:) Юнкер ли ти обади или Барние, че там са кинтите

След като лъжеш с първото изречение, въпросът след това няма смисъл...

Моментът приключи през юни 2016. Банките се изнесоха към Дъблин и Амстердам, следват Париж и Франкфурт. 2017 година още. Разбирай основно - инвестициите. Капиталът не понася течения и сътресения.

Дай пример с банка,която си е закрила офисите в Ситито и се е изместила в ЕС? Поне една.

а в бг. колко джебчийки ше си загубят рабоата

Откога Китай е в ЕС? То бива фалшива пропаганда ,но това вече минава всякакви граници.

Китай могат да продават на британците независимо от брекзит резулатата. Да не би изведнъж УК да вземе да спре да купува телевизори или лаптопи?

Или мерцедеси :)))

Най-големият губещ е Британия и тя ще го усети най-твърдо и най-здраво отзад ... А вие си плямпайте каквото си искате, далече сте от реалността .....

А Б-я? Нашите министри толкова време отделиха и направиха не един а два плана за Брекзит.

Британия ще плати скъпо и прес скъпо за тази глупост. А Европа ще излезе по-силна и сплотена. Плъховете да ходят да търгуват свободно с Путлеристан, Таджикистан и прочие развити икономики. Чакат ги мита за търговия с ЕС и визи.

ти наистина не знаеш от какви чати се състои планетата нали? не знаеш кой е държавния глава на австралия, канада, нова зеландия ? не знаеш капъв пазар е япония, сингапур, корея, индия, бразилия? за хонгконг или тайван не си и сънувал. европа е едно малко парченце на картта не света :) и в него от 27, читавите държави остават 3-4 добро утро!

Държавния глава за когото говориш има по-скоро представителни функции, тя в управлението и вземането на решения не се меси. Азиатските страни за които говориш вярно, че имат големи пазари, но търгуват помежду си, с UK търговския им обмен не е чак такъв както е между тях самите. А ако за теб Европа е "малко парченце на картата не света", явно наистина не знаеш на коя планета живееш.

Нищо от това, което си написъл няма ЗНАЧЕНИЕ!! Ако бяха толкова "британски" тези пазари, защо над 95% (!!!!) от износа на Англия е за ЕС ??? И да не мислищ, че като излезат от европейския пазар, ще си продават продукцията на тези (от тебе) изброени държави?! Кажи бе , всезнайко!!!

Ама колко много ще спечелят британците... мани мани...

Дойде време за Брекзит и реалните новини се появиха. Англия Се Евакуира от Потъващият кораб... По Свой, Собствен Избор !!! .. ЕС е големият губещ защото Брекзит се случва Срещу тяхното голямо желание Англия да остане. Германия ще е Огромния Губещ. Няма да са 100 хиляди, други анализи показват малко над 1 милиона Безработни в Германия след Брекзит. Това означава Рецесия.

в ЕУ ще се загубят работни места, но който бяха от общ пазар яде дървото в крайна сметка. Европейските лидери трябва да накарат това правителство с твърди мита, само така популистите политици ще бъдат избесени по дърветата.

хихи :) норвегия дали пък не търгува с ес? или швейцария? само че юк може да търгува с над 2 милиарда човека, предани на кралицата от британската общност (империята) ти за ес ми говориш... наивник, не знаеш какво е азиатски тъгър и къде са ценните пазари днес. гонг ча какво е? лакса какво е?

До този над мен: експорт на Англия към Япония - 5.79млрд. паунда; Канада - 4.9млрд; Саудитска Арбия - 4.26млрд. По-долу съм написал експорта към ЕУ - 274млрд … Готино, нали?

Не бе над 1 милиард безработни, грешна ти е информацията. Сега умнико си представи какво става само ако нисан си премести производството в Европа. За съжаление англичаните изтеглиха късата клечка този път.

То така се мести производство с магическа пръчка,ако искаха да са се преместили всички желаещи ама стоят.

Хаха да бе , виждаш ли англетата щели да спрат да си купуват бмв и мерцедес и германците отиват на трудовата борса.По голяма глупост от тази статия не бях чел скоро,който има пари и престиж ще си купи каквото пожелае дори и мито в цената , а при закриване на филиали и заводи на острова британците изхвърчат на улицата.

Анализаторе, Експортът на Англия е 274млрд. паунда към ЕУ; 46,5млрд към САЩ; 16.91млрд към Китай …. Как мислиш, добре ли ще им стане на тия от Албиона, като ги обуят с митата?

A Великобритания какво губи и колко?

БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ В КРАЛСТВОТО НАЙ ГОЛЯМАТА СИ СТОКА - евтина работна ръка , която ще бъде върнатаобратно на притежателят й - БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО. КОЛКО ХИЛЯДИ СА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ?? Към 12 06. 2017 година са 86 000 души !!!! Съпоставете тази бройка с останалите засегнати държави но на глава от населението и ще разберете , че сме НОМЕР ЕДНО , от събетията които предстоят да настъпят в кралството. НЕ ЗНАМ ДАЛИ НА МАЛОУМНИЧЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ Е ЯСНО КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО В БУЛГАРИСТАН 80 000 МЛАДИ ЗДРАВИ И МОЖЕЩИ ДА НОСЯТ СОПИ БЪЛГАРИ?!!

Двойно повече са българите във Великобритания над 200 000

Милиони са, питай Фараж! ;)

Тези не са част от нашата територия, както и Великобритания, така че да се оправят сами!

ех.. осмицо видя ли сега и друга гледна точка? повтаряхме, повтаряхме.. всичко е скачени съдове а китай са най лесни. с тях споразумение ще си направят два дни след екзодуса

ех.. осмицо видя ли сега и друга гледна точка? повтаряхме, повтаряхме.. всичко е скачени съдове

Т.е. Германия не губи нищо след като се оплакаха че годишно трябва да вкарват по 250 000 гастарбейтери.

..... няма да загуби много от Брекзит, дори може да спечели от това пренасочване на пазарите ..... англичаните да си ходят!

Напълно съм съгласен с теб!

а о ткъде пари за европроектите? Повечето членки с акаот пиявици и смао смучат....а Англия даваше....сега нпма кой да дава

Ся ша дигнат членските квоти. Ша даваме повече

България ще получава около 4 млрд. евро повече.