Колко би струвало откъсването на Запада от Китай

Цената за Германия ще е шест пъти по-висока от тази на Брекзит

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът с цената може да е бил актуален преди 20 години. В момента въпросът е дали изобщо е възможно.

Ами в Китай бачкат, колко в Европа се напъват на бачкане, а?

Изводът от цялата работа - въоръжавайте се с ядрени глави, че да ви е мирна главата от комунискически и всякакви друг вид свини.

колко, ще почнем да ходим боси и голи, защото цялото производство е изнесено в Китай. Няма да има телефони , перални, телевизори. Друго да не изброяваме.

Зависимостта от диви азиатци е най-скъпото и неизгодно положение, в което цивилизовани свят може да изпадне! Ние не скъсахме с комунизма, за да живеем отново в руски или друг вид азиатски режим!!!

Свободният свят ще реагира - Китай и Русия несвободни ли са?! Новият етикет на нео-либералните драскачи кърти мивки

Напоследък не бачкат токова много - под карантина са!

Какво късане, нали беше борба за "глобализъм" световна търговия ала-бала...??! ХАХ.

дебил, ти имаш ли представа къде са Китай и къде Германия? Май нямаш и няма как да имаш , защото по далече от табелата за край селото не си ходил.

Също като в сериала Step by step, САЩ уверено изваждат Европа от уравнението и я поставят във васална позиция. Към момента ситуацията е партер, когато стане туш, може и европейското население да се опомни и да предизвика V for vendetta за всички продажни и умни глави взимащи решения в Давос и Брюксел.

Сетила се Мара да се побара... Запада за 50 години направиха китайците милионери.Същевременно населението на Европа отвикна да работи! От къде ще вземат хора???

И като прочета "свободният свят" и смеееехх.......

Абе тя тая зависимост изобщо не е създадена благодарение на алчността на шепа западни корпорации ама хич, да знаеш.. колко производства съсипаха тук заради 20 стинки икономия ненаситните копелета и сега реват...

Ако Тайван не принадлежи на Китай и може да бъде захранван с оръжие от Запада и да се отцепи от Китай защо Крим, Каталуния, Северен Кипър, Кюрдистан... да нямат същите права ?

Китай държи половин Африка. Почти всички мини за ценни метали. Ще откъснат от китай ама друг път. Няма да им летят дрончетата без батерии

дали изобщо се е замислял, че има и друго решение. Например да не се налагат санкции на Китай и така няма да има световна криза, а тайванците ще станат китайци. То не, че не са де. Дори Тайван е старото име на Китай. Бил съм и на двете места. Тайванците се самоопределят като китайци. Просто американците изкуствено я поддържат тази държава.

Ако продължава това разделение, то ще се самоизтрием като планета. Даже и ядрено оръжие не ни трябва.

Запада ще стане старият изток упадък, деградация, "самодостатъчност" и "зелени сделки". Ролите се сменят. Пак сме от страната на булката. Честито.

Запада НЕ може да се откъсне нито от Китай ,нито от Русия !!! Запада горко ще реве !!!

като гледам скоро ЕС няма да има...да живее СОРОС и 4 милярда РОБИ

А обратната страна на медала? Колко ще загуби Китай?

Ще ви струва всичко. Защото там се произвежда всичко. А вие нямате нищо! Едни маски не можете да произведете. Закривахте заводи и мощности, уволнявахте специалистите, сега страдайте!

Накрая умнокрасивите ще трябва да ходят на луната или на марс, защото няма да е останал живот човек да ги търпи.

Пак лозунги.

Заминавай към по-свободния свят, да ти свият перките, малоумен панелен ганьовец

Нямаме нужда от неграмотния ти, бакшишки коментар.

Айде стига сте ревали! Приемете Китай като асоцииран член на ЕС, евете им майката на икономиката, със съвети на икономисти и кви ли не експерти, и те ти пазар - за милиарди! Ех, мечти........

Чудя се обаче на кого и какво ще продават тогава китайците?

Забелязахте ли - търсят се пътища за споразумение между ЕС и САЩ, за да бъдели облекчени икономиките на САЩ и Германия. А останалит в Европа ДГД! Хайл Четвъртия райх!

Вай и ко праим сега с АлиЕкспресс?!

Китай ще се срине и разпадне. Да не говорим, че няма да минат само със санкции, а ще има и военна намеса от американците.

Барем да бяха признали Тайван за суверенна държава. Дори и за това топки нямат, но щели да "късат". По-загубен и самонадеян народ от немците не знам дали има! Малоумна история.

повече от колкото някой може да си представи и може да си позволят

Китай имат РЕЗЕРВ В ЗЛАТО КОЛКОТО 80% от ПЛАНЕТАТА а за пари и др. ценни минерали и метали имат.......

четете книгата "1984"

ВСИЧКО 90% от суривините за западните бизнеси се проивеждат в китай...

КОООООООООООООООООООООООООООРРРР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ми да! Ето - ще им пратим ПростоКире и кокорчо. Че даже и Лената - тя и без това мяза на недохранена мустаката китайка... Ще бъде продължена промяната и край с Китай!

Не случайно инвестират в Азия и Африка. Подобно плана Маршал за Европа, развиваш регион и после му продаваш. А ако са прости хората в тоя регион ще ти купуват и дълга...

Чебурашките станали чайници.

Всички топбанкери за кой път повтарят, че без Русия и Китай запада е за каменната ера буквално. С джендъри и слънце няма да стане само.

никой не издържаш, средната заплата а 23 годишна китайка е 1500$. Повечето млади китайци карат автомобили за по 50к$ и живеят доста охолно. Стара ти е информацията.

Що се не пробват ЕС и САЩ Да се пробват и ще разберат как е реално. Тия теоретични модели са доста несигурни.

Задачка за любопитни - колко държави признават Тайван като отделна държава?

То се знае от филма 1984.

Вай, благодаря, че ме просветляваш.

Само не разбрах какво общо има ЕС с това, че китайците са експлоатирани в китайските фирми с китайски собственици в частните фирми и Китайската комунистическа партия начело със СиДзи Пин като роби? Кои са робовладелците -ККП или европейците?

Доста постна и лековерна, пропагандистка сатийка, на тема "Споко, няма страшно"... Да не говорим за повъхностния "анализ"...

Чайник тук, чайник там. Путин омазан в собствените си £айна. Викали му нов световен ред - £айна с чай.

Цар Мидас е имал 100% злато, всичко, до което се докоснел ставало на злато и умрял от ...глад!