17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Удря по белия дроб, сърцето и най-вече направо в ума! За съжаление, никой не си прави труд да работи, за да открие лек срещу тази опасна всеобща заплаха. Старият соцлаф се оказа верен - ние се правим, че им работим, те се правят, че ни плащат.....Който не вярва, просто да се огледа и ослуша.

Основните мотивационни фактори са власт и пари, а всичко останало е второстепенно, а някои неща са си направо третостепенни. Нито персоналното отношение, нито така модерните бонуси, още по малко т.нар. социални придобивки могат да ме накарат да харесам или остана дългосрочно на работа. Адекватно заплащане, нарастващо спрямо отговорностите (повече работа=повече пари, власт под формата на повече свобода за действие, вземане на решения и креативност (практически представлява оценка от шефа, че си добър и затова ти се делегира, т.е. морално признание и оценка) по отношение на извършването на самата работа и колеги професионалисти, с които трептим на една честота и имаме амбиция да постигнем най-доброто (без интриги, завист и подливане на вода) мисля, че са най-важните неща.

И ти сега през работно време пишеш? И за това, че пишеш коментари да ти увиличават заплатата? хахаха

Разбира се, че заплащането е определящо, но има и други фактори, които клатят везните.

Ама че анкета! Все едно да питаш - ако предпочетеш какво НЕ би искал да ти се случи : а. инфаркт б. инсулт в. рак г. Не мога да преценя, винаги има неустоими предложения и т.н... Мисълта ми е , че ен можеш да заковеш едно единствено нещо и да кажеш е те тва е на. Ами ако другите условия са кофти?

Особено в някоя телевизия, винаги назначава рояк дългобедрести синоптички, за да не ви е тъжно и да не помните кога ще вали. А и винаги ще си има прясна скумрия под ръка до поискване и доставка франко клиента.... Казват му "кариерно развитие" на това. Звучи някакси по-международно и модерно. По-старите обаче си го знаят като чиста проба к......лък.