17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е зададен крайно непрофесионално. Тук не става въпрос за почасова работа, а за самонаето лице. Почасова работа е, когато те наеме някой за 2, 4 или 6 часа и съответно си поделяте разходите с работодателя, а под 4 часа не се зачита за стаж. Самонаето лице е съвсем друго нещо - там си плащаш осигуровките и данъците по различен начин - никой не го прави вместо теб, сам трябва да го правиш. Освен това всичко това, което сте изброили, не е особено вярно. Единственото вярно нещо е, че може да получаваш много повече, но това само ако си кадърен, и че може да работиш от всяка точка, ако имаш интернет, и то само ако може работата да се изпълнява дистанционно - т.е. ако произвеждаш нещо, няма как да помъкнеш всичко на Антилските острови примерно. Не е вярно, че разполагаш с времето си - клиентите ти разполагат с него, защото ти реално им го продаваш. Не е вярно, че е под твой контрол - като имаш проект да вършиш, няма какво да му контролираш - сядаш и работиш! Не е вярно, че нямаш шеф! Най-малкото ти си шеф и трябва строга дисциплина, за да си успешен. Не е вярно, че правиш това, което ти носи удоволствие. Това, което ти носи удоволствие, се нарича хоби. Като го направиш работа, вече нямаш кой знае какъв избор да избираш това, което ти харесва, ако искаш да имаш пари. Многото и различни умения не гарантират качество, което изобщо няма да ти донесе клиенти и приходи. Многото и различни умения обикновено гарантират единствено посредственост. Да, може да избираш с кого да работиш, ако искаш да нямаш работа. В извън работно време също не става, защото, за да имаш приличен доход от това, няма как да го съчетаеш с 8-часов работен ден, който обикновено с транспорта е поне 9 часа... Аз работя така вече 20 години и много се кефя как хора, работили 1 месец дистанционно, вече дават големите акъли как се работи, какви са предимствата, как едва ли не ще станеш големият богаташ за нула време, ще избираш клиенти, ще работиш когато искаш.... Реалността е - ако искаш пари, работиш яко и по много. И ако оплескаш нещо, което винаги се случва, целта е да оплескваш по-малко, го оправяш безплатно, обикновени вместват 4 часа работа в 2, за да остане клиентът доволен. Защото недоволният клиент няма да те наеме отново. И не може просто така, щото не ти харесва, да отказваш - клиентът има своите задължения към някой друг и ако си много непретенциозен - такива като теб онлайн мноооого. Ай със здраве И бас и непрофесионалната анкета! Толкова е непрофесионално направена, че отделих 10 минути да напиша цяла рецензия за нея!

Предимства се изреждат много, но дали се гледат и недостатъците? 1. Почасовата работа е с 0 сигурност. Нямаш редовни и сигурни доходи и трябва днес да търсиш дали са нужни хамали за 20лв или продавачи в супера за 30лв. А някои дни няма и да има нищо за работа. Заплата за 8ч и при липса на работа за вършене е съвсем друго. 2. Нямаш защита от уволнения и подобни. Тъй като не е редовен трудов договор, няма обезщетения при съкращения, няма помощи за безработица. 3. Несигурните доходи те правят лош кандидат за кредити или вдигат лихвата им. 4. За да те наемат почасово, в повечето случаи фирмата няма нужда от това да си пази хората. Това са позиции с ниска стойност и лесна замяна на човека с първия от улицата. Не говорим за адвокати и консултанти с огромни часови ставки, а за масовия случай. Ако почасовата работа беше панацея, щеше да има много да се натискат да я работят. Но всъщност освен трайно безработни тотално притиснати или студенти, които не могат да почнат редовна работа, желаещи няма.

баси, чевек, ти имаш типичното мислене на беден! Като нямаш доходи, що ще теглиш кредити??? Това, че ти нямаш образование да бъдеш консултант примерно, или адвокат, не значи, че е лошо нещо и е 0% сигурност. Иди, образовай се! Не е трудно, иска да се положат обаче усилия някакви! При всички случаи на мен ми носи доста повече от средната заплата. И въпреки това кредити не тегля! Имам кредитна карта заради удобството, която покривам в края на месеца! И не, не ми трябва защита от уволнения и прочее "сигурности" - предпочитам по-големите възможности, отколкото сигурната заплата, която не е чак толкова сигурна, колкото си мислиш . Ох, забравих! Човек има само толкова възможности, колкото си мисли и вижда, че има. Ако за теб единствената възможност е да работиш на заплата 8 часа на ден, значи това е единствената възможност за теб.

Дори и това ще бъде извратено и изкривено до степен, в която накрая ще се чудим как стигнахме до тук.

Всичките изброени! Работодателя трябва да се сменя преди да ти се качи на главата. В БГ има нещо типично където работата може да върви ама винаги някой трябва да ти вдигне кръвното без причина с някаква безмислена реплика. А много хора в коментарите забравят че е хубаво да се разнобразява, да се видят нещата от друга среда, и най вече да се научат нови занаяти (да кажем занимавали сте с нещо като хоби но сте натрупали достатъчно опит за да е професионално)

Почасова работа = бодирент

Да, то всяка работа по същество е това. За по-къс или по-дълъг срок

Поредната манипулация/морков в полза на работодателите. Ти, който си написал тази статия-ако си работник, а не работодател си кръгъл глупав.

Че можеш напълно да се раздадеш в ролята си на роб! Да направиш щастливи няколко тлъсти капиталиста със селски произход и миризливи пури в беззъбите усти..