Кое е по-опасно - болестта или методите на борба с нея?

Фокусирането върху много по-малка част от населението би позволило на обществото да се върне към живота и ще попречи на огромни сегменти от икономиката да се сринат

Обратно в новината

Коментари - Кое е по-опасно - болестта или методите на борба с нея? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И най-вече: Какъв е смисълът да се ограничава нещо, чиято обществена опасност клони към 0?! Също толкова смислено е ограничаването на разпространението на пърхот.

vovo.n@

Разбира се, че мерките! Те са такива, че като се пребборим с Корона вирусът в страната няма да има поминък и ще настъпи пълно ошашавяне. Всички в активна възраст, ако не се въведат изходни визи, ще емигрират!

методите са по-важни и навременната реакция, ако действията в първите дни са неадекватни/както беше на практика унас и другите европейски страни-закъснението е повече от месец/ всички останали решения водят до по-трагични резултати, голямо влияние оказва е виосоките равнища на некомтентност сред админстрацията, не е подготвена за реакция в подобни ситуации, всичко се възприемаше като шоу

Аз се чудя, тая година друг грипен щам няма ли? Освен за Коронавирус нищо друго не се говори! http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2019/07/29/19rh006pr.pdf Световната статистика сочи, че:  Около 40 000 души умират преждевременно от грип всяка година в страните от Европейския съюз. До 90 % от смъртните случаи са при хора над 65-годишна възраст, предимно с придружаващи заболявания.  В световен мащаб сезонните грипни епидемии предизвикват от 3 до 5 милиона случая на тежки заболявания и от 250 000 до 500 000 смъртни случая всяка година.

Най-опасно е, че без реално да засяга главния мозък, нещата така се преекспонират от властимащите, че щат-не щат овцете увреждат генерално и необратимо и малкото сиво вещество, което им е останало. След тази масова психоза, породена от пропагандна война срещу обществото, съберат ли се на едно място 10 човека, трима кихнат ли - веднага извънредно положение. До това ни доведоха овчедушието и джендъризмът. Още по-лошото е, че е в световен мащаб. Тоталното изтрещяване не вещае нищо добро.

Ходи в Бергамо да ги разправяш тия на италианците.

Ето затова, въпреки многото съмнения, САЩ е все пак демокрация. Алтернативните виждания са на масата, дори при изострена обществена ситуация, в случая - здравна. В статията е застъпена тезата, че смъртта на икономиката - това е смъртта на държавата. А хората - оживели са милиони години преборвайки микроскопичните заплахи. Повече доверие и сега. Такова мнение със сигурност ще коригира и участва в оформяне на държавната политика по повод на заразата. Нама да бъде счетено като саботьорство и разпространяване на слухове. Има в какво да се учим още от САЩ.

това с 80-те процента дебили (включително и сред управляващите...

кое е по добре - Физическо нараняване или психическо? И кое от двете има по-дълготраен ефект?

джендър-гей-фемина-организациите и кучкарите!

Кой е победител от войната във Виетнам? - никой. При все, че имамае и двата подхода. Последствията и за двете страни са огромни. Статистиките са едностранчиви, без да се отчитат много фактори, просто хвълени едни проценти. Просто размисли на един диетолог взел се на сериозно.

за "по-опасното" може да се спори безкрайно но за най-опасното, няма спор. то е тъпащината, която обрича добитъка да мре от предотвратима смърт. както и да е... този вирус е предпоставка за животоспасяващ начин на мислене. асоциация базирана на причинно следствена връзка. (непозната, забранена гимнастика за временните обитатели на кланица)

Цяла Европа е блокирала, никой не работи и си стоят масово хората по къщите. Каквото и да обсъждаме това са фактите. Всички много разбират от всичко. Китай се справиха отново най-добре, защото там има дисциплина и не разсъждават кое е по-правилното . Правят това което трябва и толкоз. Европа в това отношение е много далече. и затова и резултатите са такива.

А аз съм удивен, как не ни пука от войните, там няма ли възрастни и деца, боледуват ли гладни ли са имат ли работа, не знам накъде сме тръгнали?

УДИВЕН СЪМ! ...КОЛКО БЪРЗО ПРЕМАХНАХА СТАТИЯТА ОТ САЙТА

Мерките ще донесат поражения в пъти, безкрайно не могат да се държат младите хора и децата в изолация когато излезат навън ще пламне отново и какво ще правим, а възрастните, повечето не се страхуват за себе си, а за децата и внуците, обрекохме ги на самота в последните за някой от тях дни

Човека е прав, има статиска има модели колко стари хора умират на месец в Италия по принцип и колко сега това е реалното увеличение следствие на коронавируса не може всички смъртни случаи да се приписват на вируса. Който му е мил живота да се пази предупреден е не може да съсипваме цялата система и живота си заради някакви пенсионери дето така или иначе им остава по няколко години живот с или без коронавирус са се запътили натам. Така или иначе не умират всички на тази възраст и крак да счупят и грип на хванат пак е рисково коронавируса е повода а не причината за смърта им.

Статията е поръчкова, написана от журналист от Ню Йорк Таймс. Не е компетентен, но си мисли разни неща, от които разбрах следното - всички да тръгнат на работа, децата на училище, старите да си седят вкъщи и готово, проблема разрешен. Кой умре - умре... Сещам се, че Сталин е измислил по-лесен начин - "Има човек има проблем, няма човек, няма проблем". Или, по съвета на драскача от Ню Йорк Таймс, да изправим възрастните до стената - един картечен ред и готово, решени са икономическите проблеми, възникнали от коронавируса. Искам да припомня обаче, че никой не е пощаден, защото сред загиналите от заразата е 34-годишния китайски лекар съобщил първи за вируса! А в Италия се съобщава за около 500 загинали лекари и сестри, светла им памет! Винаги се намират боклуци, оплюващи всички усилия и всички хора, полагащи тези усилия да прекратят безумието. Хора, стойте си вкъщи и спазвайте указанията! Ние сме яка нация! Като се проследи историята ни, винаги, когато е трябвало сме успявали! Ще успеем и сега!

Пич, след 6 месеца ще има много повече умрели от глад, рак, инфаркти, инсулти и т. н. заради стреса от икономическите последствия. Милиони хора, не 500 или 1000.

Защото няма да има лекари да обърнат внимание на тези с рака, инфаркта, инсулта...

от това, което казваш, ще са стотици пъти повече. Отделно десетки пъти повече тотално ще мръднат психически. А застаряващото население на Европа, което бъде спасено сега, ще живее чувствително по-мизерно. Иначе се басирам, че само самоубийствата, заради банкрути, съсипани животи и връзки от карантините в идните година-две ще надвишат регистрирания брой смъртни случаи.

В САЩ умират 56000 от пневмония след грип всяка година и 90% са над 65 години. До сега не беше проблем, сега стана. Света се побърка, това е първата сериозна инфодемия и ще има тежки последствия.

шантавите мерки са в пъти по-опасни от заразата! С тези глупости, скоро ще сринем държават и ще копаем поредното дъно ! Ама ние сме царе по копаене в дъното, няма да ни е сефте!

The CDC says that 23,000 Americans have died from the flu since last September. Yawn. Ho hum. Around 6 PM today the TV news cited another CDC statistic that 400 Americans have died from the coronavirus. Emergency! Suspend the Constitution — Permanently! Declare Martial Law! Stop the economy — Now!! Stay in the house — or else! Shut up and take your Masters’ orders! Rev up the printing presses! Call out the National Guard! Imprison all dissenters!! Here’s another interesting tidbit: The Italian version of the CDC says that just under 50% of those who had “died from the coronavirus” had at least three pre-existing diseases such as cancer, heart disease, lung disease, etc. The average age of such Italian disease victims is 80.5. Around 25% had at least two such diseases. Nevertheless, they are claiming that they died from coronavirus alone. 0.8% of Italians who died from the coronavirus had no pre-existing serious diseases. (www.lewrockwell.com/lrc-blog/is-there-something-wrong-with-this-picture/)

Кой и кога е казал това: Emergency! Suspend the Constitution — Permanently! Declare Martial Law! Stop the economy — Now!! Stay in the house — or else! Shut up and take your Masters’ orders! Rev up the printing presses! Call out the National Guard! Imprison all dissenters!!

На тази пандемия от COVID-19, световната олигархия(на чело с Федералния резерв), златен паметник ще издигне! "Съвсем случайно" и в "точния момент", по добра маскировка на Световната икономическа криза и Господ не може да измисли!

Ба го бе, къде изучи икономика - в кварталната кръчма. Евала, че на теб и другите пишещи тук безпарични безделници всичко ви е ясно, а най-вече световните конспирации.

"Многопарични делнико"(1234), първо това, почти, не е икономика а грозна действителност и второ - попитай в единствения достъпен за теб институт "кварталната кръчма", да те просветят! И ЗАПОМНИ ДУМИТЕ МИ!

Най опасни са тия, които нищо не правят, НО, постояно критикуват и акъл дават на тия, които работят срещу болеста!!! Ако бяха вложили, тази енергия в нещо полезно, никога нямаше да сме на това дериже!??

Все по-често се появяват мнения, че борбата с този вирус се води "на сляпо". Пандемията от Испански грип през 1918 е интересна, като паралел. Първо се счита, че е започнала много по-рано още от 1915, второ и интересно обстоятелство е, че преминава в две вълни. първата е аналогична на това, което се случва сега. Втората настъпва след затихване на първата и е много по-смъртоносна. Първата вълна поразява стари и болни, втората млади и силни, като предположението е точно това, че не е изграден нужния групов имунитет. Има множество изследвания по темата, който, може би, отговорните хора трябва да прегледат. Вярвам, че са го направили.

Групов имунитет се създава и с ваксина, но трябва да се даде време за да се направи.Така загубите да много по-малко

Виждам, че източник за този материал е: Автор: Дейвид Катц, Ню Йорк Таймс Google-то казва за него: Експерт по хранене проф. д-р Дейвид Кац от университета Йейл. Какво ли разбира този експерт по хранене от война?

Ако, освен да зяпаш "Google-то", се беше напънал да прочетеш и статията , нямаше да питаш!

Прочтох я и съвестно реших да проверя източника. Дай повече информацияако знаеш повече за автора.

Е като я прочете, какво разбра? Едно е да прочетеш нещо, съвсем друго е да го разбереш и осмислиш. Не е толкова важно кой е написал статията, а КАКВО Е НАПИСАЛ!

Държава, която години наред гори италиански несортирани и вероятно заразени боклуци (спринцовки, пластмаси, тумори, картони, тонер касети, бутилки и т.н.) , обаче после ти забранява да се разхождаш в планини и паркове - не може да бъде унищожена !!

Преводът е много лош.

Най-опасен е популизма на БСП и пРезидента!

по опасен е увредения безнадеждно мозък на платения соросоид.

НАЙ ОПАСНО Е ЧЕ ДОЛАРА МИНА 80 РУБЛИ Ква я мислихми ква стана

На тия дето им плащат с рубли бая им висна куйрука

по опасен вирус от ковит 19 е ковитбулгарикум 240 +още някоя и друга тъпа бройка

Ако гледаме Китай това чудо у нас ще продължи до към края на април. И то само ако се въведе желязната дисциплина там.

Което е невъзможно. Първо защото в Китай има социализъм и е водеща ролята на компартията, която може да наложи желязна дисциплина, дори и сред хора с български манталитет, на които думата дисциплина не говори нищо. Второ либералната демокрация отрича по принцип подобен подход. Трето за нещастие комбинацията Борисов плюс ГЕРБ, за които само ограбването на държавата и работещото население са от жизнено важно значение са историческото нещастно стечение на обстоятелствата за България. Там, където водещ принцип е замяна на компетентността с посредственост и послушание, нищо нормално в кризисна ситуация не може да се появи.

р..дев, ей това е !

Колко много думи, за да кажеш, че заради ПАРИ искаш да оставиш всички да се заразят. Само че вирусът повтаря и тогава умират млади и здрави хора - например случаят с китайският зъболекар, който беше млад и умря при повторно заразяване. Китайците бяха стриктни, затова всичко им отне 2-3 месеца и вече започват да работят нормално. Но Европа, заради алчност и глупост може наистина да обезлюди и да стане като третия свят, каквото са предсказанията.

Нйа-сетне една балансирана и разумна статия,работеща с числа. Липсва само убийствения факт колко а умрели за същия период в Италия и Германия в 2020 спрямо 2019 г... Който не знае: ами през 2020 - по-малко!

Посочи си източниците,за да проверим. Иначе твърдението ти е гола воса

Какво значи да си здрав?

Дотам ли стигнахме?

Те и в Лондон мислеха така, смс нещо си смениха мнението...

Браво и на автора, браво и на журналистите потърсили и дали гласност на едно обективно мнение. Още веднъж - у нас журналистиката е жълта. Наблягат на "колко" а не на "какво" и "как". Не е мое мнение, преди доста години главния редактор на DER SPIEGEL ми го каза в прав текст, след като изчете всички видове български вестници с преводач. Иформацията е оръжие и трябва само обучени хора да боравят с нея.

С мерките ще утрепат повече хора от коронавируса. Ето според министърка на социалните, преден ден са се регистрирали над 1300 безработни. Ами огромните опашки и за пътуване и на магазините. Съботата чаках минимум час и 20 минути пред магазин, а опашката стана по-голяма. Сумати хора няма да издържат и ще създаде други проблеми. Бизнеса и хората сумарно ще загубят десетки милиарди лева. Сигурно може да се изчисли спрямо данъците. Няма да има пари и за лечение. А вирусът като смъртност май не достига стандартното за грипове на година. Тук умирали от грипове по някъде 1500 човека. В Италия предна година 17 хиляди. В Китай само от тютюнопушене на ден по 5 хиляди. Малко или много е естествен подбор. Ще спести от пенсии. ;) Извинете! От самата смърт няма какво да те е страх. Все едно после ще съжаляваш. ;) Страх те е от болка и други неща, като защитен механизъм. Иначе уж всеки някога ще умре. ;)

Икономическата страна на въпроса.... не е ли манипулация? Богатите ги е страх , че ще загубят пазари и доходи и им все едно за работниците.А като кихнат тичат да си правят тестове на частно и си купуват респиратор...

Начинът, по който богатите ще се справя е следният: съкращават те, а останалите ти двама колеги поемат твоята работа за същите, а може и по-малко пари. Та проблемът е, че не те трябва да си пазят бизнеса или парите, а хората да не останат без работа.

Д-р Дейвид Катц, явно е личност с доста висок интелект, което не може да се каже за повечето ни т.н. управници. Любопитен съм, има ли начин, от някъде да науча, колко от нашите, власт имащи, "величия" са прочели написаното, а и колко са го проумели! Към написанато/казаното от Д-р Дейвид Катц нямам(и не мога да имам) забележки, но това не се отнася и към преводача.

Интересно ми е някой в България направи ли някакъв подобен анализ в България в началото на епидемията, та дори и сега? Или ще се смята за предизвикване на паника и критика на щаба и действията на правителството?

Какъв анализ бе човек. Важно е как панически избирателите крещят "Затваряй". Сега е много благо - никой не работи, има усещане за айляк понеже не си само ти на чакръка, т.е. не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле също. След няколко месеца ще дойде отрезвяването и многохилядните протести, но вече ще е необратимо - пазара ще е друг (работодателите ще приложат стандартната схема - на всеки 10 махат по 2-3, а останалите компенсират, за същите заплати, а може и малко по-ниски ако няма дотиране от държавата, т.е. пак от нас) и за някои няма да има място ... за тях ще остане бедността.

като цяло проблемите идват от кекавите и занемарилите се хора, което в повечето случаи е поради мърляво отношение към себе си и света. Кекавите винаги имат нужда от повече удобства, тоест повече консуматорски позиви и предисвикват повече парникови емисии. кекавите са и освните рискови групи сред младите. Ако разкараме кекавите, ще имаме много по-добри перспекриви като раса.

Да разкараме здравния министър

Безработицата е полезна!!! Този, който ви освободи днес поради алчност и защото ви третира само като ресурс, след време ще трябва да ви наеме на двойна цена. Нарича се пазар на труда. Ако имате умения не се продавайте евтино! Ако сте некадърни лентяи, отивайте в общината да редите пасианси за никаква заплата.

Безработицата е полезна за работодателите. Сега не достига работна ръка и се вдигат заплати. След три месеца ще се молите петима да вземат един от вас и то за без пари.

Липсата на самочуствие не е аргумент.

всяка държава която доброволно държи гражданите си като датворници,загубва войната

Има едни хартийки, които улесняват размяната на стоки и услуги. Когато са повече от наличните стоки и услуги, се обезценяват. Когато са в пъти повече, се преминава към смяна на хартийките. Когато системмата е изчерпана, се сменя системата... Не само Радев е страхливец, но си дава сметка че "ако страха надмогне глада", което е и призив за безредици.. пръв ще увисне на въжето!

Като говорим за въжета, вие гейберастите с празните кратуни трябва да знаете едно - бойко е на първата бесилка. бъди сигурен.

Не правя разлика между двамата, но единия прави поне нещо и поема отговорност, а жената на курнелия е просто страхливец!

До всички хора на възраст над 60 : Вижте вашата любима партия и нейните лидери и тролчета как се отнасят към вас ! Готови са да ви жертват - само и само да се докопат до властта ! За тези ли ще гласувате на следващите няколко избори !? За този президент ли !? За тази безсърдечна Корнелия Нинова ли !?

Искате ли вие и вашите близки да живеете или искате да умрете? Капицитета на болниците в София е пълен, а лавината те първа започва. Когоато заболелите станат хиляди и труповете започнат да се търкалят по улиците, ще се радвам (ако съм жив) да чуя тези които реват за бизнес, доходи и т.н. По-добре жив и гладен, от колкото сит и мъртав!

мърлян тъпанар си

Не разбрах, кое предпочиташ, жив и гладен или богат и мъртав?

Ми щом чисто хипотетично ше заемаме екстремистки и крайни позиции (милиарди трупове по улиците, оле божи камиони с трупове!! на всеки близките в ковчези оли боже 18% от Държавата умира по улиците и нема кой да извози трилионите трупове) избирам свобода !! Избирам възможноста да си предпирема сам мерки, който съм предприел още от първият случай в България - маска, дезинфектант, внимаване, избягване на струпвания на хора и повишено внимание към хигиената. Мерки който всеки който познавам вече е взел. А не да стоя като затворник със военен с калашник пред входа ми, знаейки че заетите мерки са просто и единствено временна пауза на положението докато някой открие вълшебно лечение или ваксина.

Повечето ще останат живи. Никъде не е толкова лошо, както се описва - всички ще умрат. А за глада сте оптимисти, защото така и не ни обясниха Гладомора, хеле пък със снимки. Просто се поддавате лесно на манипулации.

Към преводачката на материала - Криси, вероятно много добре знаеш английски, но това не означава, че можеш добре да превеждаш. За да разбереш какво казва автора трябва три пъти да прочетеш текста … А иначе всичко е правилно ...

На места преводът е "скандален"

Колкото повече чета изказвания на специалисти по проблема за коронавируса (подчерттавам - специалисти: вирусолози, инфекционисти и микробиолзи), толкова повече започвам да си спомням за компютърния "Проблем 2000", възникването, и решаването му.. Кой разбрал, разбрал.

Да не забравяме и 2012г. Тогава беше окончателния край на света.

Не е важно колко ще чакаш на КПП-то нито работата нито къщата ще избяга. Обаче по телевизиите дават как полицаите се кьорят в дребния текст и пипат документите за самоличност с което заразяват всичко от всички преди и след тебе. Ква файда като мина блокадата пък жената не ме пуска щото вижда всичко как се върши на практика. Хората 10 пъти ви казаха колко стои вируса по предмети и по гладки предмети. Сега го ламинирайте този лист да издържи 3 месеца на карантината пък той живеел най много на гладки повърхности.

Не се страхувайте. Съгражданите на автора имат други намерения и скоро всичко ще стане ясно. Тези които са създали вируса те имат и лекарството и ваксината. Ще надуват още малко балона, а после ще изкарат едни пари и ще кротнат за известно време. Другата алтернатива са войните но вече не им се получава. Така ще продължава до разпадането на империята на злото!

Признавам си без бой, прочетох само заглавието и бързам да споделя възторга си, преди да съм прочел статията и евентуално да се разочаровам. Хвала тебе умни юроде, че не ни оставаш в блатото на всеобщата тъпота и зле прикрита паника, облечена в нежеството на управляващите. Амин.

Прочетох я, ясно и точно. Дано някой, от така наречените "умни" глави, които ни управляват също я прочете, преди да е станало прекалено късно, вследствие на "гениалната" всеобща карантина.....

Нищо не си разбрал