КНСБ: Средната заплата у на 5 пъти по-ниска от тази в ЕС

Над 5 пъти е разликата между средната работна заплата в най-ниско и най-добре платената икономическа дейност у нас

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: Средната заплата у на 5 пъти по-ниска от тази в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На пет пъти или над пет пъти?

Уважавам тази статистика,но някой от "защитниците" на правата на трудещите се направи ли сметка,колко и каква е производителността на труда на българския трудещ се ,сравнена с тази на неговите колвеги?А ,между другото да сте виждали някъде в ЕС ,освен на Блакните да пушат хора в работно време ,за което някой дори им плаща в това време...само като питане.

А защо ли непроизводителните български трудещи се, като отидат в ЕС, и рязко им скача производителността! То е повече от ясно че, "Има нещо гнило в Дания", и това май не са трудещите се. Може би са работодателите, които са неспособни правилно да организират и оптимизират производствения процес.

инвестирайте в нови технологии и машини, обучавайте персонала. не в джипове, яхти, самолети и к*рви. с лопата не е като с багер :)

Стига с тези измислени стагмистики. Вие къде сте господа от КНСБ, какво правите или направихте по този въпрос, колко преговори имате с управляващите. Само пътувате по разни конгреси и семинари и не слизате от самолет на самолет, пътувате при това в първа класа (някои от Вас), напити до ента степен и подиграващи се със стюардесите. Обиколихте света за сметка на нас, който си плащаме данъците. Файда от Вас никаква, засрамете се вече.

Няма да се плашите... светлото бъдеще обещавано от ГЕРБ ще бъде на онзи свят, а другарите от ГЕРБ само ще го живеят тук и сега. Много лесно бе... вдигат още дупетатските заплати и готово..... и средната ще се вдигне. Мнооо тъп народ сме ей. Малко ни е, след като проста мутра ни управлява да не искаме да цъфне и да върже икономиката..... чуждите фирми бягат, но те не разбират от бизнес.... нал така???? Хахаха, изсмя ни се премиера Тиквоч на развален английски

А през 1993 разликата беше 100 пъти. През 2000 беше около 30 пъти тази разлика, а сега е само 5 пъти. След няма и 10 години разликата ще е под 2 пъти. И колкото по-бързо приемем еврото, толкова по-бързо ще се стопи тази разлика.

Нищо няма да се стопи, разликата си остава. Защо някой тъп човек си мисли, е като приемем еврото и ще тръгнем

КНСБ могат ли да направят нещо полезно? До сега къде са били?