КНСБ: Преизчисляване на пенсиите ще увеличи недекларираната заетост

Прогноза: В условията на пандемия ще навлизаме все по-навътре в сивата икономика. Бюджетът губи около 400 милиона на година от недекларирана заетост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все пак кнсб с създадена от бсп така че е нормално да са против увеличение на пенсии и заплати.

Казионните 2 големи профсъюза са просто сервиз към управлението, никога не са се занимавали с истинска синдикална дейност. Ето с какво трябва да се занимават - с обхващане на повече работещи в синдикат /също и в частните фирми !!!/, с проблеми за вдигане на заплати, повишаване на отпуски, пенсии и подобни. По темата - пенсиите трябва да са около 80% като идеал, а иначе около 60% от текущите заплати. Текущите, не някакви от преди 40 години. Системата у нас е солидарна, така, че моля спазвайте логиката и. Просто обвържете пенсиите, без значение кога са отпуснати с текущия осигурителен доход и отчитайте приносът на всеки. И на всеки 1 януари - осъвременяване, автоматично, като нормалните хора, нищо, че не сте.

Ха-ха-ха, колко сте забавни, сивия сектор е в малките фирми, ще им накривите шапката като им забраните достъпа до обществените поръчки, те и без това са на светлинни години от тях!

Незабавно спешно вдигане на всички пенсии до 2/3 от брутната работна заплата на лицето преди пенсиониране!!!!!! Сега е под 50% от нетото, както знаят добре старците. Не може повече да се определят мигави грошове пожизнено без промяна при над 40-50 г. стаж и при днешните цени!!!!!!!! Иначе - и те ще излязат на улицата и току-виж някой се самозапалил! Дано се трогне цялата "загрижена" и "обгрижваща" чиновническо-политико-безхаберна кохорта, независимо кои са най-отгоре на стола. Те всички имат грижата да облекчат страданията на невиновните за остаряването си, като просто ги ликвидират с немотия, мизерия и глад!

Тоя от 2010 г., все едни и същи глупости дърдори и си мисли, че някой му вярва.

Недеклариран труд в България се полага главно от наемни работници, само 3 процента са самонаетите. Закъхърил се че не си плащат на себе си самонаетите..... идиот....

КНСБ е синдикатът на БСП какви говори инж.димитров взех да се обърквам нещо

КНСБ като синдикат на мафията ГЕРП присъства на всеки конгрес на ГЕРП, провежда политиката на ГЕРП и чорбаджиите. Дупе и гащи са.

И сега като почнеме да взимаме едни огромни пенсии всички, мъ какъв пир ще настане. Споко, нищо сериозно няма да дадът, както и да ги изчисляват.

Този човек говори безмислици.

обект на обсъждане ще са минималните пенсии. Не е ли време да се повдигне въпроса и за отпадане на тавана на пенсиите. Пенсионер съм от 2 години и никога не съм получил реалния размер на пенсията си изчислен от НОИ на база осигурителен стаж и възраст. После имало недекларирана заетост.

Никой не получава истинската си пенсия. Увеличават само минималните и максималните. Средните пенсии не са преизчислявани от 10 години непрекъснато падат с десетки проценти.

Време е вече след над 30 г.от Соца да се спазват законите и правилата. Няма никъде в ЕС такава дивотия като неспазване пенсионните правила. Трябва ежегодно автоматично от 01.01.на годината да получиш осъвременена пенсия от края на преди 1 година-декември!!! Това е за всички! Тия швецарски спекулации и лъжи на всяка власт са ГЕНОЦИД !!! И у нас при най-ниски заплати и пенсии има таван по ПОЛИТИЧЕСКИ похвати !! Бандитите горе работят за Олигархията и още в разцвета си ДС и КГБ структори!!

Ей, такива комунисти- капиталисти са за затвора. Дай идея как най- ниските пенсии да се увеличат да не мизерстват хората, очевидно е, че няма как да увеличат всичките, защото пари вече ги окрадохте. Но, само да викаш не им вдигайте пенсиите, на най - бедните пенсионери, мисля, че си за бесилото.

проблем не е толкова в недекларираните пликове, а в недекларираните, куфарчета, сакове, чекмеджета и офшорки

От този не зависи нищо,а се бие в гърдите,че той е дал 50 лева на всички пенсионери.Лъже,а хората му вярват.

От КНСБ предлагат практически изравняване на пенсиите . Една голяма заплата при 35 години стаж и една много малка заплата, и съответно малки вноски, при 45 години стаж ще получават приблизително еднакви пенсии .Кой тогава ще се осигурява на реална заплата и ще плаща големи вноски, за да получава малка пенсия заради по- малък брой отработени години.

чистач започва работа на 16 г а инженер, доктор , икономист .... започват да работят на 26г Условието за пенсиониране Е ЕДНАКВО и за двамата, но за чистача 66г възраст-16 = 50 (501,2=60%), за квалифицирания 66-26=40(401,2=48%) . Този % е едната цифра от крайната формула.

Недекларираната заетост е все по-мотивирана от настоящото управление на държавата. Като се почне от там как се променяха годините за пенсия в последния момент, като се продължи с опитите да ти присвоят личните вноски за пенсия в частните фондове и т.н. Внасяш, внасяш и накрая си на равно с невнасялия.

По-добре сива отколкото никаква.

не трябва да се увеличават процентно а с определена сума, еднаква за всички, както сега с 50лв. на месец. Средната пенсия за страната се увеличава с някакъв процент всяка година в зависимост от инфлацията и с тази сума се увеличават еднакво всички пенсии. Процентното увеличение на пенсиите увеличава разликата между най-високата и най-ниската пенсия, а с магазините цените се увеличават еднакво за всички - бедни и богати. Затова пенсиите трябва да се увеличават със сума еднаква за всички.

Глупости ! Какви искате ? Един ядрен физик да получава пенсия колкото един портиер ли ? Ами учете повече, работете по- квалифицирана работа, получавайте големи заплати, плащайте големи вноски и вземайте големи пенсии.

не си наясно с формулата - към момента на пенсиониране разликата в осигуряването се отразява сравнително справедливо чрез личния коефициент . Тук се коментира осъвременяването , което драстично изостава както за пенсията на обикновенния работник, така и за образования ( пример: двама инженери с еднакви приноси и разлика от 10 години в пенсионирането си получават два 200% разлика )

Може ли да си намери друга работа освен като портиер?

Идеята е супер логична, но като гледам, колко хора не мислят като теб, явно в Бг останаха, само най- алчните и завистливи хора.

промененото правило за преизчисляване пенсията на работещите пенсионери от последните 2 години не защитава интереса им и ги тласка към сивата икономика --- не е нормално да работиш и да ти дават увеличение толкова колкото и ако не работиш ( въпреки че си плащаш всички осигуровки по закон) Този човек или не е наясно с последните промени или нагло лъже!

Олигофрени!!! КНСБ -пълни нещастници!

Ти си за трепане, бе плужек!! Така ли защитаваш правата на работниците и пенсионерите? Мръсен предател - изрод!!

Както върви у нас след време с такива преизчисления предимно за минималните пенсии ще се сбъдне мечтата на всеки финансов министър, повечето пенсии да са минимални.