КНСБ поиска 700 лв. минимална заплата още от 1 ноември

СИндикатът отчита лавинообразният скок на цените в различни сектори

Обратно в новината

Коментари - КНСБ поиска 700 лв. минимална заплата още от 1 ноември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За нищо не стават синдикатите в България Винаги страстват с правителството

че вече няма накъде повече да се покачват - щото отдавна сме с най-високите цени в света

Тоя каун Пламен Димитров неможа да разбере че колкото пъти вдигат МРЗ толкова повече хора ще падат да работят на нея а там където повечето работят на нея ще има съкращения защото МРЗ вдига осигуровките които плаща и работника и бизнеса. Само забележете същото лице Димитров поиска заедно с корпоративният данък да се вдигнат и данъчните ставки за осигуровките на работещите на 15% ?! Знаете ли ефекта от вдигане на МРЗ къде има най-голям ефект ? В Държавната администрация и в Парламента. Аман от тия пишман синдикати и пиявици като Димитров който цял живот живее на гърба на работещите

Има един прбоблем т.е поне 2 проблема. Бизнеса нежелае второ административно вдигане на МРЗ в рамките на една година а другият проблем е че решението за вдигане на МРЗ се взима с приемането на проекто-рамката на бюджета т.е това решение е било взето през декемрви 2020 и когато се сформира новият парламент ще се решава пак през декември 2021.

Синдикатите са хемороидите на държавата,когато нещо се подлюти в нея те последни се възпаляват.

да разбираме ли че КНСБ ще доплаща на хората които са с под минималната заплата? или просто искат другите да дават тия пари?

Хубаво, но кога КНСБ ще се бори минималната заплата да не е облагаема с данъци. След данъци Мин. заплата става социална. А може би е по-удобно да има данък за бедните, а за богатите ощипали ги 10 %. Не е ли редно 0 % за бедните, а 30 за богатите?

Не редно! Когато въведоха плосък данък, компенсираха извънредно всички ощетени с 10%. Човек с 600лв след осигуровки плаща 60лв ДДФЛ Човек с 1600лв след осигуровки плаща 160лв ДДФЛ Кое не е справедливо? Най вероятно че двамата получават еднакви държавни услуги, но на различни цени? Единственото което трябва е държавни служители да си плащат осигуровките

По принцип съм съгласна, че МРЗ трябва да бъде необлагаема. Лошото е, че адски много хора работят уж на МРЗ, а взимат съвсем други суми, за да не се набутва работодателя с по-големи осигуровки. Те уж в продължение на години се опитват да пресекат тази практика, а ако приемат такъв закон за необлагане, според мен проблема ще се влоши. Може би вариант е приемане на това и яки проверки постоянно и съответно брутални глоби без право на обжалване и влачене с години. Трябва да се пресече лошата практика и тогава хората, които реално взимат МРЗ да бъдат с необлагаема заплата.

Мммммм, замириса на инфлацийка. Жалко, че сме в борд - как хубаво иначе щяхме да напечатаме една камара мангизи както през 90-те :Д Важното е, че от акции тази година направих повече пари, отколкото от заплата :Д

В БРАТСКА ВЕЛИКАЯ И МОГУЧЕЯ МИН. ЗАПЛАТА ЗА МОСКВА Е 200 ЕВРО, СЛЕД ФЕДЕРАЛНА ИНДЕКСАЦИЯ. МИНИМАЛНА ЗА РАССИЯ, БЕЗ ИНДЕКСАЦИЯ Е 100 ЕВРО. ЗА ИНФО НА ТРОЛОВЕТЕ.

Топлофикацията!

Тук си говорим за България, никой не го интересуват тролските ти мисли за чужди държави.